אוסטרליה במאי
-
[כתבתי כאן הודעה ולאחר כל מיני התלבטויות החלטתי לבקש שוב כמה עצות כי אני לא מצליחה לחלוטין להיסגר על יעד בהתאם למזג אוויר.]
אני מעוניינת בטיול של שלושה-ארבעה חודשים באוסטרליה וניו זילנד. לאחר בירורים אני לא אוכל לדחות את הטיול לאזור אוקטובר-נובמבר אז האופציה היחידה שלי היא בחודשים הקרובים.
האם כדאי לטוס לשלושה חודשים בסביבות מאי לאוסטרליה(ולוותר על ניו זילנד בעקבות תנאי מזג אוויר) ולהתמקד באזורי הצפון/מדבר/מערב...? או שמומלץ לשנות יעד לחלוטין(ואם כן אז לאן כדאי, אולי אפריקה?) כי לא משתלם לנסוע כל-כך רחוק ולוותר על חלקים נרחבים מאוסטרליה וגם על ניו זילנד?
אציין שהעדפה שלי היא כמובן כן לנסוע לאוסטרליה אבל אם זה פחות מומלץ בהתחשב בתנאי מזג האוויר מוכנה לוותר ולשנות יעד לאזור יותר חם ומותאם לטרקים/חופים וכו'.
תודה לעונים, כמובן
-
אוסטרליה במאיכן חד משמעית.
מערב אוסטרליה מפרת' לכיוון צפון.
מזג האוויר מעולה ברוב המקומות.
מפרת' לברום ומשם לדרווין, לחצות את הסוואנה ווי ולהגיע לקיירנס.
משם את יכולה לרדת דרומה על החוף המזרחי עד שתגיעי לסידני ומשם למלבורן.
אופציה שנייה לחצות את האאוטבק מדרווין לאדלייד ומשם למלבורן.
-
אוסטרליה במאיבחודשים האלה בהחלט עדיף לעשות את מערב אוסטרליה - החלק המועד, עליי באוסטרליה (חוץ מטזמניה), את המדבר או החלק הצפוני בחלק המזרחי
אם יש לך זמן לחכות עד לעונה בניוזילנד אחלה ואם לא - אוסטרליה שווה כל רגע ומאוד שונה מניו זילנד
-
אוסטרליה במאיספטמבר הוא חודש אפשרי לסיים את הטיול בניו זילנד או שלא מומלץ?
-
אוסטרליה במאיממש לא - עדיין קר מאוד (אלא אם את בעניין סקי)
אפשר להתחיל לטייל בנובמבר עד אפריל - כשבנובמבר ואפריל זה עניין של מזל
-
אוסטרליה במאיאני הייתי קצת נזהרת מהכללות כאלה. אפשר לטיייל בניו זילנד בספטמבר. צריך לדעת שרוב הסיכויים שזה יהיה טיול שונה מאשר הטיולים של הקיץ, ועדיין עם ציפיות מתאימות ועם קצת מזל אפשר גם לטייל לא רע. רוב הסיכויים שהטרקים הגבוהים יהיו סגורים ולא ניתן יהיה לעשות אותם. טרקים נמוכים ולאורך החופים פתוחים כל השנה ואפשר לעשות אותם כל השנה. האטרקציות והאקסטרים פועלים כל השנה. טיולי יום אפשר לעשות, בהתאם למזג האוויר הנקודתי. צריך להיות גמישים בתכניות ולדעת שיהיו דברים שאי אפשר יהיה לעשות. מה בדיוק - אי אפשר לדעת מראש. יש שנים עם ספטמבר ואוקטובר שמשיים ואפילו קצת חמימים. ברוב המקרים עדיין די קר והמגבלה העיקרית היא דווקא אורך היום.
-
אוסטרליה במאיתודה על כל המידע!

-
אוסטרליה במאי3 חודשים באוסטרליה במאי זה נפלא. באמת. להתחיל מהחוף המערבי ולעשות מסלול בצורת M (פרת' -ברום-קימברליז-דארווין-אליס-קיינ-חוף מזרחי-סידני-מלבורן) זה חלומי.
הדבר היחיד לקחת בחשבון הוא עלויות (בעיקר אם לא קונים רכב 4*4 טוב). מערב אוסטרליה והאזור של דארווין טיפה פחות מתוירים ובעיקר פחות נגישים עם רכבים רגילים ולכן מייקר מעט, אבל שווה כל שקל.
-
אוסטרליה במאי3 חודשים למסלול M טיפה קצר לדעתי.
אולי שווה לוותר על האאוטבק ולנסוע מדארווין ישירות לקיירנס.
צריך לזכור שהדרך מדארווין לאליס היא 1500 קילומטרים ומאליס לקיירנס בערך אותו מרחק, ואם קצרים בזמן אז צריך לעשות את השיקול של הזמן, הדלק והכסף בכללי.
אופציה שנייה היא לוותר על החלק בין קיירנס לבריסביין ולחתוך מאליס לבריסביין.
מסכים ב-100 אחוז לגבי רכב. במערב ובטריטוריה חובה רכב טוב כדי למצות את הטבע הנפלא שקיים שם, אחרת 50 אחוז מהדברים לא נגישים.
-
אוסטרליה במאייש לי הצעה נוספת - אם את רוצה לגוון קצת את הטיול לאוסטרליה, הרי שממילא אין טיסה ישירה מישראל וחייבים לטוס דרך יעד במזרח הרחוק. אז אפשר על הדרך להוסיף למשל קפיצה לתאילנד, לאוס, בורמה וכו', וכך לקבל עוד זמן ביעד שונה מאוד ומיוחד על אותו כרטיס. זו לא העונה הכי אידיאלית למזרח, אבל באופן כללי אפשר לנסוע לשם גם מחוץ לעונה.
כדאי גם להפנים את המרחקים העצומים באוסטרליה. מבחינתי זה מאוד הוריד מהכיף של הטיול, כי הנסיעות גם היו משעממות בהיותה ריקה מאוד - אולי בגלל שנסעתי שנה קודם לטיול תרמילאים ארוך עם רכב באתרי טבע בארצות הברית שבה הנוף הרבה יותר מגוון וגדוש. רכב הוא עניין חשוב מאוד במערב, ומחייב נהיגה של שעות ארוכות. נסי לחשוב אם זה מתאים לך, לעשות תיאום ציפיות ולהחליט בהתאם.
-
אוסטרליה במאימסכים ש-3 חודשים ל-M זה טיפה קצר ולחוץ מדי. הצעתי את ה-M כשלד, ממנו היא תוכל לבחור מה שמתאים לה, ולוותר על מה שלא (אני מכיר אנשים שדילגו על החוף המזרחי, למשל).
-
אוסטרליה במאיאז אחרי הויזה ולפני קניית כרטיס הטיסה, אשמח לעזרה באיך מתכננים מסלול כמו שצריך לחודשים מאי-יוני-יולי-אוגוסט באוסטרליה.
קראתי את ההצעה כאן למסלול בצורת M, איך אני יודעת אם זה באמת מה שמתאים לי ומתאים מבחינת מזג אוויר בחודשים האלו? ואם כמו שנכתב פה הM לשלושה חודשים וחצי זה צפוץ ולחוץ מדי אז על מה כדאי לוותר? והאם יש עוד אופציות למסלולים?
(מבחינת טיסות-טיסה הלוך לפרת' וחזור מסידני?)
אם אני רוצה לשלב את פיג'י בטיול(הבנתי שזה מסתדר מבחינת מזג אוויר), מתי זה נכון מבחינת המיקום? בסוף הטיול?
והאם נכון יותר/מומלץ לשכור רכב 4*4 באזורים כאלו של הטיול או שאפשר להתנייד בצורה טובה גם בעזרת תחבורה ציבורית?
תודה
-
אוסטרליה במאינראה לי עמוס מדי (אלא אם תטוסי ותדלגי על קטעים) - מדובר בנסיעות של מעל עשרים אלף ק"מ...
במאי-יוני יהיה די קר בחלקים הדרומיים, אבל זו העונה לחלקים הצפוניים (תחילת העונה היבשה).
אם את לא מתכננת לקנות רכב הייתי מוותר על החלק המערבי (שהוא מדהים בעיניי) ומסתפק במסלול ה-D, ואולי מתחיל אותו באליס ספרינגס ועולה צפונה לדרווין משם לחוף המזרחי ודרומה עד סידני/מלבורן
הטיסות הזולות לפיג'י הן מבריסביין ומסידני כך שיותר הגיוני לטוס משם. הייתי שם ביוני-יולי ובגדול זו העונה לפיג'י.
ברוב המקומות אפשר להסתדר בלי 4X4 למרות שיש מקומות לא נגישים בלי רכב שטח (כמו קאקאדו ועוד)
תחבורה ציבורית במערב היא לא משהו ושם עדיף רכב (או ליפט או טיול מאורגן...)
-
אוסטרליה במאיהתכנון עומד כרגע על טיסה לפרת' ולעשות את מסלול הM (אולי לוותר על אליס בדרך) ולעצור בבריסביין.(ההתלבטות היא אם לוותר על סידני או לא, מבחינת מרחקים. האם כדאי לא לוותר על סידני?)
לקחת טיסה מבריסביין לפיג'י ולשהות שם שבוע/10 ימים(זמן סביר?),
משם להונג קונג וגם גם לשהות בסביבות ארבעה-חמישה ימים וחזרה לארץ.
האם נשמע הגיוני כשהטיסה הלוך באמצע מאי והטיסה חזור בסביבות ה7.9? -
אוסטרליה במאילדעתי אינטנסיבי מאוד ויהיו הרבה דברים בדרך לוותר עליהם. (לצערך אליס ספרינגס ואולורו למשל) גם להגיע עד סידני, תצטרכי לדלג על הרבה דברים בדרך (אפשר לסיים בנסיעה לסידני וכמה ימים בעיר)
שבוע - עשרה ימים בפיג'י זה אחלה, אבל מכיוון שהמעבר בין האיים הוא יקר/איטי תצטרכי להתמקד באי המרכזי (ונואה לבו) ו אולי עוד אי אחד... ארבעה-חמישה ימים בהונג קונג זה סביר. תמיד אפשר עוד

-
אוסטרליה במאיהתכנון נשמע על הכיפאק. אני ממליץ לך לברר מראש איך את מתכוונת להתנייד בחוף המערבי, ולקבל הערכה של עלויות (טיול מאורגן זה עסק לא זול בכלל אבל אופציה טובה). בכלל, תקראי ו"תסמני" מקומות שנראה לך שתרצי לבקר בהם.
לא הייתי בפיג'י אבל יוני-יולי זאת העונה, ואכן עדיף לטוס לשם מבריסביין. 5 ימים בהונג קונג זה אחלה ודי ממצה.
-
אוסטרליה במאיבדיוק הטיול שעשיתי בחודש מאי שעבר.
אני ויתרתי על המרכז דרך אגב, מהסיבה שזה פשוט רחוק.
מדובר על 1500 קילומטרים מדרווין לאליס וביניהם אין הרבה. (מתנצל מראש בפני אלו שעשו ויטענו שיש המון, אבל ביחס ל1500 קילומטרים של נסיעה זה לא משמעותי)
מפרת' לדרווין אפשר לעשות בחודש וחצי.
אם את עם רכב אז נסיעה דוך לקיירנס תיקח כ-3 ימים ואם בטיסה אז זה שעתיים.
בין קיירנס לבריסביין אין הרבה. באמת. אני יכול לספור אולי 3-4 מקומות ששווים עצירה של יותר מיום.
החופים יפים אך לא תראי המוני אנשים ויש לכך סיבה, והיא שקר במים והסיבה הנוספת לטעמי היא שהחופים למטה יפים יותר ואי אפשר לעצור בכל חוף.
החלקים מצפון וממערב לקיירנס (קייפ טריב, את'רטון וכו') יפים מאוד ויתאימו לטיולי יום-יומיים, אך מלבד זה ואולי וויטסנדייס (אובר-רייטד מטורף לטעמי, טיול יום לוויטהבן ביץ' יספיק) ה"אטרקציות" מוגבלות. קיירנס מגניבה אבל אחרי שבוע ממצים.
פרייזר איילנד הוא אטרקציה בפני עצמה, אבל גם שם לא הרגשתי משהו מיוחד. (ורצף תקלות טכניות מנעו ממני לראות באמת אז אני לא אובייקטיבי).
נוסה מקום נחמד לעצור לילה ולא מעבר.
דווקא החלק מבריסביין לסידני הוא אחלה ואם את מוכנה לוותר על סביבת קיירנס והאטרקציות שציינתי אז אולי עדיף שתטוסי מדרווין לבריסביין ותרדי לסידני, אפשר להיתקע בכיף בגכולד קוסט, כמובן שבביירון ביי ורצוי כמה שיותר, קופס הרבור וכו'.
עיירות גולשים מגניבות ובכל אחת אין ספור מקומות לעבור ולעצור.
המכשול היחיד - מזג אוויר, ומדובר על חורף כמו שלנו בערך.
משהו אחרון. פיג'י היא היעד המוכר ביותר מבין איי אוקיאניה.
אני טסתי באוגוסט לונואטו ונהניתי מכל שנייה.
לא מדובר על ריזורטים מפנקים או הופעות צוות בידור במלון, אבל האנרגיה החיובית והמקומות המדהימים שיש שם שווים כל רגע.
כדאי לבדוק מה נשאר אחרי הסופה שהרסה חצי מהאיים אבל אם כן נשאר משהו - אז שווה כל רגע!
-
אוסטרליה במאיכן אבל...
אם נוסעים מדרווין לקיירנס מגיעים גם ככה לטננט קריק (או יותר נכון לthreeway roadhouse) שזה רק 500 ק"מ מאליס ספרינגס, ובסטנדרטיים אוסטרליים זה ממש מעבר לפינה

נכון יש עוד איזה 350 ק"מ משם לאולורו (כל כיוון) אבל היי - לפספס את זה???
עדיף לוותר על עוד חוף במזרח (במיוחד שאחרי החופים בחוף המערבי כמעט כל חוף בעיניי הם ירידה ברמה...)
בפיג'י אפשר בקלות למצוא מקומות בלי צוותי בידור וחרטא ברטא של אוסטרלים שבאים להכל כלול. בהחלט מקום ששבועיים וחצי שם לא הספיקו לי...המשך יבוא