ניו זילנד יולי- אוקטובר
-
היי,
אני מתכננת טיול לי ולבן זוגי (גילאי 20-21) , מאמצע יולי עד תחילת אוקטובר. השאלה הגדולה - האם אלו חודשים שנוכל להנות בהם ובאמת לראות את ניו זילנד? אם כן אז האם כדאי להתחיל בדרומי או בצפוני? מה ממומלץ? איפה אפשר לראות איזה טרקים יהיה אפשר לעשות ? איזה טרקים מומלצים לחורף?תודה רבה לעוזרים.
-
ניו זילנד יולי- אוקטובראלו לא חודשים מוצלחים לניו זילנד, כי ברובם יהיה חורף (אוקטובר הוא תחילת האביב). השאלה היא מה אתם רוצים. אם המטרה שלכם היא טיול טרקים ולינה בשטח, כדאי לחשוב על כל העניין מחדש. הרבה מהטרקים סגורים בחורף, ולא הייתי בונה על זה שיש לכם ניסיון לגרור אוהל בהר מושלג, בתנאים גרועים או כשהנחלים שצריך לחצות נמצאים בשיא הגובה והזרימה.
אם זה טיול של מכונית יותר, ואתם כבר בסביבה (באוסטרליה למשל או שמחירי הטיסות לניו זילנד לא מהווים שיקול) ומוכנים למזג אוויר חורפי וקר, אז זה אפשרי - כמובן שלא תצטרכו כזה זמן ארוך לטיול.
-
ניו זילנד יולי- אוקטובראין לנו בעיה לעשות טרקים נמוכים של כמה שעות עד לילה אחד( לא אוהבים יותר מידי לינת שטח). חוץ מזה הסנובורד מעניין אותנו, המקומות שיש לראות כמו המגדלור בנורסלנד, התולעים הזוהרות, וולינגטון, הקרחונים והפינגווינים ובכללי האטרקציות כמו צניחה, בנגי... אז עדיין יש למה לנסוע? ואם כן מה בערך יהיו העלויות? תודה רבה על העזרה!
-
ניו זילנד יולי- אוקטוברקודם כל אגיד שהייתי שבועיים ביולי באי הדרומי בניו זילנד רק כדי לאפס ויזה באוסטרליה אבל יצא לי קצת לראות מה הולך במועד הזה במדינה
המלצה ראשונה שלי - סעו לאוסטרליה בתאריכים האלה. סליחה שאני הולך לבאס...
לפי מה שאני מבין מעניין אתכם סנובורד וכד', אז ממליץ על אזור קווינסטאון. לעשות סקי בניו זילנד זה כמו לעשות באירופה רק בלי התשלום הכבד על הטיסה...
טרקים של יום אחד יהיה לכם אפשרות לעשות בכל המדינה במידה ולא ירד גשם/שלג, במידה והכבישים לא יהיו חסומים וכד'. וגם בטרקים של יום לא בטוח שיהיו כאלה שתוכלו לעשות (טונגרירו קרוסינג לדוגמא זה טרק יומי שמאוד מאוד קשה לעשות אותו בחורף בגלל השלג).
צניחה חופשית ובאנגי עושים רק שאין רוחות מאוד חזקות, אני התעכבתי עם צניחה 3 ימים שלמים, אני מניח שבחורף זה יכול לעכב יותר.
האזור של הקיטלינס (שבהם יש פינגווינים לרוב, אם לרגע מתעלמים מאוטגו) והקרחונים זה האזורים הכי גשומים בניו זילנד - אני הייתי בפרנץ ביום גשום וביטלו לנו את הטיול מחשש להחלקה. קחו בחשבון.
אפילו הפלגה של שעתיים באזור מילפורד יכולה להיות בעייתית בתקופת החורף בגלל חסימות כבישים משלג שיורד באזור (שאני הייתי אזור מילפורד היה נצור כמעט שבוע)
-
ניו זילנד יולי- אוקטובראני אוסיף ואומר שבקיץ הזה שהיתי כמה שבועות בטאופו, וטרק הטונגרירו נסגר לתנועת ההסעות לטרק פעמיים או שלוש בשיא הקיץ בגלל תנאי מזג האוויר הקשים רק בזמן שאני הייתי באזור.
בביקור קודם, גם כן בקיץ, נאלצתי לוותר על השייט במילפורד כי היה ערפל כבד, ובטונגרירו הלכתי בשלג ובראות נוראית, והיו ימים שלמים של גשם.
זו ניו זילנד בקיץ. אז בחורף, לכו תדעו.
אם הסנובורד כל כך חשוב לכם, אז כמובן שרק החורף מתאים לעניין. אבל בשביל סנובורד או סקי יש יעדים קרובים יותר לישראל.