שאלות על פיטרפן
-
היי אני נוסע לקווינסלנד סוף חודש הבא ושמעתי על החברה הזאת פיטרפן, שאפשר לארגן איתה מסלולים לטיול. רציתי לשאול מתוך הניסיון שלכם איך החברה הזו. מה עם אחרות . מה העלות של הדברים האלו פחות או יותר. תודה
-
שאלות על פיטרפןפיטר פן זו סוכנות תיירות שאפשר לקנות דרכה אטרקציות וגם שירותים כמו טיסות, כרטיסי אוטובוס ומקומות לינה. אפשר גם להתייעץ איתם על מסלול, אבל ככלל הם שם כדי למכור דברים. לא משלמים להם על הייעוץ, אלא הם מרוויחים ממה שהם מוכרים לך, כמו רוב סוכנויות התיווך. למה זה נוח? מקבלים הכל במקום אחד - גם טיול בפרייז׳ר איילנד, גם הפלגה לוויטסאנדייז, גם טיול לקייפ טריבוליישן, גם צניחה חופשית במישן ביץ׳, וכו׳. יש עשרות סירות שמפליגות לוויטסאנדייז, לרוב לא מעשי לבדוק את כולן, ולכן הזמנה דרך סוכנות יכולה להיות נוחה. ברוב המקרים ככל שמזמינים יותר אטרקציות מקבלים יותר הנחה ויותר צ׳ופרים כמו לילות באכסניות במתנה, משאות בחינם בכל מיני פאבים וכו׳.
ככלל עלות של יום טיול, בין אם זה טיול מאורגן, ראפטינג, או משהו כזה, היא כ-100$ ליום. כלומר, טיול של 3 ימים בפרייז׳ר איילנד יעלה כ-300$, אולי קצת יותר.
אין הבדל אמיתי בין להזמין מפיטר פן ללהזמין מטראוול באג או וויקד טראוול. אם אתה רוצה, תלך לבקש הצעות מכל הסוכנויות ותשווה מה מציעים לך. לפעמים סוכנויות שונות עובדות עם ספקים שונים אז לא מקבלים בדיוק בדיוק אותו דבר, לא תמיד זה עקרוני. לדוגמה - פיטר פן מציעים 10 סירות לוויטסאנדייז, וויקד טראוול 10 אחרות. אתה צריך לבחור סירה שמתאימה למה שאתה מחפש, זה לא ממש קריטי אם זו אותה אחת בדיוק או לא. אם זה קריטי אז לך לאחת שמציעה את הסירה הספציפית שבא לך עליה.
-
שאלות על פיטרפןתודה על התשובה. זה הטיול הראשון שלי ואם בכדי להבטיח מקומות אצטרך לשלם קצת יותר כסף אז זה פחות משנה לי, אבל השאלה שלי כמה זה משמעותי, האם באמת יותר כדאי לי לארגן דברים לבדי, מבחינה כספית. אני מתכנן לקחת את זה לתקופה של 20 יום רק לטיול בקווינסלנד. לתקופה כזו מה עדיף יותר לקחת? עצמאי או סוכנות נסיעות?
-
שאלות על פיטרפןלא מדובר בטיול מאורגן. אתה יכול לקחת טיול מאורגן או טיול חצי מאורגן, אם תרצה, אבל זה לא זה. פיטר פן זו סוכנות. היא מוכרת חבילות לדברים ספציפיים. גם טיולים מאורגנים וגם אטרקציות בודדות. ייעוץ שלהם יכול לעזור לך להחליט אילו אטרקציות תרצה לעשות ואיזה לא, וכנראה שיחסוך לך זמן כי לא תצטרך להשוות מחירים ותנאים של כל דבר ודבר. עד כמה הפערים במחיר משמעותיים? בשביל זה צריך באמת ללכת ולהשוות את ההצעות.
אין קשר להבטחת מקומות. אתה יכול להתקשר לכל סירה וסירה באיירלי ביץ׳ ולשאול באילו ימים היא מפליגה, מה בדיוק התנאים וכמה זה עולה. הם יסכימו לקחת ממך כסף, אל תדאג. רק מה? יש עשרות סירות. יקח לך לא מעט זמן להתקשר לכולן ולאסוף נתונים. מה שהסוכנות עושה זה לתת לך את המידע הזה במרוכז, קצת לייעץ לך, ואז בסוף להזמין עבורך את המקום.
-
שאלות על פיטרפןאתה לא הראשון שמתמודד עם הדילמה ואין תשובה אחת.
יש אנשים שנוח להם לסגור הכל מראש גם במחיר של לשלם טיפה יותר.
יש כאלה שמגיעים ומחפשים את הדיל של הרגע האחרון.
כמובן שלכל דבר יש את היתרונות והחסרונות ככה שכמו ששקד ציינה הכל תלוי בסוף מה מתאים לך כדי שתקבל את החוויה האולטימטיבית עבורך.
אני באופן אישי שונא שמכתיבים לי מראש (למרות שלרוב הסוכנויות האלו יש אפשרות לשלם קצת יותר ולהיות גמיש בתאריכי יציאה), לכן אני מגיע למקום (נגיד וויטסנדייס) ובודק את הדיל הכי טוב.
אני הלכתי במשך יומיים בין סוכנות לסוכנות ובין ההוסטלים עד שמצאתי את הדיל הטוב ביותר עבורי.
בוויטסנדייס לדוגמה יש משהו שנקרא סופר-דיל, שזה בדרך כלל אם הספינה לא מלאה אז הם מורידים מחירים דרסטית ומציעים לך כל מיני הטבות (כובע חינם ושטויות מהסוג הזה), וההוסטלים מציעים לך לילות חינם אם אתה מזמין דרכם, וכנ"ל גם בפרייז'ר איילנד.
המגוון עצום לכן זה מבלבל מאוד ואפילו מעיק אבל בסוף רוב הספינות הן אותו דבר והמשתנה היחיד הוא המחיר, וכמובן האנשים.
לסיכום, אם יש לך את המוטיבציה והפלפל כדי להכיר אנשים (או פשוט להצטרף לאטרקציות) ואתה מוכן להשקיע קצת זמן בלמצוא לעצמך את המחירים הכי טובים לאטרקציות אז תעשה את זה לבד ואם אתה מעדיף להיות ראש שקט, לשלם יותר ולקבל מוצר שהוא טוב בסך הכל אבל אף אחד לא מתחייב לך על שומדבר אחר מעבר, אז דרך סוכנות.