טיול אחרי צבא
-
אהלן חברים אני רוצה לטוס לניו זילנד ואוסטרליה בסביבות ינואר, חשבתי להתחיל בניו זילנד לתקופה של חודש וחצי ולאחר מכן לעבור לאוסטרליה לתקופה של חודש וחצי [כמובן עם אופציה לשחק עם הזמן שבוע פה שבוע שם לכל ארץ] אם יש לכם המלצות בשבילי כי אני די אבוד. הבנתי שיש מלא דברים להספיק בארצות האלה וחשבתי אולי תאכלו לזרוק לי פה כמה המלצות שיעזרו לי להתמקד יותר ולנצל את הזמן יותר טוב . שכמובן אני מתקוון לעשות טיול תרמילאים עם הרבה טרקים
-
טיול אחרי צבאניו זילנד היא מאוד גשומה, כמעט כל יום יורד גשם וכשיש שמש היא לא תמיד שם, תתחשב בזה.
בצפוני באזור רוטורואה ועד טאופו (מרכז האי הצפוני) הוא אזור געשי פעיל, יש שם הרבה פארקים עם גייזרים ואגמים גיאוטרמים בצבעים שונים ומעניינים.
יותר דורם מזרחה משם יש את האזור של הטונגרירו (בעצמו טרק מדהים) ויש שם עוד כמה יפים (תבדוק בI-SITE האזורי).באזור המזרחי של האי יש את הר אגמונד טיפוס קצת קשה אבל שווה.משם בדרך לווילנגטון יש את וואנגאנוי, נהר גדול שאפשר לעשות בו קנו או קייק.
בדרומי יש בצפון את קווין שארלוט שצריך לתאם סירה שתאסוף אותך מההתחלה והסוף, ויש את אייבל טזמן שהוא טוב אבל לא הספקתי. בחוף המערבי יש את פונקייקי (סלעי פנקייק) ויש שם מסלולים קצרים ונוחים. קצת יותר דרומית משם יש את הקרחונים, לראות אפשר בחינם בשביל לטפס צריך כסף 300$+. יותר דרומית משם יש את וונאקה שבאזור שלה יש דברים טובים. דרום מזרחית משם יש את קווינסטאון שבה עושים את הבאנג'י וכל הדברים הקשורים. מערבית משם יש את טה אנאו שמשם מתחילים את כל הופר גרייט ווקס: קפלר, מילפורד ורוטברן. בחוף המזרחי בדרום יש את דונדין ששם אפשר לראות פינגווינים כחולים וצהובים. במרכז האי יש את ארטור פאס ואת מאונט קוק.כל זה ועוד הספקתי בחודש וחצי בניו זילנד, כמובן שאפשר עוד.
באוסטרליה עשיתי פחות טרקים אבל האזורים שהיו לי יותר מעניינים היו המדבר (אולורו) צפון החוף המזרחי והנסיעה לאורך החוף הדרומי ממלבורן עד פרת'.
מקווה שהייתי לעזר.
-
טיול אחרי צבאאני רק יכול להמליץ לבלות את שלושת החודשים במדינה אחת ולא לפצל אותם...