@עינת-19
בדיוק לפני שנה חרשנו את איזור ניו-אינגלנד ונעזרנו מאד בהמלצות האתר.
לייד ברלינגטון, אפשר לבקר בכפר השייקרים ( Hancock Shaker Village).כיום הכפר מנוהל כמוזיאון ואחרון התושבים שהה בו עד 1910 כמדומני. הכפר מאד מזכיר את המודל הכלכלי של הקיבוץ למעט העובדה שלא הביאו לעולם ילדים אלא אימצו ילדים יתומים…
באיזור נורת’ קונווי – חובה כמובן לחצות את ההרים הלבנים בכביש 112( מזיכרון...) שבו השלכת צובעת את הכביש משני צידיו ביופי שקשה לתיאור. בכלל כל האיזור מדהים ביופיו. שני אתרים מומלצים באיזור:
א. הר CANNON. – שממנו יש תצפית מרהיבה על איזור רחב מאד. כל ההרים מסביב נראים כאילו הלבישו אותם בצמר מצבעים שונים...רק להיזהר ללכת בשבילים מסומנים כשנמצאים על ההר. הגישה דרך חניון גדול בתחתית ההר, ועולים בשני רכבלים ( אם אני זוכר נכון).
ב. THE FLUME GORGE ( פלום ג’וש...כך מבטאים). זהו קניון ש”נחצב” במשך מיליוני שנים בסלע . יש מסלול טיול של עד כשעה שעה וחצי עם נופים מדהימים.
אם אתם נוסעים על כביש 3 EAST ובאיזור BREATON WOODS , יש שם מלון פאר שנקרא מאונט וושינגטון. אומרים שהוא אחד מעשרת המלונות הטובים בארצות הברית. התארחו בו וינסטון צ’רצ’יל, נשיאי ארצות הברית . אפשר להזמין שם קפה ועוגה במחיר שפוי , לשבת על המרפסת ולגמוע את הנוף בעיניים...ולהרגיש בעשירון העליון.
אם אתם נוסעים מנורת’ קונווי וחוצים לצד השני של ההרים הלבנים לעיירה LINCOLN WOODSTOCK, יש עיירה שנקראת STOW בוורמונט שבמקום הזה, בחרה משפחת פון טראמפ להתיישב...המשפחה שאודותיה הוסרט הסרט של צלילי המוסיקה. הבית שלהם שמשמש כיום בכית מלום נקרא TRAMP FAMILY LODGE.
בוסטון – בבוסטון תבחרו ללכת ב”שביל החירות “ המפורסם , FREEDOM TRAIL שיוביל אתכם דרך האתרים המרכזיים בעיר. מכיון שאני מתעניין באוניות, ביקרנו באנייה קונסטיטיושיין, אניית מפרש עם 40 תותחים, שהושקה למיים ב- 1797 ועדיין פעילה. היחידה בעולם מסוגה שפעילה. נכנסים לבסיס הצי האמריקאי ( חינם) בל עוברים בידוק כמו בשדה תעופה...הם מסודרים. הולך מהר ואם יש זמן , ממול משחתת מתקופת מלחמת העולם השנייה.
אם הייתם נוסעים בשנה הבאה, הייתה לכם הזכות לראות את המייפלאואר בעיירה PLYMOUTH . האנייה שנבנתה בשנת 1955 כהעתק של האנייה המקורית משנת 1620 נמצאת בשיפוצים ותובא בחזרה למקומה בשנה הבאה לרגל חגיגות 400 להגעת המייפלאואר לארצות הברים עם הפילגרימס. דרומית לבוסטון יש כפר אנגלי משוחזר ( PLIMOTH PLANTATION ) שבו יש שחקנים שלבושים מתקופת המאה ה- 17 ומציגים למבקרים את אורח החיים בתקופה. יש שם גם אוהל אינדיאני עם אנידיאנים אמיתיים שמספרים איך אבות אבותיהם קיבלו את הלבנים הראשונים ואיך העניינים הסתבכו בהמשך...( נדמה לי שיש אפילו דף הסבר בעברית).
אם אתם עוברים דרך ניו-פורט, יש שלושה דברים מעניינים בעיירה הזו ברוד איילנד; א. בית הכנסת הראשון בארצות הברית שנבנה סביב 1680 ושימש בהמשך את מושל המדינה וחזר להיות בית כנסת עד היום. ב. הבית של וונדרבליט שהיה בין חמשת עשירי ארצות הברית. הוא זה שהקים את רשת הרכבות והבית שלו שנקרא BREAKERS. אכן מעיד על עושרו של האיש. סיור בבית זה עניין של שעתיים. אנחנו הסתפקנו בסיבוב בשטח של רבע שעה...וג. במרכז העיירה, הקתדרלה שבה התחתנו ג’ק קנדי וג’קלין. אנחנו שהינו בבית מלון קטן ממול הקתדרלה . רוב הבתים בעיירה אגב, היו שייכים בעבר לרבי חובלים שיורשיהם הפכו אותם לבתי מלון בוטיקים ונאים מאד.
בקיצור, הייתי חוזר שוב על הטיול...בהנאה