שלום לכולם.
לאחר יותר משנה של מגורים במונטריי, מצרפת קישור ל"מיני בלוג" שכתבתי עם מידע שימושי והמלצות לטיול באיזור.
מקווה שיעזור בתכנון טיולים עתידיים.
אשמח לענות על שאלות ולתת המלצות נוספות.
שלום לכולם.
לאחר יותר משנה של מגורים במונטריי, מצרפת קישור ל"מיני בלוג" שכתבתי עם מידע שימושי והמלצות לטיול באיזור.
שלום לכולם.
שלום נטלי,
הכבש והמלח נתנו לך שלל עצות מצויינות.
בהודעה של sailor, בקישור שהוא מפנה אותך לאתר הדוק, את יכולה לבחור אזור על המפה ולאחר מכן לגלול למטה וללחוץ על “Stay in a hut”.
תקבלי רשימה מלאה של הבקתות, כאשר על כל אחת רשום מידת האבזור שלה, לרבות מספר מיטות, עם/בלי מזרונים, חימום, גז לבישול וכו’. על המפה המפורטת תראי בדיוק באיזה מסלול היא ממוקמת ותוכלי לבחור.
גם ללא אוהל, ללינה בבקתות תצטרכי שק שינה טוב. אמנם ישנים בדרך כלל באולם עם הרבה אנשים אבל החוויה כיפית.
שימי לב שגם איפה שיש כיריים את עדיין צריכה להביא כלי בישול. עם זאת, לא חייבים לבשל. כשאני טיילתי לא בכל טרק בישלנו אוכל חם. אפשר גם לקחת למשל כיכר לחם וגבינות קשות, נקניקים, קצת פירות/ירקות אפילו להכין ביצים קשות ולאכול אותן ביום הראשון. כל אחד וכמה שהוא רוצה להתפנק וכמה שהוא מוכן לסחוב (את תראי בבקתות גם אנשים שלט ויתרו על לקחת איתם בקבוק יין למשל). לא מדובר בטיול שטח באמצע המדבר בקיץ אלא בדרך כלל בטיול בהרים כך שהאוכל מתקלקל פחות מהר.
משום שמזג האויר בדרך כלל יהיה קר, את גם פחות צריכה לחשוש מכך שאין מקלחת ליומיים-שלושה. זה אמנם אינדיבידואלי אבל אני מניח שלא תרגישי “מלוכלכת” כמו אחרי יום טיול בנגב.
בענייני התקציב – מקובל לקחת בחשבון תקציב של כ-2500 עד 3500 דולרים ניו-זילנדים בחודש (לא כולל טיסה).
למזלנו – היום את כבר לא צריכה להסתפק בהערכה גסה ועם בדיקה באינטרנט תוכלי להגיע להערכה די מדוייקת בהתאם לסגנון הטיול שלך.
למשל – בדקי באתר של רשת האכסניות BBH כמה עולה בערך מיטה באכסניה (תדגמי 10 מקומות ותעשי ממוצע – אני מניחה שתגיעי לסביבות ה-30 דולרים ללילה).
בחברות השייט השונות תמצאי מחירים מדוייקים וכך גם לגבי כל אטרקציה אחרת.
אני מניחה שגם לגבי האוטובוס את יכולה לקבל מאתר החברה מחיר די מדוייק.
לגבי האוטובוסים – לא השתמשתי בהם אז לצערי אני לא יכולה לייעץ.
שיהיה בהצלחה ותהני מהתכנון!
יוצאת לשביל מצפון לדרום לקראת סוף אוקטובר (כמה שמזג האוויר יאפשר
).
מחפשת שותפות/ים לכל המסלול או לחלקו...