עליות מחייה
-
שלום!
אני מתכננן לטוס לשלושה חודשים לניו זילנד עם חבר בין סוף אוקטובר לתחילת מרץ, אנחנו בעניין של טרקיים,נוף,בישול לבד ולהשכיר/לקנות רכב.
רציתי לדעת מה סדר גודל של העליות לחודש.
אשמח לתגובות בנושא,תודה!
-
עליות מחייהא. בין סוף אוקטובר להתחלת מרץ יש 4 חודשים ולא שלושה. אני מציינת את במפורש כי יש לזה השלכות. תצטרכו להאריך ויזה בשלב ראשון. בהמשך, זה משפיע גם על שיקולים נוספים - ב-4 חודשים אין ספק שזול יותר לקנות רכב, למשל.
ב. בניו זילנד יש טווח די רחב של אפשרויות כספיות בטיול. חודש כנראה יעלה בין 1500$ ל-2500$, תלוי מה תעשו ואיך תטיילו. הטרקים המפורסמים יקרים (יקרים יותר מלינה באכסניות). רוב הטרקים זולים מאוד, ובפועל תמורת 90$ תישנו כמה שתרצו בבקתות בטרקים. יש הבדלים גדולים בעלות של לינה בקמפינג לעלות לינה באכסניה. לכן הטווח גדול.
-
עליות מחייהלשכור/לקנות ישנה מאד את הסכום של התקציב. לתקופת הזמן הארוכה שאתה מדבר עליה הייתי ממליץ לקנות רכב. כמובן שאם תבחר לישון בהוסטלים או בקמפסייטים/ HIT המחיר יהיה שונה. וגם האוכל שאתה קונה יכול להיות יקר, זה תלוי כמובן בכמות ארוחות השחיתות שתכין.
לסיכום העניין, מניסיוני, אני טיילתי מתחילת דצמבר עד לסוף פברואר ב9500 ש"ח. סכום זול (כמעט ולא שלמנו על לינה ובישלנו לעצמנו) שאר החבר'ה ב"גל" שלי טיילו ב12,000- 15,000 ש"ח לשלושה חודשים. אפשר לעשות בפחות אפשר ביותר. סלח לי על החישוב בשקלים... ככה חישבנו והשוונו בסוף הטיול משום מה... רק בשביל הנתון, כשאני טיילתי הדולר הניו זילנדי היה שווה 3 שקלים בדיוק, היום הוא שווה 2.5... הרווחת;)
-
עליות מחייההאם הם ישנו באכסניות או בקמפינג? והאם יש מישהו מהם שטייל ללא רכב? ניסיתי למצוא מידע עדכני על טיול בטרמפים (מה שעשיתי בניו זילנד לפני יותר מ-15 שנה) אבל לא מצאתי אף אחד שניסה.
-
עליות מחייהדבר ראשון: שקד אני יודע שיש ארבעה חודשים בין סוף אוקטובר לתחילת מרץ, מה שהתכוונתי זה שבתוך פרק הזמן הזה אני מתכנן לטייל שלושה חודשים. דבר שני: תודה רבה שקד ואוהד עזרתם לי מאוד!
-
עליות מחייההחבר'ה ישנו בעיקר בקמפינג ובHIT וגם באכסניות. פגשתי כמה אנשים שטיילו בטרמפים. היו שאמרו שזה מגניב והיה להיט והיו שאמרו שהם מתחרטים על הרגע הזה. בשביל דבר כזה צריך טונה של מזל, זרימה, קסם אישי והבנה שכל מה שקורה זה בגדר חוויה. אם הייתי ממליץ על אופי של טיול כזה? אני לא בטוח. המזג אוויר הלא יציב לא תמיד מאפשר תנועה נוחה וזורמת. יהיו שיחלקו עליי כמובן. זה בטח לא מתאים לכל אחד. ולא כל אחד שזורם לו לתפוס טרמפים בארץ יהנה מזה גם בארץ זרה עם מזג אוויר מוזר. בהצלחה...
-
עליות מחייהבארץ לא הייתי מעלה בדעתי לתפוס טרמפים. מסוכן מדי.
בניו זילנד היתרון היה, מלבד המחיר כמובן, מפגש עם המקומיים והגעה לכל מיני הרפתקאות ומקומות שלא היית מגיע אליהם בטיול סטנדרטי.
-
עליות מחייהבדומה לתיכנון שלך רק 3 חודשים, שינה בעיקר בקמפסייטס ודברים לא מתוכננים כמו השכרת רכב בחודש האחרון בגלל תאונת טוטאלאוס (צריך לקחת החשבון גם דברים לא צפויים) עם שינה פעם בbbh, hit, מדי פעם בירה, כמה בקבוקי ג'ק דניאלס וויסקי מקומי משובח, שוקולד, עוגיות וגלידה (חובה בניו זילנד) והוצאות פעמיות על פיצות ואוכל טוב, עלה לנו עם כרטיס טיסה והכל 25,000 שקל. אה, ובאג'י כמובן.