מה כדאי לעשות
-
אהלן אני נוחת באוקלנד רציתי לדעת מה כדאי לי לעשות שאני נוחת ללכת לבית חב"ד או להוסטל. וכמה זמן כדאי לי להישאר באוקלנד.
-
מה כדאי לעשותאישית אני הייתי הולכת לאכסניה. אחרי טיסה כל כך ארוכה אני הייתי רוצה להיות בטוחה שיש לי איפה לישון, ושאני לא אסתכן בזה שאין מקום או שאני צריכה לישון על מזרן על הרצפה או משהו כזה. כמו כן, הייתי רוצה שתהיה לי עצמאות ופרטיות להחליט מה אני רוצה לעשות ומתי. לא הייתי רוצה להסתמך על הרצון הטוב של אנשים כשאני מגיעה ככה, אחרי 20 שעות טיסה (או יותר).
אפשר למצות את ה״אטרקציות״ של אוקלנד בתוך יום-יומיים, אפילו פחות במקרה הצורך. כמה להשאר זו שאלה של כמה סידורים אתה צריך לעשות ואיזה: לפתוח חשבון בנק? לקנות אוטו? רק להצטייד במצרכים בסופר?
אני מציעה לך מאוד מאוד לקרוא קצת על ניו זילנד ולתכנן קצת את הטיול שלך. בניגוד למדינות באסיה ובדרום אמריקה, אף אחד לא מחכה לך בניו זילנד ואף אחד לא יגיד לך מה לעשות ולאן ללכת. ניו זילנד לא מדינה ״זורמת״. זו מדינה מערבית, די מרובעת, והיא מצפה ממך לבוא מוכן. הם אוהבים הזמנות מראש, לא ספונטניות. רגע אחרון, אם אפשרי, לרוב יהיה יקר יותר מאשר בתכנון והזמנה מראש. אני לא אומרת שתשב לתכנן עכשיו כל יום ויום בטיול, אבל כדי לך מאוד שתהיה לך איזושהי רשימה של דברים שאתה רוצה לעשות, וכדאי שתראה במפה איפה הם נמצאים. תחשוב גם איך אתה הולך לטייל ואם יש דברים שצריך לעשות בשביל זה. אתה רוצה אוטו? מתכנן לקנות? לשכור? אתה הולך לפתוח חשבון בנק? הולך לישון באכסניות? באוהל? באוטו?