ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול M

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    2
    31
    4748
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

שלום, מעוניינים לטייל באוסטרליה ולעשות את מסלול ה- M. להתחיל בפרת`, לעלות צפונה, לרדת לאליס ספרינג ומשם לחוף המזרחי עד מלבורן. יש לי 2 שאלות: 1. באילו חודשים מומלץ להתחיל את הטיול בהתחשב במסלול? 2. כמה זמן יכול לקחת סיבוב כזה? תודה לעונים עליזה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

מסלול M:Re
        לי לקח 4 חודשים.... מבחינת תאריכים זה בעייתי, היות והמז``א באוסטרליה מאוד מורכב.במסלול כזה תמיד יהיה האזור שיהיה טוב ואחד שיהיה לא משהו, אני התחלתי באמצע פברואר, אז יצא לי את אזור פרת` והחוף המערבי מצויין, בצפון הייתי במעבר בין העונה הרטובה ליבשה (היו עדין מקומות סגורים עקב הצפות) באליס היה מז``א מצויין. ובקווינסלנד היה מז``א אחלה, למלבורן כבר הגעתי בחורף ....
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

אנחנו עשינו משהו דומה, גם ב-4 חודשים. התחלנו ממלבורן, מערבה לאדלייד ופרת`, צפונה לאורך החוף המערבי, דארווין וקאקאדו, דרומה לאליס ספרינגס ואולרו, קצת צפונה בחזרה (כמו שתכננת) מערבה לקווינסלנד, ודרומה לאורך החוף המזרחי + גיחות לאווטבק של קויינסלנד עד לבלו מאונטיינס וסידני. את צריכה לקחת בחשבון זמני קניה ומכירה של הרכב בערך שבוע-שבוע וחצי בכל קצה של הטיול. אנחנו התחלנו בסוף מאי, זה היה קצת מאוחר מדי מבחינת הקור בדרום, אבל אם מתחילים באמצע - סוף אפריל לחפש רכב זה יוצא מצוין מבחינת העונות- לא יותר מדי קר בדרום ולא עונה רטובה בצפון. מצד שני, אם את מתחילה בפרת` בכל מקרה, אולי כדאי להתחיל בתחילת- אמצע מאי כדי לא להגיע יותר מדי מוקדם לצפון ולהסתכן בכך שחלק מהפארקים יהיו עדיין סגורים בגלל הצפות.
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

תודה על התשובות. השיקול להתחיל בפרת` הוא בגלל הרכב. הבנתי שעדיף לקנות בפרת` ולמכור בסידני או מלבורן. האם זה נכון? לגבי המסלול העצמו - עכשיו אני מבינה שהוא לא מתאים לנו מבחינת החודשים. חשבנו לצאת בספטמבר. אם אין חשיבות למכירת הרכב בסידני - נוכל לשנות את המסלול: יציאה בספטמבר מקיירנס צפונה ואח``כ מערבה עד דרווין - חודש ירידה לכיוון אליס ואח``כ צפון - מערבה עד ברום - שלושה שבועות ירידה מברום דרומה לפרת` - חודש מפרת` לסידני - שלושה שבועות איך נראה מבחינת הזמן? האם הגיוני? מבחינת מזג האויר? תודה לעונים
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

יש בעיותיות עם קניה ומכירה של רכב... אכן לקנות רכב של מערב אוסטרליה עדיף, בגלל חוקי המדינות השונות, רכב של מערב אוסטרליה זה היחיד שאין בעיה להעביר בעלות ולחדש רישוי בכל מדינה. (גם אין צורך בWOF) לאומת זאת אם תקנו בסידני ותנסו למכור בפרת` יהיה לכם קשה מאוד (תצטרכו למצוא מישהו שמתכוון להיגע לשם, ושהוא יעשה את ההחלפה לבד בסדני) תכלס אפשר למצוא גם רכבים של מערב אוטסרליה בסידני/מלבורן(מטיילים שהיגעו מפרת`) אבל יהיה לכם מבחר מצומצם מאוד. חוץ מזה זה לא יותר מידי משנה, המז``א בעיקר שונה מצפון-דרום ולא מזרח-מערב ... ככה שלעשות את המסלול ה-M מפרת` לסידני או ההפך לא כזה משנה מבחינת מז``א .....
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

לטורני
                תודה על תשובתך המהירה. חשבתי אולי להתחיל בקיינרס בספטמבר ושם גם לקנות רכב. את הרכב למכור בסידני אחרי 4 חודשים. הבנתי שאת הצפון אפשר לעשות בחודשים ספטמבר אוקטובר. אני צודקת? דרך אגב, לא התייחסת לחלוקת הזמן. האם הגיונית? שוב תודה, עליזה
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

לעליזה
                  חלוקת הזמן הגיונית, אבל למצוא רכב בקיירנס זה די בעייתי. כשהיינו שם היו הרבה מוכרים אבל בעיקר של רכבים במצב לא כל כך טוב, אבל זו לא הנקודה, העניין הוא שלמצוא שם רכב שכהשוק הרבה יותר קטן, יכול להיות עניין בעייתי, ומאחר ואוקטובר הוא כבר תחילת העונה הרטובה, זה יכול מאוד להלחיץ אתכם בזמן. האם האפשרות היחידה היא ספטמבר? כי אם תתחילו מסלול כזה ביולי-אוגוסט למשל, תהנו ממנו הרבה יותר בלי בעיות מז``א. אפשרות אחרת שחשבתי עליה, היא לעשות את ה-D בצורה קצת מוזרה- לקנות רכב בדארווין, שלפי מה שאני יודעת הרבה יותר קל למצוא בה רכבים של WA מאשר בקיירנס, כי הרבה מטיילי מערב אוסטרליה מנסים למכור בה רכב בסוף העונה. להקדיש שבועיים וחצי לטריטוריה הצפונית, ואז לנסוע לקווינסלנד ולתפוס את סוף העונה, ולרדת דרומה. ובסוף למכור במלבורן או לחזור לסידני ולמכור. אם תקנו לוחית של WA לא תהיה לכם בעיה למכור בשתי הערים. אח``כ לטוס לניו זילנד לחודש לאי הדרומי. מבחינת מז``א ועונות זה יוצא מצוין.
                  • ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי

לניצן
                    תודה על התשובה המפורטת. האמת שאנחנו מתכננים לקנות ג`יפ + קרוואן נגרר (משפחה) ומאוד רוצים לטעום מהמזרח ולהשקיע יותר במערב. ניו זילנד לא בשלב זה. אם נתחיל ביולי אוגוסט כהצעתך (יכול להיות שתהיה אפשרות כזו), האם לא נגיע למערב בחורף?
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

שלום עליזה המסלול שתיארת בתור מסלול ה M זהה למסלול שעשיתי באוסטרליה. התחלתי בפרת` בחודש יולי שעבר. סה``כ קרוב לחמישה חודשים. אם בכל זאת זה הכיוון שלך - אשמח לעזור
                      • ?
                        אורח נערך לאחרונה על ידי

לטורני:Re
                        חלוקת זמן זה דבר מאוד אינדיוודואלי ותלוי בכם ככה שקשה לרדת לרזולוציות שלו, אני אישית התחלתי מהמערב וממש אהבתי את המקום , הגדשתי לו את מרבית הזמן ... (חודש וקצת..) בחוץ המזרחי לאומת זאת הייתי כשלוש שבועות ... ספט`-אוק` זה סוף העונה היבשה, עדין זמן טוב לטיול בצפון. קנית רכב אפשרית בקירנס, אבל כמו שאמרו כאן לפני, מבחינת שוק והיצע יהיה יותר במקומות אחרים ... מצד שני לפי ההודעות שלך אתם מתכוונים לקנות ג`יפ ונגרר זה לא בדיוק בשוק המטיילים הממוצא... ככה שאתם גם ככה כנראה תסתמכו יותר על ההיצע של שוק המקומיים ....
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

איך מבחינת החודשים
                          תודה איתי, איך היה מזג האויר בכל מקום מבחינת החודשים? הכוונה היא איפה היית (באופן כללי) בכל חודש ואיך היה מזג האויר באותו מקום כשהיית? האם ניתן לדחוס את המסלול ל- 4 חודשים? עליזה
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

ועוד שאלה
                            איך מבחינת הרכב? קנית? אם קנית - איך הקניה והמכירה?
                            • ?
                              אורח נערך לאחרונה על ידי

ועוד שאלה:Re
                              שוב שלום עליזה... קנינו רכב בפרת`, בלי יותר מדי בעיות. אחרי שבוע בערך יצאנו צפונה. מזג האויר בפרתק באותה התקופה היה קריר וקצת גשום ולכן החלטנו לוותר על אזור מרגרט ריבר ולעלות צפונה. אחרי שבועיים לערך הגענו לאזור ברום. לאחר מכן המשכנו לקונונורה, שם נשארנו בערך שבועיים והתנדבנו בשמורת ה``בנגל בנגל``. בתחילת בסוף אוגוסט, לאחר ביקור של 10 ימים באזור דארווין, עשינו את טרק הג`אטבולה שבין אדית פאלס לקת`רין גורג`. עוד 10 ימים לערך של נסיעה לאליס ספרינגס כולל ביקור בקינגס קניון ואייריס רוק ומשם המשכנו לכיון החוף המזרחי. אני בטוח שאפשרי לעשות טיול כזה גם בארבעה חודשים וגם בזמן ארוך יותר. קחי בחשבון שנסענו 20 אלף קילומטר, ככל שתפרסי זאת על יותר זמן ייטב לך. אני מאוד ממליץ על המסלול הזה, בהתאם לתנאי מזג האויר כמובן, הוא משלב הרבה אאוטבק ומדבר לצד הערים והחוף המזרחי השוקק יותר. פרת` היא ללא ספק מקום שכדאי לבקר בו. לגבי מכחרת הרכב - כשקנינו אותו דאגנו להצטייד ברג`ו לשנה. מכרנו אותו ללא בעיות במלבורן, את העברת הבעלות ביצענו באמצעות הדואר. אם יש עוד שאלות שמטרידות אותך, אני אשמח לעזור.
                              • ?
                                אורח נערך לאחרונה על ידי

לניצן:Re
                                אם תתחילו ביולי אוגוסט, תגיעו לצפון מערב- איזור הקימברלי (רק עם ג`יפ- ולפי מה שאמרת תקנו כזה- אז תזכו לראות איזור נהדר) וברום, בסוף העונה היבשה, שזה נהדר. ואז תרדו דרומה לכיוון פרת`. אם הכוונה הסופית היא להתחיל ביול אוגוסט, כדאי לקנות בסידני ולמכור שם. לעלות צפונה דרך החוף המזרחי ולהדרים דרך המערבי. סה``כ זה עסק של בערך 4 חודשים. כדי לא לבלבל יותר מדי: העונות הן כאלה- בצפון (מחוג הגדי צפונה) יש עונה יבשה (מאי-תחילת אוקטובר), ועונה רטובה (תחילת אוקטובר- אפריל) זה בגדול. העונות לפעמים קצת זזות בהפרש של מספר שבועות וזה תלוי בכמות המשקעים של אותה שנה. העונה הרטובה היא יותר חמה, לחה בטירוף ויש הרבה זבובי חול. בדרום יש חורף וקיץ רגילים בזמנים הפוכים כמובן לחצי הכדור הצפוני, החורף הוא בערך מאמצע מאי עד אמצע ספטמבר. ככל שתגיעו דרומה יותר יהיה קר יותר וגשום יותר, בחורף כמובן. באווטבק פשוט קריר יותר בימים וקררר בלילות, אבל הגשם נדיר יותר. (למרות שלנו היו שלושה ימי גשם דווקא באיזור אליס ספרינגס, וכמעט לא בשום מקום אחר באוסטרליה..). כשתחליטו מתי אתם רוצים לנסוע בדיוק, אני אשמח לעזור לכם לבנות את המסלול. בגדול עניין העונות הוא לא נורא קריטי, אבל העונה הרטובה עלולה לאכזב, כי בגלל ריבוי שטפונות לפעמים דרכים נסגרות והפארקים הגדולים- קימברלי וקאקאדו בכלל לא נפתחים עד תחילת העונה היבשה.
                                • ?
                                  אורח נערך לאחרונה על ידי

יצאתי מבולבלת
                                  דבר ראשון - אני מאוד שמחה על העזרה וההיענות. תודה רבה לכם. נראה לי שאנחנו צריכים לעשות קצת שיעורי בית לאור הדברים שעלו כאן. בגדול: תקופת היציאה היא אוגוסט ספטמבר למשך כ- 4 חודשים. רוצים להתמקד בעיקר במערב, להיות בצפון, באליס ספרינג ולטעום קצת מהמזרח. התכנון הוא ג`יפ + קרוואן נייד. הבנו שעדיף לקנות בפרת` ולמכור בסידני ולכן חשבנו על יציאה מפרת`. נשמח לרעיונות נוספים. שוב, תודה לכולם עליזה
                                  • ?
                                    אורח נערך לאחרונה על ידי

יצאתי מבולבלת:Re
                                    לדעתי תעשו אותו דבר רק הפוך, למרות שקל יותר בקניה מכירה, אתם ``תבזבזו`` את המערב בגלל מז``א רע (סוף החורף) אם תעשו הפוך(תתחילו במזרחי) תגיעו למערב בתחילת הקיץ ותוכלו להנות ממנו הרבה יותר (וזה שווה את זה !) .... גם כדי להספיק את סוף העונה היבשה בצפון תצטרכו למהר בקטע הראשון אז עדיף למהר את החוף המזרחי, להספיק לצפון לפני העונה הרטובה, ולהנות מהמערבי במז``א טוב ... (כמו שאתם רוצים...)
                                    • ?
                                      אורח נערך לאחרונה על ידי

רעיון אחר
                                      לקנות באדלייד, לעשות את המרכז יחסית מהר ולהגיע צפונה לפני סוף העונה היבשה, לעשות את הקאקאדו והקימברלי, להדרים דרך החוף המערבי, ולהגיע לקיץ בדרום החוף המזרחי- מלבורן, סידני והאיזור, ולוותר על צפון החוף המזרחי, אם גם ככה אתם מתכננים למהר ומעדיפים את המערב.
                                      • ?
                                        אורח נערך לאחרונה על ידי

מפה
                                        בירוק- חוג הגדי (חלוקת צפון - דרום לפי איזורי אקלים) בסגול- המסלול המוצע.
                                        forum_getfile/id-5268/private-0
                                        route.jpg
                                        • ?
                                          אורח נערך לאחרונה על ידי

מפה:Re
                                          לא הייתי מוותר על החוף המזרחי כל כך בקלות, ובמקום נוסע במישורי נאלובר השוממים (בין אדלייד לדרום החוף המערבי , 3000 ק``מ של כלום ...) ההצעה שלי היתה על אותו רעיון רק במקום לחתוך דרך המרכז, לעלות על החוף המזרחי בצורה זריזה, (לעשות רק הדברים הMUST שם לטייל קצת בקווינסלנד, ולהספיק את קקאדו לפי סוף היבשה. לרדת לאליס ולחזור לצפון המערב (אפשר לחתוך ישר לקימברלי) ועד שתגיעו לחוף המערבי, יהיה לכם מספיק זמן, ושמש קיצית יפה להנות ממנו....
                                          • ?
                                            אורח נערך לאחרונה על ידי

מפה:Re
                                            לא יודעת.. גם הכלום הזה הוא משהו.. בשבילי אפילו אחד המקומות שהכי מסמלים את אוסטרליה כמו שהיא באמת.. ה-ROAD TRIP הזה הרבה יותר מתאים בעיני לאווירה ה``מערב אוסטרלית`` מאשר לצרף את החוף המזרחי. אבל החוף המזרחי אפילו אם רק עוברים עליו ברפרוף על ה-MUST שבו (לא כל כך מסכימה עם עצם קיום המושג MUST לגבי אטרקציות ואתרים) לוקח מינימום שבועיים - שלושה כולל נסיעות ובלי לדבר על להגיע לקאקאדו שזה לוקח כמה ימי נסיעה (ואם רוצים לא לעשות עיקוף נורא גדול, אלא ``לקפוץ`` לאליס ואולרו בדרך, זה כבר אומר שהסיכוי לראות את קאקדו וקימברלי בכלל (לפני ההצפות) הוא קלוש. כשקונים ג`יפ בסידני באוגוסט - ספטמבר. אני מכרתי שם רכב בתקופה הזאת, והמבחר היה מאוד קטן, ורק שני ג`יפים, במצב לא משהו היא בשוק המכוניות. כמובן שיש את האופציה לקנות ממקומיים, אבל גם זה לוקח זמן, ואפילו לא מעט זמן. ובכלל, הסיכוי למכור בפרת` רכב עם לוחית רישוי של NSW הוא כל כך אפסי.. זה הרג`ו הכי יקר וצריך להגיע תוך שבועיים ל-NSW כדי להעביר בעלות. חוץ מזה שהם גם רוצים לקנות טריילר, שגם עליו יש רג`ו, וזה די הרבה עניינים לסדר לפני שיוצאים לדרך.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון