MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנד
-
איזה טיול זה היה!!! מאיפה מתחילים????
אז כהרגלנו נתחיל בהתחלה:טיול עם כל הילדים לראשונה מזה 8 שנים, 15 יום שכללו פארק שעשועים אקסטרימי במיוחד (אלטון טוואר), שבוע באי סקאיי (SKEY)המופלא (וכפי שאתם מבינים מהכותרת היה שמשי בצורה יוצאת דופן) ועוד שלושה ימים בצפון סקוטלנד באיזור אולפול שגם היו שמשיים, סיום באינברנס, החזרת הרכב בשדה, טיסת פנים עם איזי ללוטון ולמחרת טיסת אלעל לישראל.
אכן הרבה ימים, מעט מורכב אבל כמה נפלא הוא היה!!!
מזהיר מראש כי הסיפור יהיה ארוך כי יש לי המון דברים לספר, חלוקת טיפים ותיאור מפורט של המסלולים לטובת הגולשים שמתכוונים לטייל בסקוטלנד בשנים הבאות.
מקווה שאצליח לסיים באשכול אחד. מקסימום אאמץ את הרעיון של נילי ואפתח אשכול נוסף.ראשית, תודות: קודם כל לנועה שהפעם החלטתי להקשיב לכל מה שהיא אומרת ולכן לא ויתרתי על איזור אולפול (פעם שעברה לא הקשבתי לה והגיחה הקצרה לאי סקאיי היתה פיספוס גדול).
וכמובן לכל החברות מהפורום שנסעו השנה לסקוטלנד וליוו אותי בהכנות, ממש לפני הטיול (תודה נילי על הטיפ בנוגע לקורל ביץ'), ובמהלכו: נילי, סמדרולה, דיאנה ואם שכחתי מישהו אני מתנצל מראש.אז לפני שנצלול פנימה נקשט במעט תמונות וכמובן בהתאם למסורת נתבל במוסיקה איכותית ונתחיל כמובן בשיר הנושא את הכותרת.
-
MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנדבוקר טוב לכולם... מסקרן... מחכה לחוויות וגם לתובנות של הדברים הקטנים כמו נהיגה וכו.
-
MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנדאלון, ברוכים השבים השווים!
שבוע שמשי בסקאי? אתם ברי מזל מאד
.מתיישבת בשורה הראשונה ומחכה להמשך.
-
MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנדגם אני פה בין סמדר לנירית!
איזה כיף שאתה מספר!!!
אתחיל להכין את הטיול הבא שלי לסקוטלנד.....

נילי
-
MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנדאז איך הכל התחיל.
תקציר הפרקים הקודמים:
לראשונה אשתי ואני טיילנו ב"ירח הדבש" שלנו באנגליה וסקוטלנד. אני מיד התאהבתי, אשתי פחות. הפעם הבאה שטיילנו בסקוטלנד היתה בשנת 2008 - טיול בר מצווה של הבן האמצעי. כאן נטמנו זרעי האהבה לסקוטלנד ובשנת 2012 הבן ביקש לחזור לסקוטלנד ועשינו את הגיחה להיילנדס המערביים.
סיכום שני הטיולים כאןבקיץ שעבר, כזכור, טיילנו באלפ"צ בחום אימים של 40 מעלות ונשבענו שבקיץ הבא אין מצב שאנחנו עוברים טיול במזג אוויר כה לוהט במקום שאין בו מזגנים. לכן סוכם על האי הבריטי (בו טיילנו בקיץ 14' כולל גיחה של יום לדמפריס בסקוטלנד).
מאחר וידענו כי הבן האמצעי כבר יהיה חייל משוחרר והבת בסיום יא', נערך דיון קצר מאד בין כולם וההחלטה נפלה על סקוטלנד!!!
החסך שהיה לנו מיום הפספוס בסקאיי (זה מה שקורה שלא מקשיבים לנועה...) נתן לנו את ההחלטה להתמקד השנה באי סקאיי עצמו במיחד לאור הזיכרון שלי מהטיול המופלא של ציקי באי לפני שנתיים.
הייתה עוד התייעצות עם נועה לגבי האי מאל שמאד קרץ לי להגיע אליו אולם מאחר והיה צורך להתחשב גם ברצונות שאר בני המשפחה, שהודיעו שאין מצב שלא חוזרים לאלטון טוואר והפעם ליומיים שלמים, הוחלט על טיסה ללוטון, 3 לילות באיזור אלטון טוואר ומשם נסיעה ארוכה ומורכבת לאי סקאיי עם הפסקה של לילה באיזור לוך לומונד. וסיום בעיירה אולפול עם רצון לטייל צפונה משם ולהגיע עד לחופי דורנס של רובי.
כרטיסים נקנו באל על יום לאחר פרסום הטיסות של איזי באוקטובר שהיו יקרות בצורה מרגיזה, עד כדי כך שטיסת אל על לא עלתה הרבה יותר (460 דולר במטוס החדש של אל על ללוטון).
טיסת פנים מאינברנס ללוטון נרכשה ב 40 יורו ללא מזוודה + 15 למזוודה.
עם הבן הסטודנט היינו באי ודאות עד שלושה שבועות לפני הטיסה בגיל מועדי ב'. לשמחתנו עבר את כל המבחנים בשלום ונקנה לו כרטיס במחיר שערורייתי של 650 דולר בטיסה שלנו (למזלנו עוד נשארו מקומות אחרונים בטיסות).היום המיוחל הגיע ואנחנו עמוסים במזוודות ברכנו לנתב"ג לטיסת בוקר ללוטון.
הטיסה יוצאת בזמן. חייב לציין לטובה את הטיסה: מטוס חדש, מקומות לרגליים, שקע הטענה לנייד, אופציה לבידור דרך אפליקצייה, אוכל יחסית סביר, שירות אדיב. בקיצור היה אחלה.נוחתים בלוטון ונוסעים עם ההסעה לדלפקי השכרת הרכב.
כאן מגיעים לתקלה הראשונה (ודי האחרונה בטיול): יורופקאר (הזמנתי דרך אופרן) מודיעים לי כי היתה אצלם טעות ואין להם את הרכב מהקטגוריה שהזמנתי (מרצדסק סי קלאס סטיישן). מציעים לי מרצדס רגילה. אני מסביר להם שאין מצב עם כל המזוודות. בלית ברירה אני נאלץ להשתנמך ולקבל סקודה אוקטביה סטיישן תוך שהם מבטיחים לי כי בהמשך יודיעו לי לגבי החלפת הרכב למה שהזמנתי. אז הבטיחו - המשך יבוא.יצאנו לדרך בסביבות 1000 בבוקר. היו מס' תוכניות כולל מסלול טיול בפיק דיסטריקט אולם החברה עייפים והחלטנו לעשות גיחה לעיירה של שקספיר - סטרפורד אפון אבון ומשם להגיע לדירה בפיק.
העיירה סטרטפורד בהחלט התגלתה בעיירה מקסימה, נעימה, תוססת ומלאה בתיירים. בתים עתיקים וציוריים. הכל משולט וניתן להתמצא בקלות. כמובון יש את האתרים השקספיריים הרגילים.
הסתובבנו, אכלנו ארוחת צהריים טובה במסעדת BELLA ITALIA והמשכנו צפונה.
עצירת קניות בטסקו ענק ליד קובנטרי ובסמוך לו בדקתלון.
עייפים ומרוצים משלל הקניות והמצרכים אנחנו בדרכנו לדירה בפיק בכבישים העמוסים סביב בירמינגהם.
הגענו לדירה בשעות אחה"צ המאוחרות. דירה פשוט נהדרת. זו הפעם השלישית שאנחנו שוכרים דירה מגברת יוליה מאשבורן שמנהלת מס' דירות להשכרה בשיטצת SELF CATERING. אף פעם לא התאכזבנו.
הדירה ענקית ומספיקה לכולנו ואף למעלה מכך. יושבת על גבעה עם נוף מקסים בעיירה קטנה ושלווה בשם KNIVETON ליד אשבורן.
הדירה נמצאת במתחם STANDLOW ונקראת FLOXGLOB
כל הפרטים כאן
בקיצור מומלץ בחום. העלות לא זולה אבל שווה כל גרוש!!!
הולכים לישון מוקדם. למחרת מחכה לנו חוויה באלטון טוואר.
המשך יבוא.
-
MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנדנילי סמדר ונירית איזה כיף שאתן כאן.
סמדר - נתחיל עם מעט תובנות.
קודם כל לגבי הנסיעה בצד שמאל, אמרתי את זה הרבה פעמים אבל חייב לומר בצורה די נחרצת ש "רבה המאומה על לא מהומה" (בכל זאת הייתי חייב לקשר עם הביקור בסטרטפורד של שייקספיר...).
הנהגים הבריטים אדיבים בצורה יוצאת דופן. מדובר בתרבות נהיגה, בנורמה תרבותית מונהגת. איך אשתי אומרת: כשנוסעים בכבישים הצרים של סקוטלנד ואין מקום לרכב שבא ממול, אחד הרכבים עוצר במפרץ ומחכה שהרכב ממול יעבור ושניהם מנופפים לשלום. מדובר בסוג של חינוך. ילד שגדל ורואה את הוריו מבצעים את האקט מקבל חינוך טוב. יודע שאדיבות זה ערך עליון.
מתרגלים מהר מאד. פשוט צריך להתרגל להיות קרובים לקו האמצע של הכביש ואז הכל מסתדר. פניות שמאלה הם פשוטות ופניות ימינה בדרך כלל בכיכרות. לפני כל כיכר יש שני מסלולים. המסלול השמאלי למי שיוצא ביציאה הראשונה והמסלול הימני למי שיוצא בשאר היציאות. מאד מסודר, מאד רגוע, אין לחץ.
נירית - אכן מזג האוויר העיר לנו בצורה יוצאת דופן.
כפי שניתן לראות כשהיינו באלטון טוואר עוד היה מעונן ומעט גשום.
בתקופה זו עקבתי אחר מזג האוויר חודשיים מראש. היה פשוט גשום בצורה מטורפת. שבוע לפני שהגענו (אני חושב שנירית עוד הייתה בסקוטלנד) היה יום שירדו בו 100 מ"מ גשם.
ביום שהגענו לסקוטלנד, השמיים נסגרו והגשם פסק לחלוטין. למשך שבוע לא נתקלנו בכלל בגשם.
בעל הדירה בסקאיי אמר שהקיץ הזה הוא חריג מזה עשור ברמת כמות המשקעים ורק בשבוע שהגענו השמש הפתיעה. השיא היה ביום שטיילנו באולד מן אוף סטור. היה יום בהיר ללא ענן. 24 מעלות (נחשב שיא חום בסקאיי שבתקופה זו המעלות נעו בין 13 ל 17 מעלות).
המחייה באי הבריטי יחסים זולה.
סופרמרקטים ממש זולים במיוחד לאור צניחת הפאונד.
לינה מעט יותר יקר מאוסטריה. מחירי הבתים לשבוע בין 500 ל 1000 פאונד. תלוי בגודל הבית ובמספר הכוכבים. הדירה שהזמנו באי סקאיי בשיא העונה הייתה ברמה של 5 כוכבים ועלותה 850 פאונד לשבוע.
מסעדות - עלות דומה לארץ. -
MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנדברוך הבא אלון!!!!!
איזה כייף שהתחלת לספר על סקוטלנד. נילי מצד אחד, אתה מצד שני, אני ממש מרגישה בחזרה בארץ הנפלאנ הזו. ויש גם מוזיקה נהדרת...(כמובן, ככה זה שמטיילים בממלכה).
אז אני פה, מתרגשת ומחכה לסיפור שלך שרק מהתמונות הראשונות כבר נראה מצוין.
-
MR. BLUE SKEY - חזרנו מסקוטלנדאלון
ברוכים השבים,
כייף לקרוא , תמונות מהממות
יעד מסקרן
תודה על ההשקעה

-
MR. BLUE SKEY - חזרנו מסקוטלנדמיכל ולי תודה שהצטרפתן!
מיכל - רק שתדעי, שאת אשמה שהשנה השקעתי בדירות "פירסט קלאס". הדירה שלך בבלכלוליש "שברה" אותי וחיפשתי דירות ברמה גבוהה ואכן כשנגיע לסקאיי תראי מה מצאנו..
ממשיכים: היום השני: אלטון טוואר
אז כולם במשפחה הפרטית שלי (חוץ ממני) מטורפים על אקסטרים. ירשו את זה מאמא שלהם!. לי יש את התירוץ "מישהו חייב לצלם!!!".
ולכן היה ברור שהשנה חייבים להיות באלטון טוואר ולפחות יומיים.
קצת רקע על אלטון טוואר - נתקלתי באנשים בפורום שפחות אהבו את הפארק הזה והשווו אותו ליורודיסני או לפארק אירופה.
אז ממש אין מה להשוות לטעמי. בניגוד לפארק אירופה או יורודיסני לא מדובר בפארק לילדים קטנים או למשפחות שבאות לבלות בסוג של הפנינג ופסטיבל. זה פארק שמיועד לאוהבי אדרנלין גבוה. כל מתקן שם יותר מפחיד מקודמו.
יש בו מתקנים פשוט מטורפים. הסתכלתי ולא האמנתי.
בשנים האחרונות הצטרפו מספר מתקנים מטורפים במיוחד כגון הסמיילר - רכבת הרים מטורפת ולא הגיונית בעליל שזכתה להיכנס לספר השיאים של גינס כמתקן עם הכי הרבה לופים בעולם (14!!!). כמעט שלוש דקות תמימות של טירוף חושים.
יש גם את אובליביין שאת המתקן הזה לא הבנתי בשנת 2008 וגם הפעם לא מבין איך אנשים עולים עליו (שלי עלו עליו כמעט 10 פעמים...). רכבת מטורפת שנופלת נפילה חופשית לתוך תהום!!!
בקיצור מדובר בפארק לאוהבי האקסטרים והאדרנלין.
לאחר בירור מעמיק בנושא רכשתי את הכרטיסים און ליין דרך האתר כ 10 ימים לפני. מתברר שככל שרוכשים את הכרטיסים קודם ההנחה גדולה יותר.
רכשנו בהנחה של 30 אחוז ועם הביצוע המחיר התעדכן עוד כלפי מטה (לא ברורה לי עד היום הסיבה). סה"כ כרטיס ליומיים לחמישה אנשים 192 פאונד.
מי שרוכש כרטיס ליום אחד יכול להוסיף רק עוד 7 פאונד ולרכוש כרטיס ליומיים.
יש גם את ההנחה דרך הדגנים של קלוגס. במקום 51 פאונד (מחיר רשמי) מקבלים 1+ 1. לנו כאמור לא השתלם כי רצינו כרטיס ליומיים.
הפארק ממוקם במקום מקסים בשטח ירוק עם אחו לרוב. הדרך לשם לא פחות ממקסימה. ממש בצמוד לעיירה ALTON המנומנמת דרומית מערבית לאשבורן (ASHBOURNE).
כמה טיפים:
מי שרוכש את הכרטיסים דרך האינטרנט זכאי להגיע שעה קודם לפתיחת הפארק (0900 במקום 1000) ולהינות משעה ללא תורים.
הפארק פועל כל יום בין השעות 1000 ל 1800.
יש חנייה ענקית בכניסה לפארק וממנה יש לקחת רכבת של הפארק המובילה את האנשים לכניסה.
עלות חניה 6 פאונד.
אפשר לרכוש חניית VIP ולהחנות ממש ליד הכניסה ואז לא צריך את הרכבת.
במקום יש גם אטרקציות לילדים צעירים יותר כך שמשפחה עם ילדים קטנים גם יכולה להנות.
ניתן להוריד אפליקצייה שנותנת בזמן אמת את זמני התורים בכל מתקן וכל ניתן לסנכרן את ההגעה לפי אורך התורים.
עוד אטרקציה חדשה בפארק היא מסעדה שהאוכל מגיע ללקוחות באמצעות רכבת הרים קטנה בתוך המסעדה. גימיק נחמד. בפועל היא מאד עמוסה. ניתן להזמין מקום דרך האפליקצייה.
בקיצור - הסמיילר הוכתרה כמתקן הכי אקסטרימי שעשינו (אל תדאגו אני רק צילמתי. אין מצב שמישהו יעלה אותי על המתקן הזה...).
וכמובן האובליביין, ריטה - רכבת מאד מהירה, ועוד.
המתקן היחיד שעשיתי ביום זה הוא מתקן חדש שנקרא גלאקטיקה. שוב רכבת הרים עם לופים אבל כל אחד מקבל משקפיים מיוחדות שדרכן כאילו נוסע בחלל. עצם העובדה שראיתי דרך המשקפיים הללו נטעו בי את האומץ לעלות על המתקן.
בילינו יום עמוס עד הסגירה.
המשכנו לאשבורן. נכנסנו לסניף אלדי גדול והיינו המומים מהמחירים הזולים. הרשת הכי זולה באנגליה בודאות.
קינחנו בקניות ברשת MOUNTAIN WERHAUSE האהובה עלינו.
לסיכום: חוויה אדירה לאוהבי האקסטרים. הרכבת החדשה הסמיילר לא פחות ממדהימה!!!! שווה לכל מי שחובב אקסטרים.
בדרך לאלטון טוואר הנווטן שלח אותנו דרך אחת הדרכים הכי מקסימות שנסענו באנגליה. דרך צרה מאד בינות לאחו, נחלים, פלגים וגאיות. אנגליה הכפרית בשיא הדרתה.
אנסה לכוון את מסלול הנסיעה:
מקינבטון לאשבורן בכביש 5053. מאשבורן על כביש 52 ומיד לאחר מכן שמאלה לכביש 5032 ומהכפר QUIXHILL ימינה בדרך לא דרך העוברת בתוך אחו ונחל עם אגמון מקסים מקסים ומגיעה עד פתח הפארק.
הנסיעה שם הזכירה לי את הקטע הבא של ג'נסיס:
-
MR. BLUE SKEY - חזרנו מסקוטלנדהיי אלון
גם אני כאן. מיד אחרי התמונות המפלצתיות של האקסטרים הזה שאין מצב שאני עולה עליו.
תמיד אוהבת סיפורים שלך (וגם נעזרת: האלפים הצרפתיים ואוסטריה)
תודה רבה על השיתוף

מחכה בסבלנות להמשך.
לימור
-
MR. BLUE SKEY - חזרנו מסקוטלנדאוי ואבוי - עכשיו אני שם לב לטעות הקלדה שהיתה לי בכותרת האשכול: אז כמובן SKYE (מילה בגאלית שהפירוש שלה ערפילי. כלומר האי הערפילי).
היום השלישי:
היום השני באלטון טוואר. שוב היה מושלם. החברה התמקדו ברכבות השוות ועשו אותן בלופים.
הבת אפילו הצליחה להגריל בובת דונאטס ענקית (רק לא חשבנו מה יהיה שנצטרך להחזיר את הבובה הביתה - על כך בהמשך).
העסק מוצה לקראת השעה 1600 ואפילו השאירו לי זמן לעשות גיחת טיול בפיק דיסטריקט שתכננתי בבנק הטיולים באיזור.
מזכיר שדי חרשנו את הפיק דיסטריקט בשנת 2014 אבל נשארו עוד כמה טיולים שלא עשינו בינהם הטיול הבא:
מסלול קל ומיוחד בחלק הדרומי של הפיק דיסטריקט. רק 20 דקות נסיעה מאלטון טוואר במקום שנקרא MANIFOLD DALE. מסלול שברובו עובר לאורך נהר MANIFOLD עם גיחה למערה מיוחדת בשם THOR'S CAVE. מדובר במערה המשקיפה על הגיא של הנהר ליד עיירה מנומנמת בשם WETTON.
המסלול הארוך הוא של כ 7 מייל. מאחר והגענו בשעות אחה"צ עשינו רק את חלקו.
התחלנו מחנייה קטנה ליד WETTON MILL FARM. הדרך לשם היתה מדהימה. לא להאמין שבתוך 20 דקות נכנסים לאיזור הפיק שהוא אחד היפים לטעמי באנגליה. כבישים צרים ומיוחדים, גאיות, עמקים צרים וקניוני טבע. פשוט מקסים. אנגליה הכפרית במיטבה.
ואיזה כיף היה הטיול הזה במיוחד אחרי יומיים שדי שוטטתי עם המצלמה בפארק אלטון.
האמת שהגענו לאחר ימי גשם לא פשוטים והאדמה היתה בוצית. לכן עדיף לטייל במקום הזה עם נעליים מתאימות.
טיפסנו לעיירה וממנה שביל די נוח ממשיך עד למערה. מעל המערה יש תצפית על הגיא והנהר. כבשים מסתובבות בין הרגליים, מזג אוויר מושלם (17 מעלות).. ממש נפלא!!!!
הנה שיר מתאים לטיול הזה (דייב סינקלייר שהוציא אלבום מושלם בשנת 2011. יוצא להקת קראוון ולהקת קאמל - חדי האוזן מבינכם יוכלו לזהות את נגינתו המופלאה של לאטימר מקאמל):
-
MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנדלימור - תודה על הפרגון ועל שהצטרפת לטיול. מבטיח שההתפתחויות דרמטיות במיוחד כשנגיע לסקוטלנד.
היום הרביעי:
היום אנחנו עוזבים את הדירה בקניבטון ברכנו צפונה לסקוטלנד.
מזכיר לכם את עניין הרכב. אז הבטחות לחוד ומציאות לחוד. שום נציג של החברה לא יצר עימי קשר ולכן הפעלתי חבר בארץ שנדנד לשירות הלקוחות של אופרן ואכן אופרן החלו לטפל בעניין מול יורופקאר. ביום העזיבה הם התקשרו אליי ואמרו לי שהצליחו לארגן לי רכב גדול מסוג שאראן 7 מקומות והאם אני מעוניין בהחלפה. הסברתי להם כי אנחנו בדרכנו לסקוטלנד ואין מצב שאצליח לתפקד בנהיגה עם רכב כה גדול בכבישים הצרים בסקוטלנד ועד שלא ימצאו לי את הרכב מהקטגוריה שלי שלא יחזרו אליי.
אז הם לא חזרו אליי רק כעבור עוד מס' ימים כבר שנהיה עמוק באי סקאיי. המשך סאגת הרכב בהמשך...
אז מה היה בתוכנית להיום:
היו מס' אופציות:
ביקור קצר בעיירה בקוואל היפה.
ביקור בטירת צ'אסטרוורת.
טיול טובע באיזור סכר דרוונט בצפון הפיק.
טיול טבע בחלק הצפוני של DOVEDALE.
בפועל, מאחר ורצינו לא להגיע בשעה מאוחרת למקום הלינה שלנו בצפון גלזגו בואכה לוך לומונד, החלטנו לעשות גיחה קצרה בבקאוול כאשר הנסיעה לשם היא דרך הדובדייל והעיירה החמודה MILLDALE/
אכן הדרך הייתה קסומה ובכבישים צרים (אם באופרן היו רואים את הכביש הם לא היו מעזים להציע לי את השאראן).
את בקוואל עוד אהבנו בפעם הקודמת והיה כיף לחזור אליה ולחנות הפאי המפורסמת ולגינה הנחמדה במרכז העיירה.
סיבוב קניות קצר, ואנחנו בדרכנו הארוכה לכיוון גלזגו.
תיכננתי הפסקה אחת בקניון החוצות בגבול הסקוטי בעיירה GERTNA GREEN.
האמת, אחלה קניון חוצות. נמצא ממש בירידה מהאוטוסטרדה M6 במחלף מס' 45.
שמו: Gretna Gateway Outlet Villag
הקפה שם היה מצוין ואפילו השלמנו קניות (ידענו שבאי סקאיי אין קניות יש רק טבע...).
בכלל בנוגע לקפה אני חייב לציין שהאנגלים והסקוטים למדו להכין קפה. בכל בית קפה יש מכונת קפה איטלקית מעולה והקפה שלהם פשוט מעולה במיוחד לאור ההשוואה עם הקפה הצרפתי של קיץ שעבר באלפ"צ.סיימנו קניות והמשכנו לכיוון סקוטלנד לבית המלון שהזמנתי דרך בוקינג בצפון גלזגו.
הגענו בשעות הערב די גמורים מהנסיעה הארוכה.
הסטודנט נהג בגבורה רוב היום!!!
המלון היה ממש בסדר. נקי, חדרים נוחים. ארוחת הבוקר הייתה די זוועתית (אנגלית טיפוסית מינוס). אבל האמת לא ממש ציפינו.
יש חניה פרטית גדולה לאורחי המלון בחינם. המקום שקט משקיף על הנהר.
בצמוד למלון יש בית חולים אבל ממש לא מרגישים אותו.
בקיצור מומלץ בסה"כ. ציון בבוקינג - 8.8.
כל הפרטים על המלון כאן
מאחר והשעה היתה כבר מאוחרת והמסעדה שמצאתי במסגרת ההכנה לטיול היתה רחוקה חצי שעה מהמלון, החלטנו לחפש משהו קרוב יותר. בשביל זה יש את אפליקציית טריפאדוויזר. חיפוש שךל מסעדות איטלקיות באיזור המלון העלה את המסעדה הבאה שהייתה ממש מעולה. אוכל איטלקי אמיתי, מלצר דובר איטלקית. ממש נהננו.
המסעדה היתה ממוקמת במרכז קניות סמוך למלון. 3 דקות נסיעה.
שמה ROMA.
סיום היום הרביעי.
מחר לפנינו נסיעה ארוכה לאי סקאי אבל בדרכים סקוטיות יפות.
לא יודע איך להסביר את זה אבל הנסיעה באנגליה הכפרית ובסקוטלנד הזכירה לי לא פעם את השירים של ג'נסיס. המלודיות הרכה אולי ועטיפות האלבומים הכל כך אנגליות טיפוסיות.
אז הנה עוד אחד מקסים של ג'נסיס שליווה אותנו בנסיעה באותו יום (שימו לב לקטע המסיים. כמה יפה!!!):
-
MR. BLUE SKEY - חזרנו מסקוטלנדאז גם אני פה ועוקבת
משדה התעופה באדינברו (יש לנו עיכוב של שעה כרגע בטיסה, נקווה שנספיק לקונקשיין בבריסל).
אכן היה לנו מזג אויר מדהים, מעבר לכל הציפיות.. -
MR. BLUE SKEY - חזרנו מסקוטלנדדיאנה, איזה כיף שאת עוקבת בלייב.
מאחל לכם טיסה נעימה ושתספיקו לקונקשיין מבריסל.
וכמובן עכשיו נזכרתי ששכחתי להודות לקמי ולסלבדור. ומקווה שלא שכחתי נוספים. -
MR. BLUE SKEY - חזרנו מסקוטלנדהיום החמישי:
טוב אז מבחינתי היום מתחיל הטיול האמתי שלנו. אנחנו סוף סוף בסקוטלנד. נסיעה קצרה מהמלון ואנחנו נכנסים לטבע של לוך לומונד ומשם השמיים (SKYE) הם הגבול...
בטיול שלנו בשנת 2012 ביקרנו בעיירה LUSS הנחשבת להכי יפה בסקוטלנד (לא בטוח שאני מסכים להגדרה "הכי") אבל גשם תפס אותנו ממש בכניסה וויתרנו.
אז הנה הזדמנות לבקר בעיירה זו שוב ועוד במיוחד שהיא מאד קרובה למלון שלנו.
לציין כי אתרי מזג האוויר החלו להראות כבר אתמול שינוי דרמטי במזג האוויר. שיפשתי את עיניי כלא מאמין שראיתי שמיים כחולים באי סקאיי בשבוע הבא. אמרתי לעצמי לא יכול להיות. נחכה ונראה.
בכל מקרה התעוררנו למזג אוויר ממש נוח. מעונן חלקית ללא גשם.
לאחר ארוחת הבוקר הלא מרנינה במלון, ארזנו ויצאנו לדרכנו. 20 דקות והגענו לעיירה לאס.
יש חנייה מסודרת בתשלום בכניסה לעיירה ומשם הליכה רגלית. יש מסלול הליכה מסומן מהחנייה לאורך העיירה שמסתיים בחוף הים ומשם חזרה לחנייה. לא משהו ארוך.
אכן עיירה מקסימה עם בתים מיניאטורים ועתיקים. רחוב שמוליך לנמל ולאגם. מקסים מקסים!!!
משם המשכנו לאורך אגם לומונד (הגדול בסקוטלנד) צפונה. בתכנון הטיול אני אוהב לנסוע בדרכים פחות מוכרות וכך מצאנו את עצמנו נוסעים בכביש יפיפה וצר לאורך עמק דאגלאס (GLEN DOUGLAS). הכביש הזה חוצה מערבה ומתחבר לכביש A814. כביש סקוטי כלבבי - נחלים, הרים גבוהים, מפלים, מלא כבשים ופרות ועוד במזג אוויר נפלא. כיף אמיתי.
המשכנו בדרך המוליכה לעיירה היפה אינבררי למעשה במסלול של מיכל (מיקהמיקה). גם עצרנו כמו מיכל במסלול טרופותי ביער מקסים. בהחלט המלצה מעולה של יעל ואחריה מיכל.
שם המקום: ARDKINGLAS WOODLAND GARDEN
אתר האינטרנט: כאן
האטרקציה מבחינתנו היו העצים הענקיים הגדלים בשמורה.
בילינו במקום כשעה בכיף והמשכנו לכיוון אינבררי שהתגלתה כעיירה נחמדה ושוקקת. צילמנו את הטירה, שתינו ואכלנו בבית קפה מקסים וביקרנו במבשלת הויסקי של העיירה.
אז ככה: התוכנית עכשיו הייתה להמשיך דרך מעגל אבנים בקילמרטין ולהגיע לגלן קו דרך אובאן ואחרי הפסקה קצרה להמשיך לדירה בסקאיי. חישוב מהיר ואני מבין שזו משימה כמעט בלתי אפשרית (האמת לא מתאים לתכנונים המוקפדים שלי) ולכן עושים חישוב מחדש, החברה נזכרים בגעגועים בכביש לעמק גלנקו ואנחנו מחליטים לצמצם טווחים לגלנקו דרך כבישים A819 ו A85 ו A82.
הנסיעה עוד יותר מקסימה משנת 12' מאחר והדרך לא גשומה. אומנם שמגיעים לכביש הדרמטי של 3 האחיות הערפל מתגבר ואף מתחיל לטפטף אבל לא נורא. אנחנו מצלמים את שלוש האחיות וממשיכים לכפר המקסים גלנקו לטיול נוסטלגי סביב אגמון גלנקו.
האמת שהיינו זקוקים להפסקה הזו מהנסיעה הארוכה. היה כיף!!!
העייפות גוברת ומחליטים לוותר על נוסטלגיה נוספת - בית הקפה גלנקו הנפלא והמרק כרישה המדהים שלו ומתקבלת החלטה לנסוע ישירות לדירה בסקאיי (טוב הישירות הזה לוקח לפחות שעתיים).
היתרון של הדירה בסקאיי שהיא ממוקמת בעיירה BROADFORD הנמצאת ממש בכניסה לאי אחרי גשר לוכליש.
בעיירה סופרמרקט קואופ הפתוח עפ"י השילוט 24 שעות ביממה (בפועל הוא היה פתוח בין השעות 0700 - 2200 כל השבוע כולל יום א').
בעיירה מגוון של מסעדות ובתי קפה ובסה"כ מאד נוחה.
החיסרון היחיד שהיא לא אידיאלית לכוכב בסקאיי. פורטרי עדיפה.
יתרון נוסף שההגעה והיציאה מהאי לאחר שבוע מאד נוחה וחוסכת זמן.
לקראת 1900 אנחנו מגיעים לדירה ואנחנו לא מאמינים למה שאנחנו רואים.
דירת חלומות!!!!!!! פשוט אין דברים כאלו.
נכון, לא זולה (950 פאונד לשבוע) אבל פשוט "סוף הדרך". דירה ענקית!!! 3 חדרי שינה ענקיים שבשניים מהם מקלחת צמודה.
סלון גדול, מטבח מאובזר בכל טוב ובציוד החשמלי הכי מתקדם. הכל נקי ומצוחצח.
פינת אוכל ענקית עם יציאה לחצר לא פחות מענקית עם ברביקיו גז ונוף מדהים להרי הקולין ולמפרץ ברואדפורד.
חזית יפיפייה עם דשא וחנייה מסודרת. פשוט חלום!!!!!
אני והבן נוסעים לעשות קניות בסופרמרקט לטובת ארוחת ערב, תחזית מזג האוויר מבשרת שממחר בסקאיי הגשם נעלם לו לשבוע (עדיין קשה לי להאמין) ואנחנו עייפים אבל מאד מרוצים מסיימים את היום הקשה הזה שהיה מרובה בנסיעות.
אעביר בנפרד המלצה על הדירה הזו בפורום. בינתיים כל הפרטים עליה כאן:
הדירה בברואדפורד - סקאייושיש מצב רוח טוב אז כמובן שמאזינים לקאמל:
-
עוד תמונות מהיום החמישי -
עוד תמונות מהיום החמישיהיי אלון,
איזה כייף שיש עוד אשכול טיול בסקוטלנד - וכשזה אתה - על אחת כמה וכמה!!
אז מובן מאליו שאני כאן ועוקב באדיקות.
רוצה להגיד משהו בעניין הנהיגה שמהווה מחסום - עבורי לפחות -
מבחינתי החשש הוא לא משגרת הנהיגה. אין לי ספק שאתאקלם ואתרגל.
הדאגה שלי היא מתגובה אינטואיטיבית / רפלקסית בשעת לחץ / ארוע וכן מתגובה לא נכונה בשל הרגלים הפוכים כאשר העייפות תתגבר.
לצערי נכחתי באופן אישי בסיטואציה בדיוק כזו כמי שישב לצד הנהג (המעולה) בדרום אפריקה.
בנס זה לא נגמר באסון.
אלמלא זה סקוטלנד ללא שום ספק היתה היעד הבא.
בנתיים - אני נהנה מהטיולים שלך ושל נילי כמובן (ומקווה שגם דיאנה וסמרדולה יצטרפו וישתפו).
שמוליק
-
עוד תמונות מהיום החמישיהיי שמוליק. תודה שהצטרפת.
אני זוכר את הדיונים שלנו בעניין הנהיגה בצד שמאל.
זה מחסום בראש בלבד תאמין לי.
פשוט תזמין רכב אוטומט ואז לא תתבלבל ברגליים. התגובות תאמין לי רגילות לחלוטין.
עם הבן שלי בן ה 25 נהג נסיעות קשות בסקוטלנד אז גם אתה יכול. -
עוד תמונות מהיום החמישישבוע טוב אלון,
איזה כיף לקרוא את סיפור הטיול שלכם.
מבינה את הילדים שלכם שבקשו לחזור לסקוטלנד.
התמונות מדהימות ונראה שנהנתם ממזג אוויר מצוין.
ממשיכה לעקוב.
סמדר
-
הסיפורים שלך מעוליםמספר ימים לא נכנסתי לפורום ועכשיו מחכה לי הפתעה נחמדה, הסיפור שלך על האי .
כיף לקרוא ולהיזכר.
אנחנו גם חולמים על לחזור.
מחכה להמשך.
אתה אלוף התכנונים והכתיבה