בפעם הראשונה חו"ל עם ילדים
-
היי לכולם
פעמים רבות נעזרתי באתר זה ובעצותיכם לטיול עם בן זוגי אך הפעם החלטנו על נסיעה בקיץ הקרוב עם הילדים.
לפני תכנון מסלול וכו' - נראה שהיעד יהיה משהו קרוב כמו יוון בעיקר בגלל עניין המחיר.
וכמו שאמרתי לפני הכל איך מתחילים בכלל להתארגן מבחינת מלון ונסיעה לזוג +4 כשהשתיים האחרונות הן קטנות 5 ו- 4.
יש חדרים גדולים לכולנו? שני חדרים? לא מפחיד ילדים בחדר לבד בחו"ל? ( בארץ אנחנו תמיד לוקחים חדר לכולנו או דלת מקשרת.
אשמח לכמה עצות להפיג את החששות לפני שאר התכנונים.
תודה רבה על העזרה.
-
בפעם הראשונה חו"ל עם ילדיםמה התקציב?
מה ההעדפות והרצונות?
אגב- נקודה למחשבה
לא תמיד יוון זולה יותר.
יש אופציות להזמנה מספיק מוקדמת של טיסה ולינה שיכולות להוזיל משמעותית את החופשה בקיץ, אבל לרוב המינימום של הזמן 7 ימים (6 לילות)
לינה בבית /בקתה/וילה/דירה /כפר נופש אלו האופציות המקובלות יותר ללינה משפחתית- הכוונה ליחידת מגורים שבה יש חדר/י שינה ,מקלחת, מטבח או פינת בישול קטנה, פינת אוכל , פינת ישיבה , עם/בלי מרפסת, עם /בלי חצר וכו.
היתרון- אפשר להתארגן כלכלית עם אוכל ביתי,בישול במקום- וזה מוזיל משמעותית את העלויות בוודאי כאשר מדובר במשפחה גדולה של 4 ילדים.
לא תמצאו חדר ל6 נפשות - לרוב החדרים המשפחתיים בבתי מלון הם במקסימום ל4 נפשות.
ברוב בתי המלון אין דלת מקשרת, אלא צריך לבקש במיוחד בעת ההזמנה- אבל רובם ללא דלתות מקשרות!
כך שאם זה משמעותי- ואפשר להבין לפי הגילאים- עדיף דירה על מלון, לדעתי.
-
בפעם הראשונה חו"ל עם ילדיםנושא החדרים הנפרדים הוא הסיבה המרכזית לכך שאנחנו בדרך כלל נמנעים ממלונות ומעדיפים דירות.
גם אנו +4 כרגע. בבתי מלון זה אומר שני חדרים נפרדים כפי שיונית כתבה. נדיר שיש דלת מקשרת. בפעמים הבודדות שכן ישנו בחדרים כאלו - התפצלנו [מבוגר בכל חדר עם שני ילדים].
לכן מציעה לכם לחפש דירה ולא מלון. אחרי שתחליטו לאן אתם נוסעים תוכלו לבקש המלצות כאן ומי שמכיר והיה מרוצה ימליץ לכם.
[אני לא מכירה את יוון].
ושוב כפי שכתבה יונית לפני - יש כמה וכמה מקומות זולים יחסית, לא חייבים יוון. הראשון שקופץ לי לראש זו בודפשט - גם זול, גם היצע גדול מאד של דירות, גם ידידותי לילדים וגם תחבורה ציבורית מצוינת בתוך העיר.
-
בפעם הראשונה חו"ל עם ילדיםאנחנו חזרנו עכשיו מטיול שהחלפנו 4 בתי מלון שאחד היה מלון משפחתי והיה לו חדר לחמישה בגרמניה שניים נוספים שניינו בחדרים נפרדים ואני ובעלי התפצלנו ואנחנו לא נחזור על זה , זה מאוד מבעס לישון בשני חדרים ומלון נוסף שהיה בעצם כפר נופש של סנטר פארקס שאני אישית מאוד אוהבת ויש שם חדרים ל4 נפשות ועד 12 נפשות מאוד מאוד נח
-
בפעם הראשונה חו"ל עם ילדיםאומנם יש לי רק 3 ילדים אז אולי דעתי פחות חשובה
ישנו הרבה פעמים בזוג חדרים מקושרים. ברוב המקרים לא נתקלתי בבעיה למצוא כאלה.
אבל:
הרבה חדרים צפופים, ולא בהכרח יש מקום ל-3 נפשות בחדר שלא לדבר על 4, אז גם חדרים מקושרים זה גבוליממש לא כל המלונות מציעים חדרים מקושרים. ככל שהמלון יותר גדול /רשת יש יותר סיכוי שיהיו כאלה. באירופה יש הרבה מלונות קטנים בבעלות משפחתית ובהם לרוב אין כאלה
במלונות פחות מצאתי חדרים מקושרים
חדרים מקושרים אומר תשלום על שני חדרים (אם כי לעיתים יש הנחה על החדר השני)
באירופה מלונות הרבה פעמים גובים תשלום לפי אדם ולא לפי חדר (בניגוד למשל לארה"ב). מדובר לא רק על השני בחדר אלא גם על השלישי ואולי הרביעי. כך ש-6 נפשות עשויות לשלם לא מעט
התוצאה של כל מה שכתבתי היא שמלונות עשויים להיות יקרים בהרבה מדירות.
אבל גם צריך לזכור שבדירות לא הכל ורוד. בהרבה דירות יש חדר שינה וסלון כאשר הילדים ישנים בסלון. אני פחות אוהב את הפתרון הזה, וודאי שהוא פחות רלוונטי כשיש 4 ילדים ולא 2.
גם דירות שיש בהם שני חדרי שינה וסלון - שוב הרבה פעמים חדרי השינה צפופים ותצטרכו להלין חלק מהילדים בסלון
-
בפעם הראשונה חו"ל עם ילדיםאנחנו גם עם ארבעה ילדים ולכן בד״כ מעדיפים דירות של שלושה חדרי שינ: חדר להורים, שני חדרי ילדים, סלון, מטבח. לפעמים יותר קשה למצוא כאלו דירות גדולות כי רוב הדירות זה עם שני חדרי שינה אבל בסופו של דבר תמיד מצאנו. צריך לזכור שבדירה בד״כ אין שירותי נקיון והחלפת מצעים ומגבות במשך השהות שם, לפעמים יש אופציה כזו בתוספת תשלום.
במלונות תצטרכו שני חדרים לשלוש כ״א עם דלת מקשרת.
-
בפעם הראשונה חו"ל עם ילדים - airbnb airbnbהיי. לא מכיר את האתר הזה אישית, למדתי להכיר אתמול בהתכתבות בפורום תאילנד, עשיתי העתק הדבק משם... Airbnb זה אתר שניתן דרכו להשכיר חדרים ודירות: https://www.airbnb.com/s/%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%9 3?guests=&checkin=&ss_id=bfhuc5ng&source=bb יש שם דירות ממש יפות, הבנתי שבאירופה הוא מאוד אמין.
-
בפעם הראשונה חו"ל עם ילדים - airbnb airbnbתודה רבה על התגובות
היעד נבחר נ- הולנד
ועכשיו מחפשת כפר נופש?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות