ביטוח נסיעות לחו"ל
-
המשך טיפול בארץשרשור מעניין וחשוב.
ואומנם נאמר ששונה הכלל לעניין המשך טיפול בארץ, הלכתי ובדקתי את הפוליסה שלי (חברת AIG, באדיבות לאומיקארד) ואכן היא כוללת המשך טיפול בארץ ל-90 ימים.
יש לי כרטיס פלטינום של לאומיקארד והפוליסה הזו היא הטבה חינמית. מלבד היותה רחבה יותר מפוליסות ממוצעות שעולות סביב 2$ ליום, כך שכבר מדובר בהטבה יפה, הפוליסה היא אוטומטית במובן שאני לא צריך לדווח בכל יציאה מהארץ (והיא תקופה עד 55 ימים ברצף בכל נסיעה, שזה בדר״כ מספיק). אני מרוצה מאוד.
תודה לכל מי שהוסיף מידע לשרשור!
-
המשך טיפול בארץגם אני דיברתי עם סוכן ביטוח שמתמחה בנושא
המטרה של חברת הביטוח זה להחזיר אותך לארץ הכי מהר שאפשר כי ברגע ההגעה הביטוח מסתיים והמשך הטיפול נעשה ע"י קופת החולים שלך.
-
המשך טיפול בארץפליינג
בעבר דובר שפוליסות החינם מוגבלות בדמי אשפוז ליום ולכן לא טובות. האם בדקת ונראה לך שהפוליסה עם לאומיקארד פלטינום טובה דיה?
מישהו יודע אם אני יכולה לבטח ילד בכל פוליסה שהיא אם אני לוקחת לעצמי את הפוליסה החינמית? או שאני חייבת לקחת אותו כהרחבה של הפוליסה שלי, בתשלום?
-
המשך טיפול בארץהפוליסה שלי מוגבלת ל-2500$ ליום אשפוז עד למקסימום של 222 ימי אשפוז. ייתכן שהיה עדכון כי הנוסח האחרון שאני מוצא במייל הוא בן שנתיים וקצת.
ידוע לי שכיום מרבית הפוליסות הגדולות אינן מגבילות סכום ליום אשפוז, אבל 2500$ יספיקו ליום אשפוז כמעט בכל מקום בעולם. מי שנוסע למדינות יקרות במיוחד לאשפוז, למשל ארה״ב, אולי יוטב לו לרכוש הרחבה כלשהי. לי יש עוד שני ביטוחים נוספים דרך כרטיסי אשראי אחרים שאני מפעיל מדי פעם, בעיקר בנסיעות לארה״ב באמת, כך שאני לא מודאג מההגבלה היומית הזאת.
צריך לשמור על פרופורציה. ביטוח הנסיעות צריך להיות מתאים לצרכיי הנוסע וליעדים שאליהם הוא מגיע, ולא בהכרח שכל אחד צריך להחזיק את הביטוח המקיף ביותר שיש. מרבית הנסיעות שלי אינן מערבות אזורים מסוכנים במיוחד, פעילויות אקסטרים וכיוצ״ב נסיבות שיידרשו ביטוח מורחב. האפשרות בכל מקרה תמיד קיימת כי כמובן שחברת הביטוח מאפשרת להרחיב את הפוליסה החינמית תמורת סכום אטרקטיבי למדי.
-
המשך טיפול בארץהקושי הוא לדעת כמה עולה יום אשפוז, בתנאים מערביים, בכל מדינה שנוסעים אליה.
אגב AIG הציעו לי בזמנו "הרחבות" שהביאו את הביטוח לתנאים של הביטוח הרגיל שלי וגם עלו בדיוק כמוהו

-
המשך טיפול בארץשלום,
בנושא המשך טיפול בארץ ע"י קופות החולים, אני לא בקי ברזי הפוליסות, אבל מניסיון משפחתי כואב, לפני מספר שנים אימי שברה יד בשדה התעופה באנטליה, היא הגיעה לארץ חבושה וכאן קיבלה מלוא הטיפול של גבס וכו'.
עוד מספר אנשים שאני מכיר ששברו רגל וכו' בחו"ל במהלך סקי קיבלו המשך טיפול מלא ע"י קופות החולים.
מייק
-
המשך טיפול בארץשמר, תודה על החוזר שצירפת שפתר לי את הבעיה!
דבורה
-
המשך טיפול בארץשוקה או לא שוקה, כנראה שמשתלם לגדל בן משפחה שהוא סוכן ביטוח שמבין מה הוא עושה...

-
קצת סדר בבלגן - המשך טיפול בארץהי חברים
נעשה קצת סדר בבלגן - מיום שנכנס לתוקפו חוק ביטוח בריאות ממלכתית (חיים רמון - מישהו זוכר?) הדבר פתר בעיות רבות של טיפולים רפואיים בישראל.
בשעתו קופות חולים כיסוי מחלות ולא תאונות ומי שנפגע מצא עצמו ללא כיסוי ביטוחי אם לא היה גורם מפגע שאפשר לפנות אליו ולדרוש פיצוי. לרבים (במיוחד לצעירים) לא היה בכלל ביטוח בריאות וכשהם נזקקו לטיפול רפואי זה עלה הון.
בכל מקרה ביטוח הבריאות הממלכתי מכסה את כל אזרחי ישראל בטיפול רפואי מלא בישראל גם אם מקור הבעיה מחלה/תאונה/אירוע אחר בארץ או בחו"ל. בנסיבות אלה אין שום טעם לרכוש ביטוח שמכסה המשך טיפול בישראל כי ככל שיש לך ביטוח בריאות ממלכתי לפי החוק - אתה ממילא מכוסה (כנראה זו הסיבה לכך שחברות הביטוח נדרשו להפסיק ולמכור ביטוח כזה).
לגבי מצב קודם - שימו לב שאכן הביטוחים הרגילים בדרך כלל לא מכסים מצב רפואי קודם - בחלק מקופות החולים כאשר רוכשים ביטוח רפואי לחו"ל הוא מכסה מצב קודם בתנאי שלא חל שינוי בו בששת החודשים שקדמו ליציאה לחו"ל ושלא היה אשפוז. בחלק מחברות הביטוח אין בכלל כיסוי למצב קודם וזה מאפשר להן לחפש אחר כך בתיק הרפואי איזה "רשרוש" מימי הביניים שאף אחד לא זכר - ולטעון שהפוליסה לא מכסה כי זה נובע ממצב קודם.
מכל מקום - כדאי חשוב וחייבים לרכוש ביטוח בריאות לחו"ל כל אחד לפי צרכיו ומי שסובל ממצב רפואי קודם (אפילו עניין של לחץ דם, סוכר וכו') שישים לב לאותיות הקטנות והאם מכסה מצב קיים אם אין שינוי ומדובר רק במעקב רפואי וטיפול תרופתי קבוע.
כמובן שביטוחי הבריאות לא מכסים את מי שיוצא לקבלת טיפול רפואי בחו"ל.
ושנהיה כולנו בריאים, נטייל ונהנה ונחזור בשלום...
נ.ב. אישי - אני נאלצתי פעמיים "להפעיל" ביטוח רפואי לחו"ל פעם אחת בקטנה (נפילה מאופניים בהולנד וחבלות קלות) ופעם אחת קצת יותר בגדול עם אשפוז בחו"ל והטסה רפואית וכל החבילה...וכמובן כששבנו לארץ כל הטיפול כולו כוסה על ידי קופת חולים ללא כל בעיה.
-
חשוב לבדוק היטב את הפוליסה (הרוב המוחלט מתעלם)אני יכול לתת דוגמא טובה.
אני עושה אצל סוכן הנסיעות ביטוח בהראל.
היה שם סעיף שכלל אי התרחשות בחצי השנה האחרונה גם בדיקה פולשנית.
מי שיעץ להם בנושא טעה באופן מוחלט.
אני כל חצי שנה עובר בדיקה של שתי דקות לתיפקוד קוצב הלב שלי (ישנו מחשב שממנו יוצא חוט, החוט מונח לי על הכתף כשאני לבוש , וכך המחשב מקבל נתונים מקוצב הלב).
הבדיקה נקראת:"זימון למרפאה קרדיולוגית פולשנית".
מכאן שאין שום ביטוח בארץ שמכסה אותי.
הביטוחים מכסים אפילו ניתוחי לב, השתלת לב, צינטור, השתלת קוצב לב וכו, אבל לא טיפול בדיקה של קוצב לב קיים, שהמאמץ המושקע בו זה פחות מהדבקת פלסטר על האצבע.
בעיקבות הטענה שלי, הנושא הועבר להראל ואמנם בפוליסה היום לא כתוב "בדיקה פולשנית" אלא "אירוע פולשני". ובא לציון גואל.
זו פעם שניה שמתקנים פוליסה בגין הערה שלי.
(אגב, אני משתמש בביטוח הגבוה גם בגלל הקוצב לב וגם בגלל הגיל. בשנה הבאה אצטרך כבר ביטוח גילאי מיוחד, כמובן יותר כסף).