צלילה ועדשות
-
אני קראתי את הפרוייקט בנות שפירסמו פה לפני כמה הודעות, ויש שם התייחסות לצלילה עם עדשות מגע. זה אפשרי לצלול עם עדשות, או שחייבים לעשות משקפות אופטיות?
ואם חייבים לעשות משקפת מיוחדת, איפה אפשר לעשות? -
צלילה ועדשותעקרונית זה לא מומלץ לצלול עם עדשות כי אם המסיכה תיפול העדשה עלולה ליפול או שתקבל זיהום בעדשה. יש להשכיר במועדונים גדולים בארץ וגם באוסטרליה עדשות אופטיות עם מספר קרוב למספר שלך . רק אם תהפוך לצולל פעיל עם מספר צלילות כל שנה שווה לעשות מסיכה אופטית כי זה סיפור יקר. איפה עושים ברר בפורומים של צלילה ברשת כמו בתפוז. -
צלילה ועדשותאז תאורטית, אם יש לי עדשות חד פעמיות, אז זה בסדר לצלול איתן (לא יקרה כלום עם העדשה תיפול או תקבל זיהום, כי גם ככה אני זורקת אותה אח"כ)? אני לא מתכוונת להיות צלולנית מקצועית אז אין לי כוונה להשקיע במסכה אופטית, אם זה יקר, אני מניחה שעדשות זה מספיק טוב לשנירקול.
תודה רבה, עזרת לי! -
צלילה ועדשותאני לא יודעת אם זה מסוכן לעין או לא, מומלץ אפילו לקפוץ לאיזה פורום רופאי עיניים (יש כל מיני פורומים רפואים בYNET ושות') כדי להיות בטוחים לגמרי שהלחץ לא יכול לעשות בעיות.
לי נתנו משפקת אופטית עם מספר קרוב במועדון הצלילה וזה בהחלט עשה את העבודה. -
אל תצללי איתןתבקשי מסיכה אופטית. בקורס צלילה מתרגלים בין השאר הורדה של מסיכה מתחת למים והחזרה למקום, חוץ מזה שבכלל הרבה פעמים בצלילות המסיכה לא כל כך מתאימה אז היא מתמלאת מים ואת צריך לרוקן אותה בשיטה מיוחדת, ויש סיכוי שתרוקני גם את העדשות תוך כדי... לא חבל לזהם את הים???
אני זוכר שהלכתי לשחות עם עדשות (ובלי מסיכה), צללתי שני מטר פנימה, יצאתי החוצה וראיתי שחסרה לי עדשה... הלחץ מעיף אותן מהעיניים.
החלק המעניין בסיפור הוא שאחר כך עוד חזרתי למים לחפש את העדשה כן כן
אם את רק עושה שנורקלים אז סבבה תשימי עדשות אם בא לך אבל בכל מרכז צלילה שמכבד את עצמו יש כמה מסיכות אופטיות.
-
ומניסיון אישיבתור משקפופרית בכל מקום אליו הלכתי היה איפה לשכור מסיכה אופטית. בעקרון לוקחים ממך פיקדון ומחזרים לך או שאת משלמת עוד כמה דולרים אבל זה שווה את זה. דבר אחרון, אני בזמנו הייתי בערך מספר 4 והאמת שאין צורך במספר המדוייק בעדשות המסיכה. המים עושים חלק מהעבודה בהגדלה ולפעמים אפשר להסתפק בחצי מהמספר. אם יש לך מספר יחסית קטן אולי בכלל לא תצטרכי.