סוכות באלפים צרפתים
-
שבת 3/10 - ליוןתודה צביקה על הלווי. ובעניין השלטים אתה כמובן צודק ובכל זאת הם משעשעים ולא רואים כאלה בכל מקום...

שבת 3/10 - הרבה גשם וליון גם ...
לפני הטיול ממש התלבטתי אם להכליל את ליון בטיול ובאיזו צורה - גיחה של יום , עוגן לינה של מספר ימים או אולי לשמור לפעם הבאה...
הרבה מטיילים הקדישו יום- יומיים , רבקה שבוע שלם. היה ברור לי שיש הרבה מה לראות ומאידך לא הייתי בטוחה שבהרכב שלנו היא מתאימה לשהיה ממושכת. הכנתי תוכנית ליום אחד והחלטנו לא להחליט , כלומר לראות תוך כדי הטיול ואם בא לנו לתת גיחה.
אז אחרי שבוע ביעדים כפריים / טבע לכולנו מתאים יום בעיר גדולה ולמרות המרחק מחליטים לנסוע לליון. היות ורצינו להקדיש את יום ראשון לאנסי החלטנו על יום שבת. בשבת יש בליון שוק גדול והכל פתוח... זו היתה החלטה מצויינת רק שפתאום הגשם הגיע ובגדול ובסוף זה היה היום הרטוב המשמעותי היחיד שהיה לנו בטיול וטיפה חבל שהוא יצא על ליון.
אנחנו עושים מאמץ ויוצאים ממש מוקדם ... משהו כמו תשע ורבע ולפני 11 כבר חונים בחניון הגדול מתחת לכיכר בלקור.
יוצאים לכיכר ושם חגיגה , מעגלי רוקדים , מתנפחים , המוני דוכנים. תכף קולטים את הסיבה היום יש מינימרתון ריצה למשפחות וילדים ומחר המרתון הגדול של ליון ובכיכר עמדת ההצטיידות וההרשמה שהפכה למיני קרנבל.

בשלב הזה עדיין לא יורד גשם אבל כבר אפור מאד ואנו פונים אל הנהר והעיר העתיקה כדי לעלות בפוניקולור אל הקתדרלה.

לאורך הנהר מתקיים שוק נחמד אבל מה שמושך את העין שלנו הוא שתי הכנסיות היפות האחת למטה והשניה על ראש ההר שכאילו צופות ומדברות האחת עם השנייה. העליונה נקראת נוטרדם והתחתונה Cathédrale Saint-Jean ולה יש שעון אסטרונומי מיוחד.

תכף נחזור אליה , אבל הגשם כבר מתחיל לטפטף ואנחנו פונים לתחנת Vieux Lyon
משם לוקחים פוניקולר לכוון Fourviere. אומרים שמומלץ לרדת דרך הגנים ויש נוף מרהיב מלמעלה על כל ליון. אנחנו מקווים שמזג האוויר יאפשר...
נאבקים קצת עם המכונה לקניית כרטיסים לפוניקולור. יש אמנם אופציה באנגלית אבל היא לא מקבלת שטרות רק מטבעות או כרטיס אשראי. אין לנו מספיק מטבעות ומשום מה הכרטיס לא מתקבל ( ראינו שגם לאחרים היו קשיים עם הכרטיס שם ).... בלשכת התיירות הסמוכה לא ששים לעזור ואנחנו הולכים לקנות משהו כדי לפרוט כסף. אז דעו שכרטיס לפוניקולור עולה 2.80 יורו לאדם וכדאי להצטייד מראש במטבעות.
התור לפוניקולור ארוך , אבל מתקדם במהירות ואנו עולים חיש קל. איך שמגיעים נפתחות ארובות השמיים וגשם עז וכבד ניתך.
בקושי אפשר להחזיק את המטריה , היא לא עומדת בעצמת הגשם ובעזות הרוח. אנחנו מקליקים תמונה מהירה של חזית הכנסייה ונמלטים פנימה.

בפנים מיסה בלווי מקהלה , זה זמן טוב לנוח ולהאזין קמעה. הם שרים נפלא.
הכנסיה מאד יפה ומאד עשירה.
נחים קצת בפנים ואז פונים לרחבה האחורית של הכנסיה שם אפשר לצפות בכל העיר .
למרות הראות המוגבלת הנוף נפלא אבל הגשם שוב מתחזק ואנחנו מוותרים על המדרגות והירידה דרך הגנים. זה לא מעשי בגשם כזה ואנו חוזרים למטה באמעות הפוניקולור.

-
שבת 3/10 - ליוןאחרי שירדנו אנו פונים לכוון קתדרלת סנט ג'ן והמדרחוב היוצא ממנה.
גם כאן אנחנו נמלטים פנימה מחמת הגשם . הקתדרלה הזו יותר פשוטה בעיצובה אבל במראה החיצוני היא יפה יותר בעיני. ותראו את השעון המיוחד שלה

המדרחוב עצמו נחמד ואינטמי ומלא בתי קפה וחנויות קטנות וחמודות , אבל האמת לא הכי כיף להסתובב בגשם הזה.

באמצע הרחוב הזה בבית מספר 60 , נמצא מוזיאון המינאטורות והקולנוע. לא היינו בטוחים שנכנס , אבל הוא היה מפלט מצויין לגשם והיתה תמורה נאותה לאגרה. מאד אהבנו , בעיקר את החלק של המינאטורות. התמונות משם לא יצאו באיכות טובה בשל ההבזקים של הזכוכית , אז נדלג עליהן.
עוד ברחוב סנט דאן נמצא אחד הטרבולס הגדולים.
טרבולס אלה מעברים בין בניינים ורחובות שנוצרו כדי להעביר בשלום ובבטחה את המשי שארגו באזור אל בתי הסוחרים. זו הסיבה שהבתים והמעברים גבוהים . ביום גשום כמו היום אנחנו מבינים למה היה חשוב ליצור טרבולס בעיר הזו.
הגענו בעקבות ההוראות המצויינות בבלוג של רבקה. הבלוג המצויין של רבקה היה המדריך שלנו לעיר. הוא מפורט ועשיר במידע פרקטי , טיפים סיפורים ותמונות יפות ואני מאד ממליצה על קריאה בו למי שמתכנו ביקור בעיר. אנחנו הדפסנו לקחנו איתנו לדרך.
הדלת הירוקה של הטרבולס שפונה לרחוב סנט ג'ן היתה פתוחה. נכנסנו בשקט. בפנים היו לא מעט אנשים. . כך נראה המבנה מבחוץ

והנה אחד המעברים מבפנים.

אנחנו ממשיכים במדרחוב עד סופו ויוצאים שוב לכוון הנהר בחלק הצפוני יותר של העיר , שם פוגשים את אחת המסעדות של המאמות. מה הן המסעדות האלה ? גם על כך תוכלו לקרוא בבלוג של רבקה. רק אומר שאלה מסעדות שהיו שייכות פעם לאמהות שבישלו אוכל מסורתי מצויין במחירים סבירים. היום נשאר כנראה בעיקר השם. אנחנו עוד לא רעבים , המסעדה די ריקה אז מסתפקים בצילום וממשיכים הלאה.

התחנה הבאה שלנו היא ציור הקיר המפרסם של הסיפריה. כדי למצוא אותו צריך לחצות את הנהר ולפנות ימינה לרחוב rue de la Platière 6.
הנה הוא במלוא הודו ונבקר גם נוספים.

-
שבת 3/10 - ליוןאני רוצה לתקן משהו וכבר אי אפשר לערוך הבית הצבעוני עם הקשתות שצרפתי בהודעה הקודמת , הוא המבנה בו שוכן מוזיאון המיניאטורות ונקרא
Maison des Avocats , בית עו"ד.
הוא אמנם סמוך מאד לטרבולס ומהווה נקודת ציון , אבל היות והטרבולס הוא מעבר בין רחובות וחוצה מספר בניינים , כדאי להבהיר שלא מדובר במסדרונות של הבניין עצמו. זהו, היה חשוב לי לתקן.
שנמשיך ? אז אחרי שראינו את ציור הספרייה אנחנו ממשיכים את הסיור הרגלי שלנו. אנחנו כעת בחזרה באי שנוצר בין הנהרות החוצים את ליון , ברובע Presqu'île. החלק התוסס של הרובע נמצא בין שנתי הכיכרות בלקור בדרום וכיכר Terreaux ( כיכר הסוסים) בצפון שהם המרכז הפועם של הרובע. באמצע ישנה גם כיכר היעקובינים היפה ומדרחוב רפובליק השוקק חיים.
אז זו המסגרת שבה אנו מטיילים עכשיו.
הנה כיכר הסוסים היפה

בכיכר הזו שוכן אחד ממוזיאוני האומנות המפורסמים אבל זמננו בליון קצר והפעם אנחנו מוותרים.
אנחנו יורדים דרומה ומגיעים לכיכר היעקובינים

הכיכרות בליון ממש נהדרות ואם לא היה ברור עד עכשיו למרות היום הגשום אנחנו אוהבים אותה מאד !!! פשוט כיף סתם להסתובב.
מגיעים למדרחוב רפובליק , שותים קפה ונחים קצת. המדרחוב שוקק חיים וצלא בצעירים למרות הגשם. כאן כנראה לא עושים עניין מכמה טיפות.

במדרחוב יש חנויות של כל המותגים והבת שלי פשוט פורחת. כמה היתה חסרה לה עיר גדולה בטיול הזה. היא מאוהבת בליון ולא רוצה לעזוב.
רדאר הקניות מאתר את הרשת החביבה עליה ברנדי מלוויל ( אל תשאלו אותי מה זה... ) ואנחנו מבלים בה שעה ארוכה ויוצאים עם שמלה חדשה.
קרוסלה בליון

עכשיו כבר באמת זמן לארוחת צהריים מאוחרת . מאתרים מסעדה מרשת היפופוטמוס החביבה עלינו במדרחוב ויושבים לאכול. נעים וטעים ואנחנו יושבים כאן שעה ארוכה.
הגשם לא מפסיק. מחליטים לחזור לכיכר בלקור ולסיים את היום ... אבל רגע לא כל כך מהר יש לנו עוד שני ציורי קיר למצוא , אבל את זה נעשה כבר בסיור רכוב.
-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קירלפני שחוזרים למלון שלנו ליד אנסי , אנחנו נוסעים למצוא על פי ההוראות בבלוג של רבקה שני ציורים נוספים. זו בקשה שלי והנהג קצת מסתבך ברחובות ליון כדי למצוא אותם , אבל מה לא עושים בשביל אישה מרוצה.
הציור הבא הוא גאוות העיר ,שכן על המרפסות המצוירות עומדים חשובי ליון לדורותיהם:
Fresque des Lyonnais
נמצא ברח' 2 Rue de la Martinière
וזה מלך ציורי הקיר , והקיר המצויר הכי הכי בעיניי הוא Mur des Canuts
הוא נמצא בכתובת
33 Boulevard des Canutsהוא כל כך גדול ומרשים שקשה לתפוס את כולו בתמונה. אנחנו ממש עוצרים התנועה כדי לצלם...

זהו המשימה הושלמה. עכשיו מתחילים בנסיעה חזרה. הנהג מקטר קצת שיאלץ לנסוע בסופה בחשיכה. הגשם מתגבר. בחלקים שלמים מהאוטוסטרדה כמעט ולא רואים דבר.
באותו היום סופה של ממש בצרפת. למי שעקב אחרי החדשות, אזורים שלמים בריביירה הוצפו ונגרמו נזקים עצומים כולל בנפש.
אצלנו רק מיני סופה אבל הנהיגה ממש לא קלה. למזלנו הנהג שלנו חברהמן ואנחנו מגיעים הביתה בבטחה, עייפים ומרוצים.
אהבנו מאד את ליון !!!
-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קירהיי איריס,
אני נהנית מכל רגע. תענוג ממש.
הכל כל כך יפה ופסטורלי.
ליון שלך יפה ואפילו הגשם והרטיבות מוסיפים לה. היא נראית יפה נקייה ומצוחצחת.
זהו מחכה להמשך. ממש כיף כאן איתך.
נועה
-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קיראיריס,תודה על הצצה לליון!
לא הצלחנו להכניס אותה בפועל,למרות שהייתה מתוכננת.
מצד אחד חבל לי,מצד שני...אולי היא תזכה לביקור נפרד..
אמה
-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קיראיריס בליון אני התאהבתי עוד מסיפור הטיול של רבקה וכעת את באת עם הטיול היפיפה שלך אז ליון בהחלט ראויה לכמה ימים. צודה לך
רחל לבון
-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קירתודה לכן נועה , אמה ורחל היקרות .
האמת שליון יפה פי כמה, היא פשוט לא הצטלמה לנו כל כך טוב בגשם. היא בהחלט שווה ביקור.
בעיני יפה לא פחות מפריז ויותר נעימה. בהרכב שלנו הספיק יום אחד הפעם.
למי שמתכנן מוזיאונים או אוהב לשוטט בשווקים ולבלות במסעדות , כדאי להקדיש מספר ימים לעיר.
שמחה שטעמנו ממנה ובהחלט נשאר טעם של עוד...
תראו כמה יפים הבתים הצבעוניים על רקע הנהר

ואיזה יופי מגישים טארט של תותים וכוס קפה

(לא צולמו באותו המקום...
)
לילה טוב , מחר אנחנו ביום של אנסיי.
-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קיראיריס יקרה,
ליון שלך מקסימה !!
אפילו הקפה נראה נהדר, ולא דלוח ודי מגעיל ממה שאני זוכרת מצרפת...
-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קירפששש... איזה טיול מוצלח.
הצלחתם לבקר בהרבה במקומות נפלאים.
אני רואה שאני צריכה לחזור להשלמות.

-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קיראיריס, אני ממשיכה כאן לגמוע את התמונות והסיפורים בשקיקה.
עד עכשיו ליון לא היתה בתוכנית שלי בשל המרחק, אבל אולי תשני פה את דעתי...

יופי של שרשור!

-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קירתודה רבה לכן לימור , לט איט ויונה וקשת

כיף לי שיש עניין !!!
גם אנחנו חושבים שהיה טיול מוצלח , כמו שאמרתי בהתחלה אחד השווים שלנו

הגשם עוד הוסיף לרדת כל הלילה אבל ביום ראשון קמים ליום נפלא ושמיים בהירים כיאה לאנסיי.
ואיזה יום מוצלח זה היה למרות שהיתה לנו תאונה קטנה.
אז הנה מתאבן אנסיי ואשתדל להמשיך מחר

-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קיראיריס - הרחבת את ליבי ושמחתי מאוד שנהנית וצילמת כל כך יפה!
תמסרי תודה ממני לנהג החברמן שעצר את כל התנועה.
אני רואה שציור האורגים עובר אבולוציה פעם נוספת, נדמה לי שמירה צילמה פעם את השינויים, ונראה לי שאצלך קיבל צבע חמרה בצד שמאל...
אני בהחלט ממליצה לחזור לליון בזוג.
רבקה
-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קיראיריס - איזה טיול שווה,
כמה שהיו פה כבר סיפורים טובים, שלך - פשוט מעלף ברמות,
הבנתי שכבר נגמרו כרטיסים באיזי כי כולם בקיץ 2016 בעקבותיך ...חחח
תודה יקירה, תמשיכי לספר

-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קירהיי איריס,
גם אני ממשיכה לטייל איתך.
האזור כל כך יפה!!! ליון ממש נראית בונבוניירה, אפילו בדקתי מחירים לכמה ימים בכריסטמס.
מחכה להמשך...
-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קיראיריס

גם אני התאהבתי בליון שלכם אחרי שהתאהבתי באלפים שלכם ...היא הגיעה בזמן ,ממש כמו ההגשה של הטארט תותים והקפה (וגם אני כמו הדוגמנית שלכם ,צריכה קצת עיר לנשמה ולא בגלל קניות...)
ואיריס ,את זוכרת שרשמת לי "שבדיוק טיול כמו שלי את רוצה .." מחזירה לך ...
ואם אחד שחי שם אומר (בתגובה של נילי )שחודש ספטמבר הוא חודש נפלא לטיולים באלפים.. אז אולי גם נעתיק ונחליף את האביב שלא מסתדר לנו עם הסתיו
( בכוונה שומרת על פרופיל נמוך ... יש יותר מדי מתלהבים כבר... )
טובה
-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קיראיריס,
ממשיכה לעקוב בהנאה רבה אחרי הטיול המקסים שלכם. בתור אוהבי הרים וטבע אני מאמינה שנעזר בסיפור שלך באחד הטיולים הבאים שלנו.
לגבי ספטמבר, גם לנו נאמר ע"י בעלי הבית שגרנו בו באאוסטה, שחודש ספטמבר הוא חודש מצויין לטרקים באזור. רק חבל שהשנה ספטמבר סטה מהנורמה. מקווה שיחזור כי זה החודש המועדף עלינו.
-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קיראז גם אני מהמתפעלים מהטיול המקסים, מהכוכבת הצעירה והאמיצה, מהכלבים החמודים להפליא ובעיקר בעיקר מהנופים עוצרי הנשימה.
שמוליק
-
שבת 3/10 - ליון - ציורי קירהי איריס,
נראה שכל כך הרבה אפשרויות יש באזור הזה, עם העושר של צרפת ושל שוויץ ביחד. ותודה רבה על המחווה

-
ושוב אתכם ... עכשיו התור של אנסי.ראשית תודות לרבקה , ליליה , מרינה , טובה , יפעת שמוליק וזיוה על הלווי וההתייחסות לסיפור.
מה שיפה באזור מלבד הנוף המהמם הוא באמת מגוון האפשרויות לטיול. כל אחד יכול למצוא כאן את מה שהוא אוהב וזה הקסם...
אני מתנצלת על ההזנחה של הסיפור , הימים האחרונים בבית היו ויהיו קצת צפופים. אני לא אוהבת להותיר סיפורים לא גמורים ולכן אתאר בקיצור את הימים שנותרו.
ראשון 3/10 - על עיר אחת בונבוניירה ומלך הקניונים גם .

הטיול שלנו מתקרב לסופו ואצל צעירת המשתתפים העייפות מתחילה לתת אותותיה. הבת קמה מצוננת מאד ולא רוצה לצאת. " טיילו לכם אתם ואני אשאר עם המחשב במלון . תאספו אותי בצהריים ונצא לאכול " היא אומרת.
לא מתים על הרעיון להשאיר אותה לבד, אבל גם לא רוצים לוותר על השוק של אנסיי. מסכמים שנחזור בצהריים. יוצאים מוקדם וכבר בסביבות תשע חונים מאחורי הוטל דה פוליס. בחניון מדחנים אבל ביום ראשון החניה חינם. החניון כבר די עמוס בשעה המוקדמת של היום , אבל אנו מוצאים מקום.
את אנסי כבר ראינו בחטף ביום שבו בקרנו בטלוואר ובת עשתה את מצנח הרחיפה. התרשמנו מהיופי המתוק. יש גם משימת צילום להשלים כי אי אפשר בלי תמונה טובה של בית הכלא העתיק המפורסם. אחרי המבול של אתמול , השמש שוב הציצה ויש לנו יום מקסים לטיול. מתקרבים למרכז העתיק וזה מה שרואים

הלב מנתר. איזו בונבוניירה נהדרת.
וכמובן שאי אפשר בלי לצלם את זה מכל הזוויות

השוק מתחיל להתארגן. יש כבר קונים ראשונים של בוקר. מה שיפה בשוק שרואים שהוא לא שוק של תיירים. מקומיים קונים דגים , פירות וירקות , נקניקים בכל מיני צורות , כמובן גבינות טובות. חוץ מאלה ישנם דוכנים של בגדים , נעליים ותיקים ויש אפילו מציאות. השוק גדול ותופס את רובו של המרכז העתיק.

אנחנו מאד נהנים מהשוק , מוצאים גם מה לקנות ואני מצטערת שהבת לא איתנו. נביא אותה בצהריים אני אומרת היא תאהב את השוק.
תראו את הבתים הצבעוניים העתיקים

אח"כ אנחנו מטפסים ברחוב העולה לטירה.
טירת אנסי

הכניסה למתחם חינמית והיום גם למוזיאון. אנחנו מסתפקים מהנוף היפה הנשקף מהמרפסת הגדולה. רואים את העיר ,הגגות האדומים והאגם עם המפרשיות הלבנות.
יש מפרשיות באגם

הגגות של אנסי

אנחנו ממש אוהבים את אנסיי. אני יכולה להבין ממה אנשים מתלהבים.

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות