ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול טיול- אוסטרליה

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    8
    6261
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tal2482
      tal2482 נערך לאחרונה על ידי

אהלן! 

אנחנו 3 בנות, מגיעות לבריסביין בספטמבר הקרוב ומתכננות לעבוד סביבות השלושה חודשים באזור קווינסלנד בחוות ( יש לנו working holiday visa). 

לאחר שנסיים לעבוד אנחנו חושבות לקנות/ להשכיר רכב לחודש- חודש וחצי ולטייל. לא מפונקות ומתכננות את רוב הלילות לעשות באוטו או באוהל בחוץ ככה שלא תמיד חייבים להגיע לישוב בדרך כדי לישון. 

אומנם קראנו חומר אך עדיין מאוד חדשות בנושא ונשמח מאוד לעזרה. אני כותבת פה את התכנון בגדול רק מבחינת זמנים ללא אטרקציות , יכול להיות שהוא לא ריאלי בכלל ואשמח לשיפורים ושינויים לטובת הטיול-

בריסביין- סידני: שבוע 

סידני- שלושה ימים

סידני- מלבורן : שבוע

מלבורן ואזור ויקטוריה- שבוע 

מלבורן- אדלייד: יומיים

אדלייד- אליס ספרינגס: יומיים

אליס ספרינגס והסביבה: שבוע 

באליס ספרינגס החזרת הרכבת וטיסה לניו זילנד.

לא התייחסתי למה נעשה בדרך אבל אני אומר שמה שמעניין אותנו בגדול זה צלילות, גלישה ,שנרקולים , טרקים (גם יומיים וגם של כמה ימים), טבע וכמה שיותר ומעט ערים ותרבות. 

אשמח אם תוכלו לעשות לנו מעט סדר בדברים ולהכניס לפרופורציות של מרחקים אם לא עשיתי את זה נכון. תודה רבה! 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול- אוסטרליה

המסלול שבחרתן לא מתאים כמעט בכלל למה שאתן מחפשות.

• צלילות ושנורקלים נמצאים מצפון לבריסביין. זו די הנקודה הדרומית ביותר של הריף.
        • מסלול שאמור לכלול טרקים צריך להתרחק מקו החוף, לא לעבור בין עיר לעיר, בטח לא לאורך קו החוף.
        • יש לכן אוטו? נצלו אותו לדברים שצריך בשבילם אוטו. תשלום על דלק הוא יותר יקר מתשלום על לילה באכסניה, ובוודאי שעל לילה בקמפינג. אוטו הוא די חיוני כשמתרחקים מקו החוף.

מה כן יתאים? טיול בקווינסלנד, למשל, קצת לאורך קו החוף בשביל שנורקלים וגלישה, וחוץ מזה בשמורות שבפנים היבשת - למינגטון, מילה מילה, רמת את׳רטון ועוד. 

אופציה נוספת - טיילו שבועיים-שלושה בקו החוף של קווינסלנד ומשם טוסו לשבועיים-שלושה בטזמניה. יש גם שונית (נינגאלו) בחוף המערבי, זו אופציה אבל היא כבר אחרת לגמרי.

• tal2482

מסלול טיול- אוסטרליה

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה! 

המקומות שכתבת נשמעים מעולה, את אזור קווינסלנד אני מניחה שנכיר היטב במהלך העבודה. מה גם שלא נעבוד בחווה אחת ובזמן בין עבודות נטייל, נצלול ונגלוש. כמובן שאם נרגיש חסכים אז נשלים אח"כ. 

אם נעשה את המסלול המדובר כשהעוגנים שלנו הם הערים בדרך, אבל בדרך עצמה לא נצמד כל הזמן לקו החוף וניכנס מערבה זה יכול יותר לענות על הציפיות שלנו? האם לזה התכוונת או שבכלל אזור ניו סאות' וולס וויקטוריה בכלל לא יענו על ציפיותנו?  

שוב, תודה רבה. בכלל לא מובן מאליו. 

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול- אוסטרליה

ניו סאות׳ וויילס וויקטוריה יתאימו, אבל הרבה פחות בקונסטלציה הזו. למה אני מתכוונת? אתן מפספסות את שמורות הטבע העיקריות - סנואי מאונטיינז והאלפים האוסטרליים. שתי השמורות נמצאות ״בין סידני למבלורן״. בתכנית שלכן אתן תנהגו דרך שם במקום דרך החוף, אולי, אבל איפה הטיול?

איפה הטיולים בשמורות ש״ליד״ הערים הגדולות? הבלו מאונטיינז ליד סידני, וילסונ׳ס פרומונטרי והגראמפיאנס ״ליד״ מלבורן? אני מניחה שהתכוונתן לגרייט אושן רואד, בנסיעה ממלבורן לאדלייד, רק שהיא מתחילה לא ממש ממלבורן ונגמרת 600 ק״מ מאדלייד. זה ישאיר לכן בערך יום בשביל לעשות את הנסיעה הזו, אולי יום וחצי. חבל.

בטיול שלכן אתן כמעט רק נוסעות ממקום למקום. זה לא טיול שממוקד בטבע. זה לא ממוקד בשום דבר מהדברים שרציתן, אבל כולל דווקא לא מעט זמן עיר, שלא רציתן.

אם מאוד חשוב לכן להגיע למדבר , לדעתי, קחו טיסה ותשכרו שם אוטו רק לכמה ימים.

• שקד
              שקד נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול- אוסטרליה

אני חושבת שחלק מהבעיה זה שאתן לא מבינות את המרחקים באוסטרליה. גם כשתעבדו איפשהו בקווינסלנד, זה כנראה לא יהיה על החוף (אם זו חווה), וזה יכול להיות במקום שהוא שעתיים-שלוש נסיעה מהחוף וזה עדיין נחשב קרוב. זה לא כמו שאני גרה ברחובות וקופצת 20 דקות לחוף בפלמחים. זה שאני גרה ברחובות וקופצת שעתיים וחצי לחוף בראש הנקרה במקרה הטוב, או 4 שעות לחוף באילת במקרה הפחות טוב. 

יש כ-1000 ק״מ בין בריסביין לסידני ועוד 1000 בין סידני למלבורן, במסלול הקצר ביותר. זה המון נסיעות. לא יהיה לכן זמןלטייל באמת. התפרשתן על יותר מדי שטח במעט מדי זמן.

עוד דבר שרציתי להגיד ושכחתי - סילווסטר בסידני כן או לא. אם תחליטו שכן אז המסלול שתטיילו בו די סובב סביב זה, בזמן כל כך קצר. צריך להחליט על זה הרבה זמן מראש (נניח, עכשיו) ולהזמין מקומות לינה, שהולכים ונתפסים עם הזמן. רוב המקומות דורשים מינימום של לילות בין 24.12 ו-1.1, כשבחלק מהמקרים הזמנת המינימום היא אפילו 10-14 לילות. יש מספיק מי שמוכן לתנאים האלה. אם תחליטו כן להשאר לזיקוקים, זה אומר שאתן נשארות שבוע רק בסביבה של סידני. בטיול של חודש וחצי זה לא מעט, וגם צריך לארגן את הזמן סביב זה.

• tal2482

מסלול טיול- אוסטרליה

אז הנחתי שהבעיה היא שאנחנו לא מבינות את המרחקים.. עכשיו סידרת קצת את העניינים. 

העניין הוא כזה- אני רק משערת שנסיים לעבוד סביבות דצמבר-ינואר (לגבי סילבסטר בסידני אפילו לא חשבנו על זה, לא נראה לי שזה דחוף לנו בכלל בטח אם זה כזה המוני) ומהעבודה נתחיל את הטיול. אנחנו מאוד רוצות להגיע גם לניו זילנד, ולעשות את זה לפני שנהיה קר שם כדי להספיק לעשות טרקים- כלומר לסיים בניו זילנד במרץ. ואז בתקווה גם להמשיך למזרח שבדיוק מתחילה שם העונה. 

זה משאיר לנו פרק זמן של בערך חודש וחצי טיול באוסטרליה. לפי מה שאת אומרת עם כל הצער שבדבר יש מצב שנוותר על מרכז אוסטרליה ונתמקד רק בדרך בין בריסביין למלבורן וטיולים בשמורות שציינת. חודש וחצי להתמקד בדרך ובטיולים האלו זה סביר לא? 

שוב תודה רבה שקד! 

• שקד
                  שקד נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול- אוסטרליה

חודש וחצי בין בריסביין למלבורן נשמע לי סבבה. אם מאוד תרצו תוכלו גם לקחת טיסה ולהתחיל את הטיול מסידני. אל תשכחו שאם אתן רוצות לקנות אוטו אז תצטרכו להשקיע גם בזה זמן.

אני מציעה לא לקחת כל כך קשה את ה״עונה״ בניו זילנד. ה״עונה״ הרשמית היא עד סוף אפריל. זו הנקודה בה אין תחזוקה בבקתות בטרקים והמחירים שלהן יורדים. אפשר להמשיך לטייל גם אחרי זה. זה תלוי במזג האוויר, אבל בגדול חלק מהמסלולים בטוח אפשריים, האטרקציות פתוחות כל השנה ועוד. הקור, ברוב המקרים, הוא לא משהו שאנחנו לא מכירים מהחורף בארץ. אולי מהפסגות הגבוהות ובחורף, אבל לא צריך להסחף. ברוב המקרים זה רחוק מזה. הדבר היחיד שבאמת משתנה זה אורך היום. אבל שוב, זה לא משהו שממש ממש מפריע. בממוצע עדיף לטייל בפברואר מאשר במאי, אבל זה לא מחייב ובטח לא אומר שחייבים להספיק לסיים בניו זילנד לפני מרץ.

• ניצן .א.
                    ניצן .א. נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול- אוסטרליה

אתן תהיו חייבות לוותר על חלק מהדברים.

אני אשתדל לא לחזור על מה ששקד כבר הסבירה, אבל אם אתן מחפשות טרקים אתן תמצאו אותם בניו זילנד. לא שאין באוסטרליה, אבל זה כמו שרוב האנשים נוסעים לאילת לנופש ולא לטיפוס הרים.

דבר ראשון הערים - מלבד סידני ומלבורן, אני מתקשה למצוא עניין בערים הגדולות. (קיירנס לא גדולה מבחינתי, פרת' לא רלוונטית ואדלייד היא לא בדיוק פריז)

גם סידני ומלבורן הן לא יעדים ליותר מכמה ימים ספורים, לכן הייתי מגיע לשם ל3-4 ימים וממשיך הלאה לדברים היפים באמת.

דבר שני, אזור החוף שבין בריסביין לסידני הוא יפהפה.

על ביירון ביי בטח שמעתן, ואני מעיד באופן אישי ש"נתקעתי" שם חודש.

אז נכון שכנראה שלא מדובר באותו סוג טיול, אבל זה מסוג המקומות שרוצים להישאר בהם ליותר מלילה.

לנסוע את זה בשבוע, כשבדרך יש לכן את גולד קוסט, ביירון, קופס הרבור ופורט מרקיורי, זה לחוץ מאוד.

לגבי המדבר, מסכים לחלוטין עם שקד שתצטרכו טיסה לאליס במקום לנסוע ממלבורן כי זה פשוט יקצר תהליכים.

אני מבין את הרצון לראות הכל, אבל במקומכן הייתי מתמקד באזור מלבורן, עושה את הגרייט אושן רואד, הגרמפיאנס ואולי את הסנווי מאונטיינס אם מזג האוויר יהיה טוב (קיץ אז אין סיבה שלא)

צלילות - רק מצפון לבריסביין למרות שיש כמה ספוטים גם לקראת סידני (ברח לי שם המקום)

גלישה - כל מה שמדרום לבריסביין... על ביירון כבר כתבתי במשפט.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון