ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

השכרת רכב בארצות הברית ומונית משדה

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית ארצות הברית ארהב השכרת רכב טיול שלכת ניו יורק ניו יורק סיטי
    11
    50
    6462
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עמיחי13
      עמיחי13 @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

בכל מקרה כאשר מזמינים את הרכב חברת ההשכרה מתחייבת רק על הקטגוריה, לא על הדגם המסויים. יש נקודות השכרה שבהן חלק מהחברות מאפשרות לכם לבחור את הרכב מבין אלה שנמצאים שם ויש כאלה שפשוט יבחרו בשבילכם. כל הרכבים מדגם מיניוואן מאוד דומים זה לזה (עברתי על כמה במגרש של ההשכרה).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אוסף מחשבות בלתי תלויות

מיניואן ל-5 נפשות עם ציוד זה בהחלט אפשרי אם כי עשוי להיות טיפה צפוף. בהחלט יתכן שלא כל הציוד יכנס בתא במטען ויהיה ציוד במעבר בין שני המושבים בשורה האמצעית. זו החלטה אישית אם זה נוח או לא.

לעומת זאת מיניואן לא מתאים ל-5 נפשות ציוד + נהג. כלומר לא נראה שבתור מונית תוכלו להסתפק במיניואן ותצטרכו ואן שמחירו יעבור את ה-150 דולר.

פתרון חלופי הוא פשוט שתי מוניות רגילות (צהובות, אובר וכדומה) במחיר דומה. זו בחירה אישית וללא השפעה דרמטית על המחיר

אתם בכל מקרה צרכים לחשוב על אופי הלינה שמתאים לכם ולהתאים את הציוד והרכב גם לזה. אם ישנים במוטלים לרוב אפשר להחנות את הרכב סמוך לדלת החדר ואז קל לסחוב אפילו בכמה סיבובים. אבל במוטלים קשה יותר להשיג חדרים מקושרים אם זה חשוב לכם. אם אתם רוצים סוויטות שני חדרי שינה + סלון בהחלט יש כאלה, אבל לרוב מדובר על מלון במבנה של קומות כך שיש דרך מהאוטו לחדר. ואז אם הילדים וסבא לא מאד עוזרים לסחוב זה עשוי להיות אתגר עם הרבה ציוד

להשכרת הרכב בניו ג’רסי יש גם יתרון שלא צריך לנהוג במנהטן. במקרה כזה לוקחים שוב מונית (שוב 150 דולר) לניו ארק או תחנת השכרה אחרת בניו ג’רסי ושם שוכרים את הרכב ונוסעים ביחד. הנהיגה במנהטן לא קלה. היא בהחלט אפשרית ולא צריך להמנע ממנה בכל מחיר, אבל אם השילוב של מונית _ רכב שכור בניו ג’רסי הוא באותה עלות כמו רכב שכור במנהטן זו עשויה להיות אפשרות מפתה. לא לשכוח שמהמלון לתחנת ההשכרה צריך להגיע איכשהו. אם זה אם כל הציוד זו לוגיסטיקה ואולי גם עלות. אם הנהג שוכר לבד וחוזר עם הרכב לאסוף – זו גם נהיגה לא קלה וגם קשה לעצור בפתח המלון להעמיס. בייחוד כשמדובר על העמסה ראשונה וצורך “להנדס” את המזוודות. הרבה יותר נוח לעשות את זה בנחת במגרש החניה של חברת ההשכרה

לגבי עצירה בדרך לוושינגטון מול נסיעה באוטובוס/רכבת – תלוי כמובן איפה גרה המשפחה ומה האילוצים. לא בהכרח לעצור אצלם אחרי וושינגטון יהיה יותר מורכב, יקר או מאריך את הדרך על פני לעצור אצלם לפני.

אפשר גם בהחלט לשקול לטוס מוושינגטון לניאגרה ואז לעשות טיול אוטו עד בוסטון. לא זול כמובן, אבל בתנאים מסויימים עשוי להיות אטרקטיבי. אם תכננתם את אגמי האצבעות אפשר לשלב אותם גם אחרי הניאגרה באותה מידה. וטיסה יכולה לחסוך גם יום שלם של נסיעה שבתורו עולה כמה מאות דולרים כך שהמחיר עשוי יחסית להתקזז עם עלות הטיסה (ברור שצריך לשקלל גם הפרשי עלות ברכב שכור מונית לשדה ועוד). למשל טיסה שיוצאת ב-9 בערב משדה התעופה רייגן שבתוך וושינגטון משאירה לכם את רוב היום לשוטט בוושינגטון (האתרים הרשמיים נסגרים מוקדם יחסית), וב-11 בלילה אתם כבר ישנים בשדה התעופה באפולו, כדי לצאת למחרת רעננים ליום טיול

• שירליץ
          שירליץ @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk אמר:

@שירליץ

מקנאה בך!

זה לא עובד במשפחה שלי… בכלל..

זה עובד כי אני מכריחה אותם 😉

יש רשימות, יש הקצאות מקום, ואוי למי שלא עומד בתקן! 

• nbk
            nbk @reuben13 נערך לאחרונה על ידי

@reuben13 אמר:

יש לקחת בחשבון שבמזרח ארה”ב רצוי (ואפילו חובה, כי יש מקומות שלא ניתן לשלם במזומנים) לשכור מכשיר אי-זי פס לתשלום אגרות הכבישים, הגשרים והמנהרות

הי לגבי המכשיר איזי פס, אני מבינה שהוא מקל בתשלומי אגרות, אבל האם לא ניתן פשוט לשלם במזומן או באשראי?

מדוע חובה לשכור מכשיר כזה?

האם חברות ההשכרה מחייבות לקחת אותו?

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • nbk

@reuben13

רשמת ששכרת עכשו בוואגס רכב בדולר,

דרך איזו סוכנות/חברה עשית את ההזמנה?

ישירות באתר של דולר העולמי או דרך סניף/ סוכנות בארץ?

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk אמר:

הי לגבי המכשיר איזי פס, אני מבינה שהוא מקל בתשלומי אגרות, אבל האם לא ניתן פשוט לשלם במזומן או באשראי? מדוע חובה לשכור מכשיר כזה? האם חברות ההשכרה מחייבות לקחת אותו?

יש יותר ויותר כבישים שאין אפשרות לשלם בהם במקום. אפשר לשלם עם איזיפאס, ויש גם אפשרויות מסויימות לשלם באינטרנט לפי לוחית הרישוי.

תשלום לפי לוחית רישוי הוא בהחלט אפשרי, אבל דורש קצת מאמץ מצדכם – אם מדובר על תשלום בדיעבד – קודם כל לזכור לשלם (כלומר לזכור שבבוקר נסעתם בכביש ובערב להיכנס למחשב ולשלם), ובכלל זו התעסקות. בערב אחרי יום ארוך של טיול זה לא מה שבא לכם לעשות.

אם מדובר על לעשות מנוי – זה עשוי לדרוש רישום, כתובת וכו’, וגם אנחנו לא רוצים לתת את פרטי כרטיס האשראי שלנו לנסיעות עתידיות ברכב שכור שנחזיר עוד יומיים ובטח נשכח לבטל…

אפשר גם לוותר על כבישי אגרה אבל זה מאד לא פשוט ולא נוח.

לפחות טרום הקורונה היו לכם את האפשרויות הבאות:

להמנע מכבישי אגרה – יש מקומות בודדים שבהם זה ממש בלתי אפשרי, ובמקומות רבים אחרים זה פשוט לא מעשי. המנעות מכבישי האגרה עשויה להוסיף קילומטרים ושעות רבות

לשלם לבד – בלי טובות מחברת ההשכרה בכלל. במזומן במקום, דרך האינטרנט וכו’. כאמור פעם זה היה פשוט (מזומן) אבל היום זה כבר לא פשוט לנו כתיירים

שילוב של תשלום לבד איפה שאפשר והמנעות מאיפה שאי אפשר – נראה לי עוד יותר מורכב

לשכור איזיפאס מחברת ההשכרה – המחיר לא דרמטי. למשל בקבוצת אלאמו מדובר על כ-3 דולר ליום ועד 20 דולר לכל התקופה (לא כולל את התשלום על הנסיעות). זה אולי “בזבוז” של 20 דולר אבל זה לא סכום דרמטי וחוסך הרבה כאב ראש

לשלם “קנס” לחברת ההשכרה – כלומר חברת ההשכרה משלמת את האגרה וגובה מאיתנו (דרך הכרטיס שהושאר לביטחון) גם את דמי האגרה וגם “דמי טיפול”. יש מקרים שדמי הטיפול דרמטיים, אבל יש כאלה שממש לא. יחד עם זאת גם אם הם לא דרמטיים זה לא שונה בהרבה מלשכור איזיפאס.

לשלם תשלום גורף כולל נסיעות (כמו שראובן הזכיר) – לרוב זה מאד יקר ולא משתלם

אם אפשר לשכור מכשיר איזיפאס – זו פשוט האפשרות הכי נוחה וככל הנראה אחת הזולות ולכן זה הפתרון המועדף פה בפורום. רק אם הפתרון הזה בעייתי (כמו לשכור רכב בקנדה ולטייל בארה”ב, או חברות שלא משכירות איזיפאס) רק אז כדאי לחשוב על פתרונות אחרים

reuben13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • reuben13
                  reuben13 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

נראה לי במדינת מסצ’יוסטס אפשר לשלם באינטרנט רק אם בידיך חשבונית. ללא מכשיר אי-זי פס תהיה בעיה במדינה הזאת, במדינת ניו ג’רזי הכרתי יציאות מהכביש המהיר בהן אי אפשר לשלם לא במזומנים ולא ללא מכשיר

nbk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • nbk

@reuben13

אז ההמלצה בפורום מנסיונכם היא ממש לא להשכיר רכב בדולר, טריפטי, והרץ  בניו יורק לטיול אזורי השלכת בגלל הסיפור של האיזי פס, שמחייבים עליו יותר, כלומר גם פר יום וגם אגרות הכל יחד, ויקר בחברות אלו?

לא ברור לי למה הם נוהגים כך אם זה עלול לגרם להם להפסד לקוחות מול חברות השכרה אחרות?

האם ניתן להשכיר איזי פס שלא דרך חברת ההשכרה ולעשות מנוי לבד, שישלם אוטומטית את האגרות בטיול?

כי להיכנס כל יום לאינטרנט ולשלם אגרות, בטיול, כל יום זה נשמע לי סיוט...

ממש נשמע לי מוזר שאי אפשר לשלם במזומן או באשראי או עם קופאי אם אין ברירה, בכביש עצמו, בתחנת הירידה מהכביש/תחנת תשלום האגרה

פעם זה הרי היה כך, אז הכל עבר התקדמות דיגיטלית שאמורה להקל על אנשים, ובסוף זה מסבך/יקר יותר, היכן ההיגיון?

karnielr reuben13 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • karnielr
                      karnielr @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk אמר:

@reuben13

אז ההמלצה בפורום מנסיונכם היא ממש לא להשכיר רכב בדולר, טריפטי, והרץ  בניו יורק לטיול אזורי השלכת בגלל הסיפור של האיזי פס, שמחייבים עליו יותר, כלומר גם פר יום וגם אגרות הכל יחד, ויקר בחברות אלו?

לא ברור לי למה הם נוהגים כך אם זה עלול לגרם להם להפסד לקוחות מול חברות השכרה אחרות?

מדובר במקסימום 20 דולר, אני משערת שרוב המטיילים לא יימנעו מהשכרת רכב בחברות אלו בגלל 20 דולר. 

nbk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • reuben13
                        reuben13 @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

לגבי השכרת רכב במדינת ניו יורק, בתמונות המצ”ב תראה את מחירי השכירות של האי זי פס. רק בדולר ובטריפטי יש תשלום יומי שכולל את מחיר האגרות, הבעיה היא שמשלמים על כל תקופת ההשכרה.

לגבי החברות האחרות, יש תשלום יומי שלא כולל את מחיר האגרות, אבל יש מקסימום שמשלמים על שכירות המכשיר, בהרץ מקסימום 24.75 דולר לכל תקופת ההשכרה

• צביקה
                          צביקה @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

כל הכביסות האלה, לא מבזבזות יותר מדי זמן טיול יקר? לא עדיף עוד קצת ביגוד לטובת זמן פנוי?

Sailor keves160 אנשיםטובים שירליץ 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • Sailor
                            Sailor @צביקה נערך לאחרונה על ידי

@צביקה

כמה זה עוד קצת?

אם נוסעים לשבוע, אפשר להביא בגדים להחלפה ולא לכבס, ליותר משבוע דרושים יותר מדי בגדים, זה יקר ומסרבל את כל ההתנהלות.

מכונות הכביסה והייבוש בשרות עצמי הן מגדולות עד ענקיות והן מהירות הרבה יותר ממכונות ביתיות, אז אפשר להתפצל, למשל לכביסה וקניות ולנצל את הזמן הזה ביעילות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • keves160
                              keves160 @צביקה נערך לאחרונה על ידי

@צביקה אמר:

כל הכביסות האלה, לא מבזבזות יותר מדי זמן טיול יקר? לא עדיף עוד קצת ביגוד לטובת זמן פנוי?

זה לא שאתה עוצר את הטיול ויושב לבהות במכונה. מגיעים בערב למקום הלינה, זורקים את הכביסה במכונה, יוצאים לאכול ואז אוספים אותה. יש גם מקומות שפשוט מוסרים והכביסה מוחזרת אליך אחר כך (תלוי במקום הלינה ובגובה התשלום). לטיול של שבוע מסתדרים עם מה שיש בלי כביסות. טיילתי לפעמים במשך חודשים, והכביסה היתה התעסקות מינורית. לעומת זה היסחבות עם מלא מטען זה עונש ולפעמים עלות נוספת בגלל צורך ברכב גדול יותר (כשזה הרבה אנשים והרבה מאוד מטען) או צורך לשלם על מטען בטיסות. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                              • nbk
                                nbk @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

זה לא עוד רק 20 דולר.

בחברות דולר וטריפטי אם הבנתי נכון זה עוד 21 דולר לכל יום השכרה... כששוכרים ל 21 ימים זה תוספת גדולה…

האם הבנתי נכון?

אנשיםטובים karnielr reuben13 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • nbk

@reuben13

מה זה ה penelty בטבלה?

כלומר ממה שהבנתי בדולר וטריפטי בלבד צריך להוסיף 21.49$ לכל יום השכרה , בלי אפשרות אחרת?

ממש יש מקומות של כבישי אגרה שלא תהיה שום אפשרות לשלם באשראי או מזומן  או איש בדלפק אלא רק איזי פס לתיירים?

הזוי...

• אנשיםטובים
                                    אנשיםטובים @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

אם שוכרים רכב לטיול קצר בשדה התעופה, יש סיכוי גבוהה יחסית שטוחנים כבישי אגרה וגשרים בסכומים גבוהים. כך שבהחלט יתכן שהפתרון של הכל כלול הוא כלכלי וסביר.

למי ששוכר לטיול ארוך יותר, ומתרחק מהאזורים העירוניים הצורך העלויות היומיות של כבישי האגרה נוטות להיות זולות יותר כל שהפתרון של הכל כלול מפסיק להיות כלכלי.

למה החברות האלה בונות את ההצעה שלהם ככה? כי זה המודל הכלכלי שלהן. כנראה שיש לו הצדקה מסויימת אחרת הן היו מוותרות עליו, אבל מאידך כנראה שהוא פחות מתאים לנו, התיירים מישראל שמגיעים לטיולים ארוכים יחסית.

לגבי זה שאין אפשרות לתשלום במזומן – זה בכלל לא הזוי. בארץ אפשר לשלם במזומן בכבישי האגרה? ברובם הגדול לא.

למי שיצא לנסוע פעם ברכב שכור (אפילו אם זה רכב חלופי מטעם המוסך או חברת הליסינג). למשל CAR2GO (להשכרה לפי שעת בגוש דן) כוללים את כביש 6 במחיר. אבל לעומת זאת sixshare של קבוצת שלמה גובה 53 ש”ח דמי טיפול על כביש 6.

באופן דומה  מאז שהוטלה האפשרות לשלם במזומן באוטובוס זו הייתה בעיה לתיירים בארץ. אז עכשיו יש אפליקציות, אבל אני לא בטוח עד כמה הן מתאימות לתיירים. מצד שני הרב קו ו/או האפליקציות מאד מאד נוחים למעשיים למקומיים שנוסעים באוטובוס על בסיס יומיומי

• אנשיםטובים
                                      אנשיםטובים @צביקה נערך לאחרונה על ידי

@צביקה אמר:

אני בהחלט חושב שהכביסות מבזבזות זמן יקר וזה עונש. מצד שני אני חושב שהאלטרנטיבה גרוע יותר. לטיול של 4 ימים אין לי בעיה לסחוב איתי בגדים. אבל לטיול ארוך יותר זו בעיה. החל מהעניין הפעוט שלא בהכרח יש לי מספיק בגדים. כלומר יש לי בגדים אבל לא בהכרח מתאימים. היות ובבית עושים כביסה כל יום או יומיים אז אין לי צורך ב-10 זוגות מכנסיים קצרים שאני אוהב ללבוש בימי חופש. כדי להגיע לבגדים ל 10 ו-20 ימים נצטרך לנבור עמוק בארון.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • karnielr
                                        karnielr @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk אמר:

@karnielr

זה לא עוד רק 20 דולר.

בחברות דולר וטריפטי אם הבנתי נכון זה עוד 21 דולר לכל יום השכרה... כששוכרים ל 21 ימים זה תוספת גדולה…

האם הבנתי נכון?

לא הבנת נכון. כתוב שהסכום המקסימלי על כל התקופה לא יעלה על 20 ומשהו דולר. 

• reuben13
                                          reuben13 @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

הבנת נכון לגבי דולר וטריפטי. פעם שכרתי בדולר בפילדלפיה וכיוון שדמי ההשכרה של הרכב היו ממש זולים, השתלם לי לשלם שבוע של אי-זי פס כי נסעתי הרבה בכבישי אגרה. אבל להשכרות ארוכות ממש יעלה הרבה

ה-PENALTY כנראה מתייחס לאלה שלא שוכרים את המכשיר ואז צריכים לשלם לחברת ההשכרה קנס בנוסף למחיר האגרה.

יתכן ויש אפשרות של רכישת מכשיר אי זי פס באחד מכבישי האגרה (יש תחנות של אי זי פס פזורות בעיקר בכמה REST AREAS, תחנות ריענון), אבל אני תמניד העדפתי לשלם על דמי השכירות של האי זי פס ולא להתעסק עם רישומים וביטולים (צריך לבטל את המכשיר בסיום כי מדובר ברכב השכרה) ואני לא בטוח במאה אחוז אם אפשר לשייך מכשיר לרכב מושכר.

בקיצור, בלגן, חפש מחירי השכרת רכבים בכל החברות וגם תעשה מה שכתבתי, למיטב זכרוני, לבדוק שכירת רכב בניו ג’רזי הסמוכה למנהטן

• Sailor
                                            Sailor @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

בטיול 10+ חודשים באוסטרליה וניו זילנד (טיול שחרור מ… עבודה) לקחתי 4 חולצות קלות, 2 זוגות מכנסיים, לבנים, פליס ומעיל רוח.

כל יום במקלחת כיבסתי חולצה ולבנים, אם היה צורך, גם מכנסיים, כך שלא בזבזתי זמן על כביסה כלל.

מדי פעם כשהיתה אפשרות לכבס במכונה, עשיתי זאת, אבל כל הזמן הבגדים שלי היו נקיים.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון