Asiatique
-
מכיוון שעד היום בהגעותיי לבנגקוק לא יצא לי לבקר בו זה יקרה ביום יומיים הקרובים.
המתחם פתוח לחלוטין? יש חלקים ממוזגים (למעט החנויות והמסעדות עצמן)?
אשמח גם להמלצה על מסעדה שם.
תודה מראש.
-
Asiatiqueפרט לכמה מסעדות וחנויות ממוזגות רוב רובו של השוק הוא פתוח
-
Asiatiqueהאזור פתוח כל השבוע? באיזה שעות פתוח?
-
Asiatiqueפתוח בכל יום החל מ-16:00 ועד סמוך ל-23:00.
היות והאיזור די מרוחק מהמרכז ופקוק בשעות הללו רצוי להגיע לשם ברכבת העילית (תחנת Saphan Taksin) ומשם במעבורת חינם ישירות לאתר.
-
Asiatiqueאני שוהה במלון טרמינל 21.
לפי GMAP אני צריך להחליף לאוטבוס בשלב מסוים בשביל להגיע לשם.
תוכל להסביר לי איך להגיע מהמלון שלי בקלות?
-
Asiatiqueמהמלון אתה נוסע ברכבת העילית לתחנת SIAM, יורד ומחליף רכבת לקו סילום (ממול, על אותו רציף אם אני לא טועה) ונוסע עד תחנת Saphan Taksin.
-
Asiatique מהמלון איסטאן מקאסןמצטרפת לשרשור. אשמח לקבל מידע איך להגיע מהמלון איסטאן מקאסן ל -asiatigue. תודה מראש
-
Asiatique מהמלון איסטאן מקאסןהמלון שלכם מרוחק מהרכבת העלית (למה לבחור מיקום כזה?). לכן עדיף לכם לקחת מונית לתחנת הסקיי טריין Saphan Taksin station (פחות מ-100 באט עם מונה), בצמוד אליה עובר הנהר וממוקם רציף פיר 1 הנקרא sathorn . ברציף לפנות שמאלה יש שילוט שיוביל אתכם להמתנה למעבורת חינם לאסיה טק.
המעבורת הראשונה מתחילה ב-16:30 ויוצאת כל 15 דקות.
חזרה באותה דרך.אנחנו שילבנו את הביקור באסיה טק ביום הסיור במקדשים וואט פו, וואט ארון (בשיפוצים כרגע) וברח' הקוואסן ואז אחה"צ ירדנו לנהר למזח הקרוב, לקחנו מעבורת (15 באט לאדם) עד לפיר 1 ומשם את המעבורת חינם, כך שילבנו יעילות עם שייט בנהר לאורך כל הקטע המתויר.
-
Asiatiqueתודה!!
-
תודה ...ענקית
-
Asiatiqueהגעתי לשם איזה ערב מה MBK. יצאנו אחרי 20:00 ולא היו פקקים כאלה נוראיים.
לקח משהו כמו 20 דקות עם מונית.
העלות של המונית הייתה 80 באט עם מונה.
נראה לי שעם הרכבת + החלפה + שייט יקח אפילו יותר זמן.
פשוט תגיעו לשם מאוחר ולא ב 18:00.
-
Asiatique מהמלון איסטאן מקאסןבמידה וכבר נאלצתם להגיע לאזור הנהר עם מונית אין שום צורך לרדת ממנה לסירה.
פשוט תמשיכו במונית עד ל-Asiatique, הנמצא בהמשכו של אותו הרחוב ממש.
(רחוב Charon Krung)
-
Asiatiqueאכן אין מה להשוות את עומס התנועה לאחר השעה 20:00, שעה שבה כל השווקים ההומים כבר מזמן סגורים, וגם הקניונים הגדולים לקראת סגירה.
יציאה ממלון איסטין מקאסאן, (המרוחק יחסית מה-MBK), עלולה להיות סיוט של ממש, במיוחד בשעות העומס אחר הצהרים.
-
Asiatiqueאז למה לא לשלב ביקור בMBK או באזור סיאם וישר משם לנסוע לאסיהטק?
מה עדיף להיתקע עוד שעה בפקקים בשביל לצאת מהמלון?
-
Asiatiqueזהו בדיוק, התשובה התיחסה להגעה מאיזור Makkasan בו ממוקם מלון איסטין.
מראש אין צורך להתקע באיזור מרוחק וללא אלטרנטיבה תחבורתית מלבד מוניות.
ואם אתה כבר באזור כיכר סיאם (או ב-MBK), לדעתי עדיף לנוע ברכבת העילית בכל מקרה (בקו סילום, כפי שתיאר יוסי), היות ואז אתה לא תלוי במזג האויר או בעומס התנועה בכל שעה שלא תבחר.
-
Asiatique מהמלון איסטאן מקאסןרעיון מעולה m_s לשלב את אסיה טיק ביום של הארמון והקוואסאן ואז יכול להיות יום ממש נחמד של שייט לציינה טאון, לארמון, לוואט פו, לקוואסן, לשוק הפרחים ולאסיה טיק. השאלה אם זה לא עמוס ומספיקים הכל ביום אחד או להוריד משהו ואם כן אז מה כדאי להוריד?
פט
-
Asiatique מהמלון איסטאן מקאסןיום עמוס ביותר, שכולו על הרגליים...
וחלקו במקומות "קשים" וללא צל - ממש מסע כומתה לדעתי
כל המקומות ראויים לביקור, אבל הייתי מחלק לימים נפרדים באופן כזה שאת הקאוסאן ושוק הפרחים (Pak Klong Talat) הייתי מעביר ליום אחר ובשעות הערב והלילה בהתאמה.
-
Asiatique מהמלון איסטאן מקאסןמאיפה כדאי להתחיל יום כזה מציינה טאון או מארמון המלך?בהתחשב בצפיפות ובחום.... האם כדאי להגיע לשם מאזןר הקניונים במונית או ברכבת עילית לסירות ומשם להתנייד בסירות?
-
Asiatique מהמלון איסטאן מקאסןליאת,
לא ניתן ולא צריך לבצע הכול ביום אחד, איזונים (מלת המפתח בכל טיול) ולקבוע העדפות ואז, ניתן לבצע את הרוב. הרעיון לכסות אזורים, כדי למנוע את ההלוך ושוב לאותו אזור.
ביום הנדון סיירנו כך:
ב-09:00 בוקר נסענו עם מונית מהמלון למקדש וואט פו (כ-110 באט עם מונה), כניסה למקדש (100 באט לאדם, במחיר מקבלים גם בקבוק מים), סיור מקיף המקדש כשעה וחצי.
מהמקדש הליכה קצרה לנהר למזח הקרוב, חציית הנהר עם מעבורת (3 באט לאדם), הליכה קצרה למקדש וואט ארון- המקדש נמצא בשיפוץ, לכן לא נכנסנו.
חצינו שוב את הנהר עם מעבורת, הליכה כ-10 דק' לכניסה הראשית לארמון המלך, צפינו מבלי להיכנס לארמון, הצטלמנו בכיכר היונים הסמוכה ומשם לקחנו מונית לקאוואסן (כ-60 באט עם מונה). סיירנו בשוק במקום כולל אתנחתה קצרה לשתייה באזור ממוזג ובשעה 14:00 לערך, הפסקה ארוכה עם ארוחת צהריים.
בשעה 16:00 לערך, הלכנו כ-10 דק' למזח הסמוך (פיר 13), תפסנו מעבורת (15 באט לאדם) ושטנו כ-25 דק' לפיר 1 הסמוך לתחנת סאפן טאקסין, שם לקחנו את המעבורת חינם לאסיה טק, שייט של דקות ספורות.
סיירנו במתחם כשעתיים וחצי כולל הפסקה קצרה לקפה/שתייה/ שייק.
התכנית המקורית הייתה לשוט משם לשוק הפרחים. אבל, החלטנו לחזור למלון כדי להספיק לצאת לארוחת ערב וגם מסג' טוב. לפיכך, חזרנו עם המעבורת של המתחם ומסביבת המזח תפסנו מונית למלון.מכאן, שאם נכנסים לארמון המלך (כ-3 שעות סיור), צריך לוותר על מקדש ארון (במילא הוא בשיפוץ), לקצר את הפסקת הצהריים בקאווסן ואז ניתן ללא לחץ, להגיע קצת יותר מאוחר לאסיה טק.
לא ניתן לשלב גם את הצ'יינה טאון, שבפועל מדובר בעוד שוק וכל תאילנד זה שוק בלתי נפסק, בכל מקום. -
Asiatique מהמלון איסטאן מקאסןגם ארמון המלך וגם צ'יינה טאון, למרות הקירבה ביניהם הם מהמקומות "הקשים" שהתכוונתי אליהם. שניהם ביום אחד, לא קל.
אם למרות זאת תשלבי אותם באותו היום, לדעתי רצוי להתחיל בבוקר, מוקדם ככל האפשר בארמון המלך (נפתח לקהל ב-8:30) משם להמשיך ל-Wat Po שנמצא קרוב.
ובשעות הצהרים החמות הייתי נח במסאז', בבית הספר למסאז' הנמצא במתחם שם.
לאחר מנוחה הייתי ממשיך אולי לשייט תעלות קצר ברציף Tha Chang הנמצא ממול,
יושב לקפה בתצפית יפה מול Wat Arun מעבר לנהר.
רק לאחר מכן הייתי ממליץ להמשיך לצ'יינה טאון בשעות אחר הצהרים, עם ירידת השמש ובהתאם לחלוקת הכוחות.
כמה הערות:
- בעניין הגעה, שתי האפשרויות קיימות - רכבת עילית + שייט או מונית.
- לארמון המלך יש לבוא בלבוש בלבוש הולם (לא גופיות, לא מכנסיים קצרים)
- בסביבת הארמון יתכן שתפגשי מתחזים שיאמרו לכם שהארמון סגור - שקר וכזב
המשך היום - לפי הכוח והחשק..
.- במידה ובמקרה אתם נמצאים בבנגקוק רצוי מאד לבקר בצ'יינה טאון במוצאי שבת.
- כרטיס הכניסה לארמון (למקדש Wat Pra Gaew) מאפשר כניסה חינם לאתרים נוספים במשך שבוע, כמו Vimanmaek ו-Ananda Samarkham Hall המקסים!