ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מי אמר אל על?

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    14
    32
    5535
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רוני
      רוני נערך לאחרונה על ידי

גם אני ראיתי את זה וחשבתי עליו

אני  יכול  להעיר  שגם  מנקודת  מבט  של  שומר מצוות  וכשרות  שבשנים  האחרונות  טסתי  בחברות  האחרות  והאוכל  הכשר  שלהם  היה  יותר  טוב  מאל  על.  האוכל  הכשר  מאנגליה  של  הרמולינס  מצויין  ומגוון(3  סוגי  קינוחים)  האוכל  הכשר  מטורקיה  וגם  מרוסיה  של  חב"ד  ממוסקבה.

אמי  "נכוותה"  עם אל  על  בטיסה  מפריז  לפני  כמה  חודשים  היה  בלגן  ואיחור  גדול  והיא  אישה  נמוכה  והתלוננה  על  צפיפות ומטוס  מיושן  שאי  אפשר  להזיז  את  משענת  הגב  אחורה..ודיילות לא  נחמדות.  הם  גם לא  עונים  לתלונות  או  מורחים  אותך  עם  אמירה  סתמית..

לטוס בטיסות  ארוכות  עם  הגרוטאה בואינג 767 זה  עלבון  לנוסע...אף  חברה  שאני  מכיר  כבר  לא  מחזיקה  את  המטוס  הזה,  למרות  שאל על טוענים  שיחליפו  את  המטוס יחד  עם  הג'מבו  המיושן הזה  ב787 אבל  רק  בשנה  הבאה...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Soft Cell
        Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

גם אני ראיתי את זה וחשבתי עליו

אבל הטייסים משתכרים היטב

• רוני סופר
          רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

TripAdvisor עלאלעל

אז הנה מה TripAdvisor אומר על אלעל. לא רע.

• FlyingOut
            FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

TripAdvisor עלאלעל

מבלי להיכנס שוב לדיון על אלעל - רק אציין שב-TP יש הצפה אינסופית של ביקורות שיקריות לחלוטין שממומנות ע״י בעלי עסקים או גופים אחרים. בניחוש מקצועי מושכל אני אגיד שבמקרים מסוימים בין שליש לחצי מהביקורות של בית עסק (מלון / מסעדה) פשוט מזוייפות. 

בכל מקרה, TP התחיל רק לאחרונה לפרסם דירוגי חברות תעופה ובינתיים יש באתר מעט מאוד חו״ד לפחות על חברות בסדר גודל של אלעל (161 עד כה). 

לעומת זאת, הפרסים שחילקה לאחרונה SkyTrax - בהודעת פתיחת השרשור - ניתנו על בסיס 19.2 מליון חו״ד מאושרות של נוסעים. את זה קשה מאוד לזייף. 

וכן, הדירוג של SkyTrax נחשב למוביל בתעשייה. יש דירוגים חשובים אחרים, וגם שם אלעל מקבלת ציונים נמוכים ולא במקרה. רובם דירוגים של דעת קהל - על בסיס ביקורות - אבל חלקם דירוגים ששואפים להיות אובייקטיבים עם מדרגים מקצועיים.

• רוני
              רוני נערך לאחרונה על ידי

TripAdvisor עלאלעל

והבוקר  פורסם  שהטיסה  לארה"ב  עם  אל  על  ארוכה  בשעה  כי  הטייסים  משתכרים  לפי  אורך  זמן  הטיסה...

• רוני סופר
                רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

TripAdvisor עלאלעל

הסביר הטייס שאורך זמן הטיסה נקבע לפי נוסחה "שלוקחת בחשבון את שכר הטייס ואת מחיר הדלק".

נראה לי הזוי. מה, אם יהיה טייס ששכרו קטן יותר אז המטוס יטוס מהר יותר? ומה עם פרמטרים אחרים, יותר רציניים?

נראה לי שמישהו השתכר blush

• FlyingOut
                  FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

TripAdvisor עלאלעל

באלעל טייסים מקבלים שכר קודם כל לפי זמן טיסה - מרגע שהרימו את הברקס ועד שהחזירו אותו בחניה בשער - וכמו בכמעט כל מקצוע אחר שמשלמים בו לפי שעות יש מדרגות שמהן מקבלים תשלום מועדף על שעות נוספות. לכן כדאי לטייסים לדאוג שזמן הטיסה יהיה מעל 12 שעות. פעם היו נהלים אחרים אז זמן הטיסה לניו-יורק היה קצר יותר, סביב 11:45 שעות, אבל מאז דברים השתנו והטייסים דואגים שהטיסה תתארך בחצי שעה לפחות (טקסי ארוך בשדה, מהירות טיסה נמוכה יותר וכו׳).

טייסי אלעל גם דורשים, ומקבלים, שלושה לילות בניו-יורק לפני הטיסה חזרה. כמובן במלון יקר במרכז מנהטן - הם יצאו במחאה גדולה כשההנהלה ניסתה להעביר אותם למלון אחר בחלק פחות תיירותי של העיר. הנוהג בתעשייה הוא למנוחה של 24 עד 48 שעות בלבד, לא 72 שעות. לחילופין, הטייסים מעדיפים לפעמים לא לבלות את הלילות בניו-יורק אלא לחזור חזרה לת״א באותו המטוס כאנשי צוות לא פעילים (Deadhead). בחברות אחרות לא מקבלים על כך שכר - באלעל הטייסים גם מקבלים מושבים במחלקת העסקים או הראשונה (מושבים שאלעל מפסידה עליהם כסף רב כי אין באפשרותה למכור אותם) וגם מקבלים שכר על השעות האלו.

המספרים מראים שטייסים בכירים באלעל משתכרים החל מ-80,000 ש״ח לחודש ועד 130,000 ש״ח לחודש כתלות בוותק, במטוס ובעונה. טייסים בכירים בארה״ב, לשם השוואה, משתכרים בערך 120,000$ בשנה (ממוצע גס לחברה מובילה) אם כי קברניטים בכירים יכולים להגיע גם למשכורות של 180,000$ ומעלה. טייסי אלעל, אם כן, מרווחים יותר מעמיתיהם בחברות האמריקניות המובילות - ועובדים פחות או יותר אותו מספר שעות, בניגוד לטענות המוגזמות-כרגיל של ניר צוק.

מעניין למה אלעל לא מצליחה להתקדם. 

• papkin
                    papkin נערך לאחרונה על ידי

TripAdvisor עלאלעל

עופר אתה מרחם על אנשים שטסים בחברות זרות כי יש סיכוי שמתישהו יקלעו בזמן הלא נכון למקום הלא נכון ואתה גר עדיין בישראל שבה כל יום בערך מישהו נדקר כי היה במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון???פרדוקס במיטבו.

רמת המטוסים והשדה תעופה, והשרות באופן כללי של הקטארים אל מול אל על זה כמו להשוות את מכבי פתח תקווה לברצלונה בכדורגל.

אגב הסקירה של SkyTrax נחשבת להכי אמינה בתחום התעופה

• עופר21
                      עופר21 נערך לאחרונה על ידי

TripAdvisor עלאלעל

איישב לך את הפרדוקס - אני חי בישראל כי אין לי ברירה. פה משפחתח, חבריי, עבודתי, שפתי.

אני יוצא למרכזי הערים פה כי כיף לי, כי יש לי מה לעשות שם. כי אני אוהב.

אני נמנע מכבישים כמיטב יכולתי, וגם לא נכנס לים כשהוא סוער.

אבל לנסוע בחברה זרה בכוח? להיות שעתיים באיסטנבול או חמש שעות בפריז בשביל מה? מה הבלתי נמנע פה? אוכל קצת פחות דוחה וסרט במסך בינוני מאוד? מאה דולר פחות? אני טס בקונקשנים לעיתים וישיר לעיתים, אבל לא בכוח.

התיישב לך הפרדוקס? הדברים הסתדרו? אגב מי שטס בקטאר ואמירויות, אני לא חושב שיש סיכוי שיום אחד יקרה שם משו רע מאוד - אני בטוח בזה

• papkin
                        papkin נערך לאחרונה על ידי

TripAdvisor עלאלעל

אתה אבל ךא נמנע ממתם שרונה, בדיוק כמו שאני לא נמנע לצאת בירושלים ולנסוע ברכבת הקלה. כי פיגוע  יכול לקרות בכל מקום בעולם בכל זמן ואנחנו בישראל ממש לא חסינים נגד זה.

אנשים טסים דרך יעדים אלו כדי לקבל מטוס חדש ולא מטוס שדומה לאוטובוס דן משנת 88.

כדי לקבל מקום לרגליים, כדי לקבל אוכל טוב, כדי להנות ממערכת בידור עם כל הסרטים והסדרות הכי דחשים והופעות.

כדי לא לסבול מהבלאגן של החרדים בטיסות אל על והכניעה של החברה לדרישותיהם.

כדי לקבל שירות ברמה עולמית ולא ישראלי.

וכדי לחסוך הרבה יותר מאש 100 דולר.

למשל בזמנו טיסת אלעל לסין רצו 1600 וטיסה בלופטאנזה עלתה לי 1300 יש הבדל?

• עופר21
                          עופר21 נערך לאחרונה על ידי

TripAdvisor עלאלעל

דיי התעייפתי, איך אפשר לדון עם אנשים שקוראים לאוכל במטוסים אוכל טוב?

אני עולה על מטוס עם ספר טוב וכריך טעים ומגיע כמה שעות טובות לפניכם ליעד. ואז בזמן שאתם בקונקשנים וטיסות אני כבר יושב ביעד ואוכל אוכל טוב באמת

בהצלחה לכולם

• ramiav1
                            ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

TripAdvisor עלאלעל

כל אחד יטוס איך שנוח לו ואיך שטעים לו .

ואיך שהוא מרגיש.

• 1
                            • 2
                            • 2 / 2
                            • פוסט ראשון