ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הטיול הגדול , שאלות שיש לי!

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    4
    17
    7846
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Joshua_3542148
      Joshua_3542148 נערך לאחרונה על ידי

שלום קודם כל אני רוצה להגיד שכל תוספת מידע תעזור אז ממש תודה ,

השאולות הקריטיות לעכשיו-

1.אני רציתי לדעת עם מישהו השתמש בכרטיס נטען בינלאומי לטיול של 9 פלוס מינוס חודש באוסטרליה או כרטיס נטען מקומי מישראל?

2. או שיש אופציה שאני לא מכיר שהוא טוב יותר?

3. אני רציתי לדעת עם מישהו פתח בנק מקומי איך זה השתלם לו יחסית לטווח ארוך?

זה שאלות הפחות קריטיות -

1.למישהו עשו בעיות עם כרטיס טיסה לכניסה בלי כרטיס יציאה?

2.והאם באמת לא צריך חיסונים כולשהם לטוס לאוסטרליה ניו זילנד?

אשמח לדבר עם אנשים שטסים בקרוב או בדיוק חזרו מאוסטרליה כמו כן אני ישמח לעזור עם מה שאני יודע עד עכשיו 

דרך אגב נסיעה ראשונה שלי לבד אז אני מקווה שאוכל לעזור לכם כשאחזור 

בתודה קיבוצניק שרק רוצה לראות עולם SmileRazz

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

1. בשביל טיול של 9 חודשים תפתח חשבון בנק מקומי. את הכסף תעביר או בהעברה בנקאית או שתקנה טראוולים ואותם תפקיד בפועל בחשבון החדש. שים לב שתצטרך חשבון נפרד לאוסטרליה וחשבון נפרד לניו זילנד. בחלק מהמקרים אפשר לפתוח את החשבון מראש באינטרנט ולהפעיל אותו כשמגיעים. הכרטיס הנטען הוא תרגיל שיווקי מוצלח אבל בפועל הוא לא מאוד משתלם ולא כל כך נוח. הוא לא מאוד משתלם לדולר, יורו ופאונד, אין לי מושג אם אפשר אפילו להשתמש בו בדולר אוסטרלי, וגם אם כן, הוא לא מאוד משתלם. בקיצור - ניתן לטעון בו עד 5000€ או 5000£ בסה״כ, ובכל פעם שתטען אותו תוכל להפקיד עד 6000₪. בכל הפקדה יש עלות של 0.8% (48₪ עבור 6000₪ הטענה). בחשבון מקומי יש לך עלות חד פעמית של הפקדת הכסף, ובחלק מהבנקים גם עלות חודשית סמלית של ניהול חשבון. בטיולים של עד חודשיים-שלושה לפעמים משתלם יותר לשלם את העמלה של כרטיס האשראי מאשר את העמלה על ההעברה הבנקאית. בטיול של 9 חודשים לא.
        2. בלי כרטיס יציאה מאוסטרליה יש סיכוי לא רע שתישאר בארץ או תישאר ביעד במזרח שדרכו תטוס. תקנה כרטיס עם אפשרות לשינויים.
        3. אוסטרליה וניו זילנד הן מדינות מערביות לכל דבר. כמו שאין חיסונים מיוחדים לנורווגיה או לקנדה, אין חיסונים מיוחדים לשם. זה הכלל.אני לא מכירה את ההיסטוריה הפרטית שלך, אז בשביל תשובה ספציפית עבורך אתה יכול להתייעץ במרפאת מטיילים או בפורום בריאות באתר הזה. אם לא התחסנת לצהבת A ו/או צהבת B, טטנוס, וכד׳ אז יכול להיות שכדאי להתחסן. תבדוק ספציפית אליך.
        • Joshua_3542148

באתר הרשמי של שגרירות כתוב שעם אני יכול להוכיח שאני יכול לקנות כרטיס יציאה אני לא צריך לבוא עם אחד, מה את חושבת?

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת שבפועל אתה מסתכן. נניח שחברת התעופה תסכים להטיס אותך, וזה כבר לא בטוח - אם אתה מסורב כניסה אז חברת התעופה תצטרך להטיס אותך, לכן הם עשויים לא לרצות להסתכן ופשוט לאלץ אותך לקנות כרטיס חזור בשדה התעופה. נניח שזה עבר בשלום. עכשיו פקיד ההגירה מתחיל לתחקר אותך ולבקש לראות את הכסף. אתה רוצה להתחיל לשלוף לו טראוולים או את תדפיס החשבון בתרגום לאנגלית? תנסה לשכנע אותו שזה מספיק? ככל שתגיע עם פחות תכניות מגובשות אתה יותר נראה שבאת לעבוד. עכשיו, הם עדיין יכולים לחשוד בזה ולא לרצות להכניס אותך, אבל למה סתם להסתבך?

יש לך ויזה ל-9 חודשים? כי זה לא טריואלי.

• Joshua_3542148

יש לי וויזת עבודה ותיירות ל12 חודשים , גם עם הוויזה הזאת אני יצטרך כנראה טיסת המשך? ולגבי החיסונים אני די בטוח שאני עשיתי את הרוב , הבנתי שהיה צריך לעשות איזה חיסון אבל כתבת שעכשיו לא צריך את זה

• שקד
                שקד נערך לאחרונה על ידי

המצב עם דרכון זר שונה מאשר עם דרכון ישראלי. ההנחיה שאתה צריך מספיק כסף תקפה גם בדרכונים האחרים. גם שם אין הנחיה ספציפית כמה זה ״מספיק״. אני באמת לא רואה למה להתחפר בזה במקום פשוט לקנות כרטיס גמיש ולפתור את הבעיה.

תראה, עוד קצת פחות משנתיים יהיה לי Ph.D. אני לא חושבת שיהיה M.D, אז אני לא מרגישה הכי בנוח לתת לך המלצות רפואיות. אם אתה מתכוון לחיסון פוליו, זה משהו אחר. זו דרישה שהייתה קיימת בשנה האחרונה, ובוטלה לפני כמה זמן. הרעיון מאחורי זה היה שאתה לא תביא פוליו מישראל לאוסטרליה. אתה מתחסן נגד צהבת כדי שלא תחלה בצהבת. עם הפוליו זה היה הפוך: הם רצו שתהיה מחוסן כדי שלא תדביק אותם. חיסון נגד פוליו הוא חיסון שגרתי בארץ, לכן מי שגדל כאן וחוסן לפני התכנית של משרד הבריאות חוסן בילדות לפוליו. לא היה צריך להתחסן מחדש, רק להביא אישור שמתישהו בעבר חוסנת. בכל מקרה, כמה חודשים אחרי שישראל הוכרזה נקיה מפוליו, אכן האוסטרלים ביטלו את הדרישה לחיסון.

• Joshua_3542148

תודה רבה על העזרה הרבה לאלה מכם שרוצים להוסיף דברים או לשאול אשמח לענות לחזור , כרגיל אני אשמח לדעת עם מישהו חושב על לצאת לאוסטרליה באותו הזמן בערך (סוף אוקטובר)

• keves160
                    keves160 נערך לאחרונה על ידי

לקנות כרטיס לכיוון אחד למרחק כל כך גדול זה בדרך כלל ממש לא משתלם. יש כרטיסי טיסה בדילים שאפשר להזיז את התאריכים עד שנה מבלי לשלם קנס. אני קניתי כזה דיל לניו זילנד ממש עכשיו. למה לא פשוט ללכת על דיל כזה? גם יהיה לך הרבה יותר קל בכניסה, וגם אתה בראש שקט כי כבר יש לך טיסה משולמת ברגע שבא לך לחזור.

• אדרסקי
                      אדרסקי נערך לאחרונה על ידי

גם לי שאלה קצת קשורה...

אני נוסע בעוד שבועיים לאוסטרליה וניו זילנד (שלושה חודשים כל אחת),  מתחיל באוסטרליה.

כרגע אין לי כרטיס יציאה מאוסטרליה, תכננתי לקנות איזה שבוע מראש.

האם צריכה להיות עם זה בעיה בכניסה לאוסטרליה?

כדאי להזמין עוד עכשיו כרטיס עם פתוח לשינויים מאוסטרליה לניו זילנד?

תודה

אדר

• שקד
                        שקד נערך לאחרונה על ידי

מה יתן לך לחכות? מילא מישהו שנוסע להמון זמן ולא בטוח אם ישאר 8 חודשים או 9 חודשים. לך יש זמן קצוב ומוגבל. אין שום טיסה שיוצאת מאוסטרליה ולא ניתן למצוא אותה באינטרנט עכשיו. לא תמצא ״שם״ שום מציאות שאתה לא יודע עליהן עכשיו. מה כן? בטיול שגם ככה נמשך רק 3 שבועות אתה תצטרך להשקיע זמן בלחפש טיסות. יותר מזה, המחירים של הכרטיסים לא יהיו זולים יותר ממה שהם עכשיו. יש סיכוי גבוה שהם יתייקרו ככל שהטיסה מתקרבת, ובמקרה הכי טוב הם ישארו אותו דבר. אם התכנית היא 3 שבועות לכל מדינה אני לא רואה למה צריך כרטיס גמיש. זה נורא משנה אם תטוס ביום רביעי או ביום חמישי?

לשאלה הספציפית - אתה צריך כרטיס יציאה מאוסטרליה. הם כנראה יבינו מה אתה עושה, ושבכל זאת, יש תכנון להמשך טיול, אבל זה לא אומר שלא יעכבו אותך קצת בשדה התעופה.

• אדרסקי

שלושה חודשים כל אחת.

גם ככה יעכבו אותי בשדה כי אני טס עם תרופות (צידנית עם קרחומים ותרופות)

זה רק עיכוב?    או שיש חשש אמיתי שלא יכניסו אותי?

יש לי כרטיס חזור מניו זילנד, זה עוזר?

כי אני לא יודע מתי ארצה לצאת לניו זילנד.   יש לי ויזה עם כניסות מרובות שהאחרונה בהן יכולה להיות עד ה 29/1/16

אולי ארצה לטוס לניו זילנד בשביל לחדש את השלושה חודשי ויזה

תודה

אדר

• keves160
                            keves160 נערך לאחרונה על ידי

אף אחד מאיתנו לא יכול להתחייב לך אם יהיה בסדר או לא בשדה. אנחנו לא רשויות ההגירה והגבולות. אבל בסופו של דבר, כרטיס ביד הוא הדרך הטובה להראות שאתה יוצא החוצה (אפשר גם להביא דף עם פירוט חשבונות בנק, הוכחה על נכסים שיש לך בארץ וכו' - אם אתה ממש רוצה להיות סופר-יסודי).

לגבי הצידנית, כדאי שתבדוק בדיוק מה הנהלים באוסטרליה ובמיוחד בניו זילנד - לפעמים דורשים טפסים ואישורים מיוחדים.

• שקד
                              שקד נערך לאחרונה על ידי

סליחה, ראיתי בטעות 3 שבועות בכל אחת, לא 3 חודשים.

עדיין - עדיף לבוא עם כרטיס גמיש עם תאריך מוגדר. תמיד תוכל לקנות כרטיס הלוך-חזור נוסף אם תרצה. אני מבינה את הרצון לשמור על גמישות עד הסוף, אבל לפעמים פשוט צריך לקבל החלטות. מה גם שיש trade off בין גמישות ובין כסף. ככל שאתה יותר רוצה להיות גמיש אתה תשלם יותר.

• אדרסקי

תודה רבה עם מי אני יכול לבדוק על הידנית? רשות שדה התעופה של אוסטרליה וניו זילנד?

• שקד
                                  שקד נערך לאחרונה על ידי

נסה למצוא מידע כאן לגבי אוסטרליה, וכאן על ניו זילנד.

• Joshua_3542148

היה לי עוד שאלה לגבי הכסף, חשבתי לפתוח גם חשבון בינלאומי בארץ ובנק באוסטרליה עד שאני יצליח להכניס כסף מעבודה (מה שמקובל לעשות שם) אבל נגיד אני בסוף המסע ויש לי כסף בבנק האוסטרלי , לאן אני מעביר את הכסף עם אני ממשיך לארצות הברית , לכרטיס האשראי הבינלאומי? או ??

• שקד
                                      שקד נערך לאחרונה על ידי

יש כאן שני דברים שאני לא יודעת את התשובה אליהם:

1. מה העלויות של טיול בארה״ב כשמשתמשים בחשבון האוסטרלי (והאם תוכל לקבל כרטיס אשראי אמיתי לחשבון הזה). 
                                      2. האם אפשר לסגור את החשבון האוסטרלי כשאתה מחוץ לאוסטרליה (האם חייבים להגיע לבנק בפועל).

על פניו תוכל להמשיך לטייל בארה״ב עם החשבון האוסטרלי. אם זה לא מסתדר, תסגור את החשבון ותעביר את כל הכסף לחשבון הישראלי, ותטייל בארה״ב עם כרטיס האשראי הבינ״ל של החשבון הישראלי.

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון