היינו כמה ימים בדבלין. המשכנו ללימריק בעיקר בשביל לראות תחרות סוסים. משם המשכנו דרומה לקילרני ושהינו בה כמעט שבוע, משם עשינו טיולים יומיים בשמורה (מומלץ מאוד) ובRING OF KERRY. רק בקילרני שכרנו רכב כדי להיות תלויים בעצמנו ובRING OF KERRY טיילנו לבד, ראינו מקום נחמד נעצרנו, בגלל זה לא הספקנו לעשות את כל הסיבוב (יש טיולים יומיים מאורגנים לשם) באופן זה אפשר בכיף להקדיש לחצי האי יותר מיום אחד. מקילרני המשכנו מעט צפונה- צוקי מוהר, קונמרה נשיונל פארק, מעבורת לאיי ארן (מגולווי). וחזרה לדבלין- בימים האחרונים בדבלין לקחנו טיול יומי לוויקלו ששם צילמו את לב אמיץ, באזור וויקלו אפשר גם לטייל כמה ימים. יש את האזור בצפון אירלנד (הרפובליקה) שיוצא יותר צפוני מצפון אירלנד, לא זוכרת את שמו, שלא הספקנו להגיע ואומרים ששווה גם.
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי ענבר610
-
RE: 3 שבועות באוגוסט, בזוג- אירלנד או סקוטלנד?פורסם בפורום אירופה
-
RE: טיסה לדוברובניק ביוליפורסם בפורום אירופה
תבדוק גם טיסות של קרואטיה איירליינס. לפחות בספטמבר האחרון היו להם טיסות ממש נוחות (לנחות בבוקר להמריא משם בלילה, כך שיש ימים ממש מלאים). לארקיע או ישראייר בעונה יש טיסות לטיבט מונטנגרו (שקרובה לגבול עם קרואטיה). בדוברובניק יש בית כנסת עם קהילה יהודית ממש קטנה שכנראה לא מצליחים להעמיד מניין, הרב שלהם זה הרב של זאגרב. אולי אפשר ליצור איתם קשר באינטרנט אם אתם משלימים להם מניין. מונטנגרו יותר מתאימה לטיולי כוכב, קרואטיה פחות. במיוחד אם אתה צריך להגיע לזאגרב מדוברובניק רק בשביל השבת. אם טיול מתגלגל (כל לילה שניים לישון במקום אחר) זה אופציה מבחינתכם אז יופי. זאגרב יותר אטרקטיבית מפודגוריצה בשביל שיטוט.
-
RE: טיסה לדוברובניק ביוליפורסם בפורום אירופה
את מעבר הגבול מונטנגרו קרואטיה לא עשיתי אבל כן ממרכז קרואטיה לדוברובניק (המדינות היוגוסלביות האלה והסדרי השלום המוזרים שלהם- לבוסניה יש גישה לים מה שיוצר שאזור דוברובניק זו מובלעת בבוסניה וצריך לחצות גבול ולחזור לקרואטיה אחרי 20 ק”מ) אז אולי זה יכול לתת קצת מידע.
- כשאתה שוכר את הרכב אתה צריך להגיד שאתה רוצה לעבור למדינה אחרת ולאיזה. כדי לוודא שיש לרכב ביטוח במדינה השנייה, לפעמים צריך מדבקה לכבישים מהירים (נגיד בסלובניה לדעתי), יכול להיות שידרשו תשלום נוסף על האפשרות לעבור (בגלל אולי ביטוח נוסף). אצלנו הנציגים בארץ של חברת ההשכרה אמרו שעל מעבר הגבול יגבו מאיתנו 12$ (אולי יורו?) וחברת ההשכרה שם בסוף לא חייבו כלום.
- לפחות במעבר קרואטיה- בוסניה בוסניה- קרואטיה הם מתורגלים במעבר ולא לקח הרבה זמן (תלוי בכמה מכוניות יש בתור). ביקשו רק את הדרכונים שלנו כדי להחתים. לקח 10- 20 דקות.
-
RE: ברצלונה או קרואטיהפורסם בפורום אירופה
המחיה לדעתי תהיה יותר זולה בקרואטיה. שופינג יש יותר בברצלונה. אבל באמת כמו שאמרו ברצלונה היא יותר טיול עירוני ויש גם דברים מסביב קצת שאפשר להגיע בתחב”צ. קרואטיה עיקר המקומות היפים הם מסביב לזאגרב ויותר טבע.
-
RE: עזרה במסלול למונטנגרו ודרום קרואטיהפורסם בפורום אירופה
בשל המבנה השונה של קרואטיה ומונטנגרו במונטנגרו יותר קל לעשות טיולי כוכב. אם הטיסות שלכם מטיווט אתם יכולים לטייל בדוברובניק קרואטיה שדי קרובה לגבול עם מונטנגרו זה ימלא פחות משלושה ימים. (אני הייתי בסוף הטיול וכבר בלי רכב אז לא בדקנו לגבי פעילויות מחוץ לדוברובניק, יכול להיות שיש). יש עוד אטרקציות ואתרים יותר בתוך קרואטיה אבל נסיעה יותר ארוכה (לפחות 3-4 שעות) ומצריכה מעבר גבול עם בוסניה שאלה טובה אם שווה לכם.
במונטנגרו יש הרבה אתרים במרחקים יחסית לא גדולים- שמורת דורמיטור (אפשר לישון בז’בליזאק), לינה בקולשין וטיול בשמורה ליד ששכחתי את שמה, עיירות החוף בודווה וקוטור...
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי ענבר610
-
RE: ביקור במפלי פליטביצה ביוניפורסם בפורום אירופה
יוני זו תחילת עונת התיירות ולדעתי כל עוד תגיעו מספיק מוקדם (שזו המלצה גם בשיא העונה ביולי אוגוסט) לדעתי אין סיבה להזמין כרטיסים מעכשיו. ככל שתגיעו יותר מאוחר יהיו יותר תורים והשמורה עצמה תהיה עמוסה ויוצרו פקקים מכיוון שחלק גדול מהשמורה השבילים מלאכותיים וצרים. לגבי מסלול מומלץ זה לאו דווקא הקל.. תכנסי לאתר שלהם אפשר לראות מפה של המסלולים המוצעים- לכל מסלול יש סימון של צבע גם בשמורה עצמה. בגדול השמורה מחולקת לחלק עליון וחלק תחתון אז או שעושים סובב הכל (שזה מה שאני עשיתי ונהנו מאוד אבל לוקח זמן) או שעושים כל חלק ואז עד כמה שאני זוכרת עדיף לעשות סיבוב סביב החלק התחתון שמשם רוב התמונות בפליירים.
-
תערוכה של בנקסי בשער הניצחון בבוקרשטלמי שנמצע בבוקרשט בשבוע הקרוב אם עולים לשער הניצחון יש תערוכה של בנקסי (אומן גרפיטי)עד ה27.10 נחמד מאודפורסם בפורום אירופה
-
טיול משפחתי לרומניהפורסם בפורום אירופה
אנחנו משפחה עם ילדים בוגרים (הורים כמעט בשנות ה70 שלושה ילדים בני 32-42) טסים לרומניה בסוכות. נוחתים ביאשי בלילה של ה10.10 ממריאים מבוקרשט לפנות בוקר של ה20.10 כך שיש לנו 9 ימים מלאים.
מתכוונים לעשות טיול שורשים ביאשי כיום וחצי- יומיים ולהתגלגל עד בוקרשט עם רכב שכור.
אוהבים טבע וטירות ואין לנו בעיה עם טיולי טבע של מספר שעות, כל עוד נחזור למקום הלינה באור…
ביאשי ההורים יושבים עם בני משפחה על מנת למצוא נקודות עיניין רלוונטיות למשפחה ומצאנו נקודות עניין שמעניינות אותנו באזור טרנסילבניה- ברשוב- בוקרשט.
נשמח לא לעשות נסיעה של 5-6 שעות ברצף ולכן נשמח לשמוע המלצות לנקודות עצירה (אפשרי עם לינה) מאזור יאשי לאזור טרנסילבניה (מקווה שאני מייחסת שמות נכונים לאזור).
בנוסף מכיוון שאנחנו חמישה ובמלונות סטנדרטיים זה בדרך כלל אומר יותר מחדר אחד נשמח אם יש המלצות לדירות/ צימרים בדרך. אפשר בסגנון מתגלגל או במיקומים שמאפשרים טיולי כוכב במרחק נסיעה סביר (עד שעתיים שלוש מבחינתנו, אם זה אפשרי).
תודה רבה
-
RE: טיול במונטנגרו באוקטוברפורסם בפורום אירופה
גם אנחנו טיילנו באוקטובר במונטנגרו לפני כמה שנים (זה יצא אז סוכות). לא היו חסומים דברים בגלל שלג, רק בחלקים הגבוהים של דורמיטור היה קצת מעונן וערפילי. מה שכן זה קצת מחוץ לעונה אצלם ואז יש כל מיני אטרקציות שהיו סגורות או שהיינו צריכים להתאמץ קצת יותר להשיג, נגיד רפטינג על הטרה.
-
RE: נסיעה בגרמניה ואוסטריהפורסם בפורום אירופה
מניסיון של הזמנת רכב מאופרן← באג’ט בזלצבורג לסוף אוגוסט הקרוב יש מדינות שיש להם הסכמים איתם או משהו כזה (כנראה חלק מהאיחוד) ויש מדינות שלא שאם נכנסים אליהן צריך להוסיף תוספת על ביטוח. לעבור לגרמניה לא דורש את התוספת. לדעתי מדינות שכן- מדינות יוגוסלביה לשעבר. התוספת היא משהו כמו 6 יורו ליום השכרה.
-
RE: רכבת מוינה לזלצבורגפורסם בפורום אירופה
תודה רבה!
משיטוט באתר שלהם אני מבינה שיש להם אפשרות של חופשי שבועי בקו הזה שלדעתי מגיע גם לאינסבורק ואולי זה יכול להיות לנו פיתרון להגיע יותר פנימה לטירול.
-
RE: רכבת מוינה לזלצבורגפורסם בפורום אירופה
תודה!
אנחנו עדיין לא סגורות מבחינת משך הנסיעה וזה תלוי כמה סביר המחיר ברכבת. יש לנו חלון זמן של בערך שבועיים מקסימום (סביר להניח שלא ננצל את כולו) רוב הסיכויים שאם נצא מוינה זה יהיה לכוכב אחד. במקרה הכי גרוע נטוס רק לוינה ואזור זלצבורג וטירול ישמר לפעם אחרת.
-
רכבת מוינה לזלצבורגפורסם בפורום אירופה
חברה ואני מתחילות לתכנן טיול לאוסטריה בסוף אוגוסט. אנחנו אוהבות טבע וארכיטקטורה/ טירות ופחות שופינג ומרכזי קניות. רוצות לעשות איזה שלושה ימים וינה ואח”כ לעבור לזלצבורג/ טירול. מעדיפות כמה שפחות נסיעות ארוכות ברכב ולכן חשבנו לנחות בוינה לקחת רכבת לזלצבורג ורק שם לשכור רכב ולעשות שם טיול כוכב של כמה ימים. לא הצלחנו למצוא בנתיים כמה עולה רכבת וינה← זלצבורג וחזרה. האם צריך להזמין מהארץ או שאפשר/ צריך שם?
תודה מראש למי שידע לתת מידע
-
RE: 15 יום קרואטיה וסלובניה - טיסות - חוששת שעשיתי טעות...פורסם בפורום אירופה
לפארק krka יש כמה כניסות שמראות חלקים שונים של השמורה מlozovac יש מהחנייה הסעות לחלק המרכזי של השמורה שכלולות במחיר כרטיס הכניסה