ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התלבטות-קיץ 2017

פורום טיולי משפחות
    15
    28
    26814
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שגיתרון
      שגיתרון נערך לאחרונה על ידי

התלבטות-קיץ 2017

יולי אוגוסט זה לא זמן אידיאלי לדרום אפריקה. זה שיא החורף בדיוק כמו שאצלנו שיא הקיץ.

בשנתיים האחרונות הראנד התרסק מול הדולר והכל נהיה שם הרבה יותר זול עבורנו הישראלים מבעבר אבל עדיין לא מדובר ביעד זול אבסולוטית. הטיסות יקרות (חוץ מאתיופיאן שעדיין יש להם טיסות יחסית סבירות עם קונקשין באדיס אבבה) ונדרשות 2 טיסות פנים אחת הלוך ואחת חזור מאזור קייפ טאון כי השדה הבינלאומי נמצא ביוהנסבורג.

אני גדלתי בדרום אפריקה ולמרות שמדובר במדינה יפה ויעד מצוין למשפחות (בחורף שלנו-קיץ שלהם) עבורי זה מקום עצוב. מיעוט לבן שבמשך הרבה מאוד שנים שיעבד בתנאי כמעט עבדות רוב שחור. היום, 20 שנה אחרי סיום האפרטהייד, השלטון השחור הוא שלטון מושחת מיסודו. הפשע משתולל, המטבע מתרסק והעתיד של המדינה לא ברור. הקהילה היהודית הצטמקה כי הרבה מאוד עזבו בשנים האחרונות. עדיין מדובר בקהילה יחסית גדולה אבל יש אווירה של מסיבת סיום.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • segev17
        segev17 נערך לאחרונה על ידי

התלבטות-קיץ 2017

אין לי סיכום כתוב על דרום אפריקה בה הייתי מספר די רב של פעמים מטעם העבודה ועשיתי שניים וחצי טיולים (אבל בכל הפעמים בלי ילדים). 

האחד וחצי - כהמשך לנסיעת העבודה - פעם סופ"ש ארוך בקרוגר פארק פעם שנייה שבוע בקייפטאון והגארדן רוט

ועוד טיול פרטי אחד בן 10 ימים במונדיאל 2010 שנסב גם סביב הכדורגל...

בעיקרון אם אני מסכם את הטיולים אז 3 ימי קרוגר פארק - פעם אחת עשינו ברכב השכור מהעבודה בסופ"ש ופעם (כהמשך לטיול מונדיאל) - סגרנו מול חברה מקומית - טיול שכלל הסעות מאזור יוהנסבורג ושני לילות בקרוגר

יום בסן סיטי =- גם במסגרת טיול המונדיאל...

בטיול הארוך יחסית שעשיתי כהמשך לנסיעת עבודה היינו 3 ימים בגארדן רוט (מפורט אליזבת עד קייפטאון) + 3 ימים בקייפטאון שבעיני מזכירה מאד את סן פרנסיסקו. אגב - אחת החוויות החזקות בעיר היה הסיור באי שבו היו כלואים מהיגי השחורים (אגב להזכיר את סן פרנסיסקו)

למיטב זכרוני, עברו אי אלו שנים, מחירי המלונות והמסעדות זולים בצורה משמעותית מאירופה... 

• איריס ס.
          איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

התלבטות-קיץ 2017

תודה רבה לכם שגית ושגב ומקווה שגית שזה בסדר להצטרף כאן להתלבטות בקול.

א. מאד מעציב ומטריד מה שאת כותבת שגית.  חשבתי שבטחון אישי באפריקה ( שהוא נושא שמטריד אותי ביעד) במגמת שיפור ולא נסיגה.  אם את כותבת שעדיין כנופיות פשע משתוללות  ויכולות להשפיע על טיול של התייר הממוצע ,  זו נקודה שאני חייבת לשקול שוב.

ב. הכוונה לא היתה לטיול קיץ אלא לטיול של חגים ( סוף ספטמבר - אמצע אוקטובר) ואני מבינה שאז העונה כבר מתאימה יותר.

ג. ראנד בירידה זה טוב ליהודים , לא ????  מצד שני מחירי טיסות שאני רואה ולינות בלודג'ים בכלל לא פעוטים.  ובדולרים !!

ד.  איך ידעתם שסאן סיטי על הפרק. laugh  אצלנו הבת דומיננטית בבחירות של הטיולים היא מאד רוצה להגיע לשם.  ראתה פעם איזה סרט שמתרחש במלון המפואר בסאן סיטי ומאז סימנה  את המקום.

ה.  התמריץ שלי הוא הספארי.  אחרי הטיול האחרון שלנו לקנדה - ארה"ב הפנמתי כמה בעלי חיים וטבע פראי , עושים לנו טוב ולזה אני מכוונת .

עוד לא בדקתי את היעד לעומק . יש לי את הספר " אפריקה הדרומית - עולם שלם ביבשת אחת " ליד המיטה.  מתחילה לקרוא .  אשמח להפניה לסיפורי טיול שווים כאן בפורום.  זוכרת את של יובל , ינינה ורובי.

עוד נראה

מקווה שלא אקבל פיק ברכיים

איריס

• michal-p
            michal-p נערך לאחרונה על ידי

התלבטות-קיץ 2017

מה לגבי תאילנד והמזרח בכלל? יעד זול ומדהים, ולהבנתי עדיין לא הייתם..

• ציידת ערפדים
              ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

התלבטות-קיץ 2017

איריס - גם אצלי דרום אפריקה על הכוונת, אז אני עונה לך לפי מה שאני יודעת עכשיו. קודם כל, אני ממליצה שתעברי את השאלות לפורום אפריקה. לצפריר (eytanin) יש ידע עצום בדרום אפריקה ויש עוד חבר'ה שביקרו לאחרונה ומשתתפים פעילים בפורום. לגבי עונת הביקור, הדיעות חלוקות. בגדול, קיץ שלנו - חורף אצלם וזו העונה הטובה לספארי כי באזורי הספארי החורף הוא יבש. באזור קייפ טאון ונתיב הגנים זה חורף ים תיכוני ומסתכנים בימים גשומים, קרים ועם הרבה רוחות - אבל בכל מקרה לא מדובר בקור של צפון אירופה! לענין הבטחון האישי שהוא הדבר שהכי מטריד מבקרים, אני מבינה שאם שומרים על כללי התנהלות בסיסיים כמו לא לנהוג בחושך, לא להיכנס לאזורים מסויימים בערים הגדולות, צריך להיות בסדר. השחיתות ששגיתרון כותבת עליו היא שחיתות מוסדית של מפלגת השלטון ולא משפיעה על התייר הנזדמן. יש על זה כתבה היום ב'הארץ' בחלק הראשי.

• Danit3238719
                Danit3238719 נערך לאחרונה על ידי

התלבטות-קיץ 2017

האיים הקנריים, מדהים נוף, הרבה אוטנתיות, אטרקציות, היינו ומאוד נהננו.

• keves160
                  keves160 נערך לאחרונה על ידי

התלבטות-קיץ 2017

בשביל ספארי אפשר תמיד לנסוע לטנזניה, שבטוחה יותר, אם זה השיקול. צריך לזכור שזה לא זול. מנגד, אפשר לשלב את הספארי בטנזניה עם חופשה בזנזיבר.

• איריס ס.
                    איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

התלבטות-קיץ 2017

ציידת וכבש תודה

אני רק בשלבי גישוש ראשוניים וכמובן שאעזר גם בפורום אפריקה.  בינתיים בדקת אם בכלל רלבנטי לנו. 

כבש - זה כמובן לא רק הספארי .  החלום שלי גם מפלי ויקטוריה שהם  כבר לא בדרום אפריקה ומצריכים אופרציה נוספת ולא יודעת אם נצליח לשלב אותם , וסאן סיטי בשביל הבת והספארי וקייפ טאון ודרך הגנים.

זנזיבר פחות מושכת אותי נכון לעכשיו.  נראה לי יותר סגנון של בטן גב. נחשוב ונראה

תודה.

• 1
                    • 2
                    • 2 / 2
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון