צלילות ב Great Barrier Reef
-
היי
מגיע בסוף אוקטובר לצפון קווינסלנד ומתכנן כמובן צלילות בגרייט בארייר, צולל 3 כוכבים (MSD).
אז מסתבר שהמקום הזה ענק...
אשמח לטיפים בנוגע לאזורים מומלצים, חברות לצלול איתן, איכות הציוד (להביא\לשכור) ועלויות, ובעצם כל העולה על דעתכם.
לרדת לצלול ב-Cairns, או שאפשר כבר בסביבת Airlie Beach (מגיעים מכיוון דרום)?
תודה!
-
צלילות ב Great Barrier Reefהמחירים של צלילות באוסטרליה (ובכלל בחו"ל) הם גבוהים מאוד (ישראל אחת המדינות הכי זולות לצלול בהן). לגבי הריף, יש לשים לב שההפלגות החד יומיות שטות לאתרים הקרובים יותר והשמורים פחות. אם יש לך תקציב גבוה אז כדאי לעלות על הפלגה של כמה לילות ואז תגיע למקומות שמורים יותר. אפשר גם לצלול באיירלי ביץ' ושמעתי שיפה שם מאוד אבל לא ניסיתי. קח בחשבון שדרומה יותר הריף רחוק יותר ולוקח יותר זמן להגיע לאתר הצלילה. הרוב צוללים בקיירנס כי זה הכי מפורסם אבל לא בהכרח הכי יפה שם. ממליץ לך להסתכל באינטרנט על צלילה בספינת ה yongala שנמצאת קרוב לעיר Ayr. זה אחד מאתרי הצלילה המפורסמים בעולם ומי שהיה שם אומר שמדהים. לגבי ציוד, תמיד אני מעדיף את הציוד שלי אבל לא הייתי מעלה על הדעת לסחוב אותו לאוסטרליה בשביל כמה ימי צלילה.
-
צלילות ב Great Barrier Reefהיי תום, תודה!
חפרתי קצת ברשת, הכי טוב שמצאתי בינתיים זה הפלגה יומית מקיירנס, שכוללת 3 צלילות לא מודרכות ב-275$ כולל מיסים וציוד מלא. זה עם Tusa Dive T6 וההפלגה היא ל-Outer reef, שהבנתי שיש הרבה אתרים טובים בצד הזה.
מה דעתכם? טוב?
-
צלילות ב Great Barrier Reefלמעשה אני צללתי איתם. יש להם סירה מהירה אז הם מגיעים באמת לחלק מעט רחוק יותר. חוץ מזה, הסירה והשירות שלהם ממש אחלה והיה באמת כיף. אבל-אם להיות אמיתי, אני לא מדרג את הצלילות בקיירנס במקומות הראשונים אצלי. אם אתה הולך לצלול בעוד מקומות באוסטרליה אז סבבה. אבל אם אתה מקציב לך מקום אחד בלבד, אולי שווה לצלול באזור אחר... או לקחת הפלגה למספר לילות מקיירנס ולא הפלגה יומית.
-
צלילות ב Great Barrier Reefלמה לא התלהבת?
שמעתי כבר את העניין שמי שרגיל לצלול באילת כבר פחות מתלהב מהרבה מקומות שמפורסמים בצמחיה ובע"ח, אבל עדיין, זה הפאקינג גרייט בארייר ריף.. לא?..

על איזה אתרים היית ממליץ אלטרנטיבית? Yongala? הייתי בZenobia למשל, וספינות טרופות זה נהדר, אבל הפעם אני מעדיף צלילות טבע.
בנוגע למספר לילות, מעדיף הפלגות יומיות מאשר liveaboard של כמה ימים, פשוט כי אשתי לא צוללת ותחכה לי בחוף בסבלנות...

-
צלילות ב Great Barrier Reefלא התלהבתי כי אמרתי בדיוק מה שאתה אומר. הייתי בטוח שהגרייט ברייר ריף זה ה-מקום. בהחלט היה יפה ונחמד אבל לא ביג דיל... מציע לך לקרוא באינטרנט ולהסתכל על סרטונים ביוטיוב לגבי היונגלה. זו אמנם ספינה טרופה, אבל עם טבע שלא תראה בשום מקום אחר כנראה...