ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות אנגליה ולונדון

פורום טיולי משפחות
    20
    56
    16310
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אוליב י
      אוליב י נערך לאחרונה על ידי

אם כבר להחזיר רכב בשדה תעופה למה לא היתרו

מה כן -

מציינת לך מקומות שהילדים שלנו אהבו, בלונדון, וגם אנחנו

מוזיאון התחבורה הבריטי נמצא ממש בקובנט גארדן, אנו שילבנו אותו עם קובנט גארדן ביום ראשון [אז יש שם יותר מופעי רחוב בד"כ]. היינו שם באוגוסט האחרון שוב, עם ילדים בגילאי 3-11, הקטנה ישנה, כל השאר נהנו מאד. וגם לנו המבוגרים היה מעניין על אף שכבר הכרנו את המקום. עשיר ומגוון ומותאם לילדים [אם ילדיכם אינם דוברי/קוראי אנגלית, כמובן שיזדקקו לתיווך]. בתשלום למבוגרים, ילדים חינם.

מוזיאון חיל האויר הבריטי היינו שם לפני שלוש שנים עם ילדים בגילאי 0-8. היה מרתק, להם וגם לנו. בעיקר הבנים נהנו. ניתן  לבלות שם כמה וכמה שעות, וישנם גם איזורים מותאמים לקטנים. חינם לכולם.

גני קיו Qew gardens הגנים הבוטניים של לונדון. אני מאד אוהבת טבע, והילדים עושה רושם הולכים בעקבותי. אז זה טבע עירוני למחצה, מתוכנן ומקסים, פרוש על שטח עצום [אפשר להיות שם יום שלם ולא לראות הכל]. יש גם חממות עבור צמחים שאינם יכולים להסתגל לאקלים הבריטי, ויש גם מרכז חמוד לילדים עם פעילויות. אנחנו אהבנו בעיקר את החוץ וזו אחת ההעדפות שלנו לטיול קרוב לעיר כשהיינו עם עגלה ורצינו שבילים נגישים. הגנים נמצאים בריצ'מונד, לא נוח להגיע בתחבורה ציבורית מהעיר [אנו באים לשם עם רכב]. בתשלום.

יש כמובן גם לא מעט פארקים גדולים ללא תשלום שתוכל למצוא בכל מדריך ללונדון, רק בשביל חוית הדשא-נחלים-ברוזים-סנאים.

ספינת הוד מלכותה בלפסט ספינת מלחמה אמיתית שהיתה בשירות עשרות שנים ולאחר שהוצאה מהשירות הפכו אותה למוזיאון צף. היא עוגנת על התמזה, במיקום נגיש מאד לתחבורה ציבורית ליד גשר לונדון [אפשר לשלב את שניהם באותו יום, גם גשר לונדון נחמד]. מלאה פעילות מתאימה לילדים וגם למבוגרים. היינו שם באוגוסט האחרון, וילדינו [3-11] מאד מאד התלהבו. כולל המון טיפוס על סולמות וירידה במדרגות ונותן חויה אמיתית של מגורים ופעילות בספינה כולל כל צדדי החיים [אצלנו למשל הם הכי אהבו את בית החולים של הספינה ואת גשר הפיקוד] וכולל גם כמה חויות אינטראקטיביות.

אנו היינו שם ביום של גשם שוטף, זה אמנם פחות נוח [כי הסיפונים הפתוחים, ובכן, נרטבים קצת] אבל בהחלט מתאים גם לימים גשומים. בתשלום ושווה כל פאונד.

זה ככה על קצה המזלג.

יש עוד כל מיני מקומות לחובבי היסטוריה [כמו Dennis severs house  שאני מאד אהבתי] יש המון חנויות נישה [יש חנות בובות בקובנט גארדן שילדי מפנטזים עליה כל השנה].

אם אתם בעניין של פסטיבלים וארועי פנים/חוץ מתוכננים, עיינו כאן לפי תאריכי הטיול שלכם.

אם אתם בעניין של מסעדות וברים, אז תלוי באיזה איזור.

אם אתם בעניין של מלחמות והיסטוריה של המלחמות, אז חדרי המלחמה של צ'רצ'יל יכולים לעניין אתכם [יש גם את הדאנג'ן אבל אנחנו לא בעדו בינתיים לילדים].

ויש עוד המון מקומות עניין שתלויים במה שמעניין אתכם ספציפית.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • פסגות מושלגות
        פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

אם כבר להחזיר רכב בשדה תעופה למה לא היתרו

בעניין לגולנד, אמנם אני לא מעודכנת, אבל לגולנד בווינדזור היה הרבה פחות מוצלח מזה שבגרמניה. התורים באמת היו ארוכים מאוד. מצד שני אנחנו אוהבי לגו באופן מיוחד, והילדים היו קטנים, ולכן נהנינו מאוד. נדמה לי שגם אנחנו הגענו די קרוב לשעת הפתיחה, אז לא נראה לי שזה מה שיציל אתכם מתורים.

• אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

איזה פארק שעשועים?

אם לא לגולנד אז איזה פארק?

לא מורעלים על לגו (כמו כולם - נחמד אבל לא חובה). כן רוצים לשלב פארק שעשועים.

לא חייב להיות הפארק הכי גדול או הכי מדהים. לא מחפשים בכלל רכבות הרים גדולות וכדומה. אבל כן מתקנים חביבים שמתאימים גם לבת 5

אז לא חייב להיות לגולנד. אבל יש המלצות על עוד פארק טוב בלונדון או במרחק סביר?

אוליב - תודה על ההמלצות. אני בשמחה אשלב את כל מוזאוני המלחמה, מטוסים, אונייה תחבורה ועוד. אבל אני מניח שאשתי תטיל וטו, ותאלץ אותי לבחור 2-3 לכל היותר.

• רבקה.ק.
            רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

איזה פארק שעשועים?

https://www.thorpepark.com/

לא המלצה אישית כי לא הייתי, אבל מוזמן לבדוק.

רבקה

• ronitzaw
              ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

איזה פארק שעשועים?

ת'ורפ פארק למיטב ידיעתי יותר אקסטרימי  ופחות מתאים לבת 5, אבל גם אני לא הייתי אז זה לא מנסיון אישי.

לדעתי אם אתם מטיילים איטיים יחסית אז חמישה ימים בלונדון לא יספיקו לכם ובהחלט אפשר להיות כל התקופה בלונדון עם גיחות מחוץ לעיר/ פרברים. 

היתרון הוא שזה נותן לכם גמישות מבחינת מזג האויר שיכול להיות גשום גם באוגוסט (ובימים אלו תוכל לשלב את כל המוזיאונים שאוליב הזכירה...) החיסרון הוא שעיר זה ענין קצת מתיש עם ילדים ובנוסף היציאות מחוץ ללונדון עם רכבות בד"כ ידרשו החלפות של רכבת שזה קצת מסורבל ולא תמיד זה ענין זול כל כך. 

לגבי העלויות צריך לבדוק את ענין מחירי הכרטיסים לילדים ברכבות הפרבריות והבין עירוניות. בטיוב ילדים נוסעים חינם עד גיל 11, אם זה כך גם ברכבות הבינעירוניות אז זה משנה את תחשיב העלויות. 

לענין ה"רעלת עיר" אז צריך לזכור שיש בלונדון המון פארקים ושטחים ירוקים שאפשר לבלות בהם ולהרגיש פחות עיר. חוץ מהאובייס שזה הייד פארק, סנט גיימס פארק, ריג'נט פארק, יש את ריצ'מונד פארק שהוא ענק ויותר פראי,  יש את המפסטד הית' שהוא גם גדול ומקסים, יש את הולנד פארק שהוא קטן יותר ויחסית קרב למרכז אבל תיירים כמעט ולא מגיעים אליו. דווקא אנחנו מקיו גרדן פחות התלהבנו, דמי הכניסה אליו לא זולים ולא הצדיקו את העלות לטעמינו כשיש כל כך הרבה פארקים בחינם. 

עוד אתר שנמצא בפרברי לונדון ובעיני מאד מומלץ זה ארמון המפטון קורט. הוא יותר קרוב מוינזדור ולא פחות מוצלח לטעמי. 

לענין הלינה אני דווקא מאד בעד לינה מרכזית ולא בפרברים/שכונות יותר מרוחקות, אבל בסופו של דבר הכל ענין של עלויות אז תעשה את התחשיב שלך. 

• אוליב י

איזה פארק שעשועים?

פארקי שעשועים אינם בתחום העניין שלנו [לגו כן, וכאמור לא התלהבנו מלגולנד] אז אני לא יודעת להמליץ.

אבל כתבת שאשתך לא תרשה - אז הנה, תתחיל מזה: מה אשתך אוהבת?

תן כיוון, יהיה אפשר ללכת עם הכיוון שלה/שלך ולא רק של הילדים.

• okmju
                  okmju נערך לאחרונה על ידי

ת'ורפ פארק-מניסיון שלנו

ת'ורפ פארק מכוון יותר לבני נוער, ולהרבה מהמתקנים יש הגבלת גובה-תבדקו באתר שלהם אבל אנחנו היינו עם תאומים בני 5, ילדה בת 9 (שהיתה גהולית למתקנים ו3 בני נוער בפירוש היה הרבה מה לעשות עם הקטנים! היו מספר מתקנים מתאימים,שהם נהנו מאד לעשות מס' פעמים כי גם לא היו תורות ביום שהיינו. יש גם סרט 4 מימד מוצלח ביותר לכל המשפחה ויש גם "חוף" מלאכותי שמתאים מאד לקטנים!רק צריך יום טוב באוגוסט..אצלנו בשעות הראשונות היה קר מדי להכנס, אבל לקראת הצהריים התחמם והקטנים בילו שם בזמן שהגדולים היו במתקני האקסטרים. הנסיעה היתה נוחה מאד ברכבת אחת ללא החלפות אם אני זוכרת נכון מתחנת ווטרלו.כשהגענו לעיירה שם, קפצו עלינו נהגי מוניות שהציעו הסעה מיידית במחיר זול יותר מהשאטל.

• okmju
                    okmju נערך לאחרונה על ידי

והמלצה נוספת מחוץ ללונדון-טירת לידס ופארק חבלים

טירת לידס המהממת נמצאת לא בלידס הרחוקה אלא ליד מיידסטון leeds castle מקום משגע כפרי עם תצוגת עופות דורסים, מבוך צומח עם חלק תת קרקעי, מגרשי משחקים שווים והטירה עצמה שאינה ארמון אבל מעניינת גם לילדים. מרבדי דשא, טווסים וברווזים שניתן להאכיל, אגם , צמחיה מופלאה. צמוד לטירה יש פארק חבלים של גו אייפ, מתאים לכמה רמות גיל go ape גם פה, כשעה ורבע ברכבת נוחה מאד מתחנת וקטוריה+מונית מהתחנה בלי ספק היה אחד הימים היפים שלנו

• אנשיםטובים

תודה ותודה

לגבי אקסטרים - לא רק בת ה-5 אלא כולנו לא בענייני אקסטרים. שנה שעברה בפארק אירופה הסתפקנו בתקנים של 4+ והיה מעולה. אבל אבדור מה יש לפארק תורפ להציע

פארק חבלים - יכול להיות חביב, אבל לא חובה. ומחירים של 20-40 לירות לאדם לא גורמים לי לרצות בכח (אחרי החינם של הכרטיס האדום ביער השחור).

לגבי מה אנחנו רוצים: כמו כולם התשובה הבנאלית של הכל, אבל לא יותר מדי משום דבר.

קצת אטרקציות סטנדרטיות (ארמון, גשר, ביגבן וכדומה, אולי חילופי משמר - למרות הביקורות קשה להתאפק)

מוזיאון "בנים" אחד או שניים (תעופה, תחבורה וכו')

מוזיאון אומנות אחד

מעט שופינג

חנויות מיוחדות - כמו שיש בויליג' וכדומה במנהטן

שוק פשפשים/עתיקות אם יש

טירה או שתיים או ארמון

לונה פארק אחד

אולי שיט (בכלל לא בטוח)

הופעה אחת

משהו קצר שקשור לביטלס (כולנו אוהבים אותם, אבל אנחנו לא גרופיס)

פסטיבלים או אירועים מיוחדים

וכו'

לא מחפש טיול בעקבות X, לא מחפש משהו מאד קונקרטי. למשל הזכרתי מרוץ סוסים - זו נשמעת לי חוויה אנגלית מעניינת, אבל זה לא שדווקא חסר לי מרוץ סוסים. אז אם מסתדר סבבה, ואם לא אז לא.

• אוליב י

אטרקציות סטנדרטיות -

נסו את london eye , tower bridge תוכלו לראות את כל העיר מגבוה, גם את הביג בן

ארמון - אנחנו מצאנו את hampton court מעניין ואותנטי למבוגרים ולילדים

קחו בחשבון שכל האתרים הללו בתשלום. לעומת זאת רוב המוזיאונים בחינם או חינם לילדים. [ובעיני מוזיאון התחבורה אינו "מוזיאון בנים", עבורי הוא היה מרתק גם בביקור חוזר] 

על חילופי המשמר אנו כאמור מוותרים דרך קבע ללא נקיפות מצפון

מוזיאוני אמנות וגלריות - יש מבחר, כדאי לחשוב מה מדבר אליכם יותר ולשם ללכת

בעיני כולם מעניינים אבל יש מי שאומנות מודרנית מדברת אליו יותר ויש מי שאמנות קלאסית מדברת אליו יותר

שופינג לא הצד החזק שלנו, לא יודעת להמליץ [אנו בד"כ קונים בגדים שקשה להשיג בארץ, מעבר לזה לא ממש]

חנויות  מיוחדות - יש אלפים. מה מעניין אתכם? בובות הצגה? כריות? עתיקות? ספרים? נסו להיות יותר ספציפיים ויהיה אפשר לכוון למקומות מקסימים

פסטיבלים וארועים  מיוחדים בלונדון באוגוסט -

notting hill carnival

פסטיבלים של מוזיקה בלונדון באוגוסט 2016 - בטוח יתפרסמו בקרוב ארועים נוספים, קטנים וגדולים - בינתיים ראיתי רק פרסומים של מוזיקת האוס ודאנס, אם זה מעניין אתכם אקשר.

• סמדרולה
                          סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

המלצות על מוזיאונים:

מוזיאון לונדון - על ההיסטוריה של העיר לונדון. ממוקם ברח' וול בסיטי של לונדון.

מאד מעניין לילדים. חינם.

מוזיאון המדע - ענק. חינם. יש סימולטור של מטוס בתשלום. בן ה-13 מאד אהב.

יש תור בכניסה, מומלץ להגיע בשעות הבוקר. יש מתנדבים מקסימים שמדריכים על מוצגים מסוימים. אך לא בטוח שמתאים לילדיך הקטנים בגלל אי ידיעת אנגלית.

מוזיאון הטבע - ענק. מעניין מאד. חינם. 

יש תור בכניסה, מומלץ להגיע בשעות הבוקר. הגענו לפני הפתיחה וכבר השתרך תור ברחוב. כשיצאנו התורים היו הרבה יותר ארוכים.

נשיונל גלרי - לא גדול. יש יצירות אומנות קלאסיות. ממליצה להכין קצת חומר רגע כפי שעשה Yona777.  חינם.

בחוץ יש מופעי רחוב שמאד אהבנו.

המוזיאון הבריטי - ענק. לי היה מענין. לבת ה-16 היה משעמם. הצטערתי שלא לקחנו הדרכה. חינם.

מוזיאון ויקטוריה ואלברט לאומנות שימושית - אהבנו. אך לא נראה לי שמתאים לילדים קטנים. הצטרפנו לסיור מודרך ע"י מתנדב.

מוזיאון ריפלי - בן ה-13 היה עם סבא וסבתא. מאד נהנו. אותי זה לא עניין. הכניסה בתשלום.

אולפני הארי פוטר - לוקח חצי יום. בן ה-13 מאד נהנה.

במזג אוויר יפה אפשר גם לשכור אופניים בפארקים ולרכב עליהם. השכירות עם כרטיס אשראי כמו בתל אביב.

שירליץ היתה עם משפחתה בסיור מאורגן על אופניים. 

ממליצה לבקש מכוכי את החוברת שהכין. היא מאד מקיפה וכוללת המון מידע מפורט על אתרים בלונדון וגם קצת מחוץ לעיר.

• אוליב י

מצטרפת להמלצות של סמדרולה לגבי מוזיאונים, אלו המוזיאונים הגדולים והידועים - לקחת בחשבון יום שלם לשהיה בהם.

ליד מוזיאון הטבע יש את גני קנסינגטון, אם יוצא לכם יום נאה אפשר לבלות שם, לשחק, לעשות פיקניק.

גן המשחקים של הנסיכה דיאנה שנמצא בפארק קנסינגטון חמוד וגם הגדולים שלי אהבו אותו.

אנו אוהבים את מופעי הרחוב בקובנט גארדן ומכוונים את ההגעה לשם לימי ראשון, שאז המקום פעיל יותר. גם המיצגים וגם ההופעות מאד אהובים על הילדים ובכל פעם הם מבקשים לחזור לשם.

קובנט גארדן נמצא במרחק הליכה [או אוטובוס] מגשר ווטרלו ושוק הספרים יד שניה שמתחתיו, שפעיל בכל מזג אויר חוץ משלג כבד. אני מצאתי שם כמה וכמה ספרים מצוינים, אבל זה לחובבי הז'אנר.

• Jenny2
                              Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

תבדוק את פארק השעשועים Chessington.

גם יותר מכוון לצעירים מאשר Thorpe  וגם גישה יותר נוחה מלונדון.

הקישור מופיע בתשובה של נעה כאן, יחד עם עוד הרבה מידע.

• דוקטור דו ליטל
                                דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

להערכתי לגמרי,לגמרי לא יספיקו לכם 5 ימים ללונדון

אם אני מבין נכון את הראש שלכם אז אתם אוהבים לסקור ולא לרוץ אז אני אתן לך דוגמה.

נניח תכנסו למוזיאון לטבע.

אז אם נכנסים תכנסו לאגף המינרלים.

ושם תעברו בתחילה בין הקווארצים הנוצצים דרך הדברים היותר נוצצים ועד הכספת הענקית עם היהלומים.

הולכים לאט לאט ומתרשמים מכל אלו, חוץ מהיופי והעלות אולי גם לומדים קצת.

ואז אפשר לרדת לאגף הדינוזאורים. שלדים ענקיים, שחזורים של דינוזאורים שאולי גם שואגים.

ומגיע זמן צהרים אז אולי הגיע הזמן לארוחת צהרים בין או ליד שלדי הדינוזאורים (מותר) ולהביט קצת בארכיטקטורה של הארמון הזה בזמן שיושבים?

ואז אחרי המנוחה (הרי אי אפשר כל הזמן על הרגליים) להמשיך לאגף של היונקים פילים ממותות לוויתן בגודל טבעי וכו'....

תכנס לאתר המוזיאון ותבין על מה אני מדבר.

עם ילדים זה נראה לי מספיק לאותו יום, אולי קצת להתרוצץ בחוץ בדשא אבל אם בדרך נס הסתפקתם בחצי יום אז יש את מוזיאון המדע ליד, ואם לא הסתפקתם בחצי יום אז יום אחר.

תצוגות נהדרות כולל כאלה "לבנים" (תחבורה למשל) אבל לא רק.

לסיים (או באמצע) באגף של הקטנים במרתם. מתנסים בפעילויות של סכרי מים ודומים להם....

גם כן כנס לאתר המוזיאון ותבין בה מדובר.

בגדול נראה ששרפנו יומיים ועוד לא התחלנו לונדון.

חנות כמובן המליס' ליד אוקספורד סירקוס, המתקן הכי מפחיד להורים עם כרטיס אשראי Wink

סרט: לראות מרי פופינס לפני שטסים ואז להגיע לכנסיה..

כמו שאמרו אם רוצים אפשר לגוון בטבע עירוני. אנחנו בילינו כמה שעות בצפיה בסנאים בהייד פארק קורנר ובאנשים מחוללים על רולר בליידס, חלק מהזמן עם גלידה ביד. לא חייבים לרוץ.

אגב "טבע" ליד העין של לונדון יש למשל אקווריום מצויין.

תתחיל לתכנן ותראה שלונדון ואולי קצת מהסביבה בהחלט ימלאו לכם את הזמן. חבל לבזבז אותו על מנהלות של יציאה ורכב.

• אנשיםטובים

להערכתי לגמרי,לגמרי לא יספיקו לכם 5 ימים ללונדון

תודה לכולם. נמשיך ללמוד

דרקון יקר - נכון אנחנו לא אוהבים לרוץ ולא מרגישים שחייבים להספיק. אבל אני מניח שמקום כמו מוזיאון טבע אנחנו נמצר בשעתיים גג שלוש.

במוזיאון הטבע בניו יורק (כשהם היו יותר קטנים) בילינו פחות משעה (יצאנו גם בגלל פרט לוגיסטי מסויים, אבל אלמלא הוא היינו נשארים אולי עוד שעה).

לא לרוץ אומר שבכיף נעצור לחצי שעה בגינה ציבורית על הדרך למרות שרצינו להספיק גם X. או שסתם נתקע בחנות מעניינת ומגניבה. זה אומר שנתקע בהרבה מופעי רחוב, וכו'.

זה אומר שבכיף נחתוך למלון בשכה מוקדמת לערב סרט עם פופקורן, או שאם יצא נהנה באיזה יום ממנוחת צהריים עם ספר במיטה

• hadarWR
                                    hadarWR נערך לאחרונה על ידי

נדמה לי שלא הציעו עדיין: גריניץ'

ראשית אפצח ב"איזה כיף לכם!!!!" לא יכולה להתאפק. היינו בספטמבר האחרון 9 ימים - ורוצים כבר לחזור. גם אנחנו התלבטנו אם לחלק את שהותנו למספר ימים מחוץ ללונדון, או לבלות כל הימים בעיר - התייעצנו כאן בפורום ושמחים מאוד שהחלטנו להישאר בלונדון הנהדרת.

להצעות לגיחות מחוץ לעיר מוסיפה וממליצה מאוד על טיול בגריניץ'. ראה בקישור הבא המלצות הגעה ובילוי:

טיול בגריניץ'

אנחנו הגענו לשם בשייט של כשלושת רבעי שעה שיצא מאיזור הביג בן, כולל הסברים נחמדים על מבנים שבקו החוף  - לא חובה להבין כל מילה, מבחינת הילדים. תכננו גיחה של מספר שעות בלבד, ונהננו להיות ספונטניים ולהישאר כמעט יום שלם. הביקור בפלנטריום היה נהדר - נכנסנו יחד עם קבוצת ילדים מבי"ס וכך יצא שקיבלנו הדרכה נחמדה וקלילה יחד איתם (והתרשמנו מהנימוס, החינוך, ושיתוף הפעולה של הבריטים הקטנים...), המדשאות המרשימות הזמינו מנוחה, שוק האמנים הקטן היה נעים ומיוחד, שוטטנו קצת ברחובות ומצאנו בית קפה ציורי ומשפחתי בו אכלנו ארוחת צהריים מאוחרת  - היה יום רגוע ומוצלח. כמובן תלוי מזג אוויר מתאים...

תהנו Smile

• 1
                                    • 2
                                    • 3
                                    • 3 / 3
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון