עזרה בתכנון מסלול
-
עזרה בתכנון מסלולאם תחליטו להשאיר את הגיחה למערב, אז בוודאי אין סיבה לוותר על ס.פ.
טיסה מס.פ לוגאס אורכת כשעה וחצי. על זמן זה צריך להוסיף את זמן ההגעה לשדה התעופה לפני הטיסה, ואם רוצים לשכור רכב בוגאס, גם את זמן ההגעה לחברת ההשכרה והאדמיניסטרציה שם. אפשר להגיע בקלות לחצי יום מרגע שעזבתם את המלון בס.פ ועד שתגיעו למלון בוגאס.
בתקופה שבה אתם נוסעים צריך לקחת בחשבון שני דברים חשובים
מזג האויר באיזור הצפון מזרחי-עדיף להגיע כמה שיותר מאוחר לניו יורק והמפלים. ע"פ האתר הזה, השייט בעלמת הערפל, ע"פ תאריכי העבר, נפתח לכל המוקדם ב-12.4. מאחר והפתיחה תלוית מזג האויר, אי אפשר לדעת מראש מה יהיה באפריל הבא.
תקופת חופשת האביב, המשפיעה באופן מובהק על התורים בפארקי השעשועים. באפריל הבא, ע"פ לוח העומסים הזה, רצוי מאוד להגיע החל מהשבוע השני של אפריל. לפני כן זה פשוט סיוט.
במצב הזה התחלה במערב>>קרוז>>אורלנדו>>ניו יורק והמפלים - סידור עדיף.
בהצלחה
-
עזרה בתכנון מסלולתודה ל vovka
ולתשובתך העניינית
ששוב עוזרת לי קצת בבלאגן .בהחלט נשקול זאת.
-
עזרה בתכנון מסלולאין ספק שזה טיול שלכם ואתם צרכים לעשות מה שטוב לכם.
מה שאני (ואחרים) ניסינו להדגשי הוא כמה דברים:
1. הרבה מעברים זה בזבוז של זמן. כמו שהוזכר טיסה למשל בקו סן פרנסיסקו לאס וגאס זה אולי שעה וחצי נטו, אבל 5 שעות לפחות ברוטו. מהשבוע במערב יום וחצי בערך הולכים על הטיוסת הלוך ושוב
2. הרבה מעברים גורמים לראייה שטחית של מקומות והתמקדות. אומנם יש לכם כ-3 ימים בסן פרנסיסקו ויומיים בלאס וגאס שזה סביר, אבל זה סביר רק לביקור בעיר עצמה. וודאי שאין מה לדבר על יוסמיטי, ציון ברייס או שאחר אתרי הטבע, ואפילו לא על סכר הובר. וכנראה שאין גם זמן לקניות ודברים אחרים
3. הרבה מעברים מקטינים גמישות. טיסה זה עוגן שמשלמים עליו מראש (לפחות חודש לרוב) וקשה (או למען הדיוק יקר מאד) לשנות אותו. שלא לדבר על קרוז ודברים אחרים. אם באחד מהימים בסן פרנסיסקו תקלעו לגשם רציני, תהיו עייפים, לקראת ההגעה תגלו שיש פסטיבל מעניין, או כל דבר אחר, יהיה קשה לשנות תוכניות בשטח. כי יום ההגעה ויום העזיבה נתונים, ובאמצע אין הרבה זמן לשחק איתו.
4.הרבה מעברים זה יקר. מחיר הטיסה זה ברור. אבל גם מחירים של דברים אחרים. רכב שמושכר ליומיים, מוניות לכניסה ויציאה מהעיר, ועוד כל מיני דברים. אבל זה גם יקר כי זה משאיר לנו את האטרקציות הכי יקרות בכל יעד. ביקור בפארק טבע יותר זול מביקור בעיר (לרוב). ביומיים בלאס וגאס תלכו לפחות להופעה אחת במחיר של כ-100 דולר כרטיס. אבל ב-4 ימים לא בטוח שתלכו לשתיים. ביומיים בלאס וגאס אולי תתפתו לקחת סיור במסוק לגרנד קניון במקום לנסוע ברכב בטיול של 4 ימים. וכו' וכו' וכו'. אין הרבה זמן אז מתמקדים בדברים הכי הכי שהם לרוב היקרים. כשאין הרבה זמן לא מקדישים אותו לשוטטות חסרת מעש באיזור הטיילת (כל עיר והטיילת שלה) שמחירה חניה + גלידה. אלא מקדישים אותו לשעתיים בטיילת (רק חניה) + מוזיאון ריפלי + עלייה לתצפית (בעוד כמה דולים) + הופעה בערב.
אז גם אם אתם מתכוונים לצרף את המערב, יתכן שווה לוותר על סן פרנסיסקו. אני חושב שזו עיר מאד יפה ומאד מהנה (למרות השרשרו שרץ במקביל). אבל אני באמת לא חושב שהיא שווה טיסה מיוחדת (אפילו לא מלא וגאס). אלא רק כשהיא מסתדרת על הדרך בטיול מעט ארוך יותר. הייתי שוקל בחיוב התמקדות לשבוע באיזור לאס וגאס. כולל גיחה כזו או אחרת לאתרי הטבע בסביבה.
הרעיון הוא שיש מקומות שהם מאד מיוחדים ולכן (לכאורה מצדיקים מאמץ מיוחד בהגעה). למשל אתרי טבע שיש רק במקום אחד, הוליווד שיש רק בלוס אנג'לס, לאס וגאס המיוחדת, הפארקים של אורלדנו, הקרוזים שיוצאים מאיזור מיאמי, כמובן ניו יורק, ועוד.
ויש מקומות שהם מאד נחמדים, אבל לא בהכרח שונים בהרבה ממקומות אחרים. למשל בוסטון נחמדה מאד, אבל אם הטיול כולל למשל כבר את ניו יורק, וושינגטון ופילדלפיה אז בוסטון זה קצת "יותר מאותו דבר". סן דייגו עיר חופש מאד נחמדה בקליפורניה, אבל בגדול היא לא מיוחדת ולא שווה הגעה מיוחדת. גם סן פרנסיסקו, מיאמי ועוד נכנסות לרוב לקטגוריה הזו.
אנחנו שוקלים סטייה גדולה מהמסלול כדי לשלב יעד אם הוא מהקטגוריה הראשונה. יעדים מהקטגוריה השנייה משתלבים יחסית על הדרך.
ברור שזו לא תורה מדעית, וכל אחד נותן עדיפות משלו. אבל זה הכיוון הכללי.
אבל כמובן שא רוצים גם לאס וגאס וגם סן פרנסיסקו - זו כמובן זכותכם המלאה, וננסה לעזור לכם להוציא את המירב.
-
עזרה בתכנון מסלולאין לי מילים
על ההסבר הממצה שלך (כרגיל).בהחלט לוקחים את הנתונים שכתבת לתשומת ליבנו, ונעשה "חושבים" על כל היתרונות והחסרונות.
שוב תודה רבה רבה

-
עזרה בתכנון מסלולד.א - סיור במסוק מעל הגראנד קניון > רעיון נפלא
הבן שלי מאוד מתלהב 
ורוצה להכפיל לי את התקציב

-
עזרה בתכנון מסלולטיול מסוק כזה זה עניין של 150-400 דולר לאדם (תלוי בסוג הסיור), כלומר 500-1000+ להרכב שלכם. ממש לא זול, אבל אפשר לשקול אם דווקא רוצים.
רק כדי לסבר את האוזן - בקיץ אני עם המשפחה ביער השחור בגרמניה. מציג עכשיו בבאזל מלך האריות (כן, המחזמר מברודווי) ואני שוקל בחום ללכת. 130 דולר כפול 5 לבילוי של כשעתיים. וכל מי שהולך למלך האריות בניו יורק משלם מחיר דומה.
אז לפעמים שווה לשלם סכומים גבוהים בשביל בילוי מיוחד. כל מי שהלך להופעה טובה בפארק הירקון במחיר של סדר גודל של 100 דולר (400 ש"ח) יסכים איתי כנראה.
אבל אני לא מניח שדיברת ברצינות.
באמת באמת שאפשר לשלב גם את סן פרנסיסקו אם זה מה שאתם רוצים.
-
עזרה בתכנון מסלולבדקתי עכשיו עלות סיור מעל הג.קניון הכולל נחיתה בקרקעית וארוחת בוקר+איסוף מהמלון > 700$ לשנינו.
אני דווקא כן רצינית
ומנסה לשכנע את הבן שמאוד מתלהב, לוותר בכל זאת על הטיסה לס.פ, כפי שהוצע, ולשהות שבוע בלאס וגאס עם הסיור לג.קניון ויום נוסף גיחה לעוד מקום בסביבה. האם זה מנפח את התקציב לדעתך? -
עזרה בתכנון מסלולהצלחתם בסופו של דבר לשכנע אותי "לרדת" מסן פרנסיסקו
, זאת גם בעקבות השרשור המקביל(ולא בגלל הפשע).לא קרה כלום, ס.פ היפה
תחכה לפעם הבאה.המון תודה על הרצון הטוב ועל ה ס ב ל נ ו ת
יעל
-
עזרה בתכנון מסלולטוב שהשתכנעת עכשיו ולא אחרי רכישת הכרטיסים.....