ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פטגוניה או ניו זילנד?

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    7
    5174
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עיני עגל
      עיני עגל נערך לאחרונה על ידי

אני מתנצל מראש על שהשאלה קשורה רק בחציה לפורום זה, לצערי אין באתר "פורום חובק עולם" או משהו כזה.

הייתי רציתי לדעת האם ישנו הבדל בין המחיר הממוצע של חודש טיול בפטגוניה לבין חודש כזה בניו זילנד. 

תודה מראש.  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • thomas757
        thomas757 נערך לאחרונה על ידי

פטגוניה או ניו זילנד?

חודש בניו-זילנד עשוי לעלות בין 2500 ל-3000 דולרים ניו-זילנדיים ובמקרים מסויימים קצת יותר או קצת פחות. כמובן שהכל תלוי בכמות האטרקציות שאתה בוחר לעשות, האם אתה ישן באוהל או באכסניות, האם אתה שוכר/קונה רכב או נוסע באוטובוס, עד כמה אתה מתפנק בענייני אוכל, כמה טרקים אתה מתכנן לעשות ואיזה (יש שעולים מעל 50 דולר ללילה בבקתה).

לגבי פטגוניה, לצערי, עדיין אין לי ניסיון - מקווה שבשנים הקרובות זה ישתנה 🙂 

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

פטגוניה או ניו זילנד?

אני דווקא מאלו שהיו בשניהם, אבל - כדאי לדעתי לדבר על עלויות עם מישהו שהיה בשנה-שנתיים האחרונות. בארגנטינה היו משברים, ומאז שאני הייתי (2009) המחירים עלו וירדו כל פעם, אז קשה לתת הערכה קולעת בתור מי שנסע לפני כמה שנים (וגם תכלס המטרה שלי היתה להגיע לאנטארקטיקה ואי הפסחא, פטגוניה היתה יותר תפירה של מסלול ביניהם על הדרך).

מה שכן, הכרטיס יצא לי אישית יותר יקר לדרום אמריקה - כולל התוספת כדי להתחיל מאושוואיה ואז לעלות יבשתית עד לטיסה חזרה מבואנוס. אולי זה היה סתם חוסר מזל או עונה וכו', אבל הכרטיס הזה ב-2009 עלה לי יותר מהמחיר שטסתי השנה לניו זילנד עם עצירות בקוריאה. שווה להשוות כמה באמת ההפרש בין הטיסות: אם מתחילים או מסיימים באושוואיה (שהיא נהדרת) אז חייבים טיסה בינה לבין בואנוס כי זה מרחק עצום (3 ימים רצוף על אוטובוס).

מבחינת השוואות אחרות:

המרחקים בארגנטינה-צ'ילה הרבה יותר גדולים. קח בחשבון שתצטרך טיסות פנים (אם זמנך קצר) או לפעמים לשבת 20 שעות באוטובוס.

בניו זילנד חייבים רכב. כן, אפשר לטייל באוטובוס, אבל בעיניי זה פספוס בגלל שהדרכים מדהימות והאוטובוס די מייגע, ועדיף כבר להשיג רכב ולישון בו/באוהל (גם זול יותר וגם פותר את הבעיה שצריך בשיא העונה להזמין מראש מקומות לינה).

לא לנסוע לארגנטינה בלי להיות באיגואסו. נכון שזה 20 שעות נסיעה מבואנוס, אבל זה לגמרי שווה את זה. חוץ מזה, האוטובוסים הארגנטינאים הם הכי נוחים בעולם (בחלקם הכסאות נשכבים למיטה, יש סרטים בדרך וכו').

בדרום אמריקה יש הרבה הרבה הרבה הרבה יותר ישראלים. לנו זה היה יותר מדי, אבל יש מי שרואים בזה יתרון.

אם יש לך זמן, אתה יכול לשבור את הטיסה הארוכה לניו זילנד בשהייה של שבוע או יותר במזרח, כי ממילא הטיסות עוברות שם (כן, צריך להוסיף קצת כסף, אבל זניח יחסית) - ואז הרווחת עוד יעד מאוד שונה, ולרוב גם יותר זול.

• עיני עגל

פטגוניה או ניו זילנד?

תודה על התשובה המהירה.

העליתי את השאלה הזו כי יש לי דילמה: כעקרון אני מתכוון לטוס לניו זילנד בינואר ומשם אחרי שלושה-ארבעה להמשיך למזרח. ואולם, חשבתי לעצמי שאולי מבחינת הנופים והאתרים אהנה יותר בצ'ילה וארגנטינה, ואולי שווה לי להחליף את ניו זילנד בפטגוניה (לאותו משך זמן), בלי למהר. מובן לי שמבחינת טיסות זה יוצא יותר יקר, ולכן שאלתי אם מבחינת הטיול עצמו בפטגוניה זה יוצא זול יותר משמעותית ולכן מתקזז או אפילו משתלם כספית בסופו של דבר. 

• keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

פטגוניה או ניו זילנד?

אם אתה רוצה לשלב את המזרח בכל מקרה, הטיסה לדרא"מ תהיה באמת יקרה מאוד.

מבחינת יופי שתיהן יפהפיות. מהבחינה הזו לא תתאכזב מאף אחת. מבחינות אחרות (אופי הטיול) זו כבר שאלה של טעם, ותקציב, והאמת - גם של איך אתה מטייל ואת מי תפגוש. כמו שאמרתי, יותר מדי ישראלים תקועים בבועה הישראלית בטיול שלהם, ולכן זה לא באמת מסע, לא באמת לפתוח את הראש למפגשים אנושיים חדשים, שהם בעיניי החלק הכי טוב בתרמילאות, ואת זה אפשר לעשות גם במקומות פחות מרתקים. בחורף האחרון נתקעתי מסיבות לוגיסטיות כמה שבועות בעיר גדולה קפואה שכבר הייתי בה מספיק זמן בעבר במזרח, ועדיין היו לי חוויות נהדרות בזכות האנשים שהיכרתי וחברים שרכשתי שם.

• עיני עגל

פטגוניה או ניו זילנד?

בו נאמר לצורך הדיון שאני מתעניין בעלויות של תרמילאי ממוצע. כלומר, האם צ'ילה ככלל היא מדינה זולה משמעותית מניו זילנד? הערכה של הדבר הזה עשויה לעזור לי לשקול את הדברים בצורה מושכלת.

• thomas757
                  thomas757 נערך לאחרונה על ידי

פטגוניה או ניו זילנד?

ניסית לברר גם בפורום דרום אמריקה?

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון