-
אהלן חברים
מישהו היה בטונגה ויכול לתת מעט הכוונה?
למשל: התניידות בין האיים, אטרקציות (שהן לא שחייה עם לוויתנים), טיולים, מקומות לינה... או כל מידע אחר שיכול לעזור?
תודה

-
טונגההייתי שם לפני המון שנים.
מעבר לאי הראשי טונגטאפו ולבירה נוקה אלופה, יש את האי EUA שיחסית סמוך לאי הראשי ושתי קבוצות האיים המרכזיות הן וואוואו והאפאי.
מבחינת התניידות בין האיים יש או טיסות או סירות/מעבורות. אני השתמשתי בשתי האופציות- אבל בעיקר בסירות.
טונגה כמו מרבית מדינות האים שם היא חוויה תרבותית, לא ממש הייתי קורא לאטרקציות שם משהו בולט ביחס למרבית המקומות שראיתי בעולם- אבל מדובר בתרבות אחרת עם טקסים משלה ותפיסות משלה. בתור התחלה זו ממלכה ויש מלך ומלכה עם ארמון, ובכל קבוצת איים יש למלך את בית הקייט שלו- וזה כבר אחת האטרקציות של אותה קבוצת איים. יש להם את בד הטאפה שמאוד חשוב אצלם באופן טקסי ולבוש- ומעניין לעקוב אחרי הכנתו ושימושיו.
צריך לבוא עם הרבה פתיחות לתרבות אחרת ולא ממש לחפש אטרקציות שיגרמו להגיד וואוו, כי זה לא ממש בנמצא. הייחוד הוא התרבות.
-
טונגהנשמע מעולה! כמה זמן לדעתך כדאי להקדיש לטונגה? אנחנו מתכננים על שבועיים אבל לא ממש יודעים אם זה הרבה מידי (או אולי מעט מידי...). בנוסף, אם אולי צללת בטונגה ויש לך המלצות?
-
טונגהאני לא צולל, וכמו שאמרתי הייתי שם ממש מזמן ולא נראה לי שהיה שם אפילו מועדון ראוי למשהו ....(:
אני הייתי שם חודש, אבל תעשו את המיטב בזמן שיש לכם. אני הייתי בטיול ארוך ולקחתי את זמני מאוד לאט. האנשים שם מאוד נחמדים והזמן נקרא "זמן הפסיפי" הכל זורם מאוד לאט. אם אומרים שעה ליציאת סירה זה יכול להיות כמה שעות אח"כ או לא לצאת בכלל... צריך להיות שם מאוד סבלניים, להשאיר את העולם המערבי קצת מאחור ולהנות מהחוויה.
כמו שאמרתי- אין משהו ממש שיחשב כאטרקציה. ה"אטרקציות" זה לעניות דעתי רק משהו בשביל לכוון אותך להגיע לאן שהוא. למשל בטונגטאפו יש blow holes ליד אחד הכפרים. ראיתי בוודאי הרבה יותר מרשימים מהם. אבל המפגש עם המקומיים בנסיעה לשם, בהליכה ברגל משם, הזמינו אותי בדרך להשתתף באיזה אירוע מקומי וישבתי לאכול עם איזו משפחה מקומית וה-blow holes היו ממש החלק השולי של היום.
נסיעה טובה!