טרנסילבניה 3
-
אוכל בטרנסילבניה (וגם ברומניה)
צילמתי את התמונה למטה כשאני חושבת עליכם. צילמתי כדי שתהיה לי סיבה לספר לכם על טעמם של מלפפון ועגבניה - כזה שגם לירקות האורגניים אצלנו אין. פשוט כמו שהיה להם פעם לפני עידן ההזרקות השונות, שאולי הרבו את האוכל עבור הרעבים, אך טעמם נעלם.
אגב, מישהו זוכר שלפלפל ירוק יש טעם מריר, אפילו לא נעים בפה?
-
טרנסילבניה 3אוכל מוכרים גם בצידי הדרכים. ילדי הצוענים קוטפים פירות יער ופטריות ומושיטים יד לעבר המכוניות הטסות בעיקול, בצל סגול מסודר באותו אופן כמו בתמונה בכל בצמתים באזור הרגיטה, ודבש וביצים עומדים בשמש הקופחת (35 מעלות) מחכים לקונים. הגבינות האלה בתמונה, על אף שאני יודעת שנשמרות שנים רבות, משהו לא נתן לי לגעת בהן - גבינה ללא קרור בשמש קיץ???
-
טרנסילבניה 3השתדלנו לאכול אוכל הונגרי בד"כ. אם שורשים - אז עד הסוף. היו מנות שלא אכלתי כבר 20 שנה מאז שדודתי רוז'י לא מבשלת אותם...
אכלתי כל כך הרבה ממליגה שודאי לא אוכל אותה עוד 50 שנה. פוליצה (ממליגה הונגרית) טעימה פי כמה... היא רוויית חמאה.
בפייטרה-נמט אכלנו אוכל של אולמות חתונה (ראו הלחמניה). המלצר שאל אותנו - אינגליש? עניתי כן, כי חשבתי שהוא שואל אם אני מדברת אנגלית, אז קיבלנו דגל אנגליה בלחמניה... היה שם מרק מולדבי, שהתגלה כמרק גולש ומרק עוף יהודי, כזה שטוב נגד הצטטנות, כמו בבית - אורי - מי מושפע ממי?
כמובן אכלנו את כל סוגי הגולש (פירוש המילה ההונגרית גולש = תבשיל)
עם שמנת אמיתית, כזו שלא עוברת דרך המכולת. אנחנו לא אוכלים כזו כבר עשרות שנים! טעמה שונה לחלוטין מזו שאנחנו מכירים, גם זו שקוראים לה "של פעם"....
-
טרנסילבניה 3הרגת אותי עם האוכל הזה.
מטרנסילבניה 3 ל: לרדת בגדול 4......
הג'מוס -
טרנסילבניה 3מתוקים
אז כאן נגמר הגעגוע. כי לא באמת כל מה שהיה פעם היה טוב. טעמנו השבח עם השנים. נסענו קצת בעולם, טעמנו טעמים ולא מעיזים עוד להגיש לנו במסעדות את הטעמים הפשוטים של פעם, אלה הפחות מתוחכמים. הגלידות הן פחות או יותר ברד סמיך, את הקצפת עדיין מוציאים מהבקבוקים האלה עם הלחץ - לא להאמין איך דברים שפסו מן העולם עוד מתקיימים שם!
פאפנאש - כל מי שאמרתי לו שאני נוסעת לרומניה, ישר נמלא חיוך - "אל תפספסו את הפאפאנש" אפילו שלחו אותי למסעדה מסוימת בבראשוב, שם אוכלים את הפאפאנש הטוב ביותר! (ככה אתם מכירים אותי, שאחפש כתובת של פאפנאש???) ובכן, מדובר ב-סופגניה ועליה שמנת חמוצה עם אבקת סוכר (לפעמים גם עם מרמלדה). על השמנת התענגתי כמובן. הסופגניה - לא יותר מסופגניה פשוטה...
אכלנו הרבה בלינצ'ס, אבל עלתה על כל מנות המתוקים - מנת האורז המתוק. אולי בגלל שהזכירה לי באמת את טעם הילדות. אצלנו בבית נהגו לבשל את המנה הזו בחגים, ובעיקר כשבאו אורחים. לפעמים כשרצו לפנק אותנו...
(מבשלים אורז בחלב במקום במים, מוסיפים פלחי תפוחי עץ וצימוקים. סוכר וקינמון. בסוף מקשטים בשוקולד). אני מבינה שהמנה הזו מופיעה בווריאציות שונות בסין ובאירן.
-
טרנסילבניה 3הרגע הזמתי קיגל לשבת מחמותי
רק בשביל להרגע מהתמונות האלו.....
אני חושב על רומניה ברצינות לשנה הבאה - מעניין אם גם בצד של בוקווינה יש אוכל דומה?
רבקה
תודה
הג'מוס -
טרנסילבניה 3המגדל הזה שבקדמת התמונה הוא עוגה בשם kürtös.
זה בצק שמרים שמגלגלים רצועות ממנו על כלי שנראה כמו מערוך ומציבים אותו מעל גחלים, ומצפים בהרבה סוכר ושברי אגוזים. כך הוא נאפה. בדרך כלל בשווקים שונים במוקדי תיירות. זה עוד משהו שנרשם בסעיף: "חייבים". אז טעמנו, קיבלנו מכת סוכר. בנזוגי אמר שזה כמו פיתה עירקית מתוקה...
זהו.
רבקה
-
ג'מוסכמו שודאי הבנת, הכף אצלי נוטה לצד ההונגרי. בוקובינה הרומנית זה בעצם אזור מולדבה (תקנו אותי אם אני טועה) ושם פגשנו בעיקר את האוכל היהודי... בקיצור, לא רע בכלל...
רבקה
ג'מוסי - אתה אילצת אותי להוסיף - פירות יער וקורדון בלו (חזיר עטוף בייקון וגבינה צהובה מתוגנים כשניצל) מבוקובינה.
-
ג'מוסרבקה
אם עוד לא הבנת גם הכף גם המזלג וגם הסכין נוטה אצלי לכיוון האוכל הטעים ולא אכפת לי מאיזה איזור של רומניה הוא בא ומאיזה סוג של בקר הוא עשוי .
תודה על התוספת - נראה איך זה יסתדר עם חמותי שמפרידה חלב ובשר.
נראה לי שלחזיר הקטן לא משנה אם מבשלים אותו בחלב של אמא שלו או של אמא אחרת...
הג'מוס -
ג'מוסהתגלגלנו מצחוק, כאן בגללך....
וסליחה על שגיאת הכתיבת שלא תסולח.. צריך להיות - מטוגנת.
רבקה -
טרנסילבניה 3רבקה,
כמה הרבה אפשר ללמוד על תרבות דרך האוכל.
אף פעם לא עלה בדעתי לצלם אוכל בטיולים, בהחלט חומר למחשבה.
יש לי חברה ממוצא הונגרי, שמכינה פשטידה מתוקה, ככה אנחנו קוראים לזה.
אטריות רחבות מבושלות, עם קורנפלקס מפורר וגבינות וקינמון..
יאמממי...
נזכרתי בזה כשקראתי על האורז עם הקינמון והצימוקים.
(היה כדאי לצאת מהמיטה עם חום גבוה. ממכר הפורום הזה....)
ענת -
טרנסילבניה 3רבקה, תמונות מקסימות ומעוררות תיאבון. הטעם באמת "נראה" נהדר וטבעי..
אגב, גם בדרום אמריקה מבשלים אורז מתוק בחלב, עם צימוקים וקינמון, ואפילו יש שירי ילדים בנושא...
-
רבקה!רבקה,
איזה תמונות! ממש מעוררות תיאבון.
רעיון יפה לצלם אוכל. חלקו מוכר לי....
-
ואם בתמונות של אוכל עסקינן...אני שמחה לשתף בכמה תמונות מתאילנד- שם נהגנו לצלם תמונות רבות של אוכל- במסעדות , בחנויות ובשווקים. היה צבעוני ויפה ובעיקר טעים!
-
ואם בתמונות של אוכל עסקינן...
-
ואם בתמונות של אוכל עסקינן...
-
טרנסילבניה 3רבקה,
יאמי יאמי. כמה שאני רעבה כרגע.
אם את אוהבת אורז מתוק למחלבות גד יש מוצר שנקרא "ירח מתוק" שזהו אורז מתוק בגירסה הטורקית שלו. טעים טעים.
עפרה -
טרנסילבניה 3איזה תמונות!!
את הריח מרגישים עד המסך.נזכרתי ביוגורט ושמנת שאכלנו בבולגריה.
הכף נעמדה דום בתוכה.בבוקר בא אישה מבוגרת ומוכרת לבעלי צימר יוגורט טרי,שמוגש ליד לביבות חמות שבעלת הצימר מכינה מוקדם בבוקר.ניסיתי לשחזר את הלביבות אבל לא יצא אותו דבר.נראה לי שבכל הגוש מזרח אירופאי אותם דוכני מזון בצידי הדרך,גם בזקופנה-פולין וגם בבולגריה.דווקא שם קנינו גבינות,גם הביתה.נו איאפשר לא להביא הביתה גבינה בולגרית מבולגריה.או את הגבינה המיוחדת מעושנת מזקופנה.
בא לי עכשו יוגורט,יש לי דנונה 1.5%.נראה לכם שווה?
שוב,רבקה תודה על כל התמונות הנהדרות.
אגב, בוקובינה גובלת גם באוקראינה, כשעה נסיעה מעיר הולדתי,צ'רנובצי.נחכה לביטול אשרות כניסה כדי לשלב את מולדובה-קישנב ואוקראינה-צ'רנובצי לטיול שורשים(בארץ משנת 73).לפי המלצות חברה שביקרה באזור,יש באזור כפרי נופש שניבנו במתכונת אוסטרית.בחורף אתרי סקי ובקייץ נופש יערי.
http://www.skibukovel.com/
-
טרנסילבניה 3עוברת במהירות הבזק, כי המזוודות כבר "חונות" לי בסלון...
נהנית מאד, ומבטיחה כשנחזור לקרוא בעיון את רשמייך הכל כך אישיים ומעניינים.
ניראה שבסוף תהיי "חייבת" לאגד אותם בסיפורי גולשים לדורות הבאים.
-
טרנסילבניה 3
ברנדי, רבקה כבר חתומה על כמה סיפורי גולשים באתר. לא נראה לי שאת מאיימת עליה (בצחוק, כמובן, כן?)
מתי אפשר לברך אותך לקראת הנסיעה?
רבקה, נהניתי.
ואני חשבתי שאורז מתוק בא מפולניה, כי אכלתי הרבה הרבה בילדותי, כל יום שישי