@tulip123 תודה רבה על ההפניה - התיאור מאוד מפורט ומושקע!
נכון לעכשיו התכנון הוא להגיע ל-Osaka ולחזור מ-Tokyo.
תודה!
@tulip123 תודה רבה על ההפניה - התיאור מאוד מפורט ומושקע!
נכון לעכשיו התכנון הוא להגיע ל-Osaka ולחזור מ-Tokyo.
תודה!
שלום לכולם,
למען האמת, לרגע לא חשבתי שיש בעיה עם זה, אך רק כשהבנתי שיש אזהרות מסע ליעדים שונים בעולם, החלטתי לשאול את חברי הפורום
האם זה שיקול בכלל (לאור המלחמה)? איני מתכוון לצאת מהשדה.
נ.ב. ידוע לכם במקרה אם דרושה ויזה כדי לעבור בשדה בדובאי (לשם קונשקשן)? באחד האתרים ראיתי ויזות מעבר לפרקי זמן שונים העולים על 8 שעות, אך לא היה ברור אם שהיה קצרה יותר דורשת ויזה או לא.
תודה מראש.
@shimonrom תודה רבה על ההתייחסות המפורטת!
נ.ב. ניסיתי להגיב בהודעה אחת למספר אנשים, אך אחרי מספר ניסיונות, נשברתי 
שבוע רגוע לכולם.
@רוני-סופר תודה רבה!
עוד שאלה - מאחר שכל ההמלצות על מסלולים ביפן כוללות די הרבה דילוגים בין ערים שונות, עולה השאלה עד כמה זה יישים להתנייד בתחבורה ציבורית ביפן עם מזוודה גדולה ותיק גב נניח? לולא הדילוגים הרבים, הייתי טס עם מזוודה גדולה + טרולי. או שאולי הדרך היחידה לשרוד את הדילוגים הרבים היא להגיע עם תיק גב בלבד (ולוותר על קניות ונוחות)?
אשמח לשמוע את דעתך 
תודה וסופ"ש רגוע.
@רוני-סופר תודה רבה! מבדיקה קצרה שערכתי, נראה כי זמן הנסיעה ברכבת המהירה שמכוסה ב-JRpass (לא הכי מהירה), הוא כ-3 שעות מ-Osaka ל- Tokyo. כלומר, כל הסיפור של door 2 door יקח כנראה כ- 5-6 שעות. זה ישים בהחלט, אך שורף כמעט יום שלם (בדר"כ נסיעות ארוכות גם די מתישות). אבדוק עלויות ואנסה להבין האם יש הצדקה מבחינה כלכלית לעשות את הדרך בחזרה למקום ממנו התחלתי. תודה!
@karnielr תודה רבה! לעניין עלויות, כרגע איני מוצא שום דבר במחיר "סביר", גם לא טיסה שנוחתת וממריאה מאותו היעד (טוקיו למשל). אך אולי צריך להשלים עם זה שכרטיס ליעד כזה יעלה 1500-2000 דולר ולהפסיק לחפש מציאות. תודה!
שלום לכולם,
זה מרגיש מאוד מוזר בתקופה זו, אך אני מנסה להתחיל לתכנן טיול ליפן לעתיד הרחוק.
משך הטיול לא יעלה על שבועיים, כך שאני מנסה להתחיל מתכנון נכון.
מסקירה של מסלולי טיולים מומלצים של אנשים אחרים למשך אותו פרק זמן (14 ימים נניח), כל המסלולים כוללים נקודות עניין החל מ-Tokyo ועד ל- Osaka ואף Hiroshima. אך רובם מתחילים ומסתיימים ב-Tokyo. לאור המרחקים ועלויות התחבורה, לא הגיוני יותר לנחות ב-Tokyo ולחזור מ-Osaka או להפך? מה אני מפספס?
תודה מראש לעונים.
שבוע שקט