תכנון הטיול
-
היי , אני מתכנן לנסוע לחוף המערבי למלבורן סידני וקווינסלנד. אני רוצה לנסוע בין סוף חודש ליולי לסוף חודש ספטמבר. השאלה היא כזו- כמה ימים מספיקים לכול אזור. ומתי עדיף לי להיות בכול אזור מבחינת החודשים. זה ממש חשוב לי בגלל שלפי זה אני מתכנן את הטיול תודה
-
תכנון הטיולאתה מבקש משהו בלתי אפשרי.
- בטיול של 3 חודשים לא אפשרי / לא מעשי לתכנן כל יום.
- אנחנו לא מכירים אותך, לא יודעים מה אתה אוהב, מה אתה מחפש ומה בא לך. איך אנחנו יכולים להגיד לך מה לעשות? אין דבר שהוא נכון לכולם. אין תשובה נכונה אחת ואנחנו לא נתכנן טיול בשבילך. אתה צריך לקרוא על המקומות ולדעת מה אתה רוצה לעשות ולראות.
זה נראה כאילו שבחרת מקומות בצורה כמעט אקראית. למה המקומות האלה? למה התקופה? קווינסלנד זה מקום מאוד גדול. החוף המערבי? איפה בחוף? רק החוף או גם אזורים פנימיים יותר? בשני החופים.
התקופה שאתה מדבר עליה מתאימה לצפון. לא משנה באיזה חוף. בדרום יהיה חורפי.
-
תכנון הטיולאז לא הסברתי את עצמי כמו שצריך מצטער.. התכוונתי שתגידו לי מתוך ניסיון שלכם כמה ימים אמורים להספיק לכןל אחד משלושת האזורים, בנוסף איזה חודש (יולי,אוגוסט ,ספטמבר) מתאים לטיןל בכןל אחד מהם..
-
תכנון הטיולהסברת מצוין והתשובה אותה תשובה. מספיק למי? בשביל לעשות מה? אתה לא חושב שזמן מספיק הוא תוצאה של מה שרוצים לעשות? אתה חייב לדעת מה אתה רוצה לעשות כדי לדעת אם הזמן מספיק או לא.
-
תכנון הטיולאני אנסה להדגים לך למה אני מתכוונת: רוב התרמילאים שמטיילים לאורך החוף המזרחי מטיילים בו בין חודש וחצי לחודשיים וחצי. למה ההבדלים? כי לא כל האנשים מבקרים בכל המקומות, בתור התחלה. מעבר לזה, יש מי שיכול להעביר שבוע בביירון ביי בללכת לים במשך היום ולצאת בערב. כל האנשים הם כאלה? או שיש מי שאחרי יומיים כבר מחפש תעסוקה אחרת?
אתה מבקש מאיתנו להגיד לך כמה ימים אתה תהיה בכל מקום. אפילו לא סדר גודל. ימים. להחליט בשבילך כמה בירות אתה תשתה ועם מי, ואם תצליח לקום למחרת בבוקר לאוטובוס? אולי אני אחליט בשבילך אם אתה רוצה לעשות ראפטינג?
טיול ארוך מטבעו מאופיין בגמישות. זה חלק מהכיף. למצוא דברים חדשים, להכיר אנשים חדשים. אתה מתעלם מזה שזה קורה. ואם רצית לעשות קיאקים עם דולפינים בים, וביטלו לך את זה כי יש רוחות חזקות. אתה לא מעדיף לחכות למחר? רוצה פשוט להמשיך למקום הבא כי ככה החלטת לפני 4 חודשים? כשיש טיול של כמה ימים אז עושים את זה כי אין ברירה. כאן יש ברירה, למה לא להנות מזה? ועוד אפילו לא לעשות את זה בעצמך אלא לתת לאחרים שיחליטו בשבילך. לא רוצה הזדמנות לפגוש אנשים חדשים וללכת איתם למקומות שאולי לא חשבת עליהם מראש? סתם לשמוע מבם על מקום שלא חשבת עליו מראש?
אני אסיים בשתי אנקדוטות -
אני הייתי בסידני 5 ימים, כולל יום טיול בהרים הכחולים, אגב, ממש לא אהבתי אותה. מהיום שיצאתי ממנה לקח לי 3 שבועות להגיע לקיירנס. הגעתי לשם ולא הייתה לי יותר סבלנות לאף עיירת חוף. יש לא מעט אנשים שעשו את המסלול הזה בפרק זמן כפול. אז מה? הם ״טועים״? אני ״טעיתי״?
בבריסביין אני אפילו לא עצרתי (מהגולד קואסט ברחתי אחרי לילה אחד). מישהו אחר כבר אמר לך שהיא לא מעניינת. יש לי ידיד שטייל באוסטרליה לפני שנתיים ואמר שזה היה המקום הוא הכי אהב בטיול שלו.
אתה מבין למה אי אפשר לענות לך על השאלה? אתה חייב קודם כל שיהיה לך איזשהו מושג מה אתה הולך לעשות.
-
תכנון הטיולסבבה., אבל שאלתי גם בקשר לאיזה חודש מתאים לאיזה אזור, אשמח אם תוכלו לענות לי על זה. האמת היא שאני כן מצליח לתכנן את זה לפי ימים,וזה יוצא טיול תיירותי, וזה בעצם מה שאני רוצה. הצלחתי לתכנן את סידני ומלבורן. אני רק תקוע בקווינסלנד, בגלל שזה מקום גדול בפני עצמו שמחולק גם הוא לאזורים(קריינס, גולד קוסט, בריסביין). אני יודע שיש שם בעיקר חופים ומסלולים של טבע, אבל לפי מה שהבנתי אם רוצים לראות את כול קווינסלנד כמו שצריך זה אמור לקחת חודש. אני אהפוך את השאלה שלי לפשוטה יותר. מי שעשה מסלול בקווינסלנד, כאשר הוא הצליח להכיל בתוכו כמה שיותר אתרים ואטרקציות, שיפרט עח המסלול, המקומות שהיה בהם וכו' תודה.
-
תכנון הטיולמן הסתם הרבה יותר קל לתכנן לפי ימים טיול עירוני מאשר טיול של כמה שבועות בשטח עצום. אתה בעצמך מבין את זה. רק מה שאתה לא מבין זה שעכשיו תורך לעבוד. תקרא על המקומות ותחליט מה אתה רוצה לעשות. לא מה אני רציתי ולא מה כל אחד אחר רצה.
קווינסלנד היא מדינה והיא ״מחולקת״ להרבה יותר מאשר קיירנס, בריסביין והגולד קואסט, שאלו אזורים עירוניים יחסית גדולים. אוסטרליה ענקית והדברים לא בהכרח קרובים אחד לשני. אתה לא יכול להתמקם בבריסביין ומשם לצאת לשיט בפרייז׳ר איילנד כי יש לפחות 4 שעות נסיעה מהעיר ועד איפה שלוקחים את השיט (תלוי מאיזו עיר יוצאים). לכן אי אפשר לחלק את המדינה הענקית הזו לאזורים לפי עיר גדולה. שלא לדבר על 90% משטח המדינה שלא נמצא על קו החוף. אם רוצים לטייל בכל קווינסלנד זה לוקח הרבה יותר מחודש. חודש זה זמן סביר לעשות אטרקציות על קו החוף. זה מה שאני כתבתי לך בפעם הקודמת.
כבר ענו לך יותר מפעם אחת שהעונות שבחרת הן לא אופטימליות, בלשון המעטה. אתה רוצה שעכשיו התשובה תהיה שונה? שלא יהיה חורף בדרום? בגדול אתה צריך להתחיל מהצפון ולרדת דרומה, לא חשוב באיזה חוף זה. אזורי אקלים נקבעים לפי קווי רוחב בעולם, לא קווי אורך.
למה שלא תחפש קצת ותקרא בעצמך על מה אנשים אחרים עשו? יש באתר הרבה מאוד המלצות של אנשים. גם כאן, גם בטיפים, גם בבלוגים וגם בכתבות. וכל זה בלי להזכיר ספרי טיולים רגילים. יש אנשים קבועים בפורום ואולי מישהו ירצה לפרט לך על הטיול שלו. אבל יש עוד עשרות אנשים שכבר פרטו על הטיולים שלהם. טיפים על קווינסלנד, למשל. המקומות והשמורות לא השתנו גם אם הטיפ נכתב לפני 5 שנים. גם לא 10.
-
תכנון הטיולהשאלה שלי היא כמה זה קריטי אם אעשה זאת באופן הפוך. מלבורן-סידני וקווינסלנד. זו הפעם הראשונה שלי שאני עושה טיול כזה ארוך בחול . ואני מעדיף להתחיל ממקום מעויר ומוכר אשר אפשר להסתדר בו ואז להמשיך לאזור מפוזר כמו קווינסלנד. חוץ מזה יש לי חברים במלבורן וסידני שהכרתי בתגלית שאני מעדיף להיות איתם קודם. ו
-
תכנון הטיולבערים עצמן אפשר לטייל בחורף כי זה פחות משפיע על הטיול עצמו. אבל אם בהמשך לזה אתה בונה על לעלות צפונה לאורך החוף זה פחות כדאי. תחשוב על זה שאתה תייר שרוצה לבוא לתל אביב בפברואר. אם אתה רוצה לטייל ביפו העתיקה, בנווה צדק ובאזור העיר הלבנה, ותוך כדי זה להנות מאוכל טוב וחיי לילה אז אין בעיה. אבל אם אתה בונה על ללכת לים אז פברואר זו לא עונה טובה בכלל. עכשיו תחשוב שאתה אומר שאתה בא לארץ בין פברואר למאי ותוהה מתי הכי טוב להיות בתל אביב. התשובה היא במאי, אז תוכל להנות משני העולמות. אוקיי?
אם אתה רוצה לבקר חברים, ללכת לבית האופרה ולאקווריום אז אפשר לעשות את זה ביולי. לעומת זאת, אין מה לנסוע אז לביירון ביי כי אי אפשר להנות מאטרקציה הכמעט יחידה שם שזה הים, והמפגש עם המטיילים האחרים, שלא יהיו שם כי זו לא העונה.
אתה כן יכול להיות שבועיים בסידני ובמלבורן ואז פשוט לטוס למקום שזו כן העונה בשבילו ולטייל שם.
-
תכנון הטיולאוקיי אז כמו שחשבתי. אני אתחיל במלבורן אחר כך סידני ואז אסיים בקווינס לנד(בטח אגיע לשם בספטמבר). תודה רבה על כול העזרה