ניו אינגלנד – יום 2 : ההרים הלבנים
יום 27 לטיול 18/10
היום הזה יוקדש ל-”הצצת עלים” ובו נעשה את “סיבוב מרסלו”.
זהו סיבוב שתחילתו לפני כ-27 שנה, סיבוב חד יומי, סיבוב שהתפתח עם הזמן לטיול סטנדרטי בהרים הלבנים בן יום אחד.
עשיתי לאזור הזה כמה וכמה גיחות, שכללו טיולים רגליים ביעדים מרכזיים כמו גם טיפוס ברכב להר וושינגטון או ברכבל להר קנון ועוד.
בהמשך התחלתי לקבל ביקורים כאלה ואחרים מהארץ ובהם לקחתי את האורחים במסלול הזה.
אם להתחיל מהסוף יום אחד אני מקווה לשהות שם כמה ימים רצופים או יותר, פלוס סקי בהר קנון, ולחרוש את כל האזור שוב.
סיבוב מרסלו מתחיל תמיד באזור 6 בבוקר, יציאה מהקו של בוסטון (בעיקר על כביש 495), הפעם נקודת היציאה הייתה Natick.
על כן נסענו בכביש 90 מזרח (המס-פייק) אל 95 צפון וממנו אל 93 צפון שהוא כבר הציר המוביל אל ניו-המפשייר תוך חציית ה-495.
ישר ישר ישר צפונה ועד לינקולן NH – אני חייב לציין כי הכביש השתפר מאוד (וגם נוספו לו אגרות, אבל הייתי על הכל כלול) ועלו המהירויות המותרות ובסה”כ זמן הנסיעה הצטמצם.
משם ימינה בכביש 112 ה-“קנקמגוס הייויי” כביש הנופים המפורסם דרך הר לון (גם שם דרוש לקיים סיבוב סקי) עד קונווי, שמאלה וצפונה בכביש 16 אל כביש 302 מערב, והסיבוב יסתיים שמאלה בכביש 3 אל 93 דרום, חולפים על פני לינקולן וחוזרים הביתה בחושך מאוחר ורצוצים (חובה לסיים במצב גמור).
בדרך עוצרים בנקודות עניין משתנות, אני חייב לציין שהיו שינויים נחמדים עם השנים, אולי מלבד האיש הזקן של ההר שלא החזיק מעמד.
אעבור עכשיו לתמונות ופרטים – אציין שוב שלא חשבתי שהיום יעשה הטיול הזה, חשבתי אפילו כי נגיע לאזור לינקולן, נראה בדרך שלכת מהממת ונרד בחזרה דרומה לכיוון בוסטון. אבל השלכת לא הספיקה ורציתי עוד ועוד.
הנקודה כאן היא מה שנאמר לא מעט פעמים – עם שלכת צריך להיות מוכנים לספונטניות כדי לתפוס מה שאפשר בהתאם למיקומה יחסית לימי הטיול.
תמונות שוות כשאין מילים
7 בבוקר על 95N – משפחתית לא ממש יצאנו ב-6

סייג’יק לקח אותנו דרך 3 צפון שמתחבר אחר כך אל 93 – כבישים טובים

מחיר הדלק במזרח הרבה יותר נוח מהמערב – כדולר וחצי פחות לגלון.
האמת צילמתי כי לא יצאה לי קבלה, והתמונה נשארה עם העכביש הזה.

בהחלט מזדהה – בכניסה ללינקולן ליד התחנת דלק

מתחילים – עם היום האפור זה מתחיל מאכזב
מתחיל להשתפר – הדרישות שלי גבוהות שיהיה ברור

האוטו מרוצה

ואז מוצאים את הפינה הנכונה וזהו

אי אפשר להפסיק להסתכל וגם לצלם

לו יכולנו להיות שם עכשיו בשידור חוזר

גם הצהוב-כתום הזה יפה

הפנורמי של Sugar Hill Scenic Vista

אני תמיד מחפש בצד משהו מחוץ למסלול

חיפשתי גם איזה גשר מקורה מעניין להציג ומצאתי קרוב ליד את גשר נהר סאקו – משהו חדש גם בשבילי, אז עברנו הלוך ושוב.

וגם ברגל לצלם

ובצד השני היה כפרי ויפה

בדרך אל North Conway מתגלה תצפית מרהיבה על סאקו ריבר

ועכשיו הפסקת צהריים בעיירה, ולאחריה ליבי לא עמד באכזבה על כי לא עצרתי באאוטלט אז חזרתי אחורה.
בנו שם אימפריית אאוטלט, הנשים מצאו מציאות ואילו אני קינוח תוצרת ביתית לשם שינוי.

זה אינו הסייל היחיד – פה עשינו עבודת צוות עם זוג ישראלים, איחדנו קנייה והתקבלה הנחה נוספת, ישראלים.. זה חוקי?

רכשו כמה מותגים, מה שרצו, עד שהיינו חייבים לצאת לדרך – היה קצת פקק בצומת? עקפנו דרך העיירה.
היו שם גם דרכים מהממות בתוך עצים.

וזהו – בדרך חזרה עוד עצירה במפלון לצד 302, קפאנו !

מלון וושינגטון נמצא יפהפה, פעיל ומשופץ ומפתיע – בזמנו היה נטוש והזכיר לי את "הניצוץ”

צומת בהמשך נמצאה הרכבת הישנה של מאונט וושינגטון

ובדרך חזרה עוד הספקנו לצלם את הר קנון

וכך בנסיעה ארוכה בחושך הסתיים לו יום שיזכר היטב.
אני מתנצל על הקיצור הרב – בהחלט שווה להשקיע באזור הזה בלבד כמה ימים, ובכלל בכל ניו אינגלנד והחופים לפחות חודש.
לילה טוב ניו המפשייר.
מחר יום לפני אחרון בארה”ב.