טרקים בניו זילנד
-
היי

אני מגיע לניו זילנד עוד שבוע ומתכנן להיות שם חודשיים +-
אני יודע שלמילפורד צריך להזמין מקום חודשים מראש. האם לטרקים אחרים (רוטוברן, קפלר...) צריך להזמין גם מקום מראש?
תודה רבה!
-
טרקים בניו זילנדתנסה בקישור הבא:
http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/things-to-do/wal king-and-tramping/great-walks/בספק אם תמצא ביקתות פנויות (מספר הרשיונות שהם מנפקים היא כמספר המיטות שיש בביקתות לאורך הטרק) אבל זה המקום לנסות.
כמו כן, יש אפשרות להיות בקשר עם משרדי ה-DOC שלהם (מפוזרים במקומות המבוקשים) ולראות אם היו ביטולים של הרגע האחרון, שיאפשרו לך להירשם לאחד הטרקים.
בהצלחה! -
טרקים בניו זילנדאני דווקא לא חושבת שכל כך תתקשה למצוא מקומות. במיוחד לאור העובדה שאתה מגיע ממש כשהעונה הרשמית נפתחת, שזה בשבוע האחרון של אוקטובר. עד תאריך הפתיחה הרשמי בכלל אין אפשרות להזמין מקומות. קשה לי להאמין שבנובמבר, תחילת העונה, כבר אין מקומות. זה ככה במילפורד, לא בכל הטרקים. מה גם שאין קשר לרשיונות. כולם יכולים ללכת במסלול. משלמים על לינה בבקתות (ותשלום מופחת על לינה בקמפינג). לפעמים יש גם כמה בקתות לאורך המסלול ואפשר לבחור.
אגב, במקביל לרוטברן יש גם את הגרינסטון והקייפלס שהם באותו אזור. הם לא גרייט ווקס.
-
טרקים בניו זילנדאבל אם אני אגיע לטרק כלשהו, נגיד לרוטברן, ואני לא אזמין מקום מראש. יהיו מקומות בבקתות? או שצריך להזמין כמה ימים מראש?
-
טרקים בניו זילנדתזמין כמה ימים מראש. אל תצא לטרק בלי בקתה/מקום בקמפסייט שהזמנת מראש
-
טרקים בניו זילנדלמיטב ידיעתי, לא יתנו לך להיכנס לטרק, אם השם שלך לא יופיע ברשימת הנרשמים, לפי תאריך ושם ה-HUT אותו הזמנת.
-
טרקים בניו זילנדהיי אני גם אהיה בניו זילנד בתאריכים 27.10 עד ה9.11 אם אתה נוסע לבד תוסיף אותי לפייסבוק אולי נתאם משהו ביחד
-
טרקים בניו זילנדזה מאוד לא מדויק. הכניסה לטרקים היא חופשית ואף אחד לא בודק מי נכנס למסלול. בכל טרק שהוא אפשר ללכת כמה שרוצים. מה שאי אפשר זה לישון שם בלי לשלם. אפשר ללכת כמה קילומטרים ולחזור, למשל, ואפשר אפילו ללכת את כל הטרק- רק לא לישון שם. כל שנה יש מרוץ של אנשים שעושים את הרוטברן בריצה - הם מסיימים הכל ביום אחד. זה מותר וזה חופשי. הדבר היחיד שדורש תשלום זה הלינה.
יותר מזה, רוב הטרקים בניו זילנד הם backcountry ואי אפשר להזמין בהם מקום בכלל. הלינה היא על בסיס כל הקודם זוכה, ואז או שבבקתה עצמה משאירים ואוצ׳ר של אישור תשלום שהכנת מראש, או שבכלל יש לך ״מנוי״ backcountry ואז פשוט באים. גם כאן אפשר ללכת במסלול עצמו כרצונך.
-
טרקים בניו זילנדברוטברן למשל, לא היה לנו מקום לינה. לקחנו אוהל, אבל בבקתה אחת הלכתי לדבר עם הריינג'ר אם יש מקום פנוי והיה (מסתבר שיש כמה מיטות ספייר בבקתה). שילמנו וישנו שם. זה לא מובטח ולא בכל מקום אבל אפשרי. לא נכון לגבי המילפורד - שם אין סיכוי בלי מקום מוזמן. ואין לינה באוהלים.
אבל אני מעריך שלא תהיה בעיה למצוא מקום גם ברוטברן ובקפלר