ניו זילנד
-
האם צריך בניו זילנד רישיון בינלאומי?
-
ניו זילנדאני מניח שהסיבה שלא ענו לך גם בפעם הקודמת כי אין לזה תשובה חד משמעית. זה עלה כבר כמה פעמים בפורום ונסגר בזה שעדיך לכת לממסי ולהוציא רשיון שעולה 20 שקלים בערך ולוקח כמה דקות. בפועל, כבר נהגתי בהמון מדינות בלי רשיון בין לאומי. כשטיילתי בניו זילנד ובאוסטרליה דווקא היה לי אבל כל פעם שנדרשתי להציג רשיון הצגתי את הישראלי (הבינלאומי היה זרוק בתיק) והיה בסדר.
-
רישיון בינלאומי בניו זילנדבאופן רשמי צריך. יכול להיות שלעולם לא יבקשו אותו ושהישראלי יספיק אבל הדרישה היא שיהיה כזה. חשוב במיוחד לשים לב מה קורה כששוכרים רכב: אם בחוזה ההשכרה כתוב שצריך רישיון בינלאומי אז זה חובה אפילו אם הפקיד בדלפק לא מציץ בו. למה? כי אם תהיה תאונה, חלילה, ולא היה רישיון בינ״ל אז חברת ההשכרה כנראה תנצל את הפרצה הזו ותטען שהביטוח לא היה בתוקף כי לא היה רישיון מתאים.
-
רישיון בינלאומי בניו זילנדשקד, את צודקת. אני פשוט חושב שהפורמט הנוכחי של הרשיון הישראלי כיום הוא בינלאומי. אני זוכר שבצורה הישנה (שהוחלפה בתחילת שנות האלפיים) באמת היה צריך לעשות רשיון בינאומי מיוחד. כיום בחברות ההשכרה מראים את הישראלי וזה בסדר. ועם זאת, אם יש חשש, הייתי משלם את ה 20 שקלים וסוגר עניין.
-
רישיון בינלאומי בניו זילנדזה לא נכון. למעשה, הרישיון אפילו לא מתאים לתקנות של האיחוד האירופי. כתבה בנושא.
בפורום אירופה היו בשנה האחרונה הרבה דיונים בנושא. יש חברות השכרה שדורשות במפורש רישיון בינלאומי. במקרה הזה יכול להיות שהפקיד יסתפק ברישיון הישראלי. אבל אם תהיה תאונה ויהיה צריך להפעיל ביטוח סביר שיתנערו ממך.
-
רישיון בינלאומי בניו זילנדיכול להיות. אני לא בקיא בנושא, אבל שוכר רכבים בעולם די הרבה ודווקא בארה"ב ואירופה מעולם לא היו בעיות בלקיחה והחזרת רכב. אין לי מושג מה הפרוצדורה בתאונה. מניח שבכל מקרה החברה תתנער. בכל אופן אני שוב אומר שהייתי עושה רשיון בינלאומי כי זה פשוט, זה לא יקר ולא מכביד בתיק. אלא אם את כבר בחו"ל ואז אין לי מושג איפה מוציאים אחד כזה.
-
רישיון בינלאומי בניו זילנדאני מציעה בחום לקרוא כמה מהשרשורים שרצו בפורום אירופה בחודשים האחרונים.
ביטוח בהשכרת רכב - לא מה שחשבת
יש חברות השכרה שבאופן רשמי מסתפקות רק ברישיון הישראלי (למרות שעדיין עשויה להיות בעיה עם שוטרים מקומיים, תאורטית). יש חברות שבחוזה כתוב שצריך רישיון בינלאומי. זה קיים. נדמה לי שבשרשור השני שצירפתי יש לזה דוגמאות קונקרטיות. במקרה כזה - בלי הכרטיס מהקרטון זה נחשב בלי רישיון מבחינת ביטוח. במקרה של תאונה יקפצו על הסעיף הזה, ובצדק מבחינתם. לא בכל מקרה חברת ההשכרה מתנערת מאחריות. פה כן.
אם עוקבים אחרי השרשורים האלה מספיק מגלים גם מקרים של אנשים שבשדה התעופה סרבו להשכיר להם רכב, אנשים ששוטרים עצרו אותם וסרבו להכיר ברישיון הישראלי ועוד.
השרשור הראשון שצירפתי לא קשור ישירות לרישיון אבל עולים שם הרבה דברים מעניינים לגבי ביטוחים בהשכרת רכב. תקציר הארוע - זוג ישראלי שכר רכב באוסטריה, פספס תמרור זכות קדימה ועשה תאונה. חברת ההשכרה טענה שזו נהיגה רשלנית ולכן אין ביטוח בכלל והם צריכים לשלם את עלות כל הנזק, כ-40,000₪. מסתבר שסעיף ״נהיגה רשלנית״ מופיע בכל חוזי ההשכרה, ולמרות שבד״כ הוא אמור להיות מופעל במקרים של נהיגה בשכרות או כניסה לבוץ טובעני או משהו כזה, אפשר להפעיל אותו גם במקרה של תאונה רגילה - אם לא היית רשלן לא הייתה תאונה, לא?!
לכן, ברור ששווה להשקיע 16₪ ברישיון נייר, במיוחד בעונה הזו כשאפילו אין תורים. אבל זה מעבר לזה. יש חובה שיהיה רישיון מקרטון. זה שעד עכשיו לא בקשו אותו ממך - אחלה. אתה לא רוצה להיות ביום שבו מבקשים ואין לך.