ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יום כיפור בניו זילנד

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    4
    7
    5561
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • efratIL
      efratIL נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנו מתכננים נסיעה של חודש לניו זילנד.

1. מבחינת מזג אויר, האם בתקופה זו מומלץ לטייל קודם באי הצפוני או קודם באי הדרומי?

2. נגיע לאוקלנד ב-06.10 (נחיתה ביום קודם) כאשר יום כיפור יוצא  ב-11.10 (5 ימים לאחר מכן).

אנו מתכננים לשכור רכב ואשמח להמלצה היכן כדאי להעביר את הצום.

תודה מראש ,

אפרת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ohad531
        ohad531 נערך לאחרונה על ידי

יום כיפור בניו זילנד

1. העונה הרשמית מתחילה בנובמבר, אוקטובר יכול להיות מוצלח ויכול להיות גשום - עניין של מזל. אבל מזג אוויר בניו זילנד הוא תמיד עניין של מזל. באוקטובר ניו זילנד בעונת מעבר, אך אפשר לטייל בה, יכול להיות שחלק מהטרקים עדיין יהיו סגורים. קחו בחשבון שיכולים להיות ימים גשומים, והטמפרטורות נמוכות יותר, במיוחד באי הדרומי, אך היתרון הגדול הוא במחירים הנמוכים, ובכך שהמדינה לא עמוסה במטיילים כמו בחודשי השיא שבין דצמבר למרץ. רלוונטי לנסוע גם באוקטובר רק צריך להתכונן בהתאם. בעיקר לקור.

הייתי ממליץ לכם להתחיל באי הצפוני כדי להגיע כמה שיותר מאוחר לאי הדרומי, שהוא עיקר הטיול. אע"פ שאני מעריך שלא תהיו יותר משבוע באי הצפוני.

2. אם יש לכם 5 ימים עד יום כיפור הייתי ממליץ לכם לטייל באי הצפוני ולהתחיל לרדת לכיוון וולינגטון. בהנחה שאתם רוצים לצום\להתפלל\לשבות הייתי ממליץ לכם לשהות ביום כיפור בוולינגטון, יש שם קהילה יהודית קטנה עם בית כנסת.

• efratIL

יום כיפור בניו זילנד

תודה.

בית הכנסת פחות חשוב לנו, חשבתי על מקום שאפשר להנות בו מבלי שצריך לעשות מסלול הליכה אתגרי (בעבר היינו ביום כיפור בקוסקו בפרו ו-ליגיאנג בסין).

• ohad531
            ohad531 נערך לאחרונה על ידי

יום כיפור בניו זילנד

לכן חשבתי על ווילנגטון... עיר בירה חביבה קצת מנומנמת ויש גם כמה מוזיאונים... מניח שתוכלו למצוא באזור גם מסלולי הליכה קלילים

• efratIL

יום כיפור בניו זילנד

מעולה. תודה

• שקד
                שקד נערך לאחרונה על ידי

יום כיפור בניו זילנד

לי יש הצעה נוספת - דווקא לעבור לאי הדרומי ולהעביר את הצום באחד מהמקומות בקווין שרלוט. יש שם כמה מקומות שהם אכסניות / B&B וכד׳, ולרובן אפשר להגיע בסירה. לפי מידת הכוח ומזג האוויראפשר לעשות טיולים קצרים לאורך הטרק. חלק מהמקומות אפילו משאילים קיאקים בחינם לאורחים, אם לא ממש ממש מקפידים. מקום פסטורלי עם נופי ים ויער גשם.

אגב, אני חושבת שזה תלוי מה התכניות אבל בחודש אני לא ב-100% בטוחה שכדאי להיות בשני האיים. כדאי לחשוב על המקודה הזאת.

• חגיתY
                  חגיתY נערך לאחרונה על ידי

יום כיפור בניו זילנד

אני עם שקד. עדיף להיות במקום פסטורלי עם נוף יפה. קווין שארלוט נראה ממש מתאים, גם מבחינת הזמן אותו כדאי להקדיש לאי הצפוני.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון