ממשיכים לחשוב על ה-ו-ז
-
ורדים ועוד, תודות לשולה, לאורי, לאמבר ולכולםשולה, תמונות הורדים שלך באו במקום מפני שעד לפני שבוע עסקתי באיסוף רעיונות לאזור הריווירה, שמאוד מושך אותי מכל מיני סיבות, וחשבתי שנהיה שם עוד השנה. כרגע אני שומרת את הרעיון של פורט גרימוד בתיקייה של הטיול הזה, והרוחות בבית מנשבות עכשיו לכוון אחר. אבל נגיע לשם. מעניין שלא קראתי על המקום הזה באף אחד מהמקורות שלי, ויש לי כבר לא מעט.
בגן הורדים בירושליים, לבושתי, לא הייתי (אולי מזמן ואני לא זוכרת).
תודה גם לאורי על הגינה הפרועה והפורחת, פינת גן העדן הקטנה שלך. ציפור גם העדן דווקא מאוד מצליחה שם אצלך.
ותודה לכולם על הוורודים והוורדים, על הזהבים והונציות, ועל כל היופי וכל הרעיונות והמקומות היפים.
דרך אגב, באירופה לכל עיירה עם תעלה של מים קוראים בשם "ונציה של...", ובעיני זה דווקא מוריד מערך המקום. הייתי בטיול האחרון בשתי ונציות כאלה, והן יפות אבל בהחלט לא ונציות.
שיהיה עוד זהב אחד.
-
זהוב: נראה זהוב יותר בשמש נמוכה(בוקר ואחצ')צילומים מהבוקר של בוגנבילות זהובות בגינה.---אורי
-
ורדים ועוד: קבלי בוגנוילות שנראות הבוקר כמו ורדים,בחלקת האנשים הגדולה שלי
.
-
מסכימה איתך בעיניין הונציות.ןאגב, לאן פניכם, אם הרוויירה "ירדה"? -
ממשיכים לחשוב על ה-ו-זשלום
לא יודעת אם זה בח' (חג) או ה' הלשטאט או אולי א' לאוסטריה.
באוסטריה הכפרית בימי חג וראשון הרבה מהמקומיים לובשים את התלבושות הלאומיות המקסימות שלהם והולכים לכנסיה.
מאוד מומלץ להתחשב במידע הזה ולהיות במקום מתאים אם אתם נימצאים בחג באוסטריה.
היינו בהלשטאט ביום חגי דתי בחצי הראשון של יוני (לא ממש הצלחנו להבין את מהותו). ביום זה המקומיים מקשטים את סירותיהם ומפליגים לנקודה באגם מול הלשטאט לטקס, טקסים נערכים גם בכיכר המרכזית והם מלווים בירי תותח ומוסיקה.
היינו במקרה גם בכפר כעשרים דקות משם (שם לנו בלילה), שם נערכו תהלוכות בתלבושות צבעוניות ליד הכנסיה.
נורית
-
ממשיכים לחשוב על ה-ו-זה' הלשטאט
-
ממשיכים לחשוב על ה-ו-זו' - ונציה
היינו שם ביוני.
לא היו יותר מדי תיירים.
היה מקסים.
-
ממשיכים לחשוב על ה-ו-זו' - ואנזה גרמניה (ליד ברלין)
ניתן ורצוי מאוד לצאת לפחות לשיט אחד כשאתם בברלין.
פיתרון לא רע לימי גשם וחוויה מקסימה גם בימים אחרים.
טיולי השייט יוצאים ממספר מקומות בברלין.
יש שיוטים קצרים ויש ארוכים. ניתן לקנות כרטיס לצד אחד ולחזור ברכבת או לקנות כרטיס הלוך ושוב.
אנחנו שייטנו לפוטס דם דרך ואנזה. יש מספר תחנות בדרך ונדמה לי שניתן לרדת ולעלות שוב על הספינה הבאה.
נורית
-
ממשיכים לחשוב על ה-ו-זה' - הארלם הולנד
בכנסיה הגדולה שבמרכז הארלם יש קונצרטים לעוגב.
הכניסה לכנסיה בתשלום (לא יקר), אין תוספת כספית על הקונצרט.
נורית
-
ממשיכים לחשוב על ה-ו-זז' - ז'נבה, שוויץ
ז'נבה דווקא איכזבה אותנו.
אני אמנם אוהבת את התמונה המצורפת, אבל, לדעתי (הסובייקטיבית לחלוטין) יש מקומות כל כך הרבה יותר יפים ממנה בשוויץ שממש אפשר לוותר.
נורית
-
ממשיכים לחשוב על ה-ו-זז' - זלצבורג, כמובן.
בנוסף למסלולים הרגילים:
כדאי להמשיך ברגל מהמצודה (הפוך מהכיוון בו הגעתם) . טיול רגלי של כשעה יקח אותכם במסלול חמוד ביותר דרך שכונת מגורים עשירה, נקודת תצפית על ההרים והמצודה והלאה עד למוזיאון מהצד השני של העיר העתיקה.
נורית
-
אני חושבת שהכוונה ל"קורפוס קריסטי"או "חג הלחם והיין"- מועד המציין בעצם את הקורבן של ישוע (לפי האמונה הנוצרית) בדמות הלחם, סמל לגופו של ישוע, והיין-סמל לדמו. ובאמת הוא חג שיש בו המון תהלוכות פרחוניות, ובמקומות ליד ים או אגמים- סירות מקושטות וכו'. זהו חג שכל שנה התאריך שלו משתנה (שייך לחגים הניידים) והשנה חל בסוף מאי.
תודה על התמונות! -
ו- וורמס, וואנזהוורמס- למי שמגיע מכיוון צפון להיידלברג או ליער השחור מומלץ להקדיש כמה שעות לעיירה, מרכז עתיק נחמד, נקודה יהודית כמובן (עם בית הכנסת העתיק ומוזיאון), חומה עתיקה עם מוזיאון קטנטן אך מעל לכולם, הקתדרלה האדירה, כנראה היצירה הרומנסקית המרשימה ביותר אשר נבנתה אי פעם.
וואנזה- כבר הומלץ אבל נחזור ונמליץ על וילה ליברמן בוואנזה. מעבר למוזיאון המעניין ולגינה היפה, הרי שבסופ"ש שימשי ואביבי זה ה-מקום להיות בו, לשתות כוס קפה ועוגה על שפת האגם ולהתערבב עם שאריות האריסטוקרטיה הברלינאית הדועכת. -
תודהyyyלהלן:וורמס ורמייזא, מקהילות שו"ם-ויקיפדיה.בהחלט טיול יפה וחשוב ומומלץ כאשר כוללים את היידלברג,מיינץ,את עמק הריין וכ'ו.אם אתם אשכנזים ותבקרו שם בבתי הקברות היהודיים העתיקים,אתם עשויים להפגש עם אבותיכם.להלן העתקה: וורמס/ורמייזא
"לקהילה היהודית בעיר היסטוריה מפוארת בימי הביניים, ופעלו בה בין השאר ר' יצחק הלוי סג"ל, רש"י, אלעזר מוורמס ויאיר חיים בכרך. ביחד עם שפייר ומיינץ הרכיבה וורמס את שלוש הקהילות היהודיות הגדולות שלאורך הריין, שנודעו בראשי התיבות שו"ם.שפייר,ורמיזא,מגנצא.הקהילה היהודית בוורמס כיום היא קטנה ביותר, אולם ניתן לראות את שרידי העבר המפואר ברובע היהודי המשוחזר. בפתחי בניינים עתיקים רבים ברובע היהודי ניתן לראות משקופי אבן,ובהם שקעים למזוזות, שנעלמו, עדות לחיים היהודיים שנקטעו באיבם. בית הכנסת, שהינו בן מאות שנים, סבל מפגיעות חוזרות ונישנות, במהלך השנים, נהרס גם על ידי הנאצים, ונבנה מחדש לאחר המלחמה. כיום מוצגות בו תמונות עתיקות המתארות את חיי היהודים במקום. בסמוך נמצא גם בניין המקווה, ששרד את ההפצצות וההרס ונותר על תילו. בבית הכנסת ניתן למצוא את החדר וכיסא האבן בו, לפי המסורת, למד ולימד רש"י, ככל הנראה מסורת זו אינה מדויקת היסטורית. בסמוך לבית הכנסת נמצאת הכיכר, שבה נאספו על ידי הנאצים יהודי הקהילה שחיו במקום בדרכם למחנות ההשמדה, ושרובם נרצחו בשואה.
בית העלמין בוורמס הוא עדות אילמת לקהילה היהודית המפוארת. טמונים בו לפחות אלפיים יהודים, אך במקום נותרו כמה מאות מצבות בלבד. חלק גדול מהקברים והמצבות נהרסו על ידי הנאצים כדי לסלול "דרך קיצור" בתוך בית העלמין. לאחר תום המלחמה, ובמהלך שיקום המקום, הוצמדו שרידים של מצבות שבורות לחומת בית העלמין. במקום ניצבים קברים של רבנים, אליהם נוהגים להגיע מתפללים על מנת להניח אבנים ופתקים עם משאלות ובקשות."העתיק מויקיפדיה---אורי -
זהב וזכוכיתזהב - משמש לקישוט כנסיות וציורי קדושים. הטיעון הוא שזהב הוא צבע ניטרלי, וכיוון שהאלוהים הקתולי אוהב את כולם, הילה מוזהבת מקשטת את ראשי הקדושים. יש כנסיות שעטופות לחולטין ב"צבע רקע" מזהב כדי לבטא את זה שזה מקום לכולם. מיותר לציין שזה זהב טהור, עלי זהב שהודבקו אחד אחד לציור/קיר הנדונים, ומיותר לציין שכל הזהב הזה נשדד במשך הדורות ממאמינים שחיו חיי עוני שלא יאומנו ובלבד שתבנה הכנסיה הכי גדולה ותהיה מכוסה בזהב.
דוגמא - המזבח של ברניני בסנט פטרוס בותיקן.
בתמונה - פנים הכנסיה במנזר מונטסארט.
זכוכית - האתר הכי ידוע לאמנות הויטרז'ים - קפלת סנט שאפל בפריז שהקירות בקומה העליונה שלה כולם ויטרז'ים.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%A0%D7%98_%D7%A9%D7%90 %D7%A4%D7%9C
-
ממשיכים לחשוב על ה-ו-זו' - וואסרבורג גרמניה.
קרוב למינכן (דרום מזרח), אידיאלי לשלב בדרך מ ול אוסטריה.
ישוב עם עיר עתיקה מקסימה מוקפת בחומות.
בכלל, אם אתם לא ממהרים, כדאי לנהוג בכבישים הקטנים ולא באוטוסטרדות גם כשנוסעים לאוסטריה.
-
זהב וזכוכיתבבאזר הגדול באיסטנבול מאמינים בזהב
-
וונציה-הלשטט