צפיפות באירופה
-
צפיפות באירופהתודה, נירית. עברנו בגורד בטיול הקודם בלי להיכנס לכפר. רק עצרנו לתצפית והתרשמנו שהוא יושב בצורה מדהימה על הנוף. אספר לך בנפרד איפה היינו בטיול הנוכחי. אני לא רוצה להפוך את ההתכתבות לפרטית.
-
צפיפות באירופהכל תייר שצפוף לו מוזמן לבוא לכאן לישראל.
-
צפיפות באירופה'הפטנט' שלנו: מחוץ לעונה, מחוץ לעונה, מחוץ לעונה !
לא כל אחד יכול (אבל בעתיד, כמובן שיוכל)
רואה את סוכנויות הנסיעות בארץ השולחים 'עדרים' של תיירים ליעדים שהעונה בהם אינה מתאימה לטיול (ראה 'זנזיבר בפסח' למשל) גם זו 'שיטה' (לא מוצלחת) להתגבר על הצפיפות הכמעט בלתי נסבלת באותו היעד, בזמן שבין כריסטמס לראש השנה האזרחית ....
-
צפיפות באירופהאני תמיד מנסה ללכת בין הטיפות ומצד שני לא לפגוש אותם בכלל. לא אוהב לטייל בגשם. כמה דוגמאות מ 3 השנים האחרונות- את איסלנד עשיתי בחצי השני של יוני. מזג האויר היה מעולה וכמות התיירים ממש סבירה עד מועטה.
ברצלונה והפירנאים - מאי. בפירנאים היינו לבד במזג אויר נפלא ביותר, את ברצלונה אתם מכירים. מלאה תמיד.
דרום איטליה - אפריל. מזג מצויין , כמות תיירים סבירה. רומא כמו תמיד אבל לא היסטרי.
לונדון - אוקטובר לא ראינו גשם וצפיפות סבירה בהחלט.
אירלנד - יולי. ממש הפתעה. לא עמוס בכלל.
צריך לנסות ולתזמן נסיעות בשולי העונות. יש לכך יתרונות רבים. לגבי יולי אוגוסט....... יש המון יעדים מעולים שאינם מתוך המסלול הרגיל של התיירות העולמית ואליהן מציע לשאוף. אנחנו חייבים לשנות משהו בתפיסת הטיולים שלנו אחרת נטבע בים הסינים המציפים היום חצי עולם. את החצי השני אנחנו צריכים למצוא.
מוטי
-
צפיפות התיירים היא עניין כלל עולמי כרגעקראתי את הכתבה והיא מתארת מצב ידוע שכולנו נמצאים בו.
א ב ל ,.מנסיון טרי, גם בונציה הפקוקה להחריד זזים סמטה ימינה או סמטה שמאלה מהנתיב הטחון לעייפה והשקט והשלווה חוזרים למקומם. אז יש תקוה
רנצי
-
צפיפות התיירים היא עניין כלל עולמי כרגעאני עדין מטיילת ולכן קצת קשה לי לגבש מחשבות. רק מבקשת שלפני שאומרים 'סינים' או 'יפנים' בצורה ככ שלילית, תחשבו רגע איך זה מרגיש כשמכלילים על ישראלים או יהודים. והנה דוגמה לאתר מדהים מלפני שבוע, אוגוסט שיא העונה
-
צפיפות התיירים היא עניין כלל עולמי כרגעלא רגילה להעלות תמונות מהנייד... הכוונה שלי היתה שאתר אחד היה מדהים, השני אתנן לילדים
בכל זאת פורום משפחות -
צפיפות התיירים היא עניין כלל עולמי כרגעציידת יקרה
סינים או יפנים זה רק שם קוד. פשוט בגלל שאיני מבחינה בינהם. מי שקצת מכיר יודע שהדבר האחרון שאפשר להאשים אותי בו הוא גזענות. אולי עדיף היה לומר אסיאתים. אין כאן שום עניין של גזענות אלא של התנהגות.
והם תיירים שמתנהגים רע!! ומקלקלים לאחרים הנאה.
לא יודעת איפה את מטיילת - אם היית בקלאסיקות של אירופה או אמריקה לאחרונה לא יתכן שלא נתקלת בתופעה.
אז שנפסיק לנסוע לשם?
אתן דוגמא- עכשיו חזרנו מהרוקיז. הם נמצאים בכל אתר כמעט פרועים, קולניים, נדחפים ולא מתחשבים. מה אמור לעשות התייר ( נניח אני) שגמע אלפי ק״מ ומגיע פעם יחידה לאזור. לחפש את השביל הנידח ולוותר על האגם היפה ביותר רק בגלל הצפיפות ?? לא היית מרגישה החמצה ? אני כן. ניסינו להתייחס בחיוך ובהומור ( את מוזמנת לאשכול שלי לקרוא קצת) , אבל שורה תחתונה זו תופעה עם השלכות לאו דוקא נעימות שלא ניתן להתעלם ממנה.
-
צפיפות התיירים היא עניין כלל עולמי כרגעכמי שמטייל הרבה במזרח, ובתאילנד בפרט, אני יכול להעיד כי בשנים האחרונות יש זרם אדיר של תיירים מסין המציפים את כל אתרי התיירות הפופולריים וגורמים לצפיפות קשה, התנהגות בלתי הולמת לרבות במקומות קדושים.
הם מגיעים בטיסות ישירות מכל רחבי סין ובשיירות מאורגנות ברכבים פרטיים (מסין דרך לאוס לצפון תאילנד).
התאילנדים נחלקים לשניים: אלה ששונאים את הסינים ואלה שאוהבים את הכסף שהם משאירים בתאילנד.
בתמונה המצ"ב: מכוניות סיניות באתר טבע בפאי (צפון תאילנד)
-
צפיפות התיירים היא עניין כלל עולמי כרגעקודם כל, התיירות שאת מתכוונת אליה היא תיירות סינית. היא עניין של השנים האחרונות בלבד ולא רק מוגבלת לאירופה/ארה"ב - רואים את השינוי שהיא מביאה בכמויות גם בניו זילנד, קוריאה, יפן וכו'. בכל זאת מדובר במדינה מספר 1 בכמות האוכלוסיה, כך שברגע שהיא התווספה לשוק התיירות השינוי בכמויות ובצפיפות הוא מאוד מאוד ניכר.
יפנים מטיילים בעולם כבר שנים ארוכות, התרבות שונה לחלוטין מסין בכל פרמטר כמעט (הרבה יותר מופנמת, עצורה, הקפדה מחמירה על נימוס). אין שום השוואה עם הסינים למעט המראה.
אסייאתים = זה כולל גם אותנו. ישראל באסיה. וגם אנחנו מאוד קולניים ובלתי נסבלים כשאנחנו בקבוצות גדולות...
-
צפיפות התיירים היא עניין כלל עולמי כרגעמה שנכון נכון... לצערי