ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. איילת 0406
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 8
    • פוסטים 163
    • הגבוה ביותר 11
    • קבוצות 0

איילת 0406

@איילת 0406

11
    מוניטין
    104
    צפיות בפרופיל
    163
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2734090 גיל 56

איילת 0406 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי איילת 0406

• RE: עמק הרוהאץ בסלובקיה- שאלה
      עמק הרוהאץ בסלובקיה- שאלה

שוב, המון תודה. נתת לי המון חומר למחשבה. נראה לי שאכן ננסה לעשות את המסלולים באופן מדורג ונראה איך החבר'ה מתמודדים עם אתגר ההליכה. אגב, אנחנו בכושר גופני כללי לא רע בכלל. כולל הילדים. לכן שקלתי בכלל את המסלול. הרצון לעשות אותו גדול, אבל נראה איך נעמוד באתגרים הקטנים יותר. בכל אופן, תודה רבה על ההבהרות וההסברים. ו...את ממש לא חופרת ☺. כיף לקרוא את התשובות שלך. קראתי גם טיפים שלך ואת הבלוג על סלובקיה. כיף אמיתי. תודה רבה

פורסם בפורום טיולי משפחות
      איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: עזרה בתכנון מסלול לסלובקיה

הי 

וואוו...18 ימים לסלובקיה נשמע לי הרבה. לא שאי אפשר למלא..עדיין אולי כדאי לשקול תוספת קטנה מפולין למשל או מוינה , שם אתם נוחתים.לצערי המלצות לצליאקים לא אוכל לתת.

היינו בסוף אוגוסט האחרון בוינה 4 לילות ובסלובקיה 10 לילות שחולקו חצי לטטרה העליונים (ישנו בטטרנסקה לומניצה – ממליצה) וחצי בטטרה התחתוניים (ישנו ברוזומברוק- אבל אני ממליצה לישון קרוב יותר לליפטובסקי מיקולש).

נתחיל בדיסהמלצות: פחות אהבנו את המבצר בספיס. מאוד נהננו בטיולי הטבע ובפארקי המים. מגלשות ההרים ופארקי החבלים חביבים- לא לצפות לרמה של אוסטריה.עדיין נהננו מאוד.

פארק המים טטרלנדיה נהדר. אקווה סיטי נחמד בבשנובה לא היינו. 

נהנו מאוד במערת הקרח והנטיפים על אף שלא היו הסברים באנגלית. באחת המערות נתנו דף הסבר באנגלית. אכתוב את ההמשך בהודעה נפרדת כי כבר קרה שנתקע האייפד והכל נמחק

איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: עזרה בתכנון מסלול לסלובקיה

המשך.

לא ביקרנו בהרבה ערים ועיירות בסלובקיה. אבל את בנסקה ביסטריצה מאוד אהבנו. חמודה, קטנה וציורית. טיילנו ברחוב הראשי ואכלנו שם. עלינו למגדל לתצפית נוף , ירדנו ואכלנו גלידה טעימה שקנינו בתחתית המגדל. הלכנו כעשר דקות למוזיאון המרד ועשינו סיבוב בגינת המוזיאון שם מוצגים כלי נשק/מלחמה ממלחמת העולם השניה. והתרגשנו מהביקור הקצרצר בגינת חביבה רייך.. 

מבחינת מסלולי טיול : הטיולון מסביב לאגם ורביצקה בטטרה התחתוניים חביב ביותר. מסלול דיירי במאלה פטרה מהמם. ממליצה מאוד להגיע מוקדם מאוד בבוקר אחרת המקום עמוס מאוד ולדעתי פוגם בחוויית הטיול. מאוד אהבנו את מסלול המפלים היוצא מהרביינוק ואלמלא הבעייה ברגל שהיתה לבתי היינו עושים את כל המסלול האדום מסקלנטה פלסו עד להרביינוק. 

מאוד אהבנו את מסלול זימרסקה רוקלינה בגן העדן הסלובקי – עם הסתייגות: מדובר במסלול שחלקו הראשון קשה ואפילו קצת מפחיד עבור מטיילים שאינם מורגלים - כמונו. הכוונה שאיננו מורגלים. ואף על פי כן צלחנו אותו והילדים הכריזו שזה המסלול הכי שווה שהם עשו. עד כדי כך שהיתה דרישה לחזור עליו . עוד מסלול יפה שעשינו הוא מסלול מאגם שטרבסקה פלסו (שמהמם בעצמו) לאגם פופרדסקה . בכלל, המסלולים והאתרים בטטרה העליונים מקסימים.

אשמח לתת מידע נוסף ןלענות על כל שאלה

איילת

איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: המוזיאון היהודי ברלין

הייתי לפני מספר חודשים עם בתי בת ה 18 במוזיאון היהודי בברלין. היה לנו מאוד חשוב להגיע ספציפית אליו. היו שם חלקים מרגשים מאוד וקשים מאוד. אבל, לדעתינו, יד ושם שלנו מרשים ומרגש הרבה יותר. אם חשוב להיות באתר בעל סממן יהודי בברלין דווקא הרי שאכן הביקור חובה ומומלץ. 

איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: סיכום 9 ימים ברלין וסקסוניה השוויצרית יולי 2017

הי

התעניינתי בטיול מאחר שאני מתכננת להגיע לאזור שנה הבאה. נתת לי כמה רעיונות נהדרים.

הטיול נראה מאורגן ומתוכנן היטב. כל הכבוד.

איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: סיכום הטיול שלנו לאיסלנד- ארץ הקרח והאש

הי דנה. 

המון מזל טוב .

קראתי את סיפורך בהנאה רבה. איסלנד שלך נראית ונשמעת מהממת. 

תודה רבה

איילת

איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: טיול קיץ מזרח - מערב (אירופה) , צפון פולין ולונדון

מקסים. גם הטיול וגם הסיפור. תודה על הכנות.

איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: 2 כוכבים בצפון איטליה

@tsvia_fh

הי. 

11 יום יכול להיות נחמד מאוד לשילוב אגמים ודולומיטים. ספטמבר מתקרר, אבל גם מבחינת מחירי הלינה😉. 

במיוחד בדולומיטים. 

אפשר לחלק ממש חצי חצי. אחד האגמים + מרכז הדולומיטים. 

לגבי בחירת האגם, אם גרדהלנד הוא גורם בעל חשיבות אז כבר קבעת את האגם. אם לא,  אז גם מאג'ורה נהדר. (בשאר עדיין לא הייתי). בכל מקרה, מאחר והנחיתה בונציה והחזרה ממילאנו, אם את בוחרת גארדה אז הסדר משנה רק מבחינת מזג האויר. אם מאג' ורה, עדיף מבחינת מרחקים קודם לדולומיטים (גם מבחינת מזג אויר זה עדיף) ואחר כך לאגם. 

איילת

איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: תכנון טיול לסלובקיה - עזרה / המלצות / חוות דעת

הי

לגבי מערות. אמנם הסברים לא באנגלית ואף על פי כן מאוד נהננו גם ממערת הקרח בגן העדן הסלובקי וגם ממערת הנטיפים בדמנובסקה דולינה. היינו כבר במערות מהיפות ביותר בסלובניה ובאוסטריה ואף על פי כן נהננו מאלו בסלובקיה. יכול להיות נחמד מאוד למזג אויר גשום.

את מסלול הסוכה בלה לא עשינו מאחר שהיינו עם ילדים. עשינו את זמרסקה רוקלינה. את לפי מה שהבנתי הסוכה בלה ארוך ולא פשוט. אז כדאי אחריו לדעתי בהתאם לשעה , לטיייל סביב אגם דדינקי למשל, או לטייל באחרת העיירות היפות בדרך.

לגבי פארק המים בפופראד, יש שם בריכות חמות טובות למדי, אבל אם משווים לטטרלנדיה – האחרון לוקח בגדול לדעתי.

דיירי מסלול מקסים. הוא הגרסא הקלה של הסוכה בלה. מאחר שהוא יפה בפני עצמו אין בעיה לעשות אותו גם אחרי הסוכה בלה. 

פארק החבלים שדיברת עליו לא פשוט בכלל. יש שם מסלול קשה למדי גם למבוגרים.

אם אתם מאוהבי ההליכות, יכולה להמליץ על אזור הטטרה הגבוהים . עשינו שם את המסלול האדום מאגם strebske pleso לאגם popradske pleso. המסלול לא קשה בכלל , אבל עובר בנופים יפהפיים. בין פלגי מים. 

פורסם בפורום אירופה
      איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: סלובקיה מסלול טיול , אשמח לייעוץ .....

הי.

עונה מנסיוני כמובן. ויסוקי טטרי היא עיירונת נופש. שבה נמצא הפוניקולר (שזה יותר כמו רכבת ופחות כמו רכבל) שעולה למפלי הרביינוק. בנקודת היציאה מהפוניקולר מתחילים מספר מסלולים ובהם המסלול למפלים.

לגבי האקווהסיטי פארק המים בפופראד, הוא נחמד מאוד , אבל אין מה להשוות לטטרלנדיה שהיה מדהים. גם מבחינת חוויית המגלשות , ומבחינת האסתטיקה של המקום.

לגבי מסלול הדיירי. מתאים מאוד לגיל ילדייך. מסלול יפהפה. היינו במסלול הקליל בגן העדן הסלובקי. זמרסקה רוקלינה. הילדים מאוד נהנו. מסלול מדהים. אבל לא קל. ואכן קיימת מידה מסויימת של סיכון. היינו עם ילד מאוד ספורטיבי בן 7 שעשה את המסלול בקלילות (אמא שלו פחות) . אבל יש דיווחים פה בפורום שבהם לילדים קטנים בגילאי 6 היה קשה. אם בכל זאת תחליטי ללכת על זה אז עם נעלי טיולים גבוהות וטובות שאינן חדירות למים. והמון המון זהירות.

שימי לב שניתן לעשות את המסלול הזה רק בכיוון אחד. כלומר , בעייתי להתחרט ולחזור.

לגבי יום ראשון  הייתי מוותרת על ולקולינק ואם לילד עלול להיות קשה גם על טרזניה. אהבנו מאוד את המערת החופש. לטעמינו היתה מרשימה וטטרלנדיה זה אחלה אטרקציה.

מקווה שנתתי לך קצת כיוון.

פורסם בפורום אירופה
      איילת 0406
      איילת 0406

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי איילת 0406

• RE: מהם שלושת הדברים שאסור לפספס באגם מג'ורה?

@annaly

וילות עם גנים הכוונה לוילה פלוויצינו ווילה טראנטו. שוב, לא היינו-אבל נראה לי יפה 

איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: מהם שלושת הדברים שאסור לפספס באגם מג'ורה?

@annaly

אהבנו מאוד את עמק ורזאסקה, האיים הבורומאים, אגם אורטה ו.. הר תמרו שנמצא בין אגם לוגאנו למאגורה. 

לאיים הבורומאיים נדרש יום שמשי ולא חם כדי להפיק את מלוא ההנאה. הר תמרו=נוף+פארק חבלים+מגלשות הרים+ספא עם בריכה חמה חיצונית ומגלשות מים.בעיני יותר מהנה מהמוטארונה על אף זמן הנסיעה אליו. לא היינו בוילות עם הגנים אבל הייתי מוסיפה. 

איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: עמק OETZ

@Rivka-Dani_3497827

הי

אז כמו שקודמי כבר אמרו, העיירה oetz נהדרת כמיקום לטיול שאינו מתמקד רק בעמק oetz עצמו. תוכלו לנסוע ל"עמקים השכנים", למיטנוואלד ולאינסברוק, ועוד... 

אמנם מדובר "רק" בחצי שעה אבל כשצריך לנסוע כל יום הלוך וחזור, זה נעשה מיותר ומסורבל. 

פורסם בפורום אירופה
      איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: אב ובן נוסעים לפריס.....

@haim1952

אנשים טובים, ציידת הערפדים, חיים1952 תודה רבה. עזרתם לנו מאוד

פורסם בפורום אירופה
      איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: אב ובן נוסעים לפריס.....

@haim-1952

תודה רבה לכולם

יונית, כדורגל לא בשבילם... 

קטקומבות-הורדתי, ובעקבות המלצתך החזרתי לתוכנית. 

ארט & מטיה - הורדתי. 

לגבי מוזיאון המדע בלה וילט-אני זקוקה לקצת יותר מידע אבל נראה לי  שאפשר לותר לפי הגיל שלו... 

סיור אופניים מתוכנן לורסאי

טור דה פראנס היה מאוד יכול להתאים... פרט לתאריכים: (

עמיחי, המוזיאון הצבאי אכן ישקל באופציות. 

חיים, במונמרטר אכן תכננו להיות אבל עכשיו תודות להמלצתך, הסיור יהיה יותר מכוון לשעות המומלצות ולסדר הספציפי. 

סיור השוקולד-נראה לי יבוצע כל יום כל הזמן

אנסה לבדוק את האתר לתכנון שצירפת. 

פורסם בפורום אירופה
      איילת 0406
      איילת 0406
    • אב ובן נוסעים לפריס...

שלום, 

ביוני, אב ובן 16 בפריס. לבן זוהי פעם ראשונה בפריס, לאב שניה. 

מה לדעתכם must או לא must קלאסי אבל ברמת הסבירות שמאוד יעניין את בן ה 16.

כרגע, הפארקים: דיסנילנד ואסטריקס לא בתוכנית. 

מי שהיה במוזאון arts et metiers או במוזיאון המדע בלה וילט- אשמח לשמוע על התאמתם לגיל וההבדלים בינהם ובכלל עד כמה הם מעניינים לגיל זה. 

איילת 0406
      איילת 0406
    • אב ובן נוסעים לפריס.....

שלום, 

ביוני, אב ובן 16 בפריס. לבן זוהי פעם ראשונה בפריס, לאב שניה. 

מה לדעתכם must או לא must קלאסי אבל ברמת הסבירות שמאוד יעניין את בן ה 16.

כרגע, הפארקים: דיסנילנד ואסטריקס לא בתוכנית. 

מי שהיה במוזאון arts et metiers או במוזיאון המדע בלה וילט- אשמח לשמוע על התאמתם לגיל וההבדלים בינהם ובכלל עד כמה הם מעניינים לגיל זה. 

תודה

פורסם בפורום אירופה
      איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: מזומן בצ'כיה

@אוליב-י

הי אוליב

הייתי שם לפני כמה שבועות אז נראה לי שאני יכולה לתת אומדן זהיר. אין לי מושג עלות הנסיעות ברכבת. אז תוסיפי לסכום. אם המדובר רק בך אז נראה לי שתוכלי להסתפק ב 20 יורו ליום שזה כ 550 קרונות ליום. 

פורסם בפורום אירופה
      איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: אתרים בדרך ליום הראשון וליום מעבר - מה כדאי ?

@nany8

הי

בלי שאני יודעת מה שעת הנחיתה שלך אמליץ על העיירה סטרזה ושיט לאי איזולה בלה או איזולה מאדרה. 

איילת

פורסם בפורום אירופה
      איילת 0406
      איילת 0406
    • RE: 2 כוכבים בצפון איטליה

@tsvia_fh

הי. 

11 יום יכול להיות נחמד מאוד לשילוב אגמים ודולומיטים. ספטמבר מתקרר, אבל גם מבחינת מחירי הלינה😉. 

במיוחד בדולומיטים. 

אפשר לחלק ממש חצי חצי. אחד האגמים + מרכז הדולומיטים. 

לגבי בחירת האגם, אם גרדהלנד הוא גורם בעל חשיבות אז כבר קבעת את האגם. אם לא,  אז גם מאג'ורה נהדר. (בשאר עדיין לא הייתי). בכל מקרה, מאחר והנחיתה בונציה והחזרה ממילאנו, אם את בוחרת גארדה אז הסדר משנה רק מבחינת מזג האויר. אם מאג' ורה, עדיף מבחינת מרחקים קודם לדולומיטים (גם מבחינת מזג אויר זה עדיף) ואחר כך לאגם. 

איילת

איילת 0406
      איילת 0406