טרנסילבניה 3
-
אוי יו יוי :מה שאני הפסדתי אתמול בערב:) ובתמונות?!ועכשיו כשקמתי החלטתי לא לנגוע בשום אוכל על הבוקר.אז תגידו אפשר?
אני באמת לא כתבתי אף פעם את הפאנצ' ליין על האוכל הרומני, שעשו לו
כזה שם כאן בארץ וכולו האוכל של החותנת שבאה מגליציה ובת דודתה מבוקובינה והסבא כבר מהאזור ההונגארי של קלוג' וחצי מהשבט שמצ'רנוביצ' דיבר גרמנית ואלו שמהצד האוקראיני פולנית ובמפגשים המשפחתיים אכלו ממאליגה בחמאה, מרק צח,פיצ'ה מרגלי עוף, קרטופלאני גולש וכל מיני קרפלאך ועוגות מלוקשים ודיברו אידיש.
את התוצאה "היהודית", הונגרית, וכל אקלקטיקה אפשרית, מחומרים פשוטים ומטבח של סבתות, פגשנו כבר בבית ולרוב זה היה יותר טוב משברומניה. אפילו הסופגניות(פאפאנאש).אני לתומי חשבתי שרק אצלנו בבית יודעים מה זו ממליגה על חמאה.אז ברומניה מצאנו אותה, לא רק אצל ההונגרים אלא גם שתי אצבעות מצ'רנוביצ' ביחד עם הקארטופלאני/טוצ'/באדאבוצ'יני שזה אותו דבר רק באוקראינית.
אז מי קדם למי הביצה או התרנגולת-בטוח שהתרנגולת
רבקה כהרגלה סיכמה כבר ואני רק יכול לאשר, שבכל האזורים ההונגארים
האוכל היה הרבה אבל הרבה,יותר טוב, אפילו המיטיטיי וגם האנשים נעימים יותר.אבל זה כבר ענין סוביקטיבי.פעם מיטיטי(קאבאב)רומני נחשב לשיא השיאים של הקאבאב בארץ.יש לי חבר בחיפה עם קבביה ענקית, שחושב שהוא עושה קבב רומני.והמסעדה העממית "רומנית" בשרית הזו קוראת לעצמה בשם המוזר שבאמת מתאים להומור רומני"קפה גלידה".אני נשבע לכם שהקאבאב הניפלא הזה בא ממקום שמדבר הונגרית.אבל את הגולש הכי טוב שאכלתי בחיי, עשו הונגארים רומנים מכניסי אורחים- על האש,באיזה מערה יער ,זה התבשל שם כמה שעות ובינתיים אכלנו ואכלנו והצוייקה נשפכה כמו המיים במפל הכלות.---אורי
-
מה זהמה זה בתמונה השמאלית ?
אני מבין למה לא אכלתם את זה , אבל מה זה ?
-
טרנסילבניה 3רבקה תודה על התמונות ממש מעוררות תאבון
אני כרגע בבוקרשט מממש את חלומי לחזור לרומניה זה מכבר 3 שנים
-
דודו - תודה רבה לךמקווה שקראת גם את התודות - שהרי בלעדיך כלום לא היה מתממש.
תיהנה כמה שיותר!
רבקה -
טרנסילבניה 3אני באותה מחשבה אני לא נוגע בגבינות וביצים שלא בקירור , לגבי ביצים יש לי נסיון מר בתקופה שגרתי ביאש קניתי ביצים מסופר ויום למחרת כולי גירודים ואדמומיות
בארץ אני מקפיד לקנות ביצים מסופר גדול וכן שהביצים עם תעריך תפוגה
-
טרנסילבניה 3רבקה אל תעשי לי התקף
אני עוד מעט אוכל צהריים [סנוויץ משופר]
ועכשיו אני כולי ריר למראה השולחן המדהים הזה
-
טרנסילבניה 3פעם אחרונה שאכלתי את זה היה בתל אביב פשוט טעים טעים טעים
-
ג'מוסג'מוס אני רואה שאתה חובב עגלים נמוכי קומה
, אני לא אבל אני לא ישקר שאיך שהוא זה הגיע לצלחת שלי ברומניה במקרה זה או אחר
-
ואם בתמונות של אוכל עסקינן...נורית פשוט מקסים , אהבתי את הסידור
-
טרנסילבניה 3התמונות מהממות והתאורים מוסיפים לחשק,תודה ,תודה.
את המגדל הזה וגם את הפפאנש זכינו לטעום במסעדת "טרנסילבניה הקטנה של אהרון" בנהריה, ובדיוק כמו שאמרת, על הפפאנש אפשר לוותר אבל המגדל - יאמי.
קוראת בכייף את הסיפור בהמשכים שלך. -
שלום ידידי היקר ....מה נשמע אצלך , אני בבוקרשט זה מכבר שבוע שלם
, מנסה להתעושש מהחוויה פשוט 3 שנים עברו מהפעם האחרונה
מצלמה אין לי אני ישתדל איך שהוא להעביר תמונה שתיים, אני מתכוון לבקר בפיאטרה ניאמץ ויאשי אולי גם סיגישוארה מכרים שלי.
להת' בינתיים , פשוט אין לי כח למקלדת וירטואלית מזל שני רגיל להקליד וזוכר איכן האותיות פחות או יותר
דודו -
דודו - תודה רבה לךשלום רבקה
בהחלט קראתי את התודות, אין בעד מה העונג הוא שלי
אני פשוט שמח שנהנת ברומניה וחזרת לשתף את החברים כאן בחוויותיך
תודה
דודו
-
זיוה-סומכת על שתיכן שתעשירו האתר בסיפורים מענייניםוחוץ מזה...היום אפשר לברך אותי ואת אניגמה (כל אחת בנפרד כמובן)
ביום נישואין 20 שמח !
המזוודות כבר פתוחות וטסים בבוקר יום שישי, לא לפני שנתרגש בעוד חגיגה בסיום קורס מדריכים של הבת (דור שני כבר אמרנו?).
אגב, אחותי נוסעת ב-14.8 לצרפת (פריז ושייט נהרות), אז היא "מתלמדת" שקטה שלך ותהיו נידמה לי באותה תקופה בפריז... -
דודו - תודה רבה לךהיי דודו נשמה
ישראלים רומנים שעובדים בבוקרשט,סיפרו שהמחירים שם קפצו מעל ת'א
אם זה נכון אז ברח משם. במחיר של סנדויצ' תתאכל ארוחה שלמה בכפרים.ד'ש
לקורנל,אם אתה על המחשב שלו, אז לפחות קבלת את האוכל של רבקה במקום הסנדויץ.--אורי
-
מה זהנראה כמו קיבה ומעיים. -
דודו - תודה רבה לךאהלן אורי
נכון המחירים עלו , שוארמה קטנה 8 ליי וגדולה כ- 12 ליי זה מה שראיתי במחירון באחד המקומות למרות שלא קניתי , במרכז בוקרשט חדר עם שותפים 300-200 יורו לפני חשבון גז חשמל מים ארנונה ואלוהים יודע מה עוד.
אבל !!! אני גר אצל אח של קורנל ומשלם לו 5 יורו ללילה, וכמובן הוא גר במרכז, לגביי אל תדאג ידידי אני לא אוכל בחוץ אני קונה אוכל בקרפור CAREFFOUR ואו שמכין סנוויץ או שאם מתחשק לי אני מבשל בבית של אח של קורנל , כמו כן שישי שבת הייתי בבית הכנסת של חבד והיתה ארוחה חגיגית.
אני ימסור לקורנל דש ממך , הבוקר הוא אמר לי שהוא נוסע לזמן מה למרחצאות בבאילה פליקס אני במחשבים בקהילה היהודית ב- POPA SOARE 18
רק שקורנל בבית אני מבקש ממנו לעיתים לבדוק מייל כי זה לא נעים המחשב בחדר שינה שלו ושל אשתו.
כמובן שאם אני אצלו בבית בצהרים הוא מזמין אותי בלי לעפעפ כמו שהיה לפני מס' ימים.
דודו
-
תודה רבה לכל האוכלים הוירטואליםהיה ממש כייף להאכיל אתכם!!!!
אז אני רואה שבאמת אורז מתוק מקיף את כדור הארץ, ועופרה - ירח מתוק הוא מאכל לגמרי אחר, זה אורז בקרם וניל.
ואורי - הנה כמה פוייקה מימי הביניים, אולי גם בהם בישלו גולש...
רבקה
-
אניגמה וברנדי,יומנישואין שמח!!!
שיהיו לכם יחד עוד הרבה שנים מאושרות,
עם הגשמת חלומות וטיולים בטירות קסומות.
עם איטליה, אוסטריה ויער שחור,
עם שבילי אוהבים וברכות אינספור.
נילי -
מה זההיי טריקו
האמת שאין לי מושג מה זה ,אולי באמת קיבה ומעיים, אבל זה היה גדול, מגעיל והפריש נוזלים...
-
לאניגמה וברנדי- מצטרפת לברכות!הרבה אושר, שמחה, ובריאות! והכי חשוב- המון המון המון טיולים!
נורית