ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לינה בניו זילנד

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    5
    4162
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ylyb
      ylyb נערך לאחרונה על ידי

בפעם הקודמת שטיילנו בניו זילנד (2004) היה לנו ספר של לונלי פלנט

בסוף כל פרק היתה רשימה של מקומות לינה... היינו מתקשרים מטלפון ציבורי ומזמינים יום-יומיים קדימה.

בדצמבר הקרוב אנחנו נוסעים שוב

הפעם יש אינטרנט... ואני הולך לאיבוד

כתבתי בחיפוש: new zealand backpackers hostels

וקיבלתי רשימה ארוכה של אתרים

יש האתר של ה DOC (מצאתי אותו לא כל כך ידידותי), יש כמה רשתות (BBH, YHA), ויש אתרים נוספים מסחריים.

כאשר עשיתי חיפושים אקראיים כדי להתרשם, ראיתי מחירים די גבוהים וגם מקרים של אי-זמינות (4 חודשים קדימה)

אנחנו זוג. נשמח ללון בחדרים זוגיים. אם לא תהיה ברירה (מבחינת זמינות או מחיר גבוה מאד) גם חדרים ל-4 באים בחשבון כמובן.

אז איך מוצאים מקום לינה בדרך הפשוטה ביותר? האם צריך כל פעם להיכנס לכמה וכמה אתרים, לבדוק זמינות, להשוות מחירים וכו'?... קצת סיפור, נראה לי...

תודה Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

לינה בניו זילנד

מזדהה. הפעם הקודמת שטיילתי בניו זילנד היתה עוד לפניכם, ומעולם לא הזמנתי בה שום חדר מראש, אפילו לא ברמת להזמין בבוקר לאותו היום, והיום זה עידן אחר - האינטרנט מאוד מוציא את הכיף והספונטניות מהמשוואה. יותר מדי מידע, יותר מדי אופרציה, יותר מדי מקומות תפוסים. מילא ניו זילנד, אבל באיסלנד בכלל אי אפשר לטייל בעונה בלי להזמין חודשים מראש כל לינה ולינה לאורך המסלול, מה שגרם לי לוותר עליה לגמרי (זה הורס את כל הכיף בתרמילאות!).

העניין הזה מחייב אותי להביא טבלט, שזה עוד סחיבה על הגב ומשהו לדאוג בגללו (איפה לעזאזל זורקים אותו כשיוצאים לטרק?), ומאוד פועל נגד מטיילים שבוחרים במסע כדרך חיים ולא בשבועיים מתוכננים מראש בלו"ז מהונדס. מבאס.

מקווה מאוד שאפשר עדיין לטייל בלי הזמנה מראש ברוב הימים והמקומות, כי אני רוצה לטייל בטרמפים ולכן לא אוכל להתחייב איפה אסיים את היום, ואם זה אכן הולך להיות כזה תיק, זה יהיה מאוד מייאש.

• Kahuna
          Kahuna נערך לאחרונה על ידי

לינה בניו זילנד

אמנם עברו כמה שנים מאז הטיול שלי בניו זילנד, אבל אינטרנט כבר היה.

לרוב מצאתי אכסניות בדיוק כפי שתיארת: שילוב של הלונלי פלאנט יחד עם האתרים של רשתות BBH ו-YHA, רוב האכסניות בניו זילנד שייכות ל-BBH או ל-YHA. אם אני זוכר נכון גם יש להם חוברות עם כל האכסניות שקל להשיג בכל מקום. לדעתי לרוב המקומות לא צריך להזמין מראש אבל היום עם סמארטפון ביד אני מניח שתוכל לבדוק מראש ובקלות זמינות חדרים. היכן יש תפוסה מלאה 4 חודשים קדימה? אני מניח שמדובר בעיקר על סביבות קריסמס וראש השנה בערים הגדולות?

• ylyb
            ylyb נערך לאחרונה על ידי

לינה ...

לגבי איסלנד - 

טיילנו קצת אחרי 'העונה', מ-12.9 עד 3.10. לא היתה לנו שום בעיה למצוא מקומות לינה, והמחירים הרבה יותר נמוכים מאשר בשיא העונה. מזג האוויר היה סביר לגמרי (למעט ב West Fjords, שם נשבו רוחות מאד מאד חזקות). לא חווינו לילה לבן, מן הסתם, אבל זכינו לראות שלושה מופעים מרהיבים של אורות הצפון. 

אם רק עניין הספונטניות שבלינה מונע ממך את איסלנד - עשה כמונו.

לא צריך טבלט... מספיק טלפון עם גלישה. זה קטן, קל ונוח, ומאפשר להזמין לינה לילה קדימה, או אפילו מהיום להיום, תוך כדי תנועה.

• keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

לינה ...

הבעיה היא שלנסוע לאיסלנד מחוץ לעונה ממש לא רלוונטי לטיול טרמפים, כי כמות הרכבים יורדת מאוד. ולחכות בקור של סוף ספטמבר שעות לטרמפ זה לא תענוג גדול, בטח לא אם אחרי כל זה לא הצלחתי להתקדם מספיק כדי להגיע לאכסניה ונתקעתי עם לצעוד בקור הזה לאתר קמפינג...

איסלנד כרגע בנויה לאנשים עם כסף, או מטיילים עם רכב, או מי שמתכנן כל לילה מראש.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון