MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנד
-
הימים 14 ו 15 - סוף הטיול!!!אלון היקר,
תודה רבה על סיפור טיול משובח ומרשים ועל המוזיקה הנפלאה שליוותה אותו.
שמחה מאד בשבילכם שהצלחתם לנסוע בהרכב מלא, שנהניתם ממקומות הלינה, ממסלולים מופלאים בטבע, מהשמים הכחולים, שחלמתם והגשמתם!
לא מובנית מאליה גם הנכונות שלך לעזור לכולם, כאן ובפרטי.
סקוטלנד היא חלום שגם לי יש כוונה להגשים ביום מן הימים והטיול שלכם רק חיזק אותו....
מאחלת לכם עוד המון טיולים נפלאים.
תודה,
זיוית
-
הימים 14 ו 15 - סוף הטיול!!!אלעד - תודה רבה!
האמן לי הכחול שם באמת כחול ובמיוחד הירוק שם ממש ירוק. נכון שחלק מהקרדיט לצבעים הם למצלמה שלי - ניקון D3300 , אבל השילוב של השמיים הכחולים והראות המדהימה (פשוט אין אבק בסקוטלנד או הרבה פחות מכאן) הביאו לתוצאה הזו שרואים בתמונות.
זיוית - תודה רבה על המילים החמות! אכן הנסיעה בהרכב המלא עשתה את ההבדל בין טיול טוב מאד למצוין..ולכך יש להוסיף את הטבע הנדיר והמיוחד של סקוטלנד, השמיים הכחולים שהם מצרך מאד מאד נדיר שם, האדיבות של הסקוטים.
לסיכום - סקוטלנד הוא יעד נפלא לטיול משפחות אבל איזור האי סקאיי + גלנקו + צפון מערב סקוטלנד הוא כבר טיול ייחודי!!! -
השלמתי כעת את הקריאה המענגת והצפייה בתמונות המרהיבות.

עדיין לא הצלחתי להשלים את כול הפסקול, אבל גם זה יעשה בקרוב.
שמחה שהטיול המשפחתי השלישי שלכם לסקוטלנד עלה על הטיולים הקודמים, והתחושה שלך ושל המשפחה, שיש לאן לחזור .
סקוטלנד היא ארץ נפלאה, החודרת לנשמה, וכעת אני מבינה טוב יותר את אהבתך לנופים ולאנשים הנהדרים, שחיים די בבידוד בכול האזור הצפון מערבי.
וכמובן המון תודה על פירוט המסלולים וההוראות ההגעה המדוייקות באשכול זה וגם בקודמיו, וכול העזרה הרבה שאתה מושיט בפרטי.
אני מקווה שבעתיד אוכל לספר על טיול נוסף לסקוטלנד, אבל ראשית בן הזוג צריך לשכוח את הנהיגה בכבישים הצרים.

אולי אוכל לגייס את בני לטיול הבא גם כנהג.

וסתם מתוך סקרנות של מי שאין לה יעד לשנה הבאה- יש כבר תוכניות?
נילי
-
הימים 14 ו 15 - סוף הטיול!!!אלון,
התחלתי לחשוב על יעד לקיץ הבא ואני קורא את סיכום הטיול שלך ומזיל ריר...
הסיפור שלך נקרא מדהים. לצערי אני קורא אותו כל בוקר עם הקפה בעבודה, אז מדלג על קטעי המוזיקה, אבל גם רק הטקסט והתמונות מתארים טיול מדהים.
הבעיה שאנחנו עדיין עם ילדים גם קטנים (מגיל 3 עד 14) ולכן מוגבלים ביכולת ההליכה שלנו.
מצד שני, בכל הטיולים האחרונים שלנו (אוסטריה, צכיה, צפון איטליה והולנד) ימי ההליכה בטבע הם בסוף הימים הכי מוצלחים.
מהניסיון שלך (ושל שאר יוצאי סקוטלנד) האם אםשר לעשות טיול בסקוטלנד עם ילדה שתהייה בת 4 וכבר גדולה מדי בשביל מנשא אבל קטנה מדי לפעילויות אקסטרים או להליכות ארוכות מדי במעלה ההרים.
מאוד בא לי על סקוטלנד, אבל נראה לי נכון יותר לחכות עוד כמה שנים. אשמח לשמוע את דעתך?
פחד שני שיש לי מסקוטלנד, זה מזג אוויר. אתה מתאר שיא גינס שנפלת על שבוע שלם ללא גשם. איך מתארגנים לטיול שצפוי שיהיה גשום בחלקו (במקרה הטוב) הרי את כל הטיולים באי לא היית יכול לעשות בגשם, לא?
תודה רבה על השיתוף
-
הימים 14 ו 15 - סוף הטיול!!!אני בטוחה שאלון יידע לענות, כי טייל בעבר עם הילדים כשהיו קטנים יותר.
רוצה לתרום מהניסיון שלנו בקיץ האחרון, הבת הקטנה בת 5 והבן בן 8 ושניהם לא מטיבי לכת.
יש בסקוטלנד מבחר ענק של אתרים ומסלולים.
בהרבה שמורות טבע יש בכניסה שלט עם מפה וסימון של מסלולים, תוך ציון אורך המסלול והערכת זמן.
בחרנו מסלולים מאד קצרים ומתונים (ללא עליות גדולות) שנמשכו חצי שעה עד שעה וחצי.
למורת רוחו של בן ה-14 שרצה מסלולים יותר ארוכים

אם להשוות לאוסטריה - אז כמו מפלי גולינג או נקיק ליכטנשטיין.
מקווה שבעוד שנים אחדות הילדים יגדלו ונוכל לעשות מסלולים כמו שליאור עשה בפירנאים ואנשים אחרים טיילו באלפים הצרפתיים.
לגבי הגשם - הכינותי מראש רשימה של אופציות לימים גשומים.
מזג האוויר כל כך הפכפך , יכול להתחיל בגשם ומהצהריים יוצאת השמש.
בהצלחה!
סמדר
-
הימים 14 ו 15 - סוף הטיול!!!shamayny
הילדים שלי בני 5 ו-9 וטיילנו השנה בסקוטלנד (בידיוק התחלתי אתמול בכתיבת הסיפור).
אמנם היה לנו מזל עם מזג אויר מדהים, אבל הגענו מוכנים לטייל גם בגשם. בימים הראשונים באדינברו ירד הרבה גשם, אבל לא הפריע לנו בטיולים ובסיורים בעיר.
הילדים שלנו לא מיטבי לכת, אבל נהנים כאשר יש דברים מעניינים במסלול (פטריות, ברווזים, חיות כאלה ואחרות).
הקטן בן ה-5 הלך נפלא השנה, המסלול הארוך ביותר שעשינו היה 6 ק"מ מסביב לאגם (הליכה קלה מאוד) והקשה ביותר היה טיפוס על הר (לדעתי היה בסביבות 3 ק"מ הליכה, אבל דרגת הטיפוס היתה בינונית)..עדיין, עשו את זה יפה (דוקא הגדולה קיטרה הרבה יותר).
כמו שסמדר כתבה, יש המון מסלולים בהרבה דרגות קושי וזמנים..
כמובן שאני משוחדת, וממליצה בחום על הטיול

-
השלמתי קריאה (וגם האזנה!) והתענגתי על כל תיאור, כל תמונה וכל יצירה מוזיקלית.
האשכול שלך משובח!! יחד עם תיאוריה של נילי במקביל ושל מיקוש מהשנה שעברה - יש לי כבר תוכנית-על מושלמת לטיול בסקוטלנד שייערך עוד x שנים!!
עשית יחסי ציבור מדהימים לסקוטלנד ולאי סקאי

וגם על הדרך לרדיו 88 שאותו גם אני מחבבת (ולמותר לציין שיש לנו בבית רבים מהדיסקים של השירים שצירפת כאן).
האם החבר'ה במכונית התחברו למוזיקה, או שרצו גם מוזיקה מהרדיו המקומי - כפי שהיה אצלנו עם רדיו "אנטנה טירול"..?
אגב, אני מאד שמחה שניסית להתחפש אלי
וגם שהבנות ניצחו..! (למרות שאני הייתי מסכימה לעצור במפל).באינברנס אני מאד רוצה לבקר ונחמד לדעת שהיא מצאה חן בעיניכם גם לסיור וגם לשופינג...
תודה על השיתוף הנפלא והמעשיר

שירלי
אני ממש רוצה לצרף כאן שיר (ולא בטוחה אם לא שמת אותו קודם לכן)
בכל אופן הם סקוטים, רוקיסטים וכנראה גם מתקדמים....
-
הימים 14 ו 15 - סוף הטיול!!!נילי - תודה!
היה לי כיף ועונג ללוות אותך בהכנות הטיול ועוד יותר כיף לראות את התוצאות של ההכנות. היה לכם טיול מופלא!!! אני שמח שהיה לי חלק בכך!
ובכלל אני חושב שכל מי שתורם לאחרים גם נתרם מעצם הנתינה.
לגבי הפסקול - אני מודע לכך שמדובר בפסקול ייחודי ולא ממש פופולארי. אז או שאת מתחברת או שלא וזה בסדר. בדרך כלל קשה להתחבר לחומר הפרוגרסיבי מיד אלא לאחר מס' השמעות על אף שהשתדלתי לצרף קטעים מלודיים ושקטים.
ולשאלתך - אז אני דוגל בגישה שתמיד צריך להיות בכיס כרטיס טיסה עתידי ולכן אני מקדים את רכישת כרטיסי הטיסה. בשנתיים האחרונות זה אפילו קל יותר כי אני מיד רוכש גם את ביטוח ביטול הטיסה.
אז השנה היתה לנו הוצאה כספית די מכובדת - בכל זאת 5 אנשים באי הבריטי. לכן בקיץ הבא נעשה טיול זוגי ורגוע.
בעקבות הטיול של גיל ואדיס מהשנה והקייזרשמירן של שירלי אנחנו ככל הנראה נחזור לאוסטריה בפעם המי יודע כמה אבל לאיזורים שעדיין לא טיילנו במיוחד איזור וורלברג (מערב טירול) המקסים והפחות מוכר. מה שבטוח נרכשו כרטיסים למינכן (330 דולר ליולי בלופטנזה)!!
shamayny - אז חברותיי "הסקוטיות"(דיאנה וסמדר) כבר די השיבו לך על השאלה. אני יכול לומר שטיילנו לראשונה עם הילדים לפני 8 שנים. הקטנה היתה בת 9. הגדול בן 17. היה טיול מדהים שבעקבותיו הילדים רצו לחזור לסקוטלנד וחזרנו ב 2012 והשנה.
החייל המשוחרר אפילו אמר לי היום שהוא שוקל לעשות בקיץ הבא את טרק ה WHW (שביל ההיילנדס בסקוטלנד) עם חברים שלו. בקיצור - הם מאד התחברו לטבע ולקסם של סקוטלנד. אני חושב שלא תהיה לכם בעייה.
שירלי היקרה!!!! - תודה על המחמאות ועל הליווי הצמוד. ואיזה כיף שאת מתחברת גם לפסקול. זה ממש לא מובן מאליו. עכשיו המשימה שלי לשכנע אותך ש X שנים יהפוך לשנה הבאה!!
ואיזה כיף שצירפת את הסקוטים המקסימים מה COCTEAU TWINS
-
היום השביעיאלון
באיחור , בלי שכחה ... הפוגה קלה מהפורום...והופ הסיפור שלך נעלם לי
מחפשת ומוצאת בדף השלישי (סיימתי רק את הדף הראשון ומחכים לי עוד כמה ימים סקוטיים
כייף לי )אחרי סיפורי האלפ"צ שלך ,עם התאורים הכ"כ מדוייקים ויפים
גם אני מהעוקבים הצמודים שלך
נילי התחילה במלאכת ההלהבה
והאהבה הסקוטית שלך , מדברת מכל מילה ותמונה
הפסקול הנהדר שאתה מנגן לנו (עם הסברים לא פחות נהדרים) זה בונוס
* אנחנו אחרי ההופעה של "דייר סטרייט החוויה" (רק 2 מהלהקה המקורית)
ללא קנופלר הרגיש לנו ליד ...
סקוטלנד שלך בהחלט מחכה לנו
תודה טובה
-
היום השביעיאלון גם אני השלמתי קריאה.
חייבת שוב לתת מחמאות. טיול נפלא , מצטלם נפלא ואתה גם כותב אינפורמטיבי ומעניין.
מקסים !!!
ממש בא לנסוע בעקבותיכם
איריס
שגם היתה ודוקא מאד נהנתה מההופעה של הדיירסטרייט החוויה , בחמישי האחרון. ממש לא הרגשנו "ליד" . נגנו מעולה ונתנו הופעה שווה. !!
-
עוד תמונות מהיום האחד עשרהאלון - הייתי צריך לחטוף 39 חום כדי להשאר בבית וסוף סוף לקרוא את הסיפור הזה מתחילתו ועד סופו.
הטיול מדהים, התמונות פשוט מעוררות קנאה. זו אירופה שונה מהאירופה הקלאסית שאנחנו מכירים, משהו בה משדר יותר פראי ופחות נגיש...
אצלי סקוטלנד (ואירלנד, ואנגליה הכפרית...) לא על הכוונת המיידית לא בגלל הנהיגה אלא בעיקר בגלל שהיא מצטיירת לי כגשומה וקרה וגם פחות נוחה קצת להגעה
אבל הטיול שלך מעורר מחשבות על העניין.
והכי קנאתי בקניונינג

נשמר כמובן במועדפים
-
עוד תמונות מהיום האחד עשרהטובה!!!
תודה! שמח שנהנית מהטיול.
כפי שאת אולי זוכרת, אז שנה שעברה הייתי בהופעה של "הדבר האמיתי" - מרק קנופלר בשוויץ. וקנופלר (שהוא יהודי סקוטי.. הנה החיבור לטיול שלנו השנה) מאד לא אוהב את הסיבוב של "חוויית דייר סטרייט". מסכים איתך שזה קצת ליד במיוחד על רקע ההשוואה וגם מסכים עם איריס שהנגנים ממש טובים.
איריס!!!
תודה על המחמאות והפירגון. אין לי ספק שאת תאהבי את סקוטלנד.
גיל היקר!!!
תודה על הפירגון. בוא נסכם שמאחר ואני בעקבותיך בקיץ הבא אתם תהיו בעקבותיי ושאר מספרי סקוטלנד בעתיד. ובהחלט סקוטלנד ממש "תפורה" עבורכם.
אין לי ספק שאתה מאד תהנה שם ונכון שלפעמים היא גשומה אבל היא בעיקר דרמטית ומאד מיוחדת. הגדרת את זה בול - "אירופה אחרת".
-
גילגיל, כמובן ששכחתי - רק בריאות!!!!!
-
אלון היקרהטיול והאשכול שלכם יפהפה!
ואחרי שהסתבר שגם אתה - כמו ג'ני היקרה - מכור ל - 88,
ואפילו העתקת מג'ני - כמוני - את רוב הטיול לפיק דיסטריקט -
אז בכלל....
כבר השתכנעתי ממך בעבר שסקוטלנד היא גבוה ברשימת החלומות (למרות שתאורי הגשם - לא אצלך - אני מודה שקצת מרתיעים אותי),
אבל האשכול הזה בהחלט חידד את העניין.
תודה!
אורנה
נ.ב.
היית/חשבת לטייל באיי התעלה? נראה לי ממש מעניין לטייל בהם בשילוב עם חלק מנורמנדי/לונדון. מעניין אותי, לאור "הראש" שכבר הזכרתי, מה דעתך על הרעיון.
-
אלון היקרהיי אורנה - איזה כיף לשמוע ממך.
אנחנו בהחלט באותו ראש וממש הדלקת אותי עם הרעיון של איי התעלה ונורמנדי. אבדוק העניין. -
אלון היקראלון,
איזה יופי של טיול סקוטי. כנראה שהפעם השלישית הכי טובה!!!
יום אחד אמשיך גם לאי סקיי בעקבותיך.
נהניתי מאד מהשירים והתמונות.
-
אלון,סוף סוף הגעתי והשלמתי קריאה.
חייבת להגיד לך שאם לא הייתי חיה בסקוטלנד ומטיילת בה בלי סוף - היית משכנע אותי לעבור לשם. כמה יפה סקוטלנד דרך העדשות שלך (לא רק המצלמה - גם העיניים
)!!!ואפילו שכמעט את כל המקומות אני מכירה אישית (בחיי....!), היה נפלא "להכיר" אותם דרכך.
מחכה כבר לטיול הבא שלך..... (האי מאל, אולי? לפני סוף יולי, כמובן, לפני שהפאפינס יברחו לעמקי הים!).
אני מצרפת שיר שעלי הוא מאד אהוב. מתאים, לדעתי, לישיבה על הצוק הירוק בזמן שמביטים על הים, השחפים והשקיעה
.נעה
https://www.youtube.com/watch?v=GAtCMpC0_f0
-
אלון,מיכל - אין ספק שזה הטיול הכי טוב שהיה לנו בסקוטלנד ובכלל!!
האי סקאיי התגלה כמקום נדיר ביופיו ומאד מיוחד. פנינה אמיתית.
חברים של הבן שלי מטיילים עכשיו בסקוטלנד' פחות או יותר על פי המסלול שלנו, ודיברו היום עם הבן ואמרו לו שסקוטלנד מאד יפה אבל האי סקאיי... זה ואוו!!! וכמה שהם צודקים.
תודה על המחמאות.
נעה יקרה!!! - את "האשמה" העיקרית!! הצלחת לאורך השנים להלהיב אותי ולכוון אותי לטיולי הטבע המדהימים בסקוטלנד. שמח שהצלחתי לתרום את תרומתי.
רק השבוע חשבתי שברור שנחזור בעתיד לסקוטלנד הרי אין מצב שאפספס את האי מאל ומה עם איי אורקני?
נראה לי מתאים שבוע בצפון סקוטלנד עם גיחה לאיי אורקני והשלמות כגון חופי דורנס, שהבטחתי לרובי שאגיע אליהם. ועוד שבוע באובאן עם גיחה למאל ולסטפה ופאפינים ביולי ברור!
והשיר שצירפת מקסים!!!! אני מכיר את הגירסה האלמותית של דייויד בואי.
אז תודה על הפירגון ובהחלט יש למה לצפות בעתיד שקשור לסקוטלנד. בינתיים עוקב אחרי הטיולים שלך.
-
הוזכר על-ידי
pninit1234
-
הוזכר על-ידי
pninit1234