טיסה לתיאלנד באוגוסט עם ילדים
-
הרוזן - הרגת אותי!חייבת לומר שהתגובה של נציג אל על קצת אכזבה אותי.
לא במה שיש בה, אלא במה שאין בה.
כלומר, ברור שאני שמחה בשביל עמליה שהם יפצו אותה על החוויה הלא נעימה שעברה, ובהחלט מגיע לה פיצוי כזה.
רק שהייתי מצפה שלנציג אל על תהיה איזו בשורה גם לשאר הנוסעים של החברה - לקוחות שכבר רכשו כרטיסים אך טרם טסו, וכאלה שמתלבטים כעת אם לרכוש.
אז מה המדיניות שלכם, אל על? להמשיך לזלזל ולחסוך על חשבון כלל הלקוחות שלכם, תוך מתן פיצוי נקודתי למתלונן המזדמן?
ועד כמה אתם חושבים שחכם מצדכם להראות קבל עם ופורום שזו המדיניות שלכם, ודווקא במקום אליו מגיעים לקוחות פוטנציאליים רבים שלכם? ועוד ספציפית בשרשור אותו פתחה מי שברגעים אלה ממש מתלבטת לגביכם....
-
טיסה לתיאלנד באוגוסט עם ילדיםתלוי בכמה זה מאריך את זמן הטיסה הכולל וכמה זמן המתנה בקונקשן.
אנחנו טסנו עם הילדים בשנה שעברה עם האוזבקים קונקשן של שעתיים, החיסכון על 6 כרטיסים היה כ-3000$ ובעיני בהחלט הצדיק את עצמו. המטוסים יחסית מרווחים, כל הטיסות יצאו בזמן, מערכת בידור אישית אמנם רוב הסרטים ברוסית או אוזבקית אבל יש גם משחקים ואפילו מטען לניידים לכל מושב.
-
כמו שאמרנו - זה אינדווידואליעמליה ושות',
אם נשאיר רק לרגע את עניין השוואת המחיר בצד (אל דאגה עוד נשוב לזה) אז מסיכום דברייך, הפרמטרים החשובים בעינייך לבחירת חב' תעופה:- סוג מערכת הבידור במטוס, גם אם הדיבוב ברוסית, גרמנית, ערבית או טורקית. מה שכל טבלט פשוט מהבית, מהווה פתרון עדיף.
- מרווח של אולי כ- 10 ס"מ נוספים בין המושבים. שאפשר לקבל בשדרוג למח' תיירות פלוס, בישיבה ביציאות חירום ולא חייבים לבחור ליד השירותים
- חיוך של דייל זר מלא בשיני זהב או דיילת עם רעלה (בצחוק).
הפרמטרים הנ"ל, גוברים בעינייך על שעות הטיסה הרבות הנוספות למסע, לעומת טיסה ישירה.
הפרמטרים הנ"ל, גוברים על הביטחון של המשפחה במסע דרך ומעל מדינות עוינות ואויבות (מעניין באם בטיסות דרך ירדן וטורקיה מרגישים חופשי לענוד בבטחה מגן דוד, לחבוש כיפה, להניח תפילין ולהתפלל, לדבר עברית בסביבת קהל עוין ומה יהיה היחס של הצוות והנוסעים ברגע מבחן או חירום (בעצם אנו כבר יודעים מה קרה לא מזמן ובאירועים נוספים).ואוסיף גם את מדד בטיחות הטיסה (מיומנות וניסיון הטייסים, תחזוקת מטוסים וכד'), ביחס לחלק מהחב' הזולות.
כמו שאמרת, כל אחד והעדפות שלו, זה מובן ולא נתווכח. יש כאלה שיעדיפו אחוזי נוחות ובידור משופרים, על חשבון מסע ארוך ומתיש (לא קונה שיש מי שנהנה מתוספת יום בדרכים, הגעה בשעות לא נוחות וכד') וזה בסדר.
מה שלא מובן, שאחרי כל העדפות שציינת ופער מחירים העצום בסכומים שנקבת, החלטתם לטוס בכל זאת עם אל על בטיול האחרון לתאילנד. אז אולי במקרה זה, השיקולים נטו לטובת המחיר שלא היה שערורייתי, שעות הטיסה הישירה, הביטחון האישי .....ולא הבידור והנוחיות?
שלא נטעה, לאל על יש עוד כברת דרך בשיפור השירות והנוחות, מדורגת 4/7
אך בבטיחות היא בטופ וזה מאד משמעותי, מדורגת 7/7 ורק לופטהנזה זהה לה (באיכות לופטהנזה מדורגת 5/7 על זה צעקתה?), הירדנים והטורקים נחותים ממנה בבטיחות והאוזבקים בדירוג איכות 3.5/7.
בעניין השוואת המחיר- בכנות, זה הפרמטר האמיתי שמשפיע על רוב אלה שבוחרים לטוס דרך חניות ביניים ולא מערכת הבידור....אם כל המחירים היו זהים, סביר להניח שמיעוט זניח היה בוחר להאריך את המסע, לטובת 10 ס"מ מרווח מושבים.
בפערי מחיר הטיסה לתאילנד, נזרקו כאן סכומים די הזויים, של כ- 400-500$ לאדם.
אז לטובת חסרי הניסיון, כדאי לשים דברים על דיוקם ולבצע השוואה נכונה, תפוחים לתפוחים כפי שאמרה יונה ואז יוכח שהפערים אינם גדולים, לעיתים אף אינם קיימים, גם ביחס לחב' הזולות. לא חכמה להשוות בין מקרי קיצון.
ראשית, טיסה ישירה אינה מוצר זהה לטיסה עם חניית ביניים אחת או 2, היא מועדפת ולכן מתומחרת בכל החברות בהתאם.
בכל חברה, מחלקת התיירים מתומחרת לפי תת מחלקות (קלאסים) וככל שמזמינים מוקדם יותר, ניתן להשיג מחיר טוב יותר.
מחירי הטיסות משתנים גם בהתאם לעונות התיירות, לפי ימים וגם שעות ובנוסף, לסוכנויות הנסיעות יש הקצאה של מחירי תת מחלקות.
אז בהשוואה נכונה, צריך להשוות את כל הפרמטרים הנ"ל באופן זהה. אז ובוודאות, לא ימצאו פערים גדולים, כפי שנזרקו באוויר.
לדוגמה: בהזמנת הטיסה האחרונה שלנו לתאילנד בחודש 3/2015 , השגנו מחיר בקלאס W הזול וחברינו שהזמינו מספר ימים מאוחר יותר, שילמו לפי קלאס גבוה יותר, פער של 50$ לאדם.
כשבדקנו מחירים (4 חודשים מראש), המחיר באל על היה 1050$ לעומת החברה הזולה ביותר כ-870$ (האוקראינים, האתיופים והאוזבקים) ופערים זניחים עד אפסיים, לעומת חב' "טובות".
מאידך, מחיר החבילה באל על שכללה גם טיסות פנים עם בנגקוק אייר (1250$), פער המחיר היה לטובת אל על, בתחשיב גם מול החברות הזולות, כפי שצוין כאן גם ע"י אחרים.
בבדיקה מהירה של מחירי אוגוסט 2015 כפי שהתעניינה פותחת השרשור, המחיר באל על כ-1381$, זול יותר מרוב מוחלט של החברות "האירופאיות" למרות פער הזמנים, הטורקים במחיר החל מ-1147$, הירדנים כ-1200$ והאוזבקים/אתיופיה כ-1000$.
אז כן, טיסה ישירה עולה לפעמים קצת יותר ולפעמים לא.
לא אותו מוצר, אמרנו?
-
כמו שאמרנו - זה אינדווידואליהתכתבויות ארוכות יש לנו כאן

להלן תגובותיי....
אז מסיכום דברייך, הפרמטרים החשובים בעינייך לבחירת חב' תעופה:
- סוג מערכת הבידור במטוס, גם אם הדיבוב ברוסית, גרמנית, ערבית או טורקית. מה שכל טבלט פשוט מהבית, מהווה פתרון עדיף.
אישית בכל החברות שטסתי עימן הכל היה באנגלית (חוץ מהאוקראינים שלהם פשוט לא היה כלום אבל ציינתי שהם יותר גרועים מאלעל) וכם בעיניי בטיסות ארוכות הבידור הוא חלק גדול שחשוב לי - אני מאותגרת טכנולוגית ולא יודעת להוריד לטבלטים סרטים וכו'...
- מרווח של אולי כ- 10 ס"מ נוספים בין המושבים. כן, שאתה 1.85 כמו בעלי אז 10 ס"מ לרגליים זה הבדל בין לשבת כמו בן אדם מעל 10 שעות או האפשרות למתוח את הרגליים. זו האופציה שהילדים יכולים לשכב על הריצפה לישון ואתה על הכסאות. זה הבדל מאוד משמעותי בעיניי.
שאפשר לקבל בשדרוג למח' תיירות פלוס, בישיבה ביציאות חירום ולא חייבים לבחור ליד השירותים. 1. למה לשלם על מרווח גדול יותר אם בחברות האחרות זו ברירת המחדל? 2. במטוסי 747-400 שטסתי איתם הפעם הזו לתאילנד השידרוג הוא אך ורק למושבים מול השירותים או מול המטבח - אין אפשרות אחרת!
- חיוך של דייל זר מלא בשיני זהב או דיילת עם רעלה (בצחוק).
כמו שאמרתי מקודם - שירות לקוחות אצל ישראלים זו מילה גסה, ומה לעשות לא הצד החזק שלנו - לא מעניין אותי מה הלאום של הדייל שמחייך אליי כל עוד הוא מחייך אליי, סובלני, סבלני, נחמד ומעוניין לבצע את תפקידו שזה שירות לקוחות על הצד הטוב ביותר!
הפרמטרים הנ"ל, גוברים בעינייך על שעות הטיסה הרבות הנוספות למסע, לעומת טיסה ישירה.לא כל כך הרבה תוספת לשעות הטיסה ולפעמים נחמד לעשות הפסקה באמצע.
הפרמטרים הנ"ל, גוברים על הביטחון של המשפחה במסע דרך ומעל מדינות עוינות ואויבות (מעניין באם בטיסות דרך ירדן וטורקיה מרגישים חופשי לענוד בבטחה מגן דוד, לחבוש כיפה, להניח תפילין ולהתפלל, לדבר עברית בסביבת קהל עוין ומה יהיה היחס של הצוות והנוסעים ברגע מבחן או חירום (בעצם אנו כבר יודעים מה קרה לא מזמן ובאירועים נוספים).ישית, אף פעם לא טסתי עם החברות הערביות למינהן אז אני לא יודעת להגיד איך הייתי מרגישה או לא. אני כן יכולה להגיד שאם כל החברות האחרות שטסתי איתן לא הרגשתי מאויימת מפוחדת או חשבתי לרגע לנכון להסתיר את זהותי. אני לא מסכימה עם "שילטון הפחד" הזה שאומר שבוא נהיה רק בסביבה ישראלית ונתקבץ יחדיו או לחילופין נסתיר את זהותנו בעולם כי כולם כל הזמן מחפשים לפגוע בנו.... אני חושבת שזו היסטריה מוגזמת ולא מבוססת... כמובן שבעיתות של מלחמה כמו בצוק איתן זה כבר משהוא אחר.
ואוסיף גם את מדד בטיחות הטיסה (מיומנות וניסיון הטייסים, תחזוקת מטוסים וכד'), ביחס לחלק מהחב' הזולות.
כמו שאמרת, כל אחד והעדפות שלו, זה מובן ולא נתווכח. יש כאלה שיעדיפו אחוזי נוחות ובידור משופרים, על חשבון מסע ארוך ומתיש (לא קונה שיש מי שנהנה מתוספת יום בדרכים, הגעה בשעות לא נוחות וכד') וזה בסדר.
מה שלא מובן, שאחרי כל העדפות שציינת ופער מחירים העצום בסכומים שנקבת, החלטתם לטוס בכל זאת עם אל על בטיול האחרון לתאילנד. אז אולי במקרה זה, השיקולים נטו לטובת המחיר שלא היה שערורייתי, שעות הטיסה הישירה, הביטחון האישי .....ולא הבידור והנוחיות?
מכיוון שאתה מתעקש - ההחלטה לטוס אלעל הפעם נכפתה עליי, טסתי עם הבת ועם חברה שלה, האמא של החברה לא הייתה מוכנה בשום אופפן שהבת שלה תטוס בחברה אחרת חוץ מאלעל (היסטריה מוגזמת אמרתי כבר?) ולכן לא הייתה לי ברירה. לאור הניסיון שלי במהלך השנים אני אומרת, בלי להתנצל, שאלעל היא לא הבחירה הראשונה שלי וגם לא השניה.
שלא נטעה, לאל על יש עוד כברת דרך בשיפור השירות והנוחות, מדורגת 4/7
אך בבטיחות היא בטופ וזה מאד משמעותי, מדורגת 7/7 ורק לופטהנזה זהה לה (באיכות לופטהנזה מדורגת 5/7 על זה צעקתה?), הירדנים והטורקים נחותים ממנה בבטיחות והאוזבקים בדירוג איכות 3.5/7.
בעניין השוואת המחיר- בכנות, זה הפרמטר האמיתי שמשפיע על רוב אלה שבוחרים לטוס דרך חניות ביניים ולא מערכת הבידור....אם כל המחירים היו זהים, סביר להניח שמיעוט זניח היה בוחר להאריך את המסע, לטובת 10 ס"מ מרווח מושבים.
בפערי מחיר הטיסה לתאילנד, נזרקו כאן סכומים די הזויים, של כ- 400-500$ לאדם.אז לטובת חסרי הניסיון, כדאי לשים דברים על דיוקם ולבצע השוואה נכונה, תפוחים לתפוחים כפי שאמרה יונה ואז יוכח שהפערים אינם גדולים, לעיתים אף אינם קיימים, גם ביחס לחב' הזולות. לא חכמה להשוות בין מקרי קיצון.
ראשית, טיסה ישירה אינה מוצר זהה לטיסה עם חניית ביניים אחת או 2, היא מועדפת ולכן מתומחרת בכל החברות בהתאם.
בכל חברה, מחלקת התיירים מתומחרת לפי תת מחלקות (קלאסים) וככל שמזמינים מוקדם יותר, ניתן להשיג מחיר טוב יותר.
מחירי הטיסות משתנים גם בהתאם לעונות התיירות, לפי ימים וגם שעות ובנוסף, לסוכנויות הנסיעות יש הקצאה של מחירי תת מחלקות.
אז בהשוואה נכונה, צריך להשוות את כל הפרמטרים הנ"ל באופן זהה. אז ובוודאות, לא ימצאו פערים גדולים, כפי שנזרקו באוויר.למה אתה אומר שהמחירים שנזרקו כאן הזויים? זה בעצם להגיד לי ולאחרים שהגיבו כאן : אתם משקרים!
פערים של 300-500$ לטיסה הם פערים קיימים - אלו היו הפערים בזמן וברגע שבחרתי להזמין את הטיסה. עשיתי בדיקה באותו רגע באתרי האינטרנט השונים, עם סוכני נסיעות שונים (אני לא מאלו שמזמינים מהמקום הראשון שנפלתי עליו) וקיבלתי הצעות מחיר לטיסה באלעל, בלופטנזה, בבריטייש אירוויז, בפינאייר, בטורקיש, בג'ורדינאן.... והפער היה בין 300-500$ לרעתה של אלעל.
אין פה שום תפוחים ואגסים - יש רק תפוחים ותפוחים!
ברגע נתון ספציפי, מצאתי טיסה זולה יותר מאלעל ב-400$ - נכון לא ישירה וזה ההבדל היחיד בתפוח.
כיום לאעל יש מונופול על טיסות ישירות לתאילנד מהארץ - ככה שאין ברירה ואין לך תפוחים אחרים לבחור מהם.
לדוגמה: בהזמנת הטיסה האחרונה שלנו לתאילנד בחודש 3/2015 , השגנו מחיר בקלאס W הזול וחברינו שהזמינו מספר ימים מאוחר יותר, שילמו לפי קלאס גבוה יותר, פער של 50$ לאדם.
כשבדקנו מחירים (4 חודשים מראש), המחיר באל על היה 1050$ לעומת החברה הזולה ביותר כ-870$ (האוקראינים, האתיופים והאוזבקים) ופערים זניחים עד אפסיים, לעומת חב' "טובות".
מאידך, מחיר החבילה באל על שכללה גם טיסות פנים עם בנגקוק אייר (1250$), פער המחיר היה לטובת אל על, בתחשיב גם מול החברות הזולות, כפי שצוין כאן גם ע"י אחרים.
בבדיקה מהירה של מחירי אוגוסט 2015 כפי שהתעניינה פותחת השרשור, המחיר באל על כ-1381$, זול יותר מרוב מוחלט של החברות "האירופאיות" למרות פער הזמנים, הטורקים במחיר החל מ-1147$, הירדנים כ-1200$ והאוזבקים/אתיופיה כ-1000$.
אז כן, טיסה ישירה עולה לפעמים קצת יותר ולפעמים לא.לא אמרתי ולדעתי אף אחד אחר גם לא אמר - שתמיד יש הבדלים ושתמיד אלעל יקרה יותר בהרבה. ברור שיש חברות יותר יקרות מאלעל (אבל גם יותר טובות!!!) וגם תמיד ימצאו חברות זולות יותר, זולות בהרבה או זולות בפחות...
לא אותו מוצר, אמרנו?
זה עניין של השקפה - בעינייך טיסה ישירה וטיסה עם קונקשין זה לא אותו מוצר.
אני רואה את זה בצורה אחרת: אני מחפשת מוצר אחד: טיסה שתביא אותי למעוז חפצי: ישירה, עקיפה... לא כלכך משנה לי. אם טיסת קונקשין לא תעכב אותי ביותר מידיי אז מבחינתי זה אותו דבר - אינדווידואלי כבר אמרנו?

-
כמו שאמרנו - זה אינדווידואלי5-10 ס"מ תוספת לרגליים משמעותיים בטירוף בטיסה כזאת לאדם גבוה. מבחינתי זה אחד הפרמטרים הראשונים. תדמיין שאתה טס 11 שעות במושב ללא משענת לראש.דומה.
קוריוז מטיסתי עם אלעל: הקדמתי לצק אין בבנגקוק כדי לבקש מושב קדמי שיש בו מרווח לרגליים, על בסיס מקום פנוי. שמחתי על כך שאכן קיבלתי את המושבים האלה בדיוק עד הרגע שהתיישבתי בהם. הדיילת לא טרחה לעדכן אותי ואת אשתי שבמושבים האלו לא ניתן להוריד אחורה את המשענת! סבלנו במשך 11 שעות.
ולגבי משך הטיסה, עם קונקשן של שעה-שעתיים ההבדל הוא זניח(בברוטו 3 שעות הפרש)
-
אל על זו פרצופה של המדינה , רוצים רק לקבל...כמו שכולם רוצים שלא יהיה יקר והכל יהיה זול אבל המשכורת שלהם רק תגדל , שמחירי הדיור ירדו בכל הארץ חוץ מהדירה שלהם וחוץ מהדירה שהם קנו להשקעה לבן .
כך אל על בדיוק כמו ההתנהגות שלנו גסה אגרסיבית שחצנית , הדילים ואנשי הצוות הם בבואה שקופה שלכם עצמכם ותנסו לחשוב על זה .
נראה אתכם נותנים שירות ל420 בבונים שחושבים שקנו את חברת התעופה
ראיתי את אותם ישראלים בחברות אחרות יושבים כמו אנשים שנעלמה להם הלשון ....
ומי שלא מתאים לו שלא יסע , אבל כאלה שנוסעים וחוזרים וטסים עם אל על ועדין מתלוננים את אלה אני לא מבין .. כלומר נהנים לסבול או נהנים לקטר ? זו שאלה
-
טיסה לתיאלנד באוגוסט עם ילדיםוסימונה רק ביקשה חוות דעת......... שלחתי לך הודעה בפרטי. עופר
-
אל על זו פרצופה של המדינה , רוצים רק לקבל...בואו אני אזרוק אתכם לסיטואציה לא נעימה: במהלך השהות שלכם בחו"ל קורים בארץ מבצע/מלחמה/אירוע ביטחוני כלשהו שמפורסם בכל העולם, וזה קורה! בוא נגיד, שמניסיון, אם טסים עם חברה אחרת מאל על אז המצב לא כל כך נחמד.
אז כן, בטיחות זה מעל הכל, ואחר כך נוחות כשהפרמטר החשוב ביותר, בטח בהקשר של טיסות קצת יותר ארוכות זה משך הטיסה והאם היא ישירה. וההפרשים לא כל כך גדולים, בטח לא כשמזמינים מספיק זמן מראש או מוצאים מבצע מיוחד
-
אל על זו פרצופה של המדינה , רוצים רק לקבל...זה קרה לי עם הירדנים בצוק איתן
כשהפסיקו לטוס בקו עמאן תל אביב , רצו שהנוסעים יחזרו באוטובוס מעמאן לבית שאן ומשם תסתדרו לבד ,אילו המילים שאמרו לי בצ'ק אין
עשיתי פרסה ואמרתי להם שאיתם אני לא טס אם הם לא מסוגלים להביא אותי לתל אביב ושידאגו לי לטוס עם אל על שהייתה החברה היחידה שטסה מבנגקוק לתל אביב
הירדנים כמובן ניסו להתנגד ( עולה להם הרבה כסף להעביר אותי לאל על )
אבל לא עזר להם כלום , בסוף חזרתי עם אל על .
אז נכון שכולנו נוטים לשכוח מהר ומחפשים את הזול יותר , אבל בוכים וממררים כשחלילה קורה משהו ורק אל על מתגלה כמושיע הלאומי , כולנו רצים לדלפקים של אל על ומוכנים לשלם ולהוסיף כמעט כל סכום רק שיחזירו אותנו הביתה בשלום וכמה שיותר מהר .
מאז ועד היום הספקתי עוד להגיע לתאילנד 4 או 5 פעמים וכולם היו בטיסות אל על .
מצאתי דילים טובים ומחירים הוגנים ביחס לחברות אחרות שההפרש בהם מול אל על עמד על מקסימום 150$ והיה שווה לי להוסיף את זה .
אני לא בא לגונן על אל על וממש חושב כמוכם שהם צריכים להשתפר אבל אני באופן אישי כנראה מסתכל על הדברים קצת אחרת .
אותי ממש לא מעניין האוכל , הבידורית האישית ( כמעט ולא פותח אותה במהלך כל הטיסה ) אפילו האזניות רוב הפעמים נשארות עדיין עטופות בניילון שלהם .
היחס של הדיילים/דיילות ממש לא מעניין אותי , העיקר שיכבו את האור ויתנו לישון בשקט .
המושב אף פעם לא עניין אותי , גם רוב הפעמים אני אפילו לא מנסה להוריד את המשענת , טוב לי כשהמושב ישר ואולי נותן לו קצת זווית וזהו .
אני לא 185 ס"מ ככה שגם המרווח בין המושבים ממש לא מעניין אותי ואם אני רוצה למתוח רגליים אז אני קם ועושה סיבוב .
טיסת לילה של אל על גם בהלוך וגם בחזור אני מנצל לשינה , קם לקראת בוקר ויש לי עוד כמה שעות בודדות להעביר עד לנחיתה , ארוחת בוקר מגיעה ומעבירה לך עוד שעה בכיף , טפסי האמגריישן שצריך למלא מעיפות לי עוד שעה כי אני מתנדב לעזור לשורה מלפניי ומאחוריי איך למלא ומה לרשום
עוד לא הספקתי להגיד ג'ק רובינזון וכבר שומעים בקריזה לשבת לקראת הנמכה לנחיתה .
אז אני כן מעדיף אל על באופן אישי אבל כמובן יש להעדפה שלי גם קו אדום בהיבט של ההפרש במחיר ואם הוא לא נורא אז מעדיף בכל זאת אותם .
לאנשי עסקים / עובדים / שכירים ואפילו עצמאים ( לא כמוני פנסיונר ) אני חושב שהם צריכים לעשות גם חשבון כלכלי בשורה התחתונה ולקחת בחשבון גם את עניין שעות הטיסה של אל על שמאפשרת לנוסעים לעבוד ביום הטיסה יום עבודה מלא וגם ללכת לעבודה בחזור ( נחיתה ב 06:40-07:00 בבוקר ) אז עם כל הצ'ק אאוט מהשדה ואיסוף המזוודות עדיין יכולים להגיע לעבודה לקראת 10 בבוקר שזה ממש לא מצריך לקיחה של עוד יום חופש
אם מישהו היה חושב לעצמו כמה שווה יומיים חופש שלו בכסף ( במידה והיה פודה אותם בכסף ) תבינו שזה מכסה בהרבה יותר מההפרש שתשלמו לאוזבקים לדוגמא למי שלקח טיסת צהריים ( הלך יום עבודה ) וחזר לארץ גם הפסיד יום עבודה
ואלו רבותיי ימים שלא נהניתם בהם בתאילנד ככה שהם ממש מבוזבזים ולא נלקחים בחשבון בימי הטיול אבל בכל זאת הצהרתם עליהם כימי חופש .
על עניין הבטיחות / ביטחון וכל הבולשיט שמקפידים ליחס לאל על זה ממש לא מעניין אותי כי למדתי כבר מכל חברות התעופה בהם טסתי ההקפדה על ענייני הביטחון והבטיחות לא נופלים נכון להיום מאל על ( אולי פעם זה היה נכון )
הדבר היחיד שאני מסכים איתו זה שטייסי אל על טובים יותר ( כנראה ) מטייסים אחרים בחברות אחרות כשצריך לתפעל אירוע חריג ( לא בטיסה שעוברת רגיל כי כולם טובים ) ומעבר לזה גם שמעתי ראיון עם מישהו שטוען שהסיכוי שטייס אל על יתאבד באוויר וייקח איתו את כל הנוסעים הוא אפסי , ואני באמת מאמין שכך זה אצלנו
כי אנחנו עם אחר מכל שאר העמים בסופו של דבר .
אז באמת שכל אחד יעשה את השיקול שלו וכבר נזרקה פה המילה אינדווידואלי
וזה באמת עניין אישי של כל אחד ואחד לפי כיסו ושיקוליו .
-
טיסה לתיאלנד באוגוסט עם ילדיםוסימונה קיבלה מעבר לזה ואני בטוח שהיא מרוצה כי גם קיבלה תשובות וגם גרמה בזכות שאלתה לפתוח דיון מעניין לא פחות .
עופר , מטרת הפורום לשתף דיעות , חוויות אישיות , לענות על שאלות ולתת מידע לשואלים , אני בטוח שכולם פה לאותה המטרה , אז אשמח אם יופסק העניין של "שלחתי לך הודעה לפרטי " , זה ממש לא לעניין .
ואם כבר שלחת אז למה להצהיר על כך בפורום ?
-
טיסה לתיאלנד באוגוסט עם ילדיםמטרת הפורום ברורה לי ואני נוהג לשתף מהנסיון המאוד קטן שיש לי. רק ביקשה חוות דעת - היה דווקא בקטע החיובי עד כמה השרשור התפתח. שלחתי הודעה פרטית- יש כאלה בעיקר משתמשים חדשים שלא מודעים לאופציה הזאת. אני גם מקבל מידי פעם פניות בהודעות פרטיות. אז לא הבנתי מה הבעיה להשתמש באופציה הזאת. עופר
-
טיסה לתיאלנד באוגוסט עם ילדיםהכל בסדר עופר .
אני נהנה לראות אותך פה ושמח שאתה משתף ותורם לפורום
חג עצמאות שמח .
-
טיסה לתיאלנד באוגוסט עם ילדיםלגבי הבטיחות ממש לא נראה לי איזה מרכיב מדהים .... כולם אותו דבר , לגבי איכות הטיסים , יסלחו לי השפיצים היהלומים של אל על ... לא רואה איזה הבדל תפסיקו לחשוב שאנחנו הכי טובים בעולם אמנם העם הנבחר אבל דחילק למה לזלזל באחרים לא פחות טובים ?
לגבי רויאל גורדיניאן אל תסמכו עליהם ועל התורכים ראינו אותם במקרי מצוקה או מלחמה הם זורקים אתכם מתוך המטוס אבל אין כמעט ספק שהם טובים יותר בשוטף ובנוחות כי הם יודעים לתת שירות ורוצצים לתת שירות באל על כל דיל או דיילת בא להעביר נסיעה לפריז ולבנקוק ולעשות קניות והנוסעים רק מפריעים לו בדרך ....אתם שקופים בעיניו
-
טיסה לתיאלנד באוגוסט עם ילדיםסליחה ,יש כמה שפיצים יהלומים ויש צוותי אויר חלקם מדהימים אסור לעשות הכללות
-
כמו שאמרנו - זה אינדווידואליעמליה, עדכני איך אלעל טייפלו בתלונה שלך...
-
מצטערתמצטערת

אבל החוויות שלי עם אלעל שונות לחלוטין
ןלרוב איני מוותרת לטוס עמם
-
לא בכל מחירתמיד יהיו כאלה שיגידו רק אל על
יהיו כאלה שיטוסו וימשיכו לקטר
חברים ישנם חברות תעופה מעולות וגם זולות
אני למשל לטיסה של 10 שעות רוצה גם נוחות ושרות טוב ואדיב.
אז מה לעשות אני עם הטורקים. שגם השרות מעולה. ו משקל 30/8
אז ישנה חניית בניים של שעתיים לא נורא.
ועוד חברה טובה .. FINNAIR
-
לא בכל מחיר"בעקבות האירועים בנפאל, מנכ״ל אל על דוד מימון, הודיע כי החברה נענתה לפניית משרד הביטחון ותוציא היום בשעה 17:00 לנפאל שני מטוסי ג׳מבו 747-400 - מטוס מטען ומטוס נוסעים, ועליהם משלחת סיוע של פיקוד העורף ומשרד הביטחון. בטיסת החזור צפויים לחזור על המטוס ניצולים מאזור האסון וכן 24 התינוקות שנולדו בהליך הפונדקאות, יחד עם הוריהם."
זה נקרא שירות.
במצבי חירום, מצוקה, כולם ירוצו לקבל סיוע. ממי? לא מהטורקים, לא מהירדנים וגם לא האוזבקים, הפינים וכל החברות שחסכתם אתם כמה עשרות דולרים, הם יהיו אדישים למצוקתכם. -
דיון מעניין ופורה.להלן דעתי בנושא הדיון הפורה שהתפתח פה:
במצבי חירום רבותיי, אל על היא החברה היחידה שדואגת לאזרחי מדינת ישראל ברחבי העולם, לרבות דאגה לטיסות מיוחדות וכו', וזו זכות גדולה מאוד שעומדת לצידם. זו עובדה, זה מה שקורה, ולמזלינו, זה גם מה שימשיך לקרות.רק בקיץ האחרון, עת התנהלה מלחמה עיקשת (מבצע "צוק איתן") בחלק מהאזורים במדינת ישראל, החליטה חברת התעופה הירדנית המהוללת (לעיתים בצדק) להשהות ללא הודעה מוקדמת את קו הטיסה שבין ת"א לעמאן ללא צפי להחזרתו לפעילות. כתוצאה מהחלטה חד צדדית זו, ישראלים רבים ששילמו כדת וכדין עבור כרטיסי הטיסה שלהם עמדו אובדי עצות. טיסות בוטלו כרטיסי טיסה "אבדו", ימי עבודה נגרעו וההפסד הכספי האישי של הנוסעים היה עצום, וטרם הזכרתי את עוגמת הנפש.
והירדנים? הם בשלהם. הנוסעים ששילמו עבור כרטיסי טיסה נשלחו לדאוג לעצמם, "לשבור את הראש" בסלנג הישראלי.
בנוסף, נוצרה אשליה כאילו מחלקות התיירים בחברות זרות (ירדנים, טורקים, גרמנים), הינן סלון מעופף ומקבילות למחלקת עסקים באל על. מספיק להטעות! מחלקת תיירים היא מחלקת תיירים!
לגבי המחיר - פה אני מסכים. לעיתים קרובות מידי, מחיר הטיסות באל על יקר ולא מייצג את רוח המחירים הנהוגים כיום, אולם יש לזכור שלרוב ניתן למצוא מבצעים באל על כמעט לכל יעד אליו הם טסים במחיר כמעט זהה למחיר המתחרים, או לכל היותר מעט יקר יותר.
טסתי לא מעט בעולם עם מגוון חברות תעופה, לרבות עם אל על. מעולם לא נתקלתי ביחס משפיל מצד הצוות ו/או תקלה מבנית חמורה שגרמה לי לאי נוחות במהלך טיסת אל על. להיפך, לרוב הצוות ניסה לעשות מעל ומעבר על מנת שארגיש בנוח. -
לא בכל מחיראף אחד לא אמר שאלעל לא מתייצבים בעיתות חירום ואף אחד לא אומר שאי אפשר לסמוך על אלעל בזמן משבר.
אז הנה..... מחיאות כפיים

קריאות כל הכבוד וטפיחות על השכם לאלעל ולכל הישראלים שתמיד יודעים לעזור כשצריך.(זה לא נאמר בציניות)השאלה שאני שואלת היא: למה אפשר לסמוך עלינו רק בעיתות משבר ובשעות חירום?
למה ביום יום הרגיל אנחנו אוהבים לדפוק אחד את השני, לקמבן אחד את השני וסתם להיות חצופים ולא שירותיים?
שירות לקוחות זה 365 ימים בשנה ולא רק בזמן משבר.