לינה בינואר בניו זילנד
-
שלום, נטייל בניו זילנד באי הדרומי בינואר. אנחנו משפחה עם שלושה ילדים ונשכור רכב. אני מבינה שזאת תקופת החופש ושיהיה עמוס. מבחינת לינה- האם יש צורך להזמין מראש או שניתן למצוא מקומות באותו היום? פחות מתאים לי לתכנן הכול מראש והשאלה עד כמה הספונטניות אפשרית. תודה
-
לינה בינואר בניו זילנדאני חושבת שזה תלוי במידת הגמישות שלכם ובמידת הרצון (והיכולת) להתפשר - על איכות או על מחיר. אני הייתי מזמינה מראש את הרוב. בעיקר כי לא מתאים לי לסיים טיול הליכה של כמה שעות ואז להתחיל להסתובב לחפש מקום לינה שהוא גם פנוי, גם עומד בסטנדרטים שלי וגם עומד בתקציב. בטח לא עם ילדים. כדאי לעשות איזושהי תכנית של המסלול ואז לראות מה המצב - סביר להניח שיש מקומות שתישארו בהם יותר מלילה, אפילו בכיוון 3-4. במקרה כזה כן הייתי מזמינה לפחות לחלק מהזמן.
מה שעוד אפשר לעשות זה להזמין מקומות מראש אבל עם אפשרות לביטול ואז לראות תוך כדי הטיול מה המצב.
אני הייתי מעדיפה לפגוע בספונטניות של הטיול כדי לאפשר לי יותר זמן לטייל בפועל. גם ככה יש זמן שמתבזבז על מנהלות - סופר, בישול, כביסה... לא יודעת מה הגיל של הילדים אבל יש לא מעט ילדים שב-20:30-21:00 כבר ישנים. זה אומר שיום טיול צריך להגמר ב-16-17 במקום 19. לי זה לא היה שווה.
-
לינה בינואר בניו זילנדראשית, אני מאד ממליצה לכם על לינה בקמפים. יש דירות עם מטבח ושירותים פרטיים וזה נורא נוח למשפחה. יתרון נוסף אלו מגרשי המשחקים שיש שם, אשר מאפשרים להורים זמן להתארגנות ומרווח נשימה...
גם לנו הייתה התלבטות כזו. מכיוון שהיו מקומות שמראש ידעתי שנישאר מספר ימים (וואנקה, קווינסטאון, טא אנאו), לא רציתי להתפשר על צורת הלינה, ולכן הזמנתי לינות מראש. היו לי מספר "עוגנים", אבל בין לבין הצלחנו לתמרן וכן הרגשנו גמישים, יחסית... אני חייבת לציין שלהתעסק עם מציאת מקום לינה תוך כדי טיול, ממש לא כייף. כאשר אתה מזמין מראש יש שקט נפשי.
מכיוון שתאריכי טיסות כבר יש - אז אפשר להזמין לינה לימים הראשונים והאחרונים. אם מזמינים מקום למעבורת - זה מכניס "עוגן" נוסף. אנחנו היינו שבועיים באי הצפוני ומתוכם הזמנו מראש 70% מהלינות. באי הדרומי הזמנו רק במקומות בהם שהינו יותר משלושה ימים.
אם אתם מוכנים להתפשר על צורת הלינה (אכסניות, אוהלים, מוטלים ללא מטבח, דירות ללא שירותים צמודים וכד'), וגם גמישים מבחינה תקציבית - ייתכן ולא תהיה לכם בעיה למצוא לינה. אנחנו טיילנו ב2009-2010 ואפילו בקרחונים ניתן היה למצוא לינה בבוקר של יום ההגעה, אבל ייתכן ועכשיו יותר צפוף, וכפי שציינתי - משלמים על ה"גמישות" בהתעסקות מרובה ולחץ מיותר.
-
כיום הרבה יותר צפוףבעונה האחרונה (נובמבר 2015-ינואר 2016) היה צפוף ברמות שטרם נראו קודם בניו זילנד. אם אתם הולכים על לינה מוסדרת במלון (הכוונה לא באוהלים/קמפינג) הרי שכדאי להזמין מראש, ולו כמה ימים מראש.
-
כיום הרבה יותר צפוףאכן כך. אני רואה שכבר עכשיו, יותר מחצי שנה לפני אין כבר מקומות.....מטורף....
-
כיום הרבה יותר צפוףיש לומר שאם מחפשים דרך בוקינג.קום הרבה זמן מראש לפעמים ההיצע הוא חלקי - יש מקומות לינה שמפרסמים רק חלק מהחדרים בו, או מחכים עם הפרסום, וזאת מכיוון שהאתר גובה מהם אחוזים ומשתלם להם יותר למכור חדרים באופן ישיר ולא דרכו.
-
לינה בינואר בניו זילנדהי
הייתי שוקלת לשכור קראוון או מוטרהום, אולי יותר יקר, אבל ההתנהלות תהיה הרבה יותר נוחה ולא תהיה לכם בעייה של לינה. תוכלו להיות גמישים וספונטניים הכי שבעולם (מנסיון אמנם בלי ילדים). לפעמים היקר יוצא הרבה יותר זול (בוודאי אם לוקחים בחשבון את כל המרכיבים : חיפוש של מקומות לינה , זמינות של מקומות בהתאם לצרכים שלכם, ספונטניות וגמישות ועוד ...) קראוון או מוטרהום מעניק לכם את כל החבילה בקיצור: הבית נוסע אתכם ....
בהצלחה ובהנאה
רונית