@יונה-וקשת אמר:
@Dean123-0
הי,
ראשית, למיטב ידיעתי אירבנב הוא מחוץ לחוק בעיר ניו יורק, אז אולי מדובר על ניו ג’רסי, ואם לא תבדוק היטב כי אתה לא רוצה להסתבך עם זה.
יש לי הרבה נסיון עם אירבנב,כבר 4 שנים, ו-100% הצלחה איתם – כמובן בזכות התנהלות מאוד זהירה וקפדנית מצדי. אני תמיד בוחרת רק נכסים שיש להם כמה עשרות ביקורות לפחות, וקוראת את כל(!!) הביקורות בקפידה. כמו כן, מעדיפה נכסים שהמארח שלהם הוא בדרגת Super-host.
יש כמה כללי זהירות בסיסיים נוספים, שיש להקפיד עליהם:
- נכס שבעליו ביטל הזמנה – אני לא לוקחת (כשעוברים על הביקורות מצויינים בהן המקרים בהם המארח ביטל הזמנה. הסיבה לא מצויינת, וזה קצת בעייתי כי ייתכן גם ביטול מסיבה טובה, אבל ככה זה עובד, ומכיוון שאני לא רוצה לקחת סיכון – מבחינתי נכס שהמארח ביטל בו הזמנה הוא פסול).
- להתנהל מול המארח אך ורק דרך פלטפורמת אירבנב, כולל כל ההתכתבויות ובעיקר התשלום. אם מציעים לך לדבר או לשלם מחוץ לפלטפורמה – לברוח מהנכס.
- להעדיף כמובן תנאי ביטול גמישים, ואם סגרת כמה חודשים מראש, להמשיך ולקרוא ביקורות שמתפרסמות גם אחרי שסגרת, לפעמים מתגלים דברים חדשים… קרה לי מקרה בסתיו האחרון בדירה שהזמנתי בלייק ג’ורג’, שפורסמה בה תמונה לחוף האגם שבגללה בחרתי בנכס. אחרי שסגרתי המשכתי לעקוב, ויום אחד גיליתי ביקורת חדשה שבה סיפר האורח שסולק(!) מחוף האגם שבתמונה, שמסתבר שהוא חוף פרטי ושאורחי האיבנב הזה לא מוזמנים אליו. ביטלתי מיד את ההזמנה, ולפי התנאים חוייבתי רק בדמי הרישום של אירבנב, שהיו לא גבוהים אמנם, אבל עדיין זה היה מעצבן. פניתי לאירבנב עם הסיפור, והם מיד זיכו אותי בדמי הרישום וגם הוסיפו קרדיט של 25 דולר כפיצוי על עוגמת הנפש, כך שאני מרוצה מהפלטפורמה הזאת.
הערה לגבי חדר בתוך בית של מישהו: כל הנכסים שבהם היינו היו יחידות דיור שלמות ולא חדר בתוך דירה, אבל החשש שאתה מעלה רלוונטי גם להן, כי הרי לבעל הבית עדיין יש מפתח… והאמת היא, שזה רלוונטי גם למלון, ושמעתי כבר סיפורים גם על גניבות מחדרים במלון. לכן לא הייתי חוששת מזה במקרה הזה יותר מאשר בכל מקרה אחר, רק שכמו תמיד – צריך לקרוא הרבה ביקורות כדי לוודא שהמארח אמין וגם נעים להתארח אצלו באופן כללי.
בדקתי את הנושא ואסור לשוכר להשכיר את כל הדירה לפחות מ 30 ימים, אבל חדר פרטי ולא כל הדירה נחשב חוקי, בכל מקרה אם זה לא חוקי המשכיר מקבל קנס ולא אני, אני מניח שאלך על זה