השכרת רכב בארצות הברית ומונית משדה
-
נכון. אני הצגתי את זה כאילו יש שתי אפשרויות – לסחוב הרבה בגדים או לכבס. אבל למעשה יש עוד שתי אפשרויות – ללבוש בגדים מסריחים או לאלתר פתרונות כמו שטיפה במקלחת.
אגב, מי שקורא את ספרי לי צ’יילד יודע שיש גם אפשרות נוספת – שיהיה רק סט בגדים אחד עלינו, וכל כמה ימים להיכנס לחנות, לקנות סט חדש ופשוט לזרוק את הישן.
אבל זה לא אני. אני לא מגהץ את הטישירט ולא מעמלן שום דבר. אבל אני מעדיף בהרבה ללבוש בגדים נקיים, לא מקומטים וללא כתמים.
אגב צריך לזכור שיום טיול זה יום שמאתגר את הבגדים הרבה יותר מאשר יום בארץ. מסתובבים יותר, מזיעים יותר, אוכלים יותר אוכל רחוב ויש סיכוי לכתמים, משוטטים בחוץ גם עם מזג האוויר לא אידאלי (גשם, שלג, שרב ואובך).
אז ברור שכמו כולם יצא לי ללבוש את אותו בגד יותר מיום בטיול, ולפעמים גם כמה ימים, ויצא לא גם לאלתר שטיפה בכיור (לפעמים נעזרים במגהץ אם יש בחדר כדי לגהץ). אבל זה אילוץ שנובע מתקלה, ולא משהו שאני מתכנן לפיו.
אני גם מזכיר שכדי לשטוף במקלחת ולייבש בשמש (או תלוי על החבל המוזר שיש לפעמים במלונות מעל האמבטיה) צריך שעות רבות ו/או שמש. לא ישים בטיול במקום גשום. ולא ממש ישים בטיול מתגלגל כי גם אם עושים את השטיפה דבר ראשון בערב, היא לא בהכרח יבשה עד הבוקר (אפילו סביר שלא). חולצת דרייפיט אולי כן. אבל גרביים לא, חולצה אחרת לא, וודאי וודאי שלא זוג גי’נס או בכלל בגדים מבוססי כותנה.
כל אחד עושה את הפשרות שמתאימות לו, ושמתאימות לאופי הטיול שלו.
אגב בטיול משפחתי ארוך יש לי תמיד אתגר – איך מכבסים את הפיג’מות. לרוב אנחנו עושים כביסה בערב והכביסה מוכנה רק לקראת הלילה, לפעמים אחרי שחלק מהילדים הלכו לישון. בטיול של שבוע אני לא טורח לכבס את הפיג’מות. אבל בטיול של שבועיים ושלושה זה כן חשוב. בייחוד שבמלונות, עם השמיכות הכבדות, לפעמים מזיעים יותר.
אתם רשאים לקרוא לי איסטניסט, אבל אני בטוח שאני לא היחיד.
-
בטיול ארוך אני בודקת מראש היכן יש אופציה לכבס ועל פי זה מארגנת את כמות הבגדים+ יום ספייר. משתדלת תמיד לכבס בערב/לילה ולא לבזבז זמן טיול. ופיג’מות? זו הסיבה שתמיד אני לוקחת שתיים….והתיאוריה שלי אומרת שמכיון שאני לא מטיילת בדרך כלל במדבריות הסהרה, אני יכולה לעשות השלמות ביגוד במקרה של תקלה חמורה. עד כה נזקקתי להשלמות כאלו רק בטוקיו בה באמת היה חבל לי על כל שניה...גם בלילות….למרות שהיה חדר כביסה במלון.
-
@אנשיםטובים אמר:
אגב, מי שקורא את ספרי לי צ’יילד יודע שיש גם אפשרות נוספת – שיהיה רק סט בגדים אחד עלינו, וכל כמה ימים להיכנס לחנות, לקנות סט חדש ופשוט לזרוק את הישן
אני לוקח בגדים ישנים שמיועדים ללבישה פעם אחת ומשם לפח.
ומכיוון שממילא רוכש בגדים חדשים בחו”ל (הרבה יותר זול מישראל) הם משמשים אותי אחרי שזורק את הישנים.
@אנשיםטובים אמר:
אגב צריך לזכור שיום טיול זה יום שמאתגר את הבגדים הרבה יותר מאשר יום בארץ. מסתובבים יותר, מזיעים יותר,
לכן תמיד לובש חולצת T מתחת לחולצה היותר ייצוגית, או חולצת T שטסה מישראל לחו”ל ולא תחזור או כזו שנרכשה בחו”ל וכנראה תחזור מלוכלכת.
ככה מזיע פחות על החולצה העליונה.
כל אחד והשיטה שלו לצמצם נפחים ומשקל.
@אנשיםטובים אמר:
אני גם מזכיר שכדי לשטוף במקלחת ולייבש בשמש (או תלוי על החבל המוזר שיש לפעמים במלונות מעל האמבטיה) צריך שעות רבות ו/או שמש. לא ישים בטיול במקום גשום.
בטיול שאני מתכנן לכבס עצמאית אני גם בודק אם יש מייבש כביסה.
ישנם יעדים שאני לא מכבס בעצמי, כמו למשל תאילנד. מוסר את הבגדים לכביסה ומקבל אותם מכובסים ומיובשים, ובתאילנד לייבש זה אתגר.
תמיד לוקח אטבי כביסה,
בד”כ משמשים אותי לאטימת וילונות החשכה כנגד חדירת אור בבוקר מהחלונות אבל יכולים לשמש גם לתליית בגד.
@אנשיםטובים אמר:
איך מכבסים את הפיג’מות
בשביל זה יש טרנינג ישן שישאר במלון, או יותר מטרנינג אחד.
לבוש שרואים צריך להראות נורמלי, אי אפשר להסתובב כמו קלושר, אבל במיטה אפשר לא להראות ייצוגי.
כל אחד והדרך שלו לצמצם בנפח ובמשקל
-
מהשכרת רכב הפך לשרשור על כביסה
-
@reuben13 אמר:
מהשכרת רכב הפך לשרשור על כביסה
אפשר לשים מכונת כביסה בתא המטען ולהרוויח שתי ציפורים במכה אחת
-
מכבסת בערב במלון, נניח שמה מכונה, יוצאים לארוחת ערב, מעבירה למייבש, מקפלת. זה מכונה בודדת, לא דרמה.
עוד אופציה שאני אפילו עוד יותר אוהבת זה לתת לfluff and fold, שזה שירות כביסה – נותנים בבוקר כשמתחילים את היום, אוספים אחר הצהרים מכובס ומקופל. עולה לפי משקל, ולי שווה את הכסף (גג $20 פעם או פעמיים במהלך כל הטיול).
ההתניידות עם פחות ציוד היא פרייסלס עבורנו – חוסך המון זמן במעברים, פחות צפוף במלונות, סיכוי יותר קטן לאבד או לשכוח, ופחות כאבי גב
-
לא תמיד זה כל כך פשוט. כבר יצא לנו להגיע בערב למוטל, עשרות חדרים, ויש רק מכונת כביסה אחת (ועוד מייבש אחד). כמובן שהמכונה הייתה תפוסה, מטיילים אחרים שהגיעו לפנינו. נאלצנו לקפוץ לוול מארט הסמוך להצטייד.
-
תודה רבה על המידע
אני בחורה, שמי נילי

בדקתי ובניו גרזי אין הבדל מחיר משמעותי, הכל עכשו יקר…
אז בפירוש לא אקח דולר או טריפטי להשכרה של 21 ימים…
-
כשאתה מסביר את זה ככה זה כנראה באמת מתאים יותר למקומיים...
אני גדלתי עד כיתה ח' בקליפורניה ואני זוכרת את כבישי האגרות שבהן נהננו אחי ואני לזרוק מטבעות לסל לתשלום ולשמוע אותן נופלות והמכונה סופרת כמה חסר…
ילדי היום לא יהנו מה"חוויה" הזו בטיול...
חחח...
-
@nbk אמר:
הי תודה רבה! אשמח גם למידע על הסעה עם הבחור , אם תמצא מדוע החלטת להזמין מראש ולא לקחת מונית צהובה בשדה? הסעה כזו עם כרמל יותר יקרה ממונית צהובה?
מתנצל, ראיתי רק הבוקר.
לגבי הבחור צריך לחפש פה בפורום.. לא בעצם! נזכרתי שתיעדתי בגוגל notes, שמו אייזק – הנה כל התיעוד:
העברות מהשדה:
https://booking.supershuttle.com/
https://www.carmellimo.com/
לבדוק את issac, היה עושה פעם העברות.
1-917-406-3171לגבי הלמה – קראתי פה בפורום, ולקחתי המלצות.
אני אוהב ביטחון, במיוחד אחרי טיסה ארוכה (ואנחנו כולה הגענו מ-LA ללא ג’טלג) ובשעה 22:30.
היינו 4 + 4 מזוודות + 3 טרולים + תיק גב, במקום לצאת ולהתחיל לחפש מי מה מו איפה, זה היה מוזמן, הכל האפליקציה כמו שתיארתי, שם גם שילמתי בכרטיס אשראי + טיפ (ויש לי שוטף + 30 באשראי לרכישות בחו”ל).
בפיטר לוגר השארתי הרבה יותר כסף..ואני עוד כן חשבתי על הפתרון של הרכבת.