תכנון מוקדם
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג חיילים משוחררים, שהחליט לעשות את הטיול הגדול אחרי הצבא באוסטרליה וניו זילנד.
שתי שאלות על הפרק:
1. ספר כבר יש, קראתי באתרים רבים וגם כאן בפורום, ועדיין לא הצלחתי להבין מתי כדאי להגיע לטייל באוסטרליה וניו זילנד. אנחנו לא מוגבלים בזמן, התקציב דיי גבוה, כך שאין גם הגבלה של כסף.
שנינו מסיימים עבודה בסוף יוני והחל מיולי חופשיים. השאלה היא האם כדאי להגיע לטיול באוסטרליה כבר ביולי-אוגוסט, או לחכות לאיזור אוקטובור-נובמבר? אנחנו רוצים להינות ממזג אוויר חם ונעים ופחות מקור וגשמים (אף על פי שקראתי שישנם מטיילים שמעדיפים לנסוע בעונה הקרה יותר). הבנתי שיש עונה גשומה ויבשה (ודווקא בעונה הגשומה חם יותר?), ועדיין אני לא מצליח להכנס לעובי הקורה- מתי הכי נכון בשבילנו לצאת אל הטיול הגדול?
2. קראתי רבות על העדיפות של קניית רכב ומכירתו בסיום הטיול על פני השכרת רכב שתעלה הרבה מאד כסף שניתן לחסוך אותו.
רציתי לשאול מה לגביי נושא הביטוח לאחר שקונים רכב? איך למעשה קונים ביטוח לנהג ומה העלויות פחות או יותר?
תודה רבה!
יום נפלא.
-
תכנון מוקדםבהמשך לשאלה מספר 1- במידה ואין הבדל מבחינת הגעה בחודשי יולי-אוגוסט לאיזור אוקטובור-נובמבר, באיזה צד של היבשת עדיף להתחיל בכל אחת מהתקופות הנ"ל?
-
תכנון מוקדםכמו שבוודאי הבנת אוסטרליה היא ענקית. ולכן תמיד יש אזור שזה העונה בשבילו.
בניו זילנד עונה התיירות מתחילה בנובמבר עד אפריל (אפשר גם להגיע באוקטובר אבל עוד די קר).
אתם צריכים להחליט כמה זמן אתם רוצים להקדיש לאוסטרליה ואיזה אזורים אתם רוצים לראות בה. אתם רוצים לעשות מסלול ספציפי ואתם צריכים עזרה בלהתאים את העונה אליו? או שאתם מודיעים באיזה עונה אתם מגיעים ושואלים לאיזה אזור ללכת?
קנייה ומכירה של רכב תלויה בזמן ובעונה. באוסטרליה ברוב הפעמים לא הייתי ממליץ לקנות רכב מכיוון, שלא כמו בניו זילנד, התחבורה הציבורית נוחה, יעלה ומגיעה כמעט לכל מקום. ברור שיש יתרונות לטיול עם רכב אבל בטיול כמו אוסטרליה לא בטוח שהמחיר הכלכלי שווה את זה... בניו זילנד אין ספק שזה בגדר חובה הטיול עם הרכב הפרטי. ככל שתגיע מוקדם יותר יהיה לך קל למכור את הרכב ואף להרוויח. צריך לקחת בחשבון שלפעמים לא מצליחים למכור או שהוצאות תיקון לאורך הטיול הופכות את זה לא משתלם. ישנם חברות ביטוח בניו זילנד יש את AA שהרבה תיירים עושים דרכו. לא זוכר את המחיר אך אני לא זוכר שזו הייתה הוצאה כ"כ כבדה.
-
תכנון מוקדםהיי,
תודה רבה על המענה.
אז ככה:
1. כמו שאמרת באמת, אנחנו באמת ננסה להתאים את האיזור לפי הזמן שנגיע. יש לנו אפשרות להגיע או ביולי- אוגוסט, או באוקטובר- נובמבר. היינו רוצים להגיע לכמה שיותר, אך לפי מה שאני מתחיל להבין, אולי שווה להגיע באיזור אוקטובר לאוסטרליה ולהתחיל בצפון, ואז עם הזמן להגיע לדרום? האם זה נכון לדעתך? השיקול שלי הוא שאם נגיע באיזור יולי, לא נוכל להינות הרבה בהמשך מהקיץ באיזור הדרומי, כי רק בדצמבר הוא מתחיל.. והשאלה היא במידה ונחליט להגיע באיזור אוקטובר לצפון, האם נוכל גם להינות שם משמש וחום? או שהצפון מומלץ בזמן הזה פשוט כי אין גשמים? כמובן שנשמח לטייל גם על פי המקומות החשובים והמרכזיים ביותר.
2. האם גם באוסטרליה ניתן לעשות ביטוח עם AA כמו שציינת בניו זילנד?
תודה רבה.
-
תכנון מוקדםאשמח לדעת לכמה זמן בערך אתם מתכננים לנסוע לאוסטרליה...
שלושה שבועות? חודשיים? חמישה חודשים? אחרי שתגדירו אדע לעזור לך בניהול הזמן ובכמות המקומות שתוכלו לראות. אני מניח שתרצו להגיע לסידני ומלבורן בדרום (שלאזור הזה עדיף שתגיעו בחודשים אוקטובר-פברואר), לצפון עדיף להגיע החל ממאי וכו'...
אם תרצה לעשות את החוף המזרחי עדיף להתחיל באוקטובר..
נכנסתי לאתר של AA ונראה שזה רק בניו זילנד...
אני לא חושב שזה בעיה למצוא חברות ביטוח... תקרא את התנאים ותשווה את המחירים... אני מצרף לך אתר ובו חברות ביטוח באוסטרליה...
-
תכנון מוקדםאנחנו מתכננים להגיע בערך לחצי שנה וכמו שציינתי- עכשיו השאלה היא מתי עדיף לצאת (בהנחה ואנחנו לא מוגבלים בזמן, כי אני בטוח שבחצי שנה אנחנו לא נחשבים כמוגבלים בזמן).
ככל שאני מצליח להבין עדיף להתחיל באיזור אוקטובר כדי להינות מהקיץ בדרום. מה גם שלחברתי יש משפחה בסידני, ואנחנו רוצים מאד להגיע אליהם לסידני בתקופה חמה שנוכל להינות מהחופים והשמש.
אנחנו רוצים להינות מהשמש והקיץ בדרום אך גם לנסות לראות את הצפון, את דארווין ועוד מקומות רחוקים כמו שונית המחסום הגדולה וכו.. (אני יודע שהם רחוקים אחד מהשני).
קניתי את הספר של לונלי פלאנט ויש בו מספר מסלולים מומלצים. יש מסלול לחצי שנה שמקיף את היבשת, אך מפספסים בו חלק מהצפון, לדעתי לא מגיעים לשונית המחסום הגדולה, שהבנתי שזה אתר חובה.
אם באמת תוכל לתת לי כלים ועצות לאן להגיע ומתי באופן כללי זה יכול להיות נחמד.
המון המון תודה לך!!
-
תכנון מוקדםאתם מתכוונים להקדיש חצי שנה רק לאוסטרליה ומשם להמשיך לניו זילנד או חצי שנה כל אוסטרליה-ניו זילנד?
אם אתם מתכננים חצי שנה סה"כ בשתי המדינות יחד אז הייתי ממליץ לכם להגיע בספטמבר לאוסטרליה. להתחיל בדארווין ואז לרדת דרך החוף המזרחי לסידני ומשם למלבורן. אחרי 3 חודשים לטוס ,בתחילת דצמבר לניו זילנד ולהגיע בדיוק בעונה (שמתחילה כבר בנובמבר).
אם אתם מתכננים להגיע לחצי שנה לאוסטרליה, תוכלו לשלב גם את מרכז היבשת, המדבר, שנוח להגיע אליו בחודשי החורף (הפוך מאצלנו) ואת החוף המערבי (תלוי בהספק שלכם. תצטרכו לטוס כמה שיותר מוקדם כדי להגיע עד תחילת ינואר לניו זילנד ולהינות מהעונה שלה.
-
תכנון מוקדםאוקיי, הדברים מתחילים להתבהר.
אנחנו רוצים לשהות סה"כ באיזור כחצי שנה.
את רוב המשקל של הטיול אנחנו רוצים לתת לאוסטרליה. חודש בניו זילנד לא יספיק?
כלומר ישארו עוד 5 באוסטרליה.
איך ומתי היית ממליץ להתחיל במידה ואנחנו רוצים לראות עוד איזורים באוסטרליה חוץ מהמזרח ובמידה ויש חודש אחד שנעבור לניו זילנד?
-
תכנון מוקדםאני הייתי ממליץ לכם לשקול מחדש את חלוקת הזמן בין המדינות.
אוסטרליה יפה ומגניבה וכיף לטייל בה... ויש מה לראות בחמישה חודשים אבל מרגיש לי שאחרי שתצאו מניו זילנד תצאו בתחושה של פספוס...
ניו זילנד, אחת המדינות הכי מיוחדות ויפות שיש בעולם מציעה נופים וחוויות שאין באוסטרליה... הייתי ממליץ לכם להקדיש לפחות חודשיים לניו זילנד. מבטיח לכם שלא תתחרטו על זה...
הדעה שלי כמובן סובייקטיבית אבל קשה לי להאמין שיחלקו עליי... בארבעה חודשים באוסטרליה תוכלו לראות המון. אבל אם תסעו רק לחודש לניו זילנד לא תחוו אותה כמו שאני מניח שהייתם רוצים.
אני לצערי לא הספקתי להגיע לצפון אז אני לא יכול להמליץ לך עליו באופן אישי...
הייתי במזרח, בסידני ובמלבורן והאזורים שקרובים אליהם. ולאחר מכן טסת שבוע למדבר... כל זה לקח לי חודשיים וקצת...
פגשתי המון אנשים שטסו לטזמניה ונהננו מאד. הייתי ממליץ לכם לשקול את האפשרות הזאת...
כמו שאמרתי בהודעה הקודמת הייתי ממליץ להתחיל באזור ספטמבר מהצפון ומשם לרדת עד לסידני דרך המזרח, להגיע למלבורן ומשם לנסוע אולי לטזמניה...
אם תרצו לשלב את המדבר אולי שווה להתחיל משם ואז לנסוע לצפון ולהמשיך את הסיבוב...
-
תכנון מוקדםאנחנו בהחלט נשקול מחדש את הקצבת הזמן לכל מקום.
ובכל מקרה, הכי חשוב, הבנו פחות או יותר, מתי להגיע ולאן.
תודה רבה לך:)
-
תכנון מוקדםמה זה "יספיק"?
גם 6 חודשים לא מספיקים לאוסטרליה (בעיניי) כמו שחודשיים לא מספיק לניו-זילנד.
אוסטרליה ענקית (עם מזג אוויר שונה באיזורים שונים) ולכן יש היכן לטייל בכל חודש.
יולי-ספטמבר זה חורף בדרום אוסטרליה ועונה יבשה בצפון אוסטרליה ולכן מתאים לחלק הצפוני והמרכז.
לגבי רכב: נכון שאפשר להסתדר באוסטרליה (רק בחוף המזרחי) בלי רכב אבל, באיזורים אחרים כמעט אי אפשר (חוף מערבי, טזמניה).
חוץ מזה, רוב הקסם באוסטרליה הוא הטבע - ולכן טבעי שפארקים לאומיים לא יהיו במרכז העיר ולכן רכב הוא יותר מכדאי. פרט לכך רכב יכול לשמש כמקום לינה או עם אוהל לישון במקומות חינמיים ולכן - מחזיר את ההשקעה בקלות (אנחנו ב-9 חודשים באוסטרליה שילמנו פעמים בודדות על לינה).
-
תכנון מוקדםאפשר גם לטייל שנה בניו זילנד ו/או אוסטרליה ולא להספיק הכל
הכל בחירה של מה שאתה מעדיף לעשות
אני הייתי שלושה חודשים וחצי בניו זילנד (כמעט חודש בצפוני והשאר בדרומי) והספקתי הרבה טרקים ולחרוש את המדינה.
מצד שני הייתי רק שלושה חודשים באוסטרליה ועשיתי רק את המסלול של מלבורן עד קיינס (בסידני נתקעתי חודש כי ממש אהבתי את העיר).
אם הייתי חוזר לשם היום - הייתי מקדיש 4 חודשים לניו זילנד (לעוד קצת טרקים) וחודשיים לאוסטרליה (למסלול D המפורסם ואולי קפיצה לטזמניה).
לגבי רכב - בניו זילנד אי אפשר בלי. באוסטרליה אני הסתדרתי יופי עם תחבורה ציבורית. שמעתי חברים שטיילו איתי באוסטרליה שהיה להם קל לטייל את מסלול הD עם תחב"צ וגם שמעתי על כאלה שנהנו עם רכב. אבל המרחקים באוסטרליה מטורפים - בכיף אפשר לצאת לנסיעה של 15 שעות שבדרך אין לך הרבה חוץ מתחנות דלק, לא עדיף לישון בלילה באוטובוס במקום לעשות את זה ברכב?!
-
תכנון מוקדםאתם אמנם מתכננים חצי שנה לאוסטרליה וניו זילנד, אבל עדיין אין לכם ויזה אוסטרלית ואינכם יודעים אם תקבלו ויזה לחצי שנה. (מבקשים ראשונים בדרך כלל מקבלים רק ל3 חדשים) אם תקבלו רק ל3 חדשים עם כניסה חוזרת, תצטרכו לצאת לקראת סוף החודש השלישי ולחזור יום יומיים לפני פקיעת הויזה לעוד 3 חדשים. אז כדאי להערך ולחקור אלטרנטיבות שיכולות לשנות את התמונה באופן יסודי. אם תקבלו רק ל3 חדשים, ללא כניסה חוזרת, תצטרכו להערך בהתאם.
-
תכנון מוקדםלא משנה מה,אל תסעו בתחבורה ציבורית (סליחה לאנשי האוטובוסים) חלק מהחוויה של אוסטרליה זה לקנות רכב,לתת לו שם,ולצאת לטיול חלומות!!!
טיילתי באוסטרליה 5 חודשים,פגשתי בדרך מישהו שעשה טיול בתחבורה ציבורית,הבחור טייל איתנו שבועיים,בסוף אמר שרק עכשיו הוא מבין מה זאת אוסטרליה בעצם.
עם אתם לא אנשי טרקים,ניו זילנד מספיק חודש וחצי.כמה אפשר לראות את היופי הזה כל היום כל יום...
אני עוד אחזור לאוסטרליה זה בטוח!!!!!!!!
תהנו
-
תכנון מוקדםהמון תודה לכולכם על התשובות המפורטות וההסברים. אז כמה תובנות מהזמן האחרון אחרי כתיבת ההודעה הראשונה:
1.רוב רובו המוחלט של הטיול יוקדש לאוסטרליה ומעט לניו זילנד.
2.אנחנו לא נשתמש בתחבורה ציבורית אלא ברכב- השאלה היא אם נשכיר או נקנה. בהזדמנות זו אשמח לשאול עד כמה גדולה הבירוקרטיה בקניה ומכירה של רכב? אני לא אוהב בכלל בירוקרטיה וטפסים וללכת ממקום למקום כדי שהרכב יעבור בעלות ושמות בהתחלה ובסוף. ולכן אם הבירוקרטיה גדולה- אעדיף כבר לשכור רכב.
האם זה נכון שבקיינס קל יותר לקנות רכבים ובזול?
3. ככל הנראה באמת נעשה את מסלול הD ובגלל שנגיע בסביבות אוקטובר, אני חושב לחפש את יעד צפוני לתחילת הטיול.
לגביי ההערה על הויזה ל-3 חודשים. האם אפשר לקבל יותר פירוט על הויזה ל3 חודשים שצריך לצאת ולחזור ואם כן איך זה הולך בדיוק ולאן ניתן לצאת?
-
תכנון מוקדםבמדה וקבלת ויזה ל3 חדשים עם תאריך אחרון לכניסה, אתה נכנס ויוצא כמה ימים לפני הפקיעה, חוזר לאוסטרליה יום או יומיים לפני הפקיעה, ואז יכל להשאר באוסטרליה לכל מלא שלושת החדשים. ז"א חדשיים וחצי (נאמר) ועוד 3 חדשים שלמים.
הבעייה: חייב לצאת מגבולות אוסטרליה וזה לא זול