אז איך היה בה, בוורשה?
-
אז איך היה בה, בוורשה?אני כבר שמתי לב שבכל מקום יש דברים של אותו סגנון,,כולם יעידו ש"שלהם" הכי טעים או הכי נכון

אני זוכרת את אבא שלי מכין משהו בסגנון לפסח במיוחד. זה היה מאכל פסח מובהק. הכי מצחיק היה כבר בקרקוב לשמוע איך הם קוראים לכיסוני בצק. פירוגי.
פירוגי "שלנו" זה סוג של כרוכיות בכל מילוי שאפשר לחשוב עליו או תחתית בצק ומילוי מעל..פירוג.
הכי מצחיק שהמלצריות היו מאוקראינה,טמייד אמרו בואי תעברי לרוסית..ואם מה להגיש לך? את תשקרו עוד מעט.בהמשך..
ירדן ודבורה יש מה לראות בוורשה,אפשר לשלב,להנות..יש המון טיפים, תשאלו רק..וגם הכנתי סוג של קובץ אשלח ברצון.
נילי,היה תכנון לצאת מחוץ לעיר,אך ויתרנו..גם לא יעולנו לרוץ יותר מידי.הפעם זה היה מאוד רגוע..ללא עומס ואם הרגיש לבעלי מעייף.ויתרנו ולא יצאנו שוב או סתם נשארנו לראות...אירוויזיון

-
אז איך היה בה, בוורשה?אמה,
איזה פריחת אביב יפה... ואוכל טוב, וקניות ועיר מעניינת (צריכה עוד לעבור את המחסום ופעם זה יקרה)... חופשת אביב כמו שצריך

-
אז איך היה בה, בוורשה?יום טבע!
יצאנו בבוקר לרכוש כרטיס ל24 שעות.התחלנו ללכת ברחוב עד לכניסה לנובי סביט,קנינו...שאלנו את המוכרת היכן התחנה..וצעדנו אליה.בדרך,,עברנו מקומות שהיו מתוכננים ליום המחרת..כנסיה בעמצא הכיכר..כמה בנינינם יפים ומיוחדים..לפחות לא צעדנו סתם.רק מה..למחרת היום בבוקר..ברגע שיצאנו ממלון...ראינו ממול תחנת אוטובוס 116 ו180!!!!!!!!!!!!!!! למה צעדנו אתמול? למה לא לברר בדלפק קודם?
היה לי רשום מספרי הקוים.אז לא שאלתי
תחנה ראשונה שלנו Łazienki Królewskie ירדנו,בתחנה..ונכנסו לא בטוחה שמכניסה הראשית. איזה גודל של פארק,כמה נקי ומסודר..כמה אנשים מטיילים,כמה ילדים בעגלות תענוג אמיתי!
כל כך נהנינו מהפארק,המבנים,הטווסים..יש שייט גונדולות רטנות.עלות כמה זלוטי..נראה לי 6-8..זוכרת שהיה רשום 2 יורו.תחילה רציתי לעלות אך בסוף היו הרבה ילדים,והרגשתי שלוקחת להם מקום הדודה מישראל.. במקום השייט נחנו בבית הקפה היפה.מול אחת הכניסות הייתה במה ואיזה מופע עם מוזיקה,לא בדקנו מה. גם לא נכנסנו לתוך הארמון.המבנה קטן אך בכל זאת היה גוזל את הזמן מהפרק עצמו.
משם המשכנו כמובן בצד הלא נכון של הרחוב,אך בדרך ראינו גן בוטני,אז מה לא נכנס?
גם בוטני ששיך לאוניברסיטה נחמד ונעים מאוד.במיוחד הכניסה המרימה עליו.משני הצדדים שיחי לילך,ממש לפי בקשה! שילמנו גם תוספת לחממות כל העלות 10 זלוטי לאדם.במקום בית קפה קטן וחמוד..לא סיירנו בכל הגן, נזכרתי ברגליים עייפות מערב קודם ועוד ארמון וילנוב היה לפנינו..
-
אז איך היה בה, בוורשה?זיוה,כיף שהצטרפת

כמובן לכל אחד מאיתנו מחסומים משלו.מצאתי את וורשה שונה מקרקוב,ומברלין.
בדיוק עכשיו אחותי וגיסי יצאו,דיברנו על הנושא.לדעתי האישית,וורשה שונה,הייתי אפילו אומרת שונה מאוד בנושא היהודי.הפחות בולט בעיר,פחות מוזכר,פחות נראה..
צריך להפעיל את כל הזכרונות כדי לראות בה את מה שכל כך מוכר לנו מגטו וורשה,ממרד הגטו,ועוד..הייתי מסתכנת אולי ואומרת שכמעט אינו מורגש כלל,לצערי הרב.יכול להיות שזה מכוון.והיו חסרים לי כל כך הסיור המודרך של נדב בברלין ,למשל.
יכולנו להמשיך לטייל בשבילי הפארק שעות.גילינו פינה סינית למשל,מתחם פעילות לילדים עם מתקנים שונים חינמיים כמובן.מה הפלא שהיו הרבה אמאות עם ילדים בפארק.גם קבוצות ילדים מבית ספר וגן היו בסיורים.
-
אז איך היה בה, בוורשה?תמונות מגן הבוטני.חבל שאי אפשר להעביר את הריחות

-
אז איך היה בה, בוורשה?ממהרים עוברים את הכביש ונוסעים עד תחנה אחרונה,ארמון וילנוב.
לפני הטיול,החלטנו שאם רעבים עוצרים את הכל..נכון יותר רעב..רק לא סגרנו שלא מחפשים מקומות לשבת..כך לפני הכניסה לארמון והגנים יש כמה מקומות אוכל.ריוב שלם עם מסעדות על כל טעם..שעת צהרים..בוחרים איטלקית,כי אולי הכי מהיר להזמין פיצה..אז לא! עד שבאן לקחת הזמנה,עברנו מקום וחבל שלא יצאנו בכלל.ואז עד שהגישו.....אכילה מהירה כי תיכף יסגרו את הארמון.
במהירות מגיעים לקופה...הכניסה האחרונה...פיספנו

אפשר להיכנס רק לגנים.ולארמון מבחוץ.טוב,שיהיה..כבר כאן..עלות מצחיקה של 5 זלוטי. הפיצה הזאת עלתה לי ב
מה גם שביציאה מהארמון,או הכניסה עליו...בורגר נחמד,ומסעדה של הארמון עם ארוחה עסקית בין 14-20 זלוטי.הסתובבנו בגנים,צילמנו,נחנו,אהבנו מאוד.וחבל שלא חזרנו עליו שנית.
-
אז איך היה בה, בוורשה?כמה פסלים! על הגגות,בתוך גומחות הבניין,בגנים...
ותראו את הספסל המפחיד..ברגע הראשון לא שמתי לב..נחשים בצדדים וכלבים,רגלי כלב..מעניין איך לשבת עליהם ולמה לעשות אותו מפחיד כזה..
חוזרים לתחנת קו 116 שלנו..שני הקוים נוסעים מאותן התחנות 116 ו180.
כל ערב כמעט חזרנו לעיר העתיקה,כבר לא זוכרת האם באותו ערב כבר למדנו שאפשר לנסוע עד לכיכר כמעט.או עדיין צעדנו...
-
אז איך היה בה, בוורשה?אמה ברוכה הבאה!
כמה כיף לטייל איתך בוורשה. איזה יפה לזיינסקי פארק. לדעתי אפשר להישאר שם יום ולהירגע. הגנים של ארמון וילנוב יפים, וגם לשוט שם באגם ולהירגע.
אני הגדרתי את וורשה כעיר הקניות והבילויים, בעיקר אהבתי את הפארקים, אבל בשביל זה צריך לבוא באמת בקיץ. בכריסטמס היא מקושטת מקסים לדעתי אפילו יותר מברלין. את מתחם החנויות שלכם ליד המלון לא מכירה.
נראה לי שחזרת בכושר לא רע. עכשיו צריך לנסוע שוב לקנות להחליף מידה

הריח והטעם....בקראקוב עכשיו חגגנו בארוחות .
איך מצאת טיסה כל כך זולה? וואו ועוד בשבועות. חסכת מלא קלוריות.
טוב אני לא מפריעה. יושבת בחושך ומחכה......

-
אז איך היה בה, בוורשה?גלי גלי!!!!! שני הטיולים היו מודפסים לי בתיקיה כמובן..
כל כך רציתי להגיע למזרקות ולהביא לך תמונות משם..
אבל לא הצלחתי.ערב אחד היה גשום קל וקר במיוחד..וערב נוסף האיש חטף כאב ראש נוראי..הלך על מזרקות.
אנחנו קראנו לוורשה עיר ירוקה אפורה..ועיר מתאימה לבילוי סופש ארוך.קניות לפי הצורך.ותמיד יש צורך

אין מצב שלא ראית מתחם הקניות הזה..ממש מול ארמון המדע.
רכשתי לפי תאריכים הכי זולים שהיו,והתאימו לעבודה שלי.אפילו לא שמתי לב לשבועות באמצע.יצא 7 ימים. אחרי שאמרתי לבת שלי,,היא העירה: מה עם החג?
-
אז איך היה בה, בוורשה?אמה שבוע הבא וברוכים השבים
וארשה באביב נראית יפה מאוד, עוד יעד זוגי לעתיד.
לטייל איתך זה יפה ומהנה.
-
אז איך היה בה, בוורשה?אמושקה,
ורשה שלך כל כך יפה וריחנית! העיקר שכל העניינים החשובים באמת, כפי שהגדרת אותם, אפשרו לכם לנסוע ולטייל.
מודה, שכואב לקרוא שההסטוריה היהודית בוורשה נבלעת.
לי עדיין קשה לבקר בוורשה. בלי כל סיבה רציונאלית, שכן בגרמניה- כן. באוסטריה- כן, בברלין ובוורשה- טרם.
קוראת כאן בהמון הנאה וחיוכים.
תודה,
אורנה
-
אז איך היה בה, בוורשה?דובי,אורנל'ה,מוזמנים להמשיך לטייל איתנו.
יום ירוק בהחלט היה לנו. חבל שלא הספקנו להיכנס לארמון.אני חובבת ארמונות,הוא פחות.תכננתי לחזור עליו,אך איך שהו כל יום בשעות האלה היינו עסוקים.
כניסה אחרונה ב15.00.
יום חדש בוורשה.מזג האויר נעים,קריר,אין גשם.אמור להיות קצת גשום מצהריים..
היום יום יהדות ומקומות הקשורים ליהודים בעיר,בכל התקופות.
התחלנו מנקודה הכי מרוחקת.אנדרטת התקוממות,דווקא לא של יהודים.
חשמלית מספר 35 למלון איביס ibis Warszawa Stare Miasto ,שם האנדרטה.יורדים בתחנה מירונבסקה חוצים כביש ו..יש אנדרטה..בין בית אחד למלון..
על השלט רשום שנת 1939..משם ממשיכים ברגל לחפש את כיכר השילוחים Umschlagplatz ונתיב הגירוש.
סליחה אם אני נשמעת צינית, פשוט היה לא קל..כמובן ששעות אחרי גילינו שקו 35 ממשיך בדיוק לאן שהיינו צריכים וסתם שוב צעדנו ברגל בין שכונת מגורים רגילה לחלוטין עם בתים אפורים וכמה חנויות רוזמן.טוב שהיו לי דפים מודפסים וידעתי מה לחפש. רחובSTAWKI . כיכר כבר אין,בין שני בתים יש מבנה זכרון משיש אפור.כיתוב מינימליסטי וכמה צעירים שנכנסו לראות..זהו.לא ראינו סימון לנתיב כל שהו.אולי לא ידענו מה לחפש.כאן היו חסרים לי ההסברים של מיכל מטיולי נדב,סיור יהדות.בסיור ההוא,למרות שהרי ידענו לא מעט לבד..אפשר היה לחוש ולראות ממש את הנעשה מול עיניים.משם,למוזיאון יהדות פולין..שאלנו איש מבוגר שעבר והוא הפנה אותנו ישירות למוזיאון.שוב...ברגל.
המוזיאון,מבנה גדול ומיוחד,מאוד יפה ומיוחד אם הסברים מעניינים,ותצוגה מעניינת מאוד..מומלץ מאוד לבקר בו! ראינו בו לרוב דוברי פולנית ותיירים,וגם משפחות עם ילדים.עברנו בין האולמות,המצגות,הרחובות..יש מעלית,יש מסעדה כשרה..
-
אז איך היה בה, בוורשה?אני אשמח אם למישהו יש הסבר על פסל האיש היושב על ספסל בקדמת המוזיאון ועל לוח זכרון. לי,סליחה..הזכיר מכסה ביוב

יש חדרים כאילו רחובות בשכונה היהודית.ממש להתהלך ברחוב..
מהמוזיאון,למרות הרעב,ממשיכם לתחנת חשמלית..ומחליטה לרדת בפארק סאסקי..חייבת משהו ירוק בעיניים.הפארק כמובן יפה ונעים ממנו ממשיכים לאנדרטת החייל האלמוני.למרות עברה של וורשה האנדרטה הזאת שונה,ממה שהכרנו בגוש הקומוניסטי לשעבר.
-
אז איך היה בה, בוורשה?היה משהו מעניין בדרך לפארק..שאלתי בתחנת החשמלית האם מגיעה לפארק,אמרתי גם שם..אמרו כן ואיפה התחנה שצריך לרדת.נוסעים....יורדים ו..זה לא אותו הפארק..עוברים כביש,נעמדים ממול ועכשיו אנו בדרך לפארק סאסקי...רק מה התגלה לנו? שירדנו ע' הפארק Ogród Krasińskich היפה והגדול..עליו תכננתי להגיע יום אחר.ו..לא הגענו

Ogród Saski,כמובן יפה וירוק,עם מזרקות מיים,ספסלי שןפן מנגנות שפזורות גם במרכז העיר העתיקה..תענוג לסיום יום
חלק מארמון שופן שנותר,משמש קיר זכרון לחייל האלמוני
-
אז איך היה בה, בוורשה?רעבים מאוד הגענו לרחוב של המלון,לאכול במסעדת גריל ממש בפינה..Sphinx
שבת.בערב יהיה אירוויזיון,רוח קרה מאוד ואני הבנתי שגם היום כבר לא נלך בערב לראות את המזרקות המנגנות.
הסטייקים היו טעימים,לא גדולים במיוחד..מכיוון שבעלי לא אוכל פחממות ,עבורו זה לא היה מספיק.
מנהג קבוע,מכניסים את תיק לדירה ויוצאים לחנויות "שלנו"
ברשת קראפור,קונים פירות טעימים.בננה בטעם בננה אמיתית ,אננס וכמובן סטייקים.
יש לנו מטבחון אז למה לא להכין? 5 סטייקים של בקר כמה לדעתכם אמורים לעלות??
9.90 זלוטי!!!!! למחרת בערב,ארוחת ערב נהדרת של סטייקים ביצת עין,בירה וסלט גדול.קינוח...אננס.לאחר שטעמתי בסלובניה ואהבתי ,אני מפנקת את עצמי ברדלר כל ערב

עוד פינוק,בהמשך הרחוב ממלון לכיוון רחוב נובי סביט,דוכן מאפיה קטן עם ריחות לכל האזור.אופים שם מול העיניים כל מיני בצקים ממולאים.העלויות בין 3.3-9.00 זלוטי..
כל ערב משהו אחר..ערב הזה היה פונצ'ק-סופגניה עם מילוי ריבת וורדים.
ריבת וורדים,כמו שאמא שלי ז"ל הייתה מכינה את פלודני.יום אחר היה סירניק(גבינה)
ונוסף עם חלב מרוכז.טעמים של ילדות רחוקה
הדוכן: PAWLOWICZ רח' CHMIELNA 13 ממש קרוב עליו,ממול זפקנקי, ובית קפה של שוקולטר,גלידריות ועוד..
-
אז איך היה בה, בוורשה?לעיר העתיקה חזרנו כמעט כל ערב.
רחוב נובי סביט,רחוב נעים עם בתי קפה מסעדות לכל טעם,מבנים נקיים משופצים,אוטובוסים עוברים לכל אורכו.בניין האוניבסיטה,עולמות הקוצרטים,בניין הרזידנציה,כיכר השוק העתיק,כיכר הארמון,והרחובות שיוציאים ממנה עד לתצפית לויסלה.כרכרות סוסים עומדים ע' הארמון.לא,אין אלו כרכרות דומות לקרקוב.
קודם כל הן בודדות,מעטים ממש עולים אליהם.הם אינם מריחים נעים.הכרהרות מעץ חום כהה והסוסים נראה שראו ימים יפים יותר.באחד האתרחם קראתי על רכבת קטנה כמו של קולמר /שמוני שעושה סיבוב בעיר העתיקה.איך לא ראינו אותה עד..יום ראשון בערב.
בזמן שהתלבטתי איזה מלון להעדיף,הייתה לי גם הזמנה למלון קסטל אין Castle Inn.
ראינו אותו ממש מול ארמון וכרכרות הסוסים.זכור לי שחלק מהתלבטות הייתה הגעה נוחה עליו.אז כן יש אוטובוסים קרובים עליו,מעבר לפינה. כמה הוא טוב,איני יודעת.הציון שלו בבוקינג טוב והמיקום מרכזי מאוד.
אם להיות כנה,הייתי מחלקת לינה לנה בו כמה לילה שתיים להיות ממש בעיר העתיקה,אולי ליום ראשון.
למרות שמאוד נהנינו ממיקום והחדרים שלנו!
-
אז איך היה בה, בוורשה?בוקר יום ראשון,החנויות סגורות גם הסופר,תודה לאל

דוכנים עתונים פתוחים,בהם ניתן לרכוש מוצרים בסיסיים גם.
שוק ענתיקות בKOLO.,יחסית מוקדם יוצאים לכיוון השוק.חשמלית מספר 24 לוקחת אותנו ישירות לשם..אנו אוהבים שיקשוקים למיניהם,למרות שלא תמיד יש לנו מה לרכוש שם.
השוק די גדול,מתפרס על רחוב שניים,גם בתוך שטח מגודר.ממוצרים חדשים ועד ענתיקות.
רהיטים משופצים יפים מאוד,המון מנרות של פעם.מנורה כמו שהייתה להורים בבית,המון קריסטלים צבעוניים, בדומה לכאלה שעדיין עומדים במזנון שלי,הפרטי. מיליון אגרטלים ושני מיליון בקבוקים/כלים ליין,ליקרים.. אם היה מקום במזוודה וודאי היינו חוזרים עם כמה.
אין שרותים במקום,חוץ משרותים כימיים נידים.אין אף מקום להיכנס בו כמו בית קפה/מסעדה.
בקושי מחזיקים מעמד עד למסעדת .ZapiecekAleje Jerozolimskie 28
כאן בסניף הזה היה נעים יותר.המלצריות,בנות אוקראינה היפה,מעיר ROVNO כבר נמצאות בוורשה כ3-4 שנים.מייד עברו לדבר איתנו ברוסית.הפעם מזמינים ללא בשר,אני מבחר פירוגי(כיסנים) ובעלי בלינציס ממולא פטריות.קומפוט קר לי,זירו קולה לו.בפולניה שותים קומפוט!
ממהרים למוזיאון צבאי.נמצא ממש מאחורי מוזיאון הלאומי.בעלי מעדיף אותו.שיהיה..
בחצר המוזיאון כלי טייס,טנקים כלים רבים..כניסה לחצר חינם,חחנה כמובן אפשר לרדת לפארק.והמוני ילדים מטיילים עם ההורים.לחלק מהכלים ניתן לעלות,לקבל הסבר..גם זה חינם.כניסה למבנה המוזיאון בתשלום..נדמה לי 6-8 זלוטי..
ברופה תור כי כמה דוברי רוסית החליטו לרכוש מזכרות הבייתה..דווקא שם.
לא לקחנו אוזניות,הסתובבנו בין החדרים.המוזיאון מושקע(לדברי מבין דבר) נחמד לדעתי.בילוי נחמד.למי שמגיע עם ילדים בהחלט נחמד,לפחות בחצר הגדולה והחינמית.
-
אז איך היה בה, בוורשה?פירוגי,מבושלים או המטוגנים באים עם רוטב..איזה? גבינה,חריף או..מה שהציעה/ הזכירה המלצרית..עם שקוורקים.מה זה תשאלו? גריבלך,גריבן, שקווארקס..
פיסות בשר עם שומן מטוגנות עד שנשארות פיסות קטנות הטובעות בשומן נוזלי.
לזכר הימים ההם,מחייכת ומזמינה איתם.
חייבת מילה על סניף בנובי סביט 64 שאכלנו יומיים קודם. המקום נחמד אך הצוות נראה חמוץ כמו לימון סחוט(ביידיש זה נשמע טוב יותר) מאוד לא נעימים,משדרים חוסר סובלנות ולא רק לכיוון שלנו.כך שלא שונאים את הרוסים/ישראליים בלבד.
פשוט תודעת שירות נמוכה.בשלב מסויים נפלה למלצרית כוס ונשברה..לקח לה להרים אותה זמן רב..אנשים נכנסו ועברו מהצד את הזכוכיות..
-
אז איך היה בה, בוורשה?אסור לצלם בפנים עם פלש,מותר רגיל..
-
אז איך היה בה, בוורשה?אמה,
ורשה שלך שלך נראית משהו משהו
הפארקים הירוקים והארמון עושים חשק להגיע לשם בהקדם

ומה זה המזרקות המנגנות לעומת ערב איכותי של אירוויזיון

מחכה להמשך...
רובי
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות