סופ"ש ברומא
-
סופ"ש ברומאעדי - תודה.
-
סופ"ש ברומאאחרי הביקור בטראסווסטרה, בא לנו פיצה. לצורך העניין הלכנו לגטו. שם יש מקבץ של מסעדות כשרות.
יש מסעדה בשם "יוטבתה" אבל היא היא היתה סגורה במוצ"ש, או בכלל.
הלכנו למסעה החלבית של "בגטו". שם פגשנו את המוכר מיום שישי. מחוץ למסעדה היתה סככה להגן על הסועדים מפני הגשם והרוח. בקצה שלה, חצי בחוץ, ליד זוג תיירים יהודים נחמדים מארגנטינה היה לנו מקום לשנינו.
-
סופ"ש ברומאבמקום שישבנו, מדי פעם חצי גוף שלנו ספג משבי רוח, ומדי פעם גם כמה טיפות גשם.
כשהגיע התפריט, ראינו את מגוון הפיצות. שאלנו אם אפשר להזמין חצי פיצה פטריות וחצי פיצה "ביסמרק" (שזה עם חצילים וביצה)? המלצרית אמרה שאין בעיה.לפתיחה הזמנו ברוסקטה עגבניות שרי וקישואים מטוגנים.
חיכינו הרבה זמן
. בינתיים פיטפטנו עם השכנים הארגנטינאים שלנו לשולחן
. בסוף הגיעו מנות הפתיחה ומיד אחריהם שתי פיצות שלמות
: אחת של פטריות ואחת של "ביסמרק" שזה חצילים ובמרכז שלה ביצה כמעט חיה
.קראנו למלצרית והסברנו לה שהזמנו פיצה חצי חצי, ולא שתיים שלמות. המלצרית הלכה לברר וחזרה והסבירה לנו שאת ה"ביסמרק" או אפשר לעשות חצי בגלל הביצה באמצע. (מי רוצה לאכול ביצה חיה על פיצה? לא אני).
אז החזרנו את הפיצה ביסמרק ואכלנו את הפיצה פטריות.
בסוף, בחשבון, שוב הופיעה לנו הפיצה ביסמרק הזאת ודרשנו שיתקנו את החשבון.
חוץ מזה, הם היו ממש נחמדים במסעדה. היה להם עומס של תיירים ושל קבוצה ילדים מקומיים.
עשינו עוד סיבוב בגטו. בפתח המסעדות האחרות קילפו ארטישוקים למחר.
חזרנו ברגל לכיכר וונציה ושם הגענו לתחנה של קו 60 שיחזיר אותנו לחדר.
כבר היה לי קר מדי ורטוב מדי והתפנקנו במונית.
-
סופ"ש ברומאביום ראשון בבוקר, לפי תוכנית האימונים שלי אני צריך לרוץ רק חמישה קילומטרים. לצורך העניין רצתי שלושה סיבובים בוילה טורלוניה.
חידה: יש לכם מושג לכבוד מי המונומנט הזה ליד הצימר שלנו?
(רמז: זה לא לכבוד חיילים ולא לזכר מלחמה)
בין הפותרים נכונה יוגרל סים של חברת לייקה.
-
סופ"ש ברומאאחרי ארוחת הבוקר לקחנו מטרו לקולוסאום.
בכניסה לקולוסאום הציעה לנו מישהי סיור מודרך בקולוסאום ובגבעת פאלטינו. עם אותו הסידור של skip the lines.הסכמנו וחיכינו כמה דקות שיתארגן סיור.
-
סופ"ש ברומאעדי תודה רבה על הקישור.
נראה לי אופציה שפויה יותר למרות שמצריכה תכנון מראש.
ראיתי שכרטיס ללא הדרכה מאפשר גם דילוג על התורים. בנוגע לכרטיס עם ההדרכה זה לא רשום. משערת שגם כן. ??
האם לקחתם סיור כזה ? היה מוצלח ? מה דעתך על התאמה לנערות ( 12, 14 ) ?
ותודה לאלעד על הסיפור. עוקבת בעניין . איך כל כך הרבה B&B של יהודים יש ברומא ולא הצלחתי ליפול על אחד כזה ?

תודה לכם
איריס
-
סופ"ש ברומאאלעד, תודה על הסיפור. גם אני חוויתי רומא בזוג בחורף לפני כמה שנים. היה תענוג!
-
סופ"ש ברומאהיי איריס,
לא הייתי בותיקן בביקור האחרון (כן הייתי לפני שנים רבות ואני חושבת שאסור לפספס ) אבל אחי היה בפברואר ולקח את הסיור המודרך.
שאלתי אותו לדעתו והוא אמר שהיה מוצלח . אמר שהמדריך קצת חופר ... אבל עדיין הוא בדיעה שכדאי בהחלט.
לפי מה שאמר לי , מלבד הערך המוסף שבהדרכה עצמה (למי שאכן מעוניין בהדרכה )
אין יתרון נוסף. כלומר : גם בקניית כרטיס בלבד און ליין , וללא ההדרכה , תעקפו את התורים (וגם תשלמו פחות) , וההדרכה לא מובילה למקום מיוחד נוסף או חוסכת תור כלשהו אחר.
בעצם , החיסרון היחיד בהזמנה מראש הוא אכן הצורך בתכנון מראש כי יש לבחור מועד לביקור ברכישה און ליין .
לגבי מידת העניין וההתאמה לנערות - אחי רווק צעיר אז הוא לא ממש האדם המתאים לשאול אותו על כך...אבל אולי הטענה שלו שהמדריך קצת חופר תגיד לך משהו ... בסופו של יום, את מכירה את הבנות שלך הכי טוב ומה נחשב לחופר בעיניהן או לא ..
כשאני הייתי שם בגיל צעיר יותר (משהו כמו לפני 15 שנה...) לא לקחתי הדרכה והמוזיאונים עדיין השאירו עליי רושם כביר . יש סוג של עושר שכנראה לא צריך להסביר...
מצד שני , בביקור העתידי הבא שלי - כנראה שכן אבחר בערך המוסף של ההדרכה.
אגב , לתשומת לבך, חבר אחר אמר לי שהשוס האמיתי הוא דווקא סיור בגני הותיקן (וזה מתאפשר רק בסיור מודרך) . לבדיקתך ... ואשמח אם תדווחי במידה ותבחרו באופציה זו , כי הביקור העתידי הבא שלי בעיר הוא באוקטובר...
-
סופ"ש ברומאאלעד, אני ממשיכה לעקוב בהנאה ובציפיה לבאות
לכל מי שמתכנן ביקור במוזיאון הוטיקן- מאמר מעניין שקראתי היום על הנזק שנגרם מעומס המבקרים והתכניות להגביל את מספרם בעתיד.
-
סופ"ש ברומאאיריס - לכי תדעי. אולי גם בעל הבית שלכם יהודי. לא שזה עוזר למשהו. למשל לא הייתי רוצה להתארח אצל החבר של אלכס.
ציידת - ברוכה הבאה.
עדי - ההדרכה כן חוסכת תור נוסף. מהקפלה הסיטינית לבזיליקת סן פייטרו יש דלת ומעבר שמותרים רק לקבוצות עם ההדרכה. תיירים עצמאיים שרוצים לבקר גם בבזיליקה צריכים לצאת מהקפלה לשער של המוזיאונים וללכת מסביב לפיאצה סן פייטרו ולחכות בתור הענק לכניסה לבזיליקה.
ג'ני - תודה.
הקפלה הסיסטינית היא מסחטת כספים והרבה מידע לגביה הוא לא מדויק ונועד לתמוך ברווחים של המקום. למשל, למה אסור לצלם שם? אומרים שזה פוגע בציורים כשלמעשה הסיבה היא לשמור על זכויות היוצרים של מי ששיפץ וניקה את הציורים. את זה הסביר לנו המדריך שלנו בגבעת פלטינו.
-
סופ"ש ברומאדרך אגב - סיור מודרך בקולוסאום ובגבעת פלטינו עולה 25 אירו לאחד כולל כניסות. יש הנחות לסטודנטים וצעירים.
בינתיים הקבוצה שלנו גדלה בעוד תיירים ואחרי כמה דקות מגיע המדריך שלנו. הוא מרומניה. הוא שואל כל אחד מאיפה הוא בא ואותנו הוא מזהה לבד שאנחנו מישראל.
הוא מתחיל בסיפורים והסברים על האימפריה הרומית ועל בניית הקולוסאום. מדי פעם הוא שואל את הקבוצה שאלה. כשלא עונים לו אז הוא אומר: ואתם, החברה מישראל, מה התשובה?
הקשתות מאבן גיר מקוריות. הקשתות שבנויות מלבנים הם תיקונים שנעשו אחרי רעידת אדמה.
בימי הרנסנס הרבה אבני גיר נלקחו מכאן כדי לבנות את המבנים החדשים בוותיקן.
-
סופ"ש ברומאבסוף ההסברים סטפאן נותן לנו חצי שעה חופשית להסתובב בתוך הקומפלקס. בסוף החצי שעה נצא מהיציאה ושם יחכה לנו המדריך השני. אנגלי ג'ינג'י עם זקן. אי אפשר לפספס אותו.
הלכנו להחליף עוד כמה מילים עם סטפאן והוא הסביר לנו שיש לו חברים/לקוחות מישראל. למשל דוד פתאל.
וחוץ מזה אבא שלו אשכנזי.
עשינו סיבוב ביציעים של הקולוסאום ויצאנו בזמן. בחוץ באמת חיכה לנו מדריך שאי אפשר לפספס אותו.
-
סופ"ש ברומאבחוץ אנחנו ממתינים עוד כמה דקות עד שיגיעו שאר חברי הקבוצה.
כשיש גשם אז מוכרי הסלפי עוברים למכור מטריות.
תשמעו קטע:
בזמן שחיכינו מחוץ לקולוסאום, החלטתי לבדוק מקל סלפי. מקל עם שלט עולה 15 אירו ואפשר להתווכח על המחיר. נתתי למוכר אחד 15 אירו והוא נתן לי מקל. הטלפון של אלונה בקושי נכנס למקום והשלט לא עבד.
המוכר הציע לי שלט בלוטות' במקום בינתיים התקרב אלינו שוטר והמוכר נמלט.
השוטר פונה אלי ושואל אם אני יודע איטלקית?
- לא
- אתה יודע שזה לא חוקי לקנות מהם?
-

- לך תחזיר לו ותיקח ממנו את הכסף שלך בחזרה.
בינתים הוא נעלם. אז השוטר אומר לי להחזיר את המקל לקבוצת מוכרים אחרת ולקחת מהם את הכסף.
ראיתי את המוכר שלי בראש המדרגות וטיפסתי אליו. הוא עדיין הציע לי שלט בלוטות'. אמרתי לו שהשוטר לא מרשה ולקחתי ממנו את הכסף בחזרה.
-
סופ"ש ברומאהמדריך של גבעת פלטינו היה ציני למדי.
זירת המשחקים הפרטית של הקיסר. מי שלא אכל יפה בחדר האוכל שצופה על הזירה, נשלח להתחרות בה.
השבויים הובלו דרך שער טיטוס לעבר הקולוסאום.
המשחקים בקולוסאום נערכו בעיקר לפני בחירות, כדי שההמון ידע להצביע לספונסרים של המשחקים.
-
סופ"ש ברומא -
סופ"ש ברומאהמדריך הסביר לנו את העיוותים ההיסטוריים שנעשו בסרט גלדיאטור.
פעם אחת הוא איבד את הציניות שלו:הגענו לפינה בגבעה שממנה רואים גם את הגטו וגם את הוותיקן. והמדריך מסביר:
פה רואים את שתי הכיפות. של בזיליקת סן פייטרו ושל בית הכנסת. מתחת לבית הכנסת יש מסעדות יהודיות. שם יש את האוכל הכי טוב ברומא. לא משנה מה תבחרו, זה טעים. אתם לא יכולים ליפול שם במנה.
למרות שהמקום נקרא "הגטו" והשם הזה לא נחמד. המקום יפה ואם אתם רוצים אוכל טוב, תלכו לשם.
כבוד!!!
-
סופ"ש ברומאנפרדנו מהמדריך ועברנו ליד שער טיטוס והעתיקות של הפורום הרומאי.
ברחבה מעל הפורום היה יריד "ירוק". היה דוכן של קאפלות ואפילו מבוגרים שיחקו בהם.
(אם היה דוכן של לגו, גם הייתי משחק אבל לגו זה לא "ירוק")
-
סופ"ש ברומאשמענו לעצת המדריך וחזרנו לגטו.
הפעם בחרנו את המסעדה "לה טברנה"
ברומא התנהג כרומאי. אז הזמנו ארטישוקים.
אחד הלקוחות ניסה לשכנע אותנו להזמין דג בקלה?!
הזמנו גם סטייק ומיקס גריל.
-
סופ"ש ברומאשבעים ומרוצים הלכנו לקמפו די פיורי.
-
סופ"ש ברומאומשם לפיאצה נבונה היפיפיה.
קנינו ערמונים בפיאצה נבונה והם לא היו טעימים כל כך. הערמונים במדרגות הספרדיות הרבה יותר טעימים.