שלום למומחים
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדוכמה מנלסון לייקס לאבל טסמן?
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדוגם בבקשה,כמה זמן מאבל טסמן לקאיקואורה?
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדסיינט ארנאוד (הישוב שלי נלסון לייקס) עד אייבל טזמן באזור 4 שעות. אייבל טזמן לקאיקורה בערך 3. את מכירה את אופציית חישוב המרחקים וזמני הנסיעה בגוגל מאפס? צריך להוסיף על מה שהוא נותן אבל זה יתן לך אומדן. גוגל מאפס לוקח בחשבון שאת נוסעת במהירות המותרת. הצרה היא שבניו זילנד המהירות המותרת היא 100 קמ״ש גם באזורים הרריים שלא הגיוני לנסוע בהם יותר מ-40. תוסיפי לזה קצת פקקים, קצת עבודות בכביש ודברים כאלה ותגיעי להערכה בקירוב.
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדאני השתמשתי הרבה באתר הזה.
ממראהו (איבל טאזמן) לפונקיקי זה בסביבות 4 שעות.
מפונקיקי לארתור פאס - קרוב לשעתיים.
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדאני חוששת שהאתר הזה סובל מאותה הבעיה. מפונקייקי לאייבל טזמן כ-360 ק״מ. חלק לא מבוטל מהדרך הוא צר ו/או הררי, לכן לא סביר ב-4 שעות.
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדכתוב 280 ק"מ ממראהו לפוניקיקי
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדאני בדקתי לצד השני של הפארק. על 4 שעות בכבישים ההרריים בכל מקרה לא הייתי בונה.
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדאני מניחה שיעשו את הטרק ה"מקוצר" ולכן סביר להניח שיצאו ויחזרו מ/ל מראהו. הדרך לקצה השני של האייבל - אזור טאקאקא (שמוביל לגולדן ביי) הוא באמת מפותל נורא ואיטטטיייי. אבל תוואי הדרך ממראהו/מוטואקה לאזור פוניקיקי, יחסית סביר.
בגדול, מסכימה איתך שהנסיעה בפועל הרבה יותר איטית מאשר בתוכנות הניווט.
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדשמענו משהו על "זבובי חול" בניו זילנד.
מה המשמעות?
וגם...נהיה כל מרץ באי הדרומי ועשרה ימים ראשונים באי הצפוני.מבחינת מזג אויר,באיזה בגוד צריך להצטייד בהנחה שעושים טרקי יום בלבד?
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדזבובי חול זה סוג של יתושים. לפעמים הם עוקצים וזה מגרד, ויכול גם לעשות עקיצות גדולות ומכוערות. זה לא מסוכן, רק לא נעים. יש מקומות שהם נפוצים בהם יותר מאחרים. משתמשים בדוחה יתושים, אפשר לקנות אחד מקומי. מהנסיון שלי זה עוזר כמו שבארץ זה עוזר: מי שתמיד נעקץ כנראה יעקץ. אישית אני לא מהנעקצים ולא יצא לי להתקל בהם.
צריך - נעליים טובות (אני מאוד אוהבת עם גורטקס), תיק נוח, פליז / סופטשל ומעיל גשם, כפפות, צעיף, איזשהו כובע. אופציונלי - מכנסי טיולים מתפרקים, חולצות מנדפות, גרבי טיולים, מקלות הליכה, וכמה שבא לכם להתפרע עם שקיות שתיה וגאדג׳טים נוספים.
בזמן שהולכים בדרך כלל לא קר, אבל לפעמים רטוב.
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדמתי שוקעת השמש באי הדרומי בחודש מרץ?תודה.
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדבאזור השעה 8.
אשמח אם השאלה הבאה שתשאל תכתב כשאלה חדשה ולא בשרשור הארוך הזה. אנשים מתעצלים לקרוא וחבל.
-
שלום למומחיםמיקי ערב טוב
תגובה לשלום למומחים.
מדריך שפגשתי בדרום אמריקה אמר לי בזו הלשון: ״כל ישראלי שביקר בדרום אמריקה נהיה לי מומחה לדרום אמריקה״.
״הכה את המומחה ״. בשפת הגשש.
נסיעה טובה