ניו זילנד - כסף ואוכל
-
שלום לכולם,
אנו מתכננים טיול של חודש בתחילת אוקטובר לניו זילנד.
כמה שאלות:
1. האם ניתן להכנס לניו זילנד עם אוכל "חתום" כגון: חטיפי אנרגיה, פרכיות, אגוזים וכד'?
2. האם ניתן לשלם בדולר אמריקאי בתשלום לבתי עסק, אכסניות, תחנות דלק וכד'?
3. איזה חברות מומלצות לשכירת רכב לחודש?
תודה מראש לכל העונים,
-
ניו זילנד - כסף ואוכלאין שום היגיון בלשלם בדולר אמריקאי. מעבר לכך שיש סיכוי רב שלא יקבלו זאת, גם אם בכל זאת כן השער יהיה גרוע. למה לא להמיר לדולר ניו זילנדי? או לשלם בכרטיס אשראי ולגמור עניין?
שלטונות המכס בניו זילנד מאוד מאוד קפדניים בקשר להכנסת מזון. קודם כל, הצהירו על כל דבר מזון או דבר מן החי והצומח שנכנס איתכם, ליתר ביטחון. יש סיכוי שיחרימו, אבל אם לא תצהירו ומשהו יתגלה אז מדובר בקנסות גבוהים להחריד. בגדול, אם מצהירים ומדובר בדברים סגורים שלא נראים להם בעייתיים, הם יאשרו להכניס (אני, למשל, הצהרתי בעבר על קופסת שימורים שקלטתי ששכחתי להוציא מהתיק כשעזבתי את אוסטרליה לניו זילנד והיתה לי גם חבילת במבה ממלבורן, ולא עשו בעיות). תכלס, יש סיבה מיוחדת שאתם מביאים את האוכל הזה פנימה ולא קונים שם? גם בניו זילנד יש פריכיות, אגוזים, חטיפי אנרגיה וכו'. ושקית אגוזים מן הסתם תוחרם.
-
ניו זילנד - כסף ואוכלתודה.
חשבנו לשלם בדולר אמריקאי, פשוט כי יש לנו...
לגבי האוכל, אחד מאיתנו רגיש לגלוטן ולכן יותר נוח להביא מהארץ.
האם יש המלצות לגבי שכירת רכב? חברות מומלצות?
-
ניו זילנד - כסף ואוכלניו זילנד היא מדינה מערבית לגמרי. ככזו, לא נהוג לשלם בה במטבע של מדינה אחרת, בדיוק כמו שכאן זה לא נהוג. זה קורה במדיניות מתפתחות ועניות שבהן מט״ח זה דבר נדיר ששווה הרבה. בישראל לא משלמים במסעדה בדולרים ובדיוק ככה גם בניו זילנד.
כמדינה מערבית, גם בניו זילנד שמעו על צליאק ומגבלות תזונה נוספות. אפשר למצוא עוד פרטים על אוכל נטול גלוטן באתר ארגון חולי הצליאק.
בצד שמאל של המסך יש ריבוע ״דיברנו על זה בפורום״ ושם יש קישור לחברות השכרה בניו זילנד. יש פרטים של כמה וכמה חברות השכרה וכדאי לפנות אליהן ולקבל הצעות. חברות לדוגמה - אומגה, a2b, אייס, אייפקס ועוד.
-
ניו זילנד - כסף ואוכלמעולה, תודה !
-
ניו זילנד - כסף ואוכלזה טוב שיש לכם דולר אמריקאי, כי תוכלו לקנות בו דולר ניו זילנדי (לא יקבלו שם המרה משקלים מן הסתם...).
-
ניו זילנד - כסף ואוכלאו שאפשר לקנות דולר ניו זילנדי בבנק בארץ.
-
ניו זילנד - כסף ואוכלדולר ניו זילנדי הוא לא מטבע סחיר בארץ ולכן בדרך כלל יהיה צריך להזמין אותו במיוחד. קשה לי להאמין שהעלות תהיה זולה בהרבה (אם בכלל) מלמשוך בכספומט בניו זילנד. אם מתישהו בעתיד הנראה לעין תגיעו לארה״ב אז לדעתי כדאי לשמור את הדולרים. חבל על המרה כפולה.
-
ניו זילנד - כסף ואוכלעל משיכה בכספומט משלמים עמלה, בדר"כ באזור ה-4% אחוז (בכל כרטיס אשראי זה אחרת), ואילו כשמשלמים בכרטיס העמלה יותר נמוכה. גם יש החלפת שערים (משקל לדולר אמריקאי ושוב לניו זילנדי).
תכלס, בסופו של דבר הבנק תמיד מרוויח, ומדובר בכסף קטן, אז לא צריך לעשות פרויקט גדול מדי מזה. אבל בגדול - גהצו כמה שיותר על חשבון למשוך מזומן, ומשכו קצת כסף למזומן או המירו קצת מהדולרים האמריקאים לדולרים ניו זילנדים בניו זילנד עצמה (לא בשדה התעופה! בסניפים של בנק BNZ אין עמלה) כדי שיהיה לכם מזומן לדברים קטנים. אני בעד להמיר כל פעם סכום לא ענק עד שנגמר - כך יש יותר שליטה על ההוצאות וגם לא נתקעים בסוף עם מזומן מיותר שצריך להמיר בחזרה.