מצ”ב קישור לתיאור הטיול שעשינו בחודש יוני האחרון בנורבגיה. אמנם הטיול היה בקרוואן אולם הוא ייתן מושג ויספק מידע לגבי מסלול וכד’:
מצ”ב קישור לתיאור הטיול שעשינו בחודש יוני האחרון בנורבגיה. אמנם הטיול היה בקרוואן אולם הוא ייתן מושג ויספק מידע לגבי מסלול וכד’:
לגבי ברגן – אכן אסור להיכנס עם קרוואן ולא רואים שם קרוואנים, כך גם הזהירו אותנו במשרד הקבלה של החניון. קמפינג מומלץ קרוב לעיר: Bergen Camping Park וסמוך לו יש תחבורה ציבורית אל העיר וחזרה. במשרד הקבלה ניתן לקבל את לוח הזמנים של האוטובוס.
לגבי אלסונד – יש קמפינג בתוך העיר, סמוך לנמל. נראה כמו חניון רגיל אבל יש חיבור מסודר לחשמל, שירותים ומקלחות ציבוריים, מילוי מים וריקון מים אפורים ושירותים. החניה באמצעות מכשירים אוטומטיים – 250 קרונות ל 24 שעות או 25 קרונות לשעה. מהחניון ניתן להגיע רגלית אל כל חלקי העיר בקלות. להלן קישור למפת גוגל בה מופיע החניון. אם תעביר למצב לוויין תוכל לראות שחונים שם קרוואנים.
בחודש יוני האחרון היינו שבועיים בנורבגיה בקרוואן, אתה מוזמן לקרוא את סיפור המסע, הוא מפורט מאד ואם תהיינה לך שאלות – אשמח לענות.
בברכה,
שמוליק
את ה Late Checkout סידרנו במקום, הרעיון עלה לנו אחרי שקראנו על כך בעלון של האניה שמחולק במהלך השייט. אתם יכולים לנסות לבדוק זאת בפורומים של האתר Cruise Critics, אם אינכם מכירים אותו – זהו האתר האולטימטיבי לכל המידע הקשור בשייט.
לגבי שמירת חפצים בתחנת הרכבת – לא ידוע לי
היי,
תודה רבה על התשובה.
אין לי בעיה עם האוכל, בסך הכל אנחנו לא מצפים לטיול גורמה… השאלה היא מה סגנון הקבוצה מהבחינה הדתית. האם מדובר בקבוצה שמקפידה כל יום על שיעורי תורה ושבת תורנית, או שאופי הקבוצה הוא קצת יותר קליל ופחות לוחץ.
תודה מראש
שלום רב, מעוניין בהמלצות על חברות שמוציאות קבוצות שומרי מסורת ללפלנד.
תודה,
שמוליק
את ה Late Checkout סידרנו במקום, הרעיון עלה לנו אחרי שקראנו על כך בעלון של האניה שמחולק במהלך השייט. אתם יכולים לנסות לבדוק זאת בפורומים של האתר Cruise Critics, אם אינכם מכירים אותו – זהו האתר האולטימטיבי לכל המידע הקשור בשייט.
לגבי שמירת חפצים בתחנת הרכבת – לא ידוע לי
בספטמבר האחרון עשינו קרוז מאותו מקום. אני מצטרף לתגובה שאין מה לראות יותר מידיי בצ’יוויטווקיה ואם אתם עולים מספיק מוקדם על האוניה (אני ממליץ על כך) אתם יכולים לאכול צהריים בנחת ולרדת לעשות סיבוב קצר בעיר זה מרחק קצר.
אינני יודע באיזה חברה אתם שטים אבל אנחנו שטנו ב”סלבריטי” ותמורת סכום קטן יכולנו להישאר על האוניה ביום הפינוי עד השעה 15:00 וליהנות מכל המתקנים כולל אוכל, רק היינו צריכים לפנות את החדר והמזוודות נשמרו לנו באזור היציאה מהאונייה. זו אופציה אחת. אופציה אחרת היא להגיע לרומא, לאחסן את המזוודות בתחנת הרכבת ולבלות יום ברומא.
ניתן ואף מומלץ, עובד יופי. רק קחו בחשבון שהיתרון של ווייז עלול להיות חסרון בטיולים כי ווייז מוצא את הדרך הקצרה ביותר שלא בהכרח תהיה על המסלול שתכננתם. מה שאני מציע הוא לתכנן מסלול באמצעות גוגל ולשלוח את המסלול לטלפון הנייד בסמס. זה ישמור לכם קישור זמין בטלפון ותוכלו לנווט גם עם גוגל. הוא מנווט מצויין ובעברית ולוקח בחשבון את לוח הזמנים של המעבורות. בטיול שלנו שילבנו ניווט בגוגל עם ניווט בווייז וזה עבד נפלא.
לגבי ברגן – אכן אסור להיכנס עם קרוואן ולא רואים שם קרוואנים, כך גם הזהירו אותנו במשרד הקבלה של החניון. קמפינג מומלץ קרוב לעיר: Bergen Camping Park וסמוך לו יש תחבורה ציבורית אל העיר וחזרה. במשרד הקבלה ניתן לקבל את לוח הזמנים של האוטובוס.
לגבי אלסונד – יש קמפינג בתוך העיר, סמוך לנמל. נראה כמו חניון רגיל אבל יש חיבור מסודר לחשמל, שירותים ומקלחות ציבוריים, מילוי מים וריקון מים אפורים ושירותים. החניה באמצעות מכשירים אוטומטיים – 250 קרונות ל 24 שעות או 25 קרונות לשעה. מהחניון ניתן להגיע רגלית אל כל חלקי העיר בקלות. להלן קישור למפת גוגל בה מופיע החניון. אם תעביר למצב לוויין תוכל לראות שחונים שם קרוואנים.
בחודש יוני האחרון היינו שבועיים בנורבגיה בקרוואן, אתה מוזמן לקרוא את סיפור המסע, הוא מפורט מאד ואם תהיינה לך שאלות – אשמח לענות.
בברכה,
שמוליק
שלום רב,
אשמח לקבל המלצות באיזה אזור של ליסבון כדאי ללון כאשר בחלק מהזמן (לאחר יומיים או שלשה) יש בכוונתנו לשכור רכב ולצאת לגיחות בנות יום. מצד אחד אנו רוצים להיות פחות או יותר במרכז ומצד שני אנחנו צריכים אזור שתהיה לנו בו חנייה. מבחינת לינה, אנחנו מתכוונים ללון בדירת נופש ולא במלון, אפשרי מלון דירות.
בתודה מראש,
שמוליק
בהלסינקי וטאלין אין צורך בסיור מהאוניה. טאלין נמצאת במרחק הליכה קצרצר מהאונייה והיא מאד קומפקטית. בהלסינקי גם כן אפשר להסתדר לבד אם קצת מתכוננים. יש אוטובוס תיירים ואין בעיה להתנייד. בד"כ יש הסעה מהאוניה למרכז העיר.
לגבי סנט פטרסבורג השאלה היכן עוגנת האונייה. האניות הגדולות מאד עוגנות בנמל המסחרי שרחוק מהעיר. תלוי גם כמה זמן עוגנים שם. אנחנו עגנו יומיים ואז יום אחד אפשר לבלות באתרים שנמצאים במרכז ואין צורך בטיול של האונייה (מקסימום הקפצה) וליום השני אפשר לקחת סיור של האונייה שמגיע לארמונות - פטרהוף ופושקין.
בריגה לא היינו אז אני לא יכול לייעץ.
יש אתר ענק של פורומים ומידע בכל הקשור לקרוזים: cruisecritic יש הרבה טיפים וסקירות של כל מסלולי השייט ובין השאר התייחסויות לסיורים מאורגנים של חברות הקרוזים.