סופ"ש ברומא
-
סופ"ש ברומאמוזיאוני הותיקן:
קיבלנו מייל משני מבית חב"ד שהיום בערב נאכל אצל אלכס מהקהילה. נפגוש אותו בבית הכנסת שלו בקבלת שבת.
לקחנו מטרו למוזיאון הותיקן. המטרו ברומא מקושט בגרפיטי.
כשהתקרבנו לשער של מוזיאוני הותיקן, הציע לנו מישהו סיור מודרך. הסיור עולה הרבה יותר ממחיר כניסה למוזיאון אבל במסגרת הסיור המודרך נדלג על התורים של הכניסה למוזיאון וביציאה מהקפלה הסיסטיאנית, נעבור ישר לבזילקת סן פטרוס. יש דלת בחדר של הקפלה הסיסטיאנית שרק הסיורים המודרכים עוברים דרכה.
שקלנו קצת את העניין, אין איתנו ילדים אז נוכל להנות מהסיור בשקט. סתם להקשיב לסיור בשקט בלי שאף אחד מנג'ס זה כבר כיף גדול מבחינתנו.
הסיור יתחיל רק עוד חצי שעה אז בינתיים מצאנו אינטרנט קפה של בחור מצרי והוא מכר לנו סים עם data והבטיח שתוך כמה דקות אחרי שנכניס אותו לטלפון של אלונה הוא יתחיל לעבוד.
-
סופ"ש ברומאהגענו בזמן לסיור. המדריכה של הסיור התחילה להסביר על קריית הותיקן. היה קצת בלאגן לחברת הסיורים עם הוואוצ'ר של הסיור אז בינתיים ההסברים של המדריכה נמשכו ונמשכו.
ברקע ניסינו להפעיל את הסים החדש של אלונה. הבעיה שהגיעו שני סמסים לטלפון להגדרות אבל בסדר הלא נכון לכן שום דבר לא הסתדר ולא יכלנו להשתמש בסים החדש. לא משנה מה שניסינו לעשות.
אחרי הרבה זמן נכנסנו סוף סוף לוותיקן. כל משתתף בסיור קיבל מכשיר קשר עם אוזניה לשמוע את ההסברים של המדריכה.
דבר ראשון עולים לגינה גדולה. בגינה יש לוחות עם הציורים של הקפלה הסיסטיאנית. הקפלה עצמה היא נורא צפופה ואי אפשר להעביר הדרכה בתוכה על הציורים שלה לכן המדריכים נתונים הסברים על הקפלה בגינה בחוץ מול עותקים של הציורים.
-
סופ"ש ברומאאחרי הגינה עוברים באולמות ומסדרונות עם אוספי האמנות של הוותיקן.
צריך ללמוד עשר שנים כדאי להיות משפץ אמנות בוותיקן.
-
סופ"ש ברומאבסוף, אחרי שעתיים הגענו לקפלה הסיסטינית.
פה כמעט נגמר לנו הזמן כי רצינו לחזור למצרי שייסדר לנו את הסים ולהספיק לסושיה בכיכר בולוניה לקנות אוכל למחר.
נפרדנו מהמדריכה שלנו (היא גם היתה בשוק מהאוהדים ההולנדים בכיכר ספרד) ויצאנו מהקפלה לכיכר סן פטרוס. -
סופ"ש ברומאמיהרנו לחנות של המצרי. הוא לא הבין איך להגדיר את הטלפון שלנו והתקשר לשרות לקוחות. הבנו שאנחנו סתם מבזבזים זמן יקר ונפרדנו ממנו לשלום בלי סים עובד.
לקחנו את המטרו לכיכר בולוניה. היינו צריכים להחליף קו בתחנת טרמיני. התחנה לקו B שעברנו אליו הייתה מפוצצת באנשים ורק על הרכבת השנייה הצלחנו לעלות.
הגענו למסעדה של סושי Daruma ברבע לשלוש. בזמן? המלצר אמר לנו שהמטבח נסגר fcr ואנחנו רק יכולים לקחת סושי מוכן מהמסועים. אחרי שתי דקות הוא אמר לנו שאנחנו יכולים גם להזמין סושי אבל לא אורז מוקפץ, סלט, דג או פרגיות ברוטב טריאקי.
לא נראה לנו שנאכל מחר סושי מהיום ויצאנו מהמסעדה.
-
סופ"ש ברומאאלעד, אלעד, איך פספסתי אותך. בפיזור הדעת שלי הייתי בטוחה שאתה שואל שאלות לקראת נסיעה לרומא ורק בפעם המיליון שמתי לב לאייקון של התמונות.
אלונה אמרה שרק אצלך התקפת לב לא נחשבת לחוויה מיוחדת, ואני אומרת שרק בסיפורים שלך יש התקפות לב.
בינתיים קראתי על ההתחלות המעצבנות (המונית ומקלות הסלפי). זו בדיוק הסיבה שבגללה התחלתי את הרומן שלי עם איטליה מפירנצה ולא מרומא. חשבתי ששם זה יהיה קצת מרוכך ונדמה לי שאכן כך. אבל רומא שווה את המאמץ להתגבר על המכשולים. כבר הייתי בהצצה ועוד אהיה לזמן ארוך. אשלים בהמשך את חוסרי הקריאה.
-
סופ"ש ברומאאלעד, תענוג לקרוא. גומע כל מילה בהנאה מרובה.
בתחילת מאי מתוכננים לנו 4 ימים ברומא (ביקור ראשון שלנו) והסיפורים שלך מכניסים אותנו לאווירה.
אגב, הזכרת שיש סיור לוותיקן בעברית. איך מזמינים?
-
סופ"ש ברומאאלעד, יופי של תמונות וכייף לקרוא... תמיד קורה אצלכם משהו לא שיגרתי בטיולים
מחכה להמשך.
מזרקת טרווי היתה פעילה?
זה היה פשוט להתנייד מהלינה בתחבורה ציבורית? במפה ראיתי שיחסית מרוחקת.
לOZZZ קיבלתי המלצה חמה על סיור מודרך בותיקן עם חברת רומא אחרת, וגם באתר למטייל יש כמה רשמים חיוביים.
ועוד ועוד תמצא ב1001 טיפים. מזכירים לטובה את חגי.
הסיורים האלה בד"כ לא זולים ומחיר ההדרכה לרוב לא כולל את מחיר הכניסה.
-
סופ"ש ברומאלי, כרגיל, אלופה!
אלעד, ממתינים למוצ"ש, אולי יבוא ההמשך.
שבת שלום
-
סופ"ש ברומאהי אלעד
גם אני עוקבת בעניין.
אפשר לדעת מה עלות הסיור המודרך בותיקן שלקחתם ? סיור בעברית 50 יורו + 20 יורו דמי כניסה נראה לי יקר מאד.
איריס
-
סופ"ש ברומאהי זיווה - האמת שתודות לבלוג של לי ולסיפורים המעודכנים של מיקה וליאור. לא נשארו לי שאלות.
בקשר להתקפות הלב, גלי עוקפת אותי בסיבוב.
גם אנחנו התחלנו עם איטליה בעמק אאוסטה . וזו לא היתה התחלה קלה. מה שכן, גלידה כמו שם וטירמיסו כמו שם לא טעמנו בשום מקום. ואם להודות על האמת, לגלידריה מול הבית שלי יש גלידות מצויינות שמזכירות את הגלידה הטובה מאאוסטה.
עוז - שבוע טוב גם לך. אני רואה שלי כבר ענתה לך.
לי - מזרקת טרווי עדיין בשיפוצים. אחד ממדריכי הטיולים שלנו טען שבאיטליה כמו באיטליה, השיפוצים יארכו עוד הרבה זמן.
בתחבורה הציבורית בדרך כלל לקחנו את קו 60 לכיכר וונציה או את המטרו. אנחנו עדיין מתלבטים אם היה שווה לישון דווקא אצל סטפנו ולא במרכז העיר. היה לנו נח שזה ליד בתי כנסת ומסעדות כשרות ושסטפנו דואג להכל בשבת ולארוחת בוקר כשרה בכל יום. משתלם? לא בטוח. אפשר למצוא הכל גם ליד הגטו.
איריס - סיור מודרך מזדמן לוותיקן עולה 50 אירו כולל הכניסות. ראיתי באינטרנט שיש גם בכמה אירו פחות.
-
סופ"ש ברומאמנהל המשמרת של הסושי אמר לנו שיש עוד מסעדה כשרה שני רחובות ליד הכיכר. המסעדה נקראת: בגטו, Ba'ghetto.
ב"בגטו" גם כבר היו בשלבי סגירה וניקיון. בעל המסעדה שאל אותנו מה אנחנו עושים פה עכשיו? ושהיינו יכולים לישון במלון החדש שלו בגטו.
בכל אופן הוא מכר לנו קוסקוס וגולאש וסלטים למחר. בזמן שהעובד שלו ארז לנו את האוכל, טעמנו את הטירמיסו של המסעדה. הוא היה סביר לטירמיסו פרווה.
בחדר הצלחנו להפעיל את הסים של אלונה. נפלא שיש לנו גלישה חופשית ליומיים וחצי הקרובים.
קראתי לסטפנו והראתי לו את האוכל שהוא צריך לחמם לנו מחר. הוא שאל אותנו איפה אנחנו אוכלים היום? סיפרנו לו שאנחנו נאכל אצל אלכס. הוא אמר שהוא מכיר אותו. הם גרים באותו בניין ואלכס גר בקומה השמינית.
קומה... שמינית... בשבת ... בלי מעלית...
-
סופ"ש ברומאסטפנו גם הסביר לנו איך להגיע לבית הכנסת של אלכס. שנגיע לרחוב של בית הכנסת ושם כבר נראה את המשטרה/חיילים ונזהה את הבית המדוייק.
בבית הכנסת אלכס זיהה אותנו מיד. אחרי התפילה הלכנו אליו הביתה וטיפסנו איתו ועם אורח נוסף (רופא בשם נחום) שמונה קומות עד לדירה שלו.
בדירה של אלכס חיכינו לאורחים נוספים. בינתיים שאלתי את אלכס במה הוא עובד? יש לו B&B ליד המדרגות הספרדיות.
אחרי כמה דקות הגיעו האורחים הנוספים ותוך כדי ארוחה אחד מהם סיפר לנו שיש לו B&B ליד פיאצה בולוניה.
תגידו: כל היהודים ברומא עובדים ב B&B? (ורופא אחד)
-
סופ"ש ברומאבבוקר נפגשנו עם האורחים האחרים בארוחת הבוקר. אחד מהם אמר שהוא הולך לבית כנסת קרוב וזו תהיה מצווה ללכת לבית הכנסת הזה להשלים לו מניין.
קבענו שנלך איתם ביחד.
הגענו לבית הכנסת כמה דקות אחרי התחלת התפילה וחוץ מאיתנו היו שלושה מתפללים נוספים...אחרי שעה בערך היה לנו מניין.
בסוף התפילה היה קידוש: פוקצ'ות קטנות. פיצרלות ולחמניות עם טונה.
כמה דקות אחרי הקידוש התפללנו גם מנחה. ואז הלכנו לאכול את הקוסקוס מבגטו. הכל היה טעים חוץ מהסלט ברוקולי. הם לא שטפו את הברוקולי...
-
סופ"ש ברומאאחר הצהריים הלכנו לטייל בפארק קרוב: וילה טורנוליה.
בוילה טורלוניה יש כמה מוזיאונים:אחד של אמנות.
תאטרון.
בית הינשופים.
מוזיאון לילדים בשם technotown.
ו...
מוזיאון למוסולוני.
-
סופ"ש ברומאבעל הווילה השכיר אותה למוסוליני במחיר של לירה אחת לשנה.
מוסוליני ימ"ש גם חפר שם בונקר בשבילו. אפשר לבקר בו בתיאום מראש.
יש תוכניות לפתוח בפארק מוזיאון שואה בשנת 2013. אבל כמו שאתם מבינים: תאריכים באיטליה, כמו בישראל הם לא קדושים. -
סופ"ש ברומאכשביקרנו בפארק, ירד גשם דק. ליד האובליסק הזה הצטלמה כלה. השוליים של השמלה הלבנה שלה היו שחורים מהבוץ.
-
סופ"ש ברומאבמוצאי שבת לקחנו קו 60 לפיאצה ונציה. חצינו את הגשר על הטיבר לשכונה Trasvestere טראסווסטרה.
-
סופ"ש ברומאנהננו קצת מהאווירה של השכונה בערב וחזרנו לגדה הימנית.
-
סופ"ש ברומאהיי,
למי שלא חשוב לו שהסיור בותיקן יהיה בעברית דווקא, יכול להזמין דרך האתר הרשמי של הותיקן בזול יותר (32 יורו , או 24 יורו תעריף מוזל לסטודנטים/ילדים) .
בכל מקרה, כדאי להיערך מראש , כי כל מחיר יהיה זול בהרבה ממה שיציעו לכם המאעכרים בכניסה שמוכרים במחיר מופקע ....
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action= booking&codiceTipoVisita=10&step=2